Оптика, контактні лінзи, лазерна корекція зору

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Flamingo, 9 лис 2007.

1. Flamingo

Flamingo Well-Known Member

Відповідь: Контактні лінзи/лазерна корекція зору

Я теж сьогодні другий день з Ciba Vision - Air Optix, хоча попередні лінзи, які я носила (Prestigio), ще не вийшли зі строку придатності, не втрималась, і відкрила новенькі :shy: Дуже класне відчуття порівняно з іншими лінзами, які я мала нагоду носити - гарно лягає на око, не відчувається при повороті очей, і що головне, нема відчуття сухості очей :dance:
    Спати в них ще не пробувала, але до кінця дня дискомфорту немає. Подивимось ще, як ці лінзи покажуть себе під кінець строку, але вже мені подобаються!

Як на мене, то оптика "Пізнай Світ" - дійсно хороша. Ще перед початком носіння лінз я спеціально обходила всі тогочасні оптики у Львові і порівняла ціни, то в них були лінзи найдешевші, і з того часу ще відкрилось багато магазинів їхньої мережі. Мій продавець-консультант - дуже приємна дівчинка, сама носить лінзи довгий час, і дає поради з власного досвіду. Окуляри теж там купую. Недавно прикупила собі новенькі Polaroid - чорна оправа і білі широкі вушка з ненав`язливою квіточкою, - дуже милі. :cool: А тепер їм знову конкуренція прийшла у вигляді лінз ;)

2. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я вчора забрала свої Night&Day від Ciba Vision на пошті. Замовляю на optik.kiev.ua

3. Юстина

Юстина молода мама

А я завжди купую оправи у "Оптиці новій". Тут можна за помірну ціну знайти щось цікаве і якісне. До речі, коли вставляла пошкоджене шкельце у якійсь звичайній оптиці, там відразу помітили, що оправа у мене з "Оптики нової". Зараз користуюся окулярами "Torrente" (вир-ва Франція). Коричнева перламутрова тоненька оправа.

4. natty

natty Well-Known Member

я теж там завжди купую оправи. Правда, моніторинг ринку не проводила - раз замовила там, сподобалось, і з того часу завжди там замовляю окуляри. Хоча до обслуговування один раз мала дуже і дуже серйозні претензії.
    Щодо "помірної ціни" - в мене ніяк не виходить купити окуляри за помірну ціну:) Починаю з досить недорогих оправ, а закінчую все одно Chloe, Prada і Escada :)
    Мій батько обслуговувався там же, але тепер перейшов в Еліт-Оптику, каже, там приємніше ставлення до клієнта.

5. Flamingo

Спала всю ніч в лінзах Air Optix від Ciba Vision - і клас, ніякого дискомфорту! :crazy: Чесно кажучи, страшнувато було експериментувати (згадуючи неприємний досвід спання з простими денними лінзами Bausch & Lomb), але я набралась мужності, - і заснула ... Зранку навіть забула, що я в лінзах, тобто 2 дні безперестанку носила ці лінзи, і навіть очі не почервоніли. Оце я розумію. А взагалі їх можна носити, не знімаючи, до 7 днів. Ідеальний варіант для тих, хто подорожує.
    Чому я раніше не спробувала? Кого присадили з самого початку на Bausch & Lomb, напевно розуміє...
    Але краще пізно ніж ніколи. :dance:

• Подобається Подобається x 3
  6. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

а як правильно вимовляти 'Ціба Віжн'?

7. Flamingo

Сіба Віжн правильніше, але думаю, вас по-різному зрозуміють ;)

8. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ok, дякую.

9. Zoryanazirka

А Night&Day ще комфортніші, їх можна не знімати місяць. Я як рано 12го березня вбрала, ввечері ми відвезли мене в пологовий, народився наш мась, і виписали мене 17го. Весь цей час я не бавилася з вдяганням-зніманням, і взагалі мені було не до того :)

• Подобається Подобається x 1
  10. Flamingo

Супер! А як почувалися ваші очі після пологів? Я чула, що це таке велике навантаження на очі, і часто, якщо у жінки до того був слабкий зір, він ще більше падає, і може потім не відновитися... :ninja:
    А моя подруга, в якої -4, після пологів взагалі очей не могла відкрити - від сильних потугів усі судинки потріскались, і білка в оці навіть видно не було. Мабуть, добре, що не ризикнула лінзи тоді вдягнути.

11. Zoryanazirka

У мене -7, нічого не портіскало, лінз я взагалі не відчувала. окуляри точно злетіли б десь, а так почувала себе повноцінною людиною

• Подобається Подобається x 2
  12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Народ, поясніть мені нашо в контактних лінзах спати? Для подорожуючих можна купити маленьку баночку з рідиною.

13. Zoryanazirka

А навіщо бавитися з баночками якщо можна забути про те що ти погано бачиш?

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Зрозуміло... Я віддаю перевагу баночці з рідиною в дорозі і окулярам про запас.

15. Flamingo

Це правда - якщо подорожуєш машиною наприклад, то можна зупинитись на заправці і там промити і зняти лінзи, але якщо в дорозі хочеш "закимарити" на годинку, то перед тим зупиняти машину і бігти знімати лінзи - не дуже зручно. А в звичайних лінзах навіть на кілька хвилин заснеш - і вже на тобі повний букет - сухість очей, почервоніння і т.д.
    Літаком - та сама ситуація, хіба що літак, на щастя, не потрібно зупиняти ;)

• Подобається Подобається x 2
  16. Zoryanazirka

В літаку дуже сухе повітря, і якщо подорожуєш 9-10 годин то в звичайних лінзах це випробування на стійкість очей.

17. natty

natty Well-Known Member

Для мене найгірше випробування - потяг. Там точно без нічних лінз не обійтись. Хоча літак - теж тортура ще та. Одного разу після 12 годин льоту ледве віддерла лінзи від очей, думала приросли. Тепер беру з собою краплі для зволоження. В машині і автобусі, рейсовому, скажімо, теж немає умов для знімання лінз. Або їхати в окулярах, або вбирати лінзи вдома і цілу дорогу не знімати. Як на мене, якщо на 100 відсотків не впевнений в стерильній чистоті в дорозі (маю на увазі руки, той самий туалет чи умивальник, де буде відбуватись ця процедура ііт.д.), то краще спати в лінзах. З двох зол треба вибирати менше. Я одного разу знімала на ніч в поїзді - потім місяць коньюктивіт і кератит лікувала...

До речі. дівчата, 29 їду в Чехію на цілі свята. Дорога неблизька, їдемо автобусом. Для більш-менш тривалого носіння (маю на увазі 2 дні і 1 ніч) що все-таки порадите? Air Optix чи краще Night and day?

18. Zoryanazirka

Night&Day мають більший термін безперервного носіння і більшу проникність повітря. Я ними задоволена, а Optix не носила ще

Я лінзи не знімаю ні в літаку ні в потязі ні в авті. просто люди що носять звичайні лінзи і знають що з ними стається як заснути мають страх перед спанням в лінзах. Я спочатку теж відносилася пересторогою, але раз не зняла, другий і зрозуміла що можна на якийсь час забути що ти погано бачиш. Максимум безперервного носіння в мене був 6 днів - як я малого народила і була в пологовому, хоча ці лінзи можна не знімати місяць

19. Ella

Ella Well-Known Member

Вже 5 день,як почала носити лінзи, але через декілька годин починають пекти очі, і втрачається гострота зору. Це нормально? (Моя лікарка зараз за кордоном, тому не можу в неї спитати)

20. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Дуже дякую прекрасна тема!

але бачу тут в основному дівчата носять лінзи :) а хлопцям не до того, вдів окуляри і не мучишся...

ношу лінзи (ті горезвісні Бауш енд Ламб) по неділях ввечері на футболі. що можу сказати, повітря там сухе, багато пилюки - завжди дискомфорт на це скидав. тепер очі відкрилися (в прямому і переносному ролзумінні) :)

а де твій аватар? :)