Оптика, контактні лінзи, лазерна корекція зору

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Flamingo, 9 лис 2007.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Відповідь: Контактні лінзи/лазерна корекція зору

Аналізую...що аж заплуталась :)Підозрюю, що прийдеться спробувати не одні.поки знайду ті . які найбільш мені підходять

2. bora

bora Well-Known Member

Звідси оптика вже переїхала (казали що ніби на Руставелі, 6).

• Подобається Подобається x 1
  3. Nata

Nata Well-Known Member

Я вже 5 років ношу 3-місячні лінзи від Bausch & Lomb, ходжу в Лінкон. До сьогодні була задоволена, а тепер почитала і задумалась, може то щось інше спробувати? Щодо лазерної корекції зору, десь 15 років тому мою маму оперував покійний Федоров (операція була вимушеною, це не мамині примхи). До недавна все було добре, а тепер з очима щось жахливе. Вона майже не бачить оперованим оком, а лікарі тільки руками розводять. Так що добре зважте всі "за" і "проти", невідомо як поведе себе опероване око з часом.

• Подобається Подобається x 3
  4. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Мій чолоків теж в Лінкон ходить. А лінзи місячні бере.

5. sslonn

sslonn Well-Known Member

Ходив 4 роки у лінзах (три місячні БаушУндЛьомб), впринципі не відчував жодного дискомфорту... Єдиний мінус, імхо, копирсання в очах зранку і перед сном:o
    саме через це перейшов назад на окуляри...
    правда зараз відчуваю певний дискомфорт, такщо мабуть лінзам знову скажу привіт:)

А... ще одне... теоретично ті лінзи можна було три дні не знімати, але в мене були такі випадки, і після того як знімеш перед очима мов туман... за годинку-другу проходило:)
    отже лінзи тре знімати на ніч по-любому, а це не завжди можливо:sad:

6. Юстина

Юстина молода мама

Чутливість очей до лінз у кожної людини різна. Моя коліжанка, до прикладу, може на вихідні їхати в Карпати і навіть не турбуватися про розчин. А я коли хоч на годинку в день закімарю, потім не знаю чим ті лінзи виколупати.

Додано через 11 хвилин
    Ви вже щось вибрали?

А я, напевно, забагато разів переглядала нашу сторінку, бо останні кілька днів відчуваю дикий дискомфорт в очах від носяння своїх 2-ох місячних Bausch & Lomb. Дивно, бо тільки 10 листопада їх одягнула. Одним словом, дякуючи всім вам, завтра я іду купувати щось якісніше. Підозрюю, що ера Bausch & Lomb (15 років!!!) для мене закінчилася.

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Вам потрібно Night&Day від Ciba Vision

8. Юстина

Юстина молода мама

Дякую за пораду. Вчора прочитала ваш допис, за дописом від Flamingo знайшла найближчу оптику "Пізнай світ" і сьогодні замовила запропоновані вами лінзи. У порівнянні з Bausch & Lomb виходить дорожче, бо одна така місячна лінзочка коштує 80 грн + розчин. Але ніяки ціни зараз не налякають мене з огляду на те, що відбувається з моїми очима останні кілька днів.

9. Flamingo

Flamingo Well-Known Member

Привіт всім лінзо-носіям і тим, хто просто цікавиться цією темою! :radist:
    Я теж щойно замовила собі лінзи Ciba Vision по телефону в оптиці Пізнай Світ біля Цирку, ввечері забираю!
    Але це не Night&Day, а Air Optix - на них зараз акція (я вже писала), до речі закінчується 30 листопада, тому хто планує купити, поспішайте.
    З порівняння, яке навела Zoryanazirka, ці лінзи навіть мість трохи більше вологи, ніж Night&Day.
    Замовила одразу 2 упаковки по 3 лінзи, бо маю різні діоптрії, а 3 лінзи трохи важко на 2 ока розділити ;)
    Буду пробувати, про враження розкажу :)

10. natty

natty Well-Known Member

Я теж замовила в п"ятницю 2 комплекти по акції на Грушевського, бо теж, як і в вас, різні діоптрії. В суботу забрала, але ще не вдягала, доношую старі. Дякую за наводку, дуже приємна оптика ;) діліться враженнями від нових лінз!

11. Flamingo

Flamingo Well-Known Member

Я рада, що інформація стала вам у пригоді :dance:
    А ви також діліться враженнями - сподіваюсь, приємними :o

12. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Щоб замовити лінзи потрібно спочатку відвідати окуліста. Порадьте будьласка до кого варто звернутись? Я лінзи ще не носила, а окуляри закинула давно, беру їх з собою зрідка про всяк випадок. А про лінзи мрію вже давно, років 2 тому вже було наважилась зробити собі такий подарунок, але щось тоді нехорошого про них (про лінзи) вичитала і передумала. А зараз вже знову подумую про те, що було б чудово мати лінзи. Порадьте будьласка з чого мені варто почати?

13. natty

natty Well-Known Member

якщо ви обходитеся своїм зором, а окуляри надягаєте час від часу, то, може. вам і не треба лінз. Бо вони постійно на очах, око звикає до них швидко і вам потім тяжко буде без них обходитися. Так що якщо дозволяє зір, то краще все-таки не одягати їх.

Почати таки треба з перевірки гостроти зору, стану очного дна і теде, одним словом, загального стану ока, бо не всім лінзи можна носити.

Щодо конкретного лікаря, то є два варіанти: або піти в оптику на перевірку зору і підбір лінз/окулярів, але для першого разу я б нерадила, бо ті лікарі все-таки зацікавлені в тому, щоб ви купили лінзи. Так що підіть краще до офтальмолога. Конкретизуйте хоча б приблизний район. Можу дати кілька координатів.

• Подобається Подобається x 1
  14. Anastasia

я живу біля пологового будинку на батальній (Дж.Вашингтона). Справді, я обходжусь без окулярів- хто мене ближче знає, то не ображається, коли я їх не впізнаю на вулиці і не вітаюсь; а в магазинах за метр від себе не бачу, що написано на упаковці і ціннику та для цього є і продавець, в нього все і питаю. Але хочу керувати автом, а тут без зору вже ніяк. З окулярами напевне буде троха незручно за кермом.

15. natty

natty Well-Known Member

а, ну раз таке діло, то треба мабуть. Я думала, в вас в районі -0,25-0,5...

Щодо авто, то я в окулярах не можу їздити, бо не вистачає поля зору, бо окуляри вузенькі, а дивитись треба весь час то в бокове, то в переднє дзеркало). Але знаю людей, які їздять в окулярах і їм комфортно. все дуже індивідуально

в вашому районі окулістів не знаю, на жаль. Я останній раз ходила на площу Страрий Ринок, 5 (початок Замарстинівської). Сподобалась лікар, ціни середні.

16. Anastasia

киньте будьласка детальнішу інформацію в пп (піб лікара, телефон, ціна).

17. Юстина

Юстина молода мама

Сьогодні мій перший день з Night&Day від Ciba Vision. :) Враження і відчуття досить приємні. Очі заспокоїлися після Bausch & Lomb. :sad: Збираюся на ніч їх знімати. Сила звички.

Перечитала нашу гілку, але ми "матюкаємося" нашими термінами. Зряча людина, напевно, тут би заплуталася...:8:

18. Ella

Ella Well-Known Member

І мені теж будь-ласка.
    Шукаю перевіреного досвідом лікаря, а то я 6 років тому була в одному з дуже хвалених львівських приватних медичних закладів де мені невірне РМЦ встановили, то я по тому рецепту три роки окуляри носила. Тепер маю після значних навантажень на очі косоокість. Тобто, коли змучена одне око (зіниця) в мене просто з"їжджає в сторону, таке само при читанні виникає, все двоїться, але я так до цього звикла що вже і не помічаю. А до того мала просто міопію -2.5

19. bora

bora Well-Known Member

Вони є також у "Оптиці новій" що знаходиться в центрі на Л.Курбаса.

20. natty

natty Well-Known Member

Anastasia, Ella
    все скинула в приват, як ви просили.

bora
    Я купувала там 2 місяці тому ці лінзи. 100 грн. 2 штучки. Потрібно замовляти і чекати (кілька днів, хоча це може залежати від діоптрій). Я ще й завдаток платила.
    В "Пізнай світ" 99 грн. три лінзи + розчин Solo. Замовила по телефону. На наступний день забрала в найближчій до себе оптиці цієї мережі.
    Для чого платити більше?;)
    Я вже років 7 є клієнтом "Оптики Нової", але подумую про зміну її на "Пізнай світ"...

а де твій аватар? :)