Оптика, контактні лінзи, лазерна корекція зору

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Flamingo, 9 лис 2007.

1. Юстина

Юстина молода мама

Відповідь: Контактні лінзи/лазерна корекція зору

В мене, навпаки, на лінзах накопичується купа всякого. І лікар сказав, що це залежить ще і від моїх очей. Я не знаю як це виглядає з медичної точки зору, але типу якоїсь речовини виділяють мої очі забагато, ніж інші очі. Але пояснила...

Додано через 3 хвилини
    Знаєм-знаєм!!! А опісля таблеточками, які попередньо розчинялися в розчині, кожних два тижні чистили лінзочки? Потім з"явився темерешній "мульті" розчин і таблеточки нам відмінили.

Я взагалі починала перед м"ягкими з жорских лінз. Ото ексрімчик...

2. Flamingo

Flamingo Well-Known Member

Так, ви дівчата, явно досвідченіші ніж я у цьому питанні :) Не уявляю собі, як то кипя`тити лінзи :eek: вони ж напевно після того царапались як мінімум? Для мене промивання лінз розчином - морока. Зараз купила собі новий розчин з модним контейнером - вертикальним, у вигляді колбочки, лінзи закриваються маленькими кришечками з отворами, і опускаються в розчин, після чого потрібно 10 секунд покрутити кришку самого футляру, щоб промити лінзи. Досить зручно, бо не потрібно пінцетика, лінза лягає сама на палець, коли її витягуєш. Але ви напевно вже знаєте про такі футлярчики :o .
    Я також дуже часто крапаю Візин, бо очі тепер завжди втомлені і червоні - восновному від комп`ютера.. Прочитала на сайті про ваші лінзи - дякую за лінк! Спитаюсь у своїй оптиці, чи вони такі продають.
    Дорогувато виходить, але якщо вони дійсно такі, що взув і забув - то вони того варті! :crazy:

Дякую, Миху , за інформацію про корекцію зору, але почувши усю правду про зрізання частини ока, як кавуна, мені, чесно кажучи, страшно стало :scare:

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та чекайте, то не страшно... і не боляче...

4. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я - за лінзи, бо це зручно. Окуляри - запасний варіант, в торбі лежать, якщо щось з лінзами станеться. Але основне - це лінзи.

• Подобається Подобається x 1
  5. natty

natty Well-Known Member

Дякую Фламінго за тему! Вона мене зараз турбує чи не найбільше.

Я ношу лінзи 10 років. Аргументом на користь лінз перед окулярами став, шо гріха таїти, зовнішній вигляд (10 років тому мені здавалося, що в окулярах я буду страшна і ніхто мене не буде любити :o ), плюс до того, займаюся спортом, який не сумісний з носінням окулярів. Ще один нюанс: в мене досить великий мінус і окуляри з такими склами виглядали не дуже естетично (зараз наука пішла вперед, є легкі і тонкі скла), але що мені не подобається найбільше - мале поле зору в окулярах. Зараз не носять таких великих круглих оправ, як колись, а в маленьких вузьких дивишся вбік чи вниз - і вже не через скло, а своїми очима. особливо незручно їздити за кермом, щоб подивитись в бокове чи заднє дзеркало, треба крутити головою :aggressive:

Щодо лінз, користувалась завжди Bausch&Lomb, спочатку річними, потім 3-місячними Оптіма. Але останнім часом щось таке з ними сталося, чи я десь недогледіла і полізла в око брудною рукою...одним словом, почався кератит, потім коньюктивіт. Лікувалась більше ніж місяць антибіотиками і краплями різними, носила в цей час окуляри. В п"ятницю лікарка дозволила вдягнути лінзи, але порадила поміняти на інші, я купила CibaVision Air Optics, їх можна носити 6 днів підряд, тобто змінати на ніч треба раз на тиждень (хоча я виймаю кожного вечора - люблю спати з "голими" очима). Поки що задоволена. Ще радила Pure Vision. І ті, і ті - місячні. Вони мають підвищену киснепроникність і високий вміст води. Можете спробувати.

Щодо лінз і окулярів - особиста справа кожного. Єдине, що за лінзами потрібно дуже серйозно доглядати, бо це по суті стороннє тіло, яке ти постійно носиш в оці. Тому чистота має бути стерильна, щоб не повторилася моя сумна історія.

Щодо лазерної корекції - є ціла купа зі і проти, я хотіла робити собі один час, тому вивчила питання досконало:) Довго писати, але підсумую, як моя офтальмолог. Вона мені сказала "своїй дитині я б не робила", хоч сама хірург з 25-річним стажем роботи. Як і при будь-якому втручанні, є ризик. Дуже шкода буде з естетичних міркувань позбутися хоча б того слабкого зору, який маєш.

Написала цілий опус. Вибачаюсь за багато букв...

• Подобається Подобається x 4
  6. Flamingo

Чесно скажу, тим самим аргументом керувалась і я, коли почала носити лінзи. ;) Це було на першому курсі інституту, - мала, зелена :) а в школі взагалі, коли окулісти виписали окуляри в 6 класі, я "вперлась рогом", як моя мама каже, і сказала, - що хочете робіть, а окуляри носити не буду! Лінзи в нас ще в той час не були такі поширені, та й дозволити я собі їх не могла фінансово :sad: Гірше, звичайно, своєю впертістю, я зробила тільки собі, - не бачила, що написано на дошці, людей не впізнавала на вулиці... Приємного мало. Потім вже присіла на лінзи, і це було для мене реально прозрінням. Зараз виготовила собі кілька пар прикольних окулярів, і чергую з лінзами :dance:
    Лінзи Ciba Vision, в яких можна спати, планую спробувати, коли термін моїх закінчиться (зараз ношу Prestigio, до речі, досить не погані).
    Щодо Bausch & Lomb,- то як мені пояснила мій консультант в оптиці - вони зіпсувались останнім часом. Я особисто вже кілька разів натрапляла при покупці нових лінз на склеєну - і як не стараєшся її розклеїти - це не реально зробити, не пошкодивши її. Одного разу взяла нові лінзи в поїздку, а там одна склеєна, - носити одну не будеш, а шукати по магазинах нові не було можливості - добре, хоч окуляри були з собою.
    На рахунок кон`юнкивіту, то напевно все ж таки, - через брудні руки або інфекцію.

Так само сказала колись і мій офтальмолог. Одним словом, страшно.
    Хоча, добрі знайомі моїх знайомих :) зробили собі цю операцію в Києві і тішаться - з -5 мають чи не 100% зір тепер. Але то були хлопці - їм то не народжувати :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Sirius

Sirius New Member

Найкращі лінзи то щоденні. :dance: Я користуюся лінзами з УВ фільтром New Day Sauflon виробництво Англії.
    http://www.sauflon.com/sauflon-new-day.html
    Я давній користувач контактніх лінз ,тому мушу сказати що БашендЛомб це фу,і вони шкодять здоров"ю.:aggressive:
    найкращі лінзи(повірте я перепробувала багато!) це ті в яких міститься найбільше води, в моїх аж 58%

8. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А скільки коштують якісні лінзи?

9. Flamingo

Без сумніву, щоденні менш шкідливі для ока, ніж інші. Я теж чула хороші відгуки про них, особливо від окулістів. І що класно - непотрібно купувати розчини і таскати з собою, коли їдеш в дорогу... Треба спробувати.
    Напевно, треба як і ви - перепробувати всі види лінз, щоб відчути різницю і вибрати саме такі, які найкраще підходять.
    До речі, я зараз користуюсь розчином CyClean цієї ж фірми - http://www.sauflon.com/sauflon-cyclean.html

10. Flamingo

Запитувала у своїй оптиці про щоденні лінзи - в нас вони продаються по 8 грн за 1шт. Дорогувато виходить...

Щодо лінз, які не обов`язково знімати на ніч - порадили скористатись акцією від CIBA Vision - набір з 3 лінз AIR ОРТIX + розчин Solo-care AQUA 60 мл - 99 грн. Акція триває до кінця листопада. Планую замовити собі.

11. bora

bora Well-Known Member

А можна контакти оптики?:shy:

12. Flamingo

Будь-ласка :)
    Оптика "Пізнай світ", в. Городоцька, 77,
    тел 272-13-79, 298-25-13 - це куди я ходжу.

А ще є вони за цими адресами:
    • Грушевського,3
    • пл. Липнева, 4
    • Городоцька, 43
    • Коперніка, 54
    • Виговського, 32
    • Левицького, 5
    • Симоненка, 4
    • Ш.Руставелі, 13
    • Садовського, 4
    • Кн. Ольги, 120 (Арсен)
    • Мазепи, 25
    • Червоної Калини, 109 (Зубра)
    Перекатала зі своєї картки постійного клієнта :)

Але подзвоніть спочатку, щоб замовити лінзи, які вам треба, бо вони у них на складі. Маю також телефони усіх крамниць зі списку, якщо треба - скажіть.

• Подобається Подобається x 3
  13. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

ги модний :) Ми в таких кип"ятили лінзи!!

Я користуюся вертикальним контейнером з срібноб штукою в середині, то спеціальний контейнер до розчину Clear Care від Ciba Vision, він на основі перекису. Одна незручність - як вже туди поклав лінзи то раніше як за 6 годин вимати неможна - поки не нейтралізуєьбся пероксид. Але це дрібниця, цей розчин накращий. ну і лінзи я теж використовую їхні.

Додано через 3 хвилини
    Для мене найкращі ті що мають найбільшу здатність пропускати повітря. В них якщо заснеш то потім ніякого дискомфорту не відчуваєш. Бо немає кисневого голодання ока. А це дуже поширена хвороба серед ветеранів носіння лінз. А вода то відносно, поспіть в своїх лінзах хоч годинку, потім від ока ледве віддереш

Додано через 54 хвилини
    для порівняння
    CIBA Vision AIR Night & Day
    Производитель: CIBA Vision
    Цвет: прозрачный
    Содержание влаги: 24 %
    Режим ношения: непрерывный
    Цена: 54.00 грн.

Режим ношения: пролонгированный, гибкий, дневной
    Замена через: 1 месяц
    Метод дезинфекции: химический, пероксидный
    Степень прозрачности: прозрачные
    Упаковка: 3 линзы
    Материал: Лотрафилкон А
    Диаметр, мм: 13.8
    Толщина в центре, мм: 0.08
    Влагосодержание, %: 24
    ДКЛ (коэфициент пропускания кислорода), Dk/t: 175 Dk/t
    Группа FDA: 1

Производитель: CIBA Vision
    Цвет: прозрачный
    Содержание влаги: 33 %
    Режим ношения: дневной
    Цена: 34.00 грн.

AIR ОРТIX
    Силикон-гидрогелевые линзы 2-го поколения
    Материал: Лотрафилкон В
    Диаметр (мм): 14,2
    Содержание воды: 33%
    Радиус базовой кривизны (мм): 8,6
    Тонирование: светло-голубое
    Центральная толщина (мм): 0,08@-3,00
    Dk/t: 138@-3,00 D
    Рекомендуемый режим замены линз: 1 месяц
    Режим ношения: пролонгированный, гибкий, дневной, до 6 суток

14. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

В мого тата катаракта, хоче найближчим часом робити операцію. Чи можете когось порадити (у Львові)?

15. Юстина

Юстина молода мама

Я відстала від життя конкретно. Ношу лінзи вже купу років, а користуюся найпримітивнішим футлярчиком (біленький, дві окремих закруцьки на лінзочки)...

16. Mariya

Mariya Well-Known Member

І я таким контейнером користуюсь. Лінзи місячні ношу, міняю лінзи разом з контейнером.

17. kYula

kYula Well-Known Member

Я також ношу лінзи (вже три роки), бо окуляри - не зручно і не звично.
    Користуюся 4х-місячними, які можна на ніч не знімати.

18. Юстина

Юстина молода мама

Я ношу двохмісячні і міняю футлярчик разом з покупкою чергової банки розчину, де він іде у комплекті.

19. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Все, умовили, йду купувати лінзи!:)

20. Юстина

Юстина молода мама

Добре проаналізуйте усі дописи, щоб вибрати найкращі лінзи. Бо я, почитавши цю нашу гілку, зрозуміла, що 15 років ношу непотрібство якесь.

а де твій аватар? :)