Опозиція вкотре обі...обгадилася - і провалила захист української мови

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Deus igrok, 5 чер 2012.

1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Хіба хтось проти, щоб писали чи спілкувались українською?
    Проти того що кажуть, що Ви: "змушені", "зобов'язані", "лише" державною!
    А щодо радіо, ТБ - чомусь всі програми були українською, на які я натрапляв...
    А ось журналів на українській і правда можна було б і більше видавати!

• Подобається Подобається x 3
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

заздрю! Вам треба обов"язково грати в лотерею!
    ееее, стоп, прошу пана. Все-таки ми в Україні, а відтак, ви не з того боку заходите. Хіба хтось боронить розмовляти, писати, читати, дивитись ТБ, слухати радіо російською? Де ті 20 міліонів насильно українізірованих рускіх? Покажіть хоч одного. Тільки чур, Бабка, що загинула від аміаку не рахується! Це може Дальнєвосточнік українізірований? Не смішіть мої шкарпетки. Такі як він ше самі кого хоч русифікують, дай тільки волю.

Еребусе, ви, як я знаю, чоловік простий, і не поганий. Ваша біда в тому, що ви наслухалися страшилок на пєрвом, троха начиталися тутешніх екзотів типу Лани чи Спіки, троха сам собі понавигадував, і тепер повторюєте оту всю маячню. От Чорнобилець бреше каже те що каже свідомо, це гірше. А вам просто треба більше думати власною головою, а не брати на віру все що вам лиє в вуха імперська пропаганда

• Подобається Подобається x 4
  3. -Erebus-

На Першому каналі давно не бачив про Україну, про мовний закон ніби і показували маленький сюжетець, але я його прогавив!
    А так інформацію, що показують з російського ТБ взагалі все більше і більше росіян сприймають, як брехню, ось сказали, що воду на Кримськ НЕ спускали з Нєбєрджаєвского водосховища - всі вже і думають, що щось тут не то!
    А я пишу саме про то що бачив сам. І роблю висновки з того, що читаю тут на форумі в всяких Тропіків, Джеків тощо...

• Подобається Подобається x 1
  4. MARTINI

от коли тропіки і джеки будуть у нас на першому національному, тоді і поговоримо про насильницьку українізацію. Росія веде агресивну інформаційну війну проти України, а ви вільно чи не вільно берете в цьому активну участь, повторюючи брехню руских нацюків

• Подобається Подобається x 2
  5. OldMan

OldMan Well-Known Member

Чёт-та у меня сложилось впечатление, что именно Вы принимаете в этом активное участия, уже который день пугая сообщество умершими от аммака бабушками. Чья это брехня, а? :)

---------- Додано в 11:50 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ----------

О, ещё один чудненький пример иезуитства.
    MARTINI, я говорю и всегда говорил, что я услышу вас, когда пойму, что вы услышали меня.
    Но Вы преподносите это так, что я просто не хочу услышать вас.
    Как бы Вы сами назвали свою словесную эквилибристику?

• Подобається Подобається x 6
  6. Персі

Персі La mafia è immortale!

Особисто мене абсолютно влаштовує український дубляж іноземних фільмів в мережі кінопалаців. ІМО хлопці підходять душевно і з гумором. Дубляж "Шрека" і "Безславних виродків" взагалі вважаю майже шедевральним )
    Про ящик сказати ніц не можу, бо його не дивлюсь, повторюсь

7. MARTINI

Ну а шо вам не жалко 20 міліонів рускіх бабушек? Це вже не жарти, це круче, ніж холокост і голодомор разом взяті, бабушок винищують хімічною зброєю. Я думаю, путєн має ввести в Україну війська під приводом защіти соотєчєствєнніков

8. OldMan

OldMan Well-Known Member

Та можно было бы, если бы их покупали.
    Печатные СМИ единственные СМИ (интернет выводим за скобки), где нет квот и прочей регулировки. Чистый капиталистический рынок.
    Но украинцы не покупают украинские журналы и газеты.
    Из-за козен москалей, понятное дело.

9. MARTINI

взагалі-то це була саркастична пародія на вас, пане ОлдМан. Шутка юмора!

10. OldMan

OldMan Well-Known Member

Та я понял стёб, MARTINI.
    Так же как и не сомневался ни секунды в том, что вы прекрасно поняли сюжет ОРТ. И несомненно увидели все пропагандистские ходы сожета - подтасовочки, передёргивания.
    Добротный пропагандистский продукт рассчитанный на человека, не понимающего украинский и не живущего в Украине.

Просто немного напрягло то, что Вы чуток перебрали с аммиаком. :)
    Простите великодушно.

---------- Додано в 12:16 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

Свежий пример.
    В украинских субтитрах японский город Хиросима был назван Херасимой.
    Это чтоб подчеркнуть мощность бомбы? :)
    Стоп, а может в украинской географии Хиросима именно так и называется? Я ж дундук в украинском.
    :)

11. MARTINI

був би він добротний, не було б там таких фейспалмів як про аміак і 20 міліонів руских. Навіщо робити добротне, якщо піпл ітак схаває на ура і почне ше більше ненавидіти проклятих хахлов. Громадську думку в Росії явно готують до чогось більшого. І, боюся, судячи із дописів Еребуса, вона вже готова, бо він, здається, у все це щиро вірить. І не просто вірить, він це ще й поширює...

---------- Додано в 12:24 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

не нада ля-ля, день не запрєта, а день спілкування українською мовою. Стакан може бути на половину порожній, а може бути на половину повний :)

12. -Erebus-

Я думаю він влаштовує майже всіх, хто живе на Заході в Україні.
    Проблема ж не в тому...
    Проблема у тому, що він не влаштовує мешканців Донбасу і Сєвастополя.

13. Salata

Salata Well-Known Member

Не спорю по поводу художественных приемов авторов сюжета (я его видела), но: речь идет о походе в аптеку. Скорее всего, купили там не аммиак, а нашатырный спирт.
    Реально, конечно, основная масса людей и по-русски не знают, что нашатырный - это гидроксид аммония. Но отличить его от перекиси водорода проще, чем гідроксид амонію от перекиса водню

14. Персі

Не сумніваюсь, старший брат скоро набудує для них своїх кінопалаців
    Хоча, це затратно. Куди дешевше витиснути з України український

А мене не влаштовує, що на державному телебаченні більша частина ефіру забита російською мовою. Що мені робити?

15. Персі

Тому й не дивлюсь.
    Чекала від когось саме таку відповідь.
    То власне і є позиція нинішньої влади - ми собі робим, як хочем, а кого не влаштовує - ваші проблеми. Не дивіться, ага.
    Почують кожного.

16. Salata

Salata Well-Known Member

Последнее время много показывают российских телесериалов. Смотрю иногда. Ну уберут их, что останется в эфире?

17. Персі

Телесеріали тільки Росія продукує?

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну, не знаю... Я, по специфіці своєї роботи, дивлюсь тєлєк по ночах. Друга-третя-четверта... Стільки цікавих передач... Історичні, публіцистичні, наукові, політичні... І виключно українською. А вдень я його теж не дивлюсь. І не тому, що там мова/язик. А тому, що оте мило, в якому плутаєшся на перших трьох каналах, бо актори одні й ті самі, сюжет однаковий тощо, мені нудне. Але я і не хотів би, аби телебачання нагадувало СССР-івське, коли цілими днями йшли науково-популярні та розважально-пізнавальні передачі...

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вона самі дешеві продукуют і на злобу гнє - їк облапошити ближнього, їк дати хабарє, їк дати по пиці, їк вчинити самосуд. А ще український серіал іде по УНІАН, то таке саме, лиш по нашому балакають, але якось неправдоподібно.

20. OldMan

OldMan Well-Known Member

Э нет, добротно.
    1. Русскоязычный (не знающий украинского) знает, что язики очень похожи. Но так же знает, что в некоторых вещах, таких как названия месяцев года, растений, животных (насекомых) есть сильные различия. Вполне попустит, что и в названиях химических элементов тоже есть заметные различия (что, кстати, не так уж и далеко от правды). Поэтому предположить, что в украинском аммиак и перекись называются очень похоже тоже вполне может. Ну не каждый же кинется искать а как оно в украинском называется.
    20 милиионов русских. А сколько миллионов русскоязычных в Украине? Та столько же. Ну чуток передёрнули, ну так сработало!
    2. Самое опасное. Обратите внимание, что риторика применяется ну один в один как и нашей непоборимой оппозицией.
    Т.е не только на русских подействует, но и наших, терминозависимых, однозначно поведёт. И повело ведь.
    Не это ли и надо было?
    Отож.
    Мастерски сделано.

а де твій аватар? :)