Дуже смішно. Найперше не хотів би тут про щось сперечатись! Не хотів би розказувати,про свої власні проблеми ! Де знаходяться і які є лікарі,лікувальні установи -не у цій темі! Застерігаю!Тема не для власної реклами і не створена вона також для реклами когось іншого!Реклама в медицині,як на мене просто злочин!Доброго лікаря не треба рекламувати! Звертаю увагу!У першому пості я наголосив,що порадників є багато!У цій темі виявилось також багато!Але "ситий голодному не товариш"Так само просив би не розкидатись тут порадами-людей,які самі особисто не переживали відчуттів викликаних "болячкою" . Немає різниці "на чому я стою",бо ж вітка просить поділитись досвідом на певну тему,якого у мене немає,а порад я не прошу! Для дуже "буйно" налаштованих! Якось довелось пролежати нерухомим 2 тижні у стаціонарі! А оскільки мій стан дуже налякав рідних і друзів,лікарів мені ,повірте,перебрали і попривозили. З одним я подружився.Він робить операції!!!! Пригадую,як він зайшов до палати.Таких мало є!(маю на увазі,він не питав мене де я працюю,щоб оцінити мій гаманець). Думаєте когось починаю хвалити?Зовсім ні.Читайте далі. Лікар так "розказав",що хотілось вже їхати на операцію,з думками "як же це легко все вирішити одним махом". Лікар ,ще декілька раз заходив і ми ,як я казав - потоваришували.І у кінці знаєте,що я довідався?!!!! Лікар признався,що сам має грижу,але операції не робить і мені не радить!!!!! Шановні "порадники" без досвіду і саморекламісти!Прошу притримати свої поради для інших віток.Тут я прошу поділитись досвідом тих,кого життя заставило зважитись на такий крок,як операція на грижу хребта!Саме ваша порада дасть розуміння багатьом,як це реально виглядає і які наслідки.
Мені цілком не смішно! І я маю досвід, але ділитися наразі не буду. Доброго лікаря треба знайти!!! Знаходять його найкраще через тих, яких він вже лікував і які отримали стабільний віддалений результат Я пропонував позбирати кілька тел. для вас тих, хто це пройшов,бо ці люди ще і між собою спілкуються і цілком не на форумах, вас не зацікавило! І останнє: «Товариш–Лікар признався,що сам має грижу,але операції не робить і мені не радить!!!!!» цілком вас не розумію, як і інші що тут так висловились
Взагалі то я працюю в медичному закладі, який займається лікуванням і реабілітацією хворих з різними проблемами хребта і ЦНС, тому якби висмоктуванням порад з пальця не займаюсь І писав всього лиш про те, що для операції на грижу є конкретні показання, але от чи погоджуватись на операцію чи ні - звичайно вирішувати пацієнту - силою ніхто не потягне. Щодо Вашого лікаря - раз він заходив до Вас, причому неодноразово (і підозрюю що на своїх двох, і мабуть не скручений від болю), то скоріш за все в нього початкові стадії грижі, коли операція звичайно ж зайва (тому він її і не робить).
Ех, сталася у мене така халепа років 10 тому - грижа 7 мм L4-L5. Важко було, боліло сильно більше року (ходити могла, але повноцінним життям то ой як важко було назвати!). Теж про операцію думала як про спасіння. Та і лікар знайшовся, який дуже переконливо рекомендував зробити. Врятувала, по-перше, банальна відсутність грошей у батьків (по молодості сама тоді ще не заробляла). По-друге, абсолютно несподіване одкровення одного лікаря (я випадково зайшла не в те відділення, коли шукала хірурга на свою спину ), який показав мені наслідки своєї прооперованої грижі. Виглядало переконливо-жахливо. Лікувалася вправами, записаними на відео касету. Було важко - спочатку без сліз ніяк не могла обійтися, та й робити мало що могла. Але так акуратненько, через біль продовжувала кожного дня. Університет, правда, довелося на рік відкласти. Через приблизно пів року занять вправами мені робили підводне витягування хребта (в Хмільнику). Корисність і безпечність процедури спірна, але мені допомогло. Вважаю, що обовязково має бути мязевий корсет нормальний, інакше витягувати не варто. Далі - вправи + басейн. Людиною відчула себе через рік після початку лікування. Через 2-3 роки поїхала кататися на лижах Загострення було 1 чи 2 рази, після того, як довший час не займалась спиною (а робота сидяча). Лікування - басейн і ті самі вправи (для відновлення вже було потрібно значно менше часу ніж перший раз). Рік тому повторила МРТ - грижа є, розмір той самий. Але вона практично не турбує при умові, що я не забуваю про правильні заняття спортом . Можливо воно звучить страшно - "все життя доведеться робити вправи" (10 років тому я так думала, коли хотіла операцію, щоб позбутися "раз і назавжди"). Але насправді в цьому дуже багато переваг. Здоровий спосіб життя - це ж круто tato, Операція потрібна тільки в зовсім крайніх випадках, таких дуууже мало. І чомусь мені здається, що то якраз не ваш випадок
В мае прошлого года делал уже третью операцию, могу докторскую защищать. Всё индивидуально. Всё от того, что вы хотите... или работать или ныть до конца жизни.
У батька декілька років тому була та сама проблема. Побували у лікаря. Поставив не дуже втішний діагноз, який без операції може призвести до повної дисфункції нижніх кінцівок. Страшно стало. Була оперція. Пройшла успішно. Тиждень хорошої реабілітації і батько на ногах..правда рік після операції проблеми лишились. На ноги то поставили, але ще більше залежить від самого пацієнта та його бажання остаточно поправитись. ЛІкарі сказали більше року нічого важкого не піднімати і взагалі забути за гупання на стілець чи ліжко. Все має бути плавно та виважено інакше будуть проблеми. Проблем не було. Зараз все добре. хм..якщо стоїть питання: робити операцію чи ні, то особисто я вважаю, що все залежить від стану на даний момент. Ми наважились на операцію тому що татові важко було машину водити, бо випрямляння ноги супроводжувались жахливими судорогами і болями в нозі, лежати було важко і таке інше. Якщо ж це у Вас не настільки серйозно, то лягати під ніж тільки тому, що грижа є просто не доцільно, а якщо ж ні, то це єдиний розумний вихід. Якщо треба буде, можу порекомендувати лікарню і лікаря. Звертайтесь..вибір за Вами)
Хотите эмоций? Их есть у меня! (с) Для начала: Надо отдавать себе отчет, что грыжа (далее "она") никуда не исчезает. Представьте что вы сварили яйцо всмятку и сжали его в руке... между пальцами вылезла мякоть... назад в форму она не вернется не при каких обстоятельствах. Так же все и у грыжи. Далее просочившаяся (образно) её часть давит на нервные окончания и тем самым вызывает разного рода неудобства (ну очень мягко сказано) как правило на седалищный нерв, если это не грудная грыжа, там ещё может быть серьёзнее. МРТ (дай Бог ему здоровья) определяет на сколько она мешает вам жить и есть ли шанс её кристаллизовать терапией, есть такой вариант... - она от старости кристаллизуется и как следствие уменьшается, тем самым может перестать давить на нервные окончания. Остальное болтовня и дело вкуса. Я себе не могу позволить лечения по пол года без 100% результата. Первая была шесть лет тому. Врачей не слушал, вес не скинул, тяжести поднимал... как результат на том же месте через год ровно рецидив. После второй операции продержался пять лет, вес не скинул... пару упражнений на таможнях в аэропортах типа: - "подымите чемодан и поставьте на стол для осмотра" как результат опять рецидив. В мая прошлого года третья операция. В Киеве, в институте нейрохирургии на Мануильского... - не то что врачи... вороны и собаки с котами уже здороваются. С мая скинул 25 кг и продолжаю..., на тяжести (более 10 кг, да и менее тоже) даже не смотрю. Всё.
У нашого сусіда було таке загострення з грижею, що не міг рухатися. Знаю що лікувався комплексно: очевидно, якісь гарні уколи-таблетки (можливо, масажі) і дуже допоміг йому профілактор Євмінова, який у них досі вдома стоїть (не знаю правда, скільки тоді займався і як зараз, просто знаю що дуже допоміг свого часу стати на ноги). Тут можна прочитати: http://www.evminov.com/ Але його потрібно грамотно встановити - вибрати рівень нахилу, і використовувати (щоб фахівець визначив коли, які і скільки вправ робити).
Сама -ні, поки що сама не стикалася. Кажу ж, сусід лікував. Зараз почала моя дитина ходити на заняття (додатково до спеціальної гімнастики) - виправляємо сколіоз, працюємо вже два роки, але Євмінова підключили ось тільки зараз - як "важку артилерію". Варто було б напевне додому купити.. але треба місце, та і недешево.. ще не вирішила.
Штука неприємна, і навіть дуже, але ... Коротко розкажу про одну історію і свої враження. Друг дитинства. Поводимось майже як брати. Мав хребцеву грижу. Мануалка мало допомагала. Одного ранку проснувся і не зміг поворушити ногою. Постало питання- що робити?! Поїздили, проконсультувались, потомографились, поговорили з аналогічними пацієнтами. Вибрали варіант робити операцію в Києві по новій методі. Не поясають скальпелями, а наскільки я зрозумів, вводять інструмент і камеру через катетер і надрізають в місці защемлення хрящ. Коштувала 3 роки назад така процедура 3000 грн (операція+ проживання/лежання в палаті) + дорога в Київ і назад. Зайняло два дні. Після цього деякий час (не пригадаю скільки, але можу уточнити при потребі) не можна сидіти, лише лежати або стояти. На другий день після операції пацієнт може вже ходити (наскільки тоді мав інформацію то після скальпеля аж через два тижні). Зараз він працює, і навіть деколи застаю, що може щось там тягати, за що по дружньому мушу нагримати на нього. Але то таке. Зі своїх вражень, то не можу порадити (читати- хочу відмовити від...) операцію полосання скальпелем і щипцями. Базуюсь на інформації від пацієнтів. З.І. Тоді той лікар приймав на Огієнка-Городоцькій, приїзджав на консультації 1 раз в тиждень. На томографію відправляв по дзвінку в залізничну лікарню. Чи приймає зараз і скільки то коштує- не знаю. При потребі можу спробувати дізнатись телефон.
Ви просили не писати людей без досвіду. Тому наперед вибачте. Не буду наводити приклади з життя інших людей. Просто, при можливості і бажанні, поцікавтесь у гугла, або краще у практиків: "йога +грижа хребта". Буду радий, якщо якимось чином допоможе. Бажаю успіхів.
подзвоніть будьласка..0687639077..допоможу ---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ---------- подзвоніть будьласка..0687639077..допоможу
Попробуйте полечить спину, может это преждевременно. Мне доктора сначала советовали подлечится, очень помог санаторий и разнообразные массажи . На сегодняшний день спина не беспокоит. Удачи в лечении.