Олійник погрожує закрити усі «трамадольні аптеки» у Львові

Тема у розділі 'Львів кримінальний', створена користувачем Deus igrok, 4 січ 2008.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

відповім - має. Знає. Переходилася
    разом з лікою - спробуйте скористатися "сіренькими клітинами" (с) Пуаро
    ==
    і не забувайте, що гучне оголошення влади а в бочку перднути - то одно й то саме
    ==
    зовсім забув...
    "...і родяться на радість ворогам зачаті в п’яну ніч дегенерати..."

2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

У вас такі вишукані цитати і порівняння,що за ними губиться сенс допису і ніякі "сірі клітинки" не допоможуть зрозуміти про що ви хотіли сказати.

Будьтє папрощє,таваріщ!

• Подобається Подобається x 1
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну лады. Давайте запретим верёвки и ножи, топоры, молотки... Ими убивают.

4. франц-йосип

Так і роблять для певної категорії громадян....

А взагалі вам зрозуміле таке поняття як спокуса?
    Так от легкодоступність трамадолу,транквілізаторів,нейролептиків-і є спокусою для молодих людей поекспериментувати із свідомістю,світосприяттям,ну це ж банальні істини,про що ж власне мова?
    Порівняння із спробою заборони алкоголю за Горбачова не коректно,бо різні категорії споживачів,та і традиції.

5. Степаныч

Ви здивуєтесь, якщо взнаєте скільки понять я розумію. Зокрема, поняття "закриття трамадольних аптек" - повна, цілковита, беззаперечня дурня.

6. франц-йосип

А запропонуйте щось,тільки не починайте з Ющенка,в нього дуже багато справ...

а от про поняття згадався такий анекдот:

У меня богатый словарный запас, в нем присутствуют слова "оксюморон", "клепсидра", "перст указующий" и даже "ибо".
    Но некоторые мысли я никак не могу выразить словами.
    Хочется просто взять черенок от лопаты и о.....ть всех.

7. Степаныч

Краще графа Толстого Л. М. нічого запропонувати не можна.
    Дякую.

8. франц-йосип

Траву косити?
    Чи то ви так з теми з"їхали?

9. Степаныч

Толстой свого часу сказав, що людина не вип"є навіть з відкритої пляшки, якщо у нього буде Бог в душі. Не дослівно, але суть така. Тобто, потрібно не забороняти, а виховувати.

• Подобається Подобається x 2
  10. франц-йосип

"...Страшно далєкі оні от народа..." Гєрцен, здається

11. Степаныч

Але ж хочеЦЦя!

12. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Ви виявляеться - жінкао_О???

Кольоровий тетріс Champion!

Як в тетріс бавиться:)?

13. Lika20

Lika20 Well-Known Member

А я чула на них робили декілька замахів....думаю краще тюрма ніж :suicide:

14. Степаныч

Прочитал "на бумаге". Нашел в сети. Информация для размышления:

"... Ситуация с употреблением наркотиков во Львове очень сложна - даже после того, как трамадол признали наркотиком, а контроль над его продажей должен был бы ужесточиться. В городе существует сеть аптек, в которых даже дети 10-11 лет могут бесконтрольно купить наркотические средства. В эти аптеки за трамадолом приезжают с сумками.
    ...Во львовских школах более 2/3 учеников хотя бы один раз ощутили на себе действие трамадола, четверть из них - системные наркоманы. Половина из них - девочки. Еще в начале 2007 года в Украине насчитывалось около миллиона системных наркоманов, употребляющих трамадол".
    http://www.aif.ua/articles/article.aspx?IssueId=527&ArticleId=6677

15. франц-йосип

"Бумаге" теж не завжди треба вірити-немає зараз таких аптек.Там же в тій статті написано:НИКОЛАЙ К. - студент одного из престижных столичных вузов - более трех лет «сидит» на трамадоле. Знает в Киеве как минимум три аптеки, в которых можно запросто купить капсулы. «Конечно, трамадол в этих аптеках продадут не каждому - только тем, кого знают.,так от це більш близько до правди і от тут

. Зато начали действовать новые схемы распространения: например, через курьера, который закупает таблетки крупными партиями.

Але скорш за все крупні партії вже через аптеку не ідуть.
    Однозначно можна стверджувати,що доступ пересічного школяра до трамадолу дуже сильно ускладнено.Я говорю тільки про початківців і експериментаторів,а не про сформованих наркоманів для яких доступ для наркотиків неможливо перекрити навіть впровадженням смертної кари (Таіланд,Сингапур напр.)
    І на завершення ще цитата з АиФ
    Целенаправленное перепроизводство трамадола ведется уже много лет. На это просто закрывали глаза. У власти же до сих пор не было политической воли, чтобы остановить наркотический беспредел.
    І тут теж ніби є зрушення.
    PS Я ні в якому разі не говорю про вирішення проблеми,а тільки про одноразові зміни на краще і увагу суспільства до цієї проблеми

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Увага суспільства до проблеми, це однозначно, добре. От тільки навіть одноразового покращення ситуації - нема!

Поясніть мені, чому схопились саме за аптеки? Чому не почали з виробників? З нормативів, які регулюють вихід трамадола після його виробництва? З нормативів, які регулюють його розподіл і продаж?

Наркологи говорять, що споживання трамадолу якщо і зменшилось, то через підняття цін. Але є ще й інші досить доступні наркотичні засоби, на які і перейшли споживачі.
    Доступність не стала меншою. Просто трошки змінили схему.

Я бачу, що у Вас не правильне уявлення про природу залежності. Звідси багато не вірних висновків.
    Я впевнена, що реальна боротьба з цим лихом ведеться. Тільки ті, хто реально працює, просто роблять свою справу, без галасу. І, нажаль, у більшості випадків без підтримки держави, на громадських засадах.

• Подобається Подобається x 2
  17. франц-йосип

Тому,що це призводить до моментального результату,а далі як вам мало би бути відомо пішли і до виробників,Але траба зважити на "специфіку" нашої держави.

Я не розумію,вас це обурює?

Щось ви тут самі себе заперечуєте,але ж ви написали вище що споживання зменшилось.
    А от щодо схеми-то вони весь час будуть змінюватися,щоб знаходити нові шпари чи в законодавстві,чи в системі розподілу-і це проблема не тільки наша вітчизняна,а світова тому і методи боротьби з наркотиками весь час змінюються.

Тут я з вами повністю погоджуюсь,але вести ефективну боротьбу з тим лихом на аматорському рівні- неможливо,в усіх країнах існують національні програми по боротьбі з наркоманією.А от нашу державу треба весь час тикати писком в цю проблему.

18. Lika20

Lika20 Well-Known Member

[​IMG][​IMG][​IMG]
    Проти народу не попреш

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я у тому всьому бачу іншу специфіку держави - нема системності підходу; робота не для результату, а для рапорту.

Ні, ви не правильно зрозуміли мою емоцію. А все тому, що ви проігнорували фразу, що йшла після тої
    Але не споживання наркотиків.
    1.Доступність не зменшилась. 2. Залишились інші доступні і порівняно дешеві наркотики, які ніхто не додумався нейтралізувати.
    Що ніхто про іх існування не знає? Чи у плануванні супер-акції не брали участь професіонали, які знають стан наркотичного ринку, його структуру і особливості?

Я не думаю, що в громадських огранізаціях працюють аматори.
    А от про національні програми - це в точку! У нас такої нема.
    І от ця акція з аптеками не має нічого спільного з державницьким підходом до бородьби з наркотиками.
    Про що я й кажу.

Останнє редагування: 31 бер 2009
  20. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Я бачу(реально) лише людей які на цьому попеклись чи мають з цього користь.Ви до кого відноситесь?.......

а де твій аватар? :)