Хіба власним авто.... без варінтів... Підгорецький замок був у дуже доброму стані до перших совітів. Як прийшли перші совіти - все зруйнували і покрали і після того нічого втішного не було....
Ми побували в Олеському замку В планах ще Підгорецький замок. Чи може хтось підказати, як з Олеська туди заїхати (машиною), бо по карті незрозуміло
Дуже просто.... зараз поясню. Якщо Ви їдете зі Львова, минаєте Олеськ, там по дорозі будуть вершники залізні, що перескакують дорогу... справа. Минаєте далі по трасі і за пару км буквально поворот направо, але не на 90 градусів, а десь так на 150... там має бути знак з написом Золочів, або Тернопіль (точно не памятаю). Повертаєте туди, з"їжджаючи з київської траси. Там дорога серпантином під горку так... а на горі село Підгорецьк і там видно той замок, там і костел є зліва, а замок навпроти, через дорогу. Доречі, то зовсім близько, з того замку видно Олеський замок. Відвідавши замок, їдете далі (назад не повертаєте). Так от. Зразу за селом є підгорецький монастир. Гарна місцина, цікава церква, що має відношення до Шевченка, сонячний годинник.... Монстир знаходиться праворуч від траси. Далі прямуєте на Золочів (дорога терпима). У Золочеві знову вас чекає замок. Не пожалієте. З Золочева їдете тернопільською трасою до Львова, та якщо у вас є ще час, зверніть наліво у селі Яхторів. 7....8 км і ви на острові душі Миха і не тільки... Це Унівський монастир. Там тре бути - хочете ви того, чи ні. Від монастиря ви не вертаєтеся тою самою дорогою, і їдете у Свіржський замок - це по дорозі до Львова і по кілометражу майже те саме, що ви би вернулися до Львова через золочівську трасу. Свіржський замок теж краса, він зберігся краще, ніж підгорецький і там, при бажанні, можна потрапити досередини. Ну і до Львова залишиться кілометрів 40. Щасливої дороги!
Та не сварітси... Левандівка просто натякає, що підгорецькі замок і монастир коло села, що називається Підгірці (принаймні, так називали його мої діди й прадіди).
Люди добрі, підкажіть будь ласка, як зі Львова потрапити до Олесько (з якого автовокразу ходять маршрутки)? і чи можливо потім від Олесько добратися до Підгірців та Золочів також автобусом? Чи реально за день (з 9 до 18) відвідати ці замки? Заздалегідь вдячна)
З автовокзалу, що на Рогатці. Кінець вул. Богдана Хмельницького, біля кругу. Я думаю, що будь-який автобус, що їде до Підгірців, їде через Олеськ, бо то найпряміша дорога. Відвідати реально, якщо автобуси їздять відповідно. Тре знати їх графік, тоді можна щось говорити. Зателефонуйте у довідкове автобусів у Львові... там все скажуть.
З Автостанції-2 (АС2), як вже Мих відповів. Розклад руху автобусів можна глянути на цьому сайті - http://bus.com.ua (вписуйте, наприклад, Львів - Олесько, і матимете список можливих рейсів). Автобусом зі Львова до Олеська - 1,5 год, від Олеська до Підгірців - 10 хв. За Золочів не знаю..
До 18 години не дуже реально, краще вкластись до 16 год (в іншому випадку якийсь замок відвідати, мабуть, не встигнете) :smilec:
Відвідати - реально. Але не ставте собі суперзавдань. І в Олеську, і в Підгірцях стільки цікавого і повчального, що можна навіть кілька днів тут згаяти. Передовсім спитайте в Олеську на замку, де можна зупинитись, переночувати. Апартаментів короля Собєського Вам звісно не запропонують, але більш-менш пристійні умови для подорожніх там знайдуться. Підгірці, до речі, ще не відкриті для загального огляду. Але: люди є люди. Попросіть вартових, збрешіть, що Вам конче-необхідно побачити замок зсередини, бо це карма, бо у ві сні явилося. Спокусіть вартових екзотичною пляшкою пива, пообіцявши, що нічого не зруйнуєте... Мандрівник завжди знайде спосіб побачити те, що хоче
Года два назад моя дочь, которая живет в Европе, приехала со своим другом-европейцем и мы путешествовали по Карпатам. Когда заехали в замок Паланок, он был уже закрыт. Я сунул охраннику червонец и мы долго гуляли по замку. Европеец был потрясен.
Одночасно відвідати три замки до 18 год. нереально, бо як в Олеський, так і в Золочівський замок Вас пустять останніми десь о годині 16. :smilec: Біля 18 реально хіба поцілувати клямочку якогось із замків
А даремно! Чому б не зробити "екскурсія замками вночі"... з привидами... ото б народ повалив... молодь любить, коли адреналін б"є в кров, нє?
Откуда такие сведения. При первых советах замок был музеем. Во время войны замок пострадал, что-то увезли немцы, что-то передали в другие музеи. В 50-х был сильный пожар, потом ремонт. А вообще то первым замок порушил Богдан Хмельницкий