тому я й кажу - то була війна. Причому війна вже не стільки за колонії - як 1-а світова, скільки війна соціальних (державних) устроїв. Перехід в наступну фазу капіталізму. Саме тому звинувачення "співпрацювали" чи горде "не співпрацювали" - всього-навсього пустопорожня риторика... -- А зараз на часі інше питання - не взаємні звинувачення висовувати, і не дерібанити руїни - а подумати, як то все відновити... Щоб можна було після трудового дня, коли вдома все добре, коли не гризуть голову якісь думки про непевне майбутнє - сісти в холодочку, і поговорити собі про політику... але не так, щоб "ті були погані, а ті хороші" - а так, щоб в майбутньому не довелося дітей та внуків хоронити... тоді то називалося "хуторянство". Рагулі - наступна фаза - все те саме, але без майна/грошей.
Відповідь: Окупанти ні - саме ти стараєшся повернути медицину до стану "трийцідев'єтого" -- для тебе й розшифровую - повернути країни, що утворилися внаслідок розпаду СРСР - до стану соціальної стабільності. До стану, коли всі впевнені у завтрашньому дні. Коли люди плани складають не на тиждень/місяць - максимум рік - а коли приказка "то ще слід дожити" з суворої реальності перетворюється на жарт.
Відповідь: Окупанти В знак протесту можете приїхати до Львова та привселюдно вдавитись перед оперним. Окупанти всерівно окупантами залишуться. Можете навіть назвати поіменно всіх х то вдячний, 95 % їх прізвищ напевно закінчуються на -ов А де позитив? Може пальцем покажете? Людина жила, мала коня, корову, шмат поля, працювала, заробляла на себе. В один момент господар став куркулем (кулаком - по Вашому), а то бидло яке прийшло ніколи нічого за душею не мало (щоб щось мати потрібно було працювати), а якщо нічого немаєш то найпростіший спосіб був забрати в того в кого є. Це ж як кочівники - всі поля витоптали, пішли шукати інші території. ДЕ ПОЗИТИВ??? P.S. Щось Ви там про виховання писали... Вам, як людині немісцевій, поясню у нас прийнято до незнайомих людей звертатись на "Ви". Наскільки мені відомо в Росії так само, так от не можу зрозуміти де ж Ви виховувались... Салата, я зовсім не хочу сказати що тоді всім було добре, а москалі прийшли і все споганили. Я пробую пояснити що ні Гітлер ні Сталін добра нам не приніс, а тільки смерть, біду і розруху. І тому бризгати слюною на свастику і водночас цілувати зірку я не буду. На цих землях чобіт солдата ЧА та НКВД, приніс те саме що і чобіт німецького солдата.
Відповідь: Окупанти Ознакомьтесь со списком стран, которые в следующем году будут праздновать день победы: Victory Day 1945. Аж две - Франция и Словакия. Как раз 9 мая в прошлом году я подписывал свой контракт в Венгрии. На мой вопрос венгру, как они относятся к этому дню, был дан вежливый ответ: "Для нас это день начала советской оккупации". Думаю, в Чехии или Польше ответ будет по сути тем же. Еще будут вопросы?
Відповідь: Окупанти А кто кого заставляет красную звезду целовать? Свастика сама по себе тоже ни в чем не виновата, однако на мой взгляд фашисты шли не за капитализм, а за главенство своей нации над другими. Национализм как раз с капитализмом плохо уживается, что мы сейчас и кушаем всей страной. Что касается солдат ЧА - так они с фашистами воевали, им не было дела до государственного строя тех стран, через которые они шли. То, что советы в своих целях использовали их победу - совсем другая история. Конечно, были среди них и идейные, но они-то не мечтали отобрать у кого-то что-то. Вобще, читаю сейчас мемуары Деникина, прихожу к мысли, что октябрьский переворот 1917-го был как раз результатом "демократии", когда рабочие, крестьяне и солдаты взялись принимать решения, которые им были явно не по зубам, но внешне все было предельно просто: землю-крестьянам и т.д. А то, что из этих крестьян не каждый может земле толк дать, да и земля уже чья-то, у кого-то ее нужно забрать - это слишком сложно, зачем в такой ерунде разбираться, главное - чтобы мне было хорошо. Никого не узнаете? При этом национализм еще хуже, просто никто его не хлебнул в достаточной степени. У моих друзей бабушка родилась в грузино-армянской семье и когда (она была совсем маленькая) ее родителей не стало их не приняла ни та, ни та родня, четверо детей были обречены. Демократия у меня в кавычках, потому что это неправильная демократия, но на сегодня мы в странах бывшего СССР ничего другого не имеем, то же самое. Т.е. если не думать об этом, нужно искать себе теплое место где-нибудь во Франции, потому что все еще может вернуться.
Відповідь: Окупанти Що стосується солдат то честь їм та хвала (як і кожному солдату, не залежно в якій армії воював, це стосується і німців і УПА). Але мова йде в про результат який був отриманий ПІСЛЯ війни. А результат був ОКУПАЦІЯ. І цілком зрозуміло що якийсь конкретний солдат тут не винен. Винен режим та керівництво країни. Впізнаю визволення ЗУ Не підмінюйте поняття, чим 70 років займались, шовінізм і націоналізм це різні речі. Радянські вожді боялись націоналістів, як чорт ладану, тому й приписували їм всі смертні гріхи. А повноцінний націоналізм це дуже добре, шкода що його в нас дуже часто замінює комплекс меншовартості. Націоналізм — світоглядний принцип, найбільшою мірою притаманний передовим представникам народу, що виборює своє право на розбудову власної держави, тобто прагне перетворитись на націю. Для XX ст., особливо його другої половини, це широко розповсюджене явище, зумовлене крахом світової колоніальної системи. Після розпаду СРСР у серпні 1991 р., націоналізм, як один із способів розвитку світової співдружності народів, вступив у свій черговий етап. Головною в націоналізмі є ідея державності та незалежності, самостійності. Але держава — не самоціль, а форма й засіб організації повноцінного життя народу. Народ, у свою чергу, — це не тільки корінний етнос, а й усі етнічні меншини. І дійсний (а не змішаний із шовінізмом, з його намаганнями довести виключність та зверхність "своєї" зростаючої етнонації) націоналізм обстоює право на, державність усіх (як корінних, так і некорінних) етнічних угруповань народу. Коли мета перетворення певного народу на державну націю вже досягнута, націоналізм тим самим остаточно» виконує свою історично-конструктивну роль і від нього має залишитися лише патріотизм. http://etno.iatp.org.ua/glossary/n.html
Відповідь: Окупанти Во первых, Европа празднует 8 мая "день победы". Передайте вашему венгру, что он неблагодарная скотина. Как Я понимаю, человек не слишком старый, воспитанный в духе антисоветчины после 1956 года, для него что войска ОВД, что Красная Армия не имеет значения. Для любого вменяемого человека, Красная Армия, является олицетворением осовбождения от фашисткой оккупации. После мая 1945 года, начинается отчет холодной войны, с разграничением зон оккупации. Но это уже совершенно другая история. Если в Мухачеве этого не понимают, мои соболезнования. Еще вопросы?
Відповідь: Окупанти А за що венгр повинен дякувати? Він когось просив його визволяти?????? Своє манерою спілкування Ви самі відповідаєте на питання чому ЧА - окупант. ЧА принесла режим, де думка вождя була єдиноправильною, всі решта вважались "невменяемыми" та ворогами народу.
Відповідь: Окупанти Mota boy! Вы учите историю второй мировой войны. американские войска были оккупанами в таком случае?
Відповідь: Окупанти Всю не вивчу, це не можливо, життя не вистарчить. Якщо позалишали свої бази на території країн де вони воювали то ТАК.
Відповідь: Окупанти Нашли кого в пример приводить, Венгрия была союзницей Германии или как? Что касается моих примеров, на лозунги вроде "все народу" люди сейчас очень хорошо ловятся. И если Вам легче от того, что самые украинистые украинцы проголосуют сегодня за подобное только потому, что оккупанты их запутали, думайте так. А я думаю, что национальность вобще непричем нигде, кроме семейных отношений. И мне не нравится идея построения государства на национальной основе. Что это дало Африке, Югославии, как подобное улучшает жизнь испанцам, туркам, жителям Великобритании? А славянам это что дало? Скоро до хуторов досамоопределяемся... Проще надо быть, всегда приходится выбирать между своими интересами и государственными.
Відповідь: Окупанти Думаю це буде відповідь і кожного чесного західноукраїнця. Бо для нас це був початок страшної окупації, найгіршої за всю нашу історію. Яка ЧАСТКОВО була ліквідована в 1991 році і наслідки якої ми будемо відчувати ще довгий час.
Полностью согласен с Пересветом. Маленькое уточнение-отсчёт начала холодной войны идёт с 5марта1946года. Дата произнесения Черчилем своей речи в Фултоне Разница в датах празднования объясняется легко.Просто, из-за разницы часовых поясов, на момент подписания акта капитуляции в Берлине ещё было 8-е а в Москве уже 9-е.Только и всего , и незачем здесь искать политические мотивы
Відповідь: Окупанти Так шмайсери вже поржавіли ,тре апгрейд робити,щоб не вернулось.Кравчук падла атомну зброю знищив.
Відповідь: Окупанти Мы вот тут ссоримся - соглашаемся, а если каждому в руки по шмайсеру? У всех бы выдержки хватило? На мой взгляд гражданская война - самая страшная и бесполезная. Захватчики что-то получают от войны, а в гражданской проигрывают все и мастерство полководцев не спасает. Тут, кстати, часто упоминают, мол, русские - были коммунисты или слабаки в 1917-1923. Зря. Слишком много было точек зрения среди "белых" и никто не хотел уступить.