Оксфордський ректор про систему освіти в Україні

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Deus igrok, 22 кві 2010.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну хто хоче, той робе... близько 5-10 студентів з кожного курсу на мому факультеті під час навчання чи після завершення вузу вчаться паралельно закордоном або стажуються... здають TOEFEL чи як там його і пробують свої сили... так само їздять на міжнародні конференції, конкурси і перемагають...
    але це швидше їх власні досягнення, вуз не надає можливостей, іноді навіть тормозить розвиток студентів...

а система в нас навчання - совок би тішився... в основному готують спеціалістів широкого профілу... тобто вчать все, але ніхто нічого не знає... і радіють, що закордоном всі вузькоспеціалізовані, бо в них шаг влєво, вправо - растрєл... зато ми такі розумні)))

що найбільше хвилює - політизованість вузів... "політика, школа і релігія мають бути відділені"

не працює

• Подобається Подобається x 2
  2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Та навіть те що називають коференції ... це ж профанація ... оці дибільні тези з яких формують збірники.

Це ж просто набір фраз без нічого ... жодної наукової, чи практичної користі.

В Стефаника в періодиці позна взяти Варшавський Адвокатський журнал , типу наного Право України ....

Земля і небо , все коротко і по суті питання , а не як в нас люблять 1 сторінка перелік прізвищ, 2-4 сторінка невтяний текст , 5 сторінка - бац і вже висновок, який невідомо як виник.

Безумовно не всі такі , але 3/4 точно - просто інформаційний шум.

• Подобається Подобається x 3
  3. Багіра

Багіра Well-Known Member

це теж напевно з радянського союзу... хіба виключили похвалу компатрії і Леніну...:) а решту як завжди - невнятний текст

4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Не в обиду, но лет вам сколько? Чьи слова пересказываете? При всём маразме хвалы компартии , научные тексты тех лет, что видел, вполне по делу написаны.

---------- Додано в 03:46 ---------- Попередній допис був написаний в 03:45 ----------

Это называется самообразованием, для этого в ВУЗ не обязательно идти.

---------- Додано в 03:48 ---------- Попередній допис був написаний в 03:46 ----------

О, пан эксперт пришёл. А что показывает приведённая статистика? И лично для меня: как она опровергает мои слова относительно того, что в ВУЗах учат тому, что было актуально лет 30 назад?

5. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Кумедно було вас читати коли ви щось там намагались говорити про науку та АЙті-технології не маючи про це а ні найменшого поняття та далебі і дня не про пропрацювавши в науковому інституті. Тепер бачу вас понесло на укр. освіту та індійський супорт/програмування. :haha:
    Пишіть ще і побільше. Гарний настрій з ранку це не дрібнички. :)))

Стосовно індійських IT-спеціалістів буває по різному. Були випадки що читати їх лист без сліз просто було не можливо. Це не означає що вони тупі чи недалекі, а всього лише наслідок та специфіка формування бізнесу великих корпоративних компаній, а саме здешевлення витрат на супорт та офшорне програмування.
    Індія з майже мільярдним населенням та в основній масі зубожілим населенням є надзвичайно приваблива для таких конгломератів/компаній.
    ІТ-Спеціаліст який у Європі буде вимагати за свою роботу 7-8 тис. еврів в Індії згодиться за 500-600 доларів. До того ж на цю вакансію буде черга. Через масовість переносу таких бізнес одиниць на індійську територію і трапляються ось такі казуси...

An Italian, French and Indian went for a job interview in England.

Before the interview, they were told that they must compose a sentence in
    English with three main words: green, pink and yellow..

The Italian was first: "I wake up in the morning. I see the yellow
    sun. I see the green grass and I think to myself, I hope it will be a pink
    day.."

The French was next: " I wake up in the morning, I eat a yellow banana,
    a green pepper and in the evening I watch the pink panter on TV..

Last was the Indian, : "I wake up in the morning, I hear the phone
    "green green", I "pink" up the phone and I say "Yellow"

Перекладати нема сенсу.

Стосовно України це безумовно наслідок совкової системи, коли готували не спеціалістів, а безіменного інженера якого треба "приткнути" за 120 р. на завод/фабрику яка випускає якусь маячню.

6. borkhes

Ну да, я как и вы в ПТУ на зоотехника учился... :)))

Вроде отличный повод сэкономить, разве нет? В компании, где я сейчас работаю, есть относительно небольшие офисы в Европе и Израиле с "высоколобыми" спецами и безразмерный в Индии - где и пишется код.

Не знаю чего это наследство, но то, что программистов нынче ни один вуз на просторах бывшего СССР не выпускает - факт.

7. Karmeluk

Ветеринар також потрібна професія, тому не комплексуйте.

Не завжди. Набираючи ось таких неуків як у тому анекдоті сумнівно.

Для цього вистачає профільної НЕ гуманіторної освіті. Решта це бажання та талант людини. Наприклад у Києві та Івано-Франківську є навчальні центри які готують серртифікованих спец. з Циско. Якщо людина не дурна цього вистачає і без ВУЗів.
    Програмування річ мінлива. Потрібні загалні базові знання а решту диктує ринок.
    Вчора домінував С++ завтра PHP. Людей які уміюьт писати код з "НУЛЯ" є надзвичайно мало. Цьому не вчить жодний ВУЗ.

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

мені 21.. по-вашому, я не могла бачити ніодної радянської статті чи монографії??? ви такий недалекоглядний... а можете розписуватись за всі науки???
    бачила, читала і використовувала не одну... і не спорю, що в них є толк.. (інакше би їх не читала))) ) але форма... (річ про юридичні науки)
    напевно через те, що мені 21, якраз і так мені важко їх читати:haha:
    тому що я не вчила історію компартії і не розбираюся в колхозах (дякувати Богу)
    коли дуже треба - шукаю сучасний аналіз радянських статтей і співвідношу з оригіналом...

інші країни не приймуть, якщо ви нізвідки... статус студента вузу дає своє...

9. borkhes

А это обязательно, набирать таких как в анекдоте? Или можно отобрать тех, кто получше?

Вроде о программировании речь шла, при чём тут сиськи?

О как! Попробуйте что-ли программы обучения западных вузов посмотреть. Хотя бы тут: http://ocw.mit.edu/

---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:53 ----------

О том и речь. Получается, что в ВУЗ идут за "корочкой".

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

корочка і досвід... (розписуюсь за свій факультет) досвід не завжди приємний, але неоціненний..

11. borkhes

---------- Додано в 13:32 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

Опыт чего?

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

життєвий...:) якщо вчились там же, і в той же час, можете посперечатись... ні? решта буде простим ляпанням язика

13. Karmeluk

Запитання не по адресу. Я жодного дня не працював у HR. Зате неодноразово бачив як закривались проекти(не доводились до логічного завершення) з мільйонними втратами лишень тому що через недолугу політику "економії" наймали людей без досвіду або малокваліфікованих чи балакучих нахабних самодурів.

Мова про загальний АйТі ринок.
    Дивно чути що у нас тут виявляється крутий спеціаліст, певно високооплачуваний системний адміністратор, та жодного кваліфікованого допису у відповідній гілці. You are welcome (c).

Для чого мені це переглядати ? Запевняю вас у нас достатньо, як правило це Київ, закладів(приватних) які готують висококваліфікованих спеціалістів у практично будь-якій галузі Ай-Ті сегменту. Починаючи від основ віндовз/офіс та закінчуючи САПОМ/КОГНОСОМ/ОРАКЛОМ. Єдина завада на здобутті цих сакральних знань це ЦІНА яка(в залежності від обраного предмету) може досягати вартості середньо-статичного іноземного автомобіля.

• Подобається Подобається x 1
  14. borkhes

Абсолютно верно, сплошь и рядом можно видеть. Но это никак не опровергает выдвинутый мною тезис, что Индия в плане программирования рулит и даёт фору остальным. :)

---------- Додано в 20:53 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

Багіра,

---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ----------

Жизненный опыт это важно. Правда я не очень понял в чём уникальность этого жизненного опыта от получаемого в других местах в контексте обсуждаемой темы. :)

15. Karmeluk

Якщо ви задаєте такі запитання то стосовного мого ...
    ....усе залишається у силі. :)))
    Це нічим і не підкріплює цієї тези. Хіба що для вашої фірми/компанії індуси кодять/супортять і вам це звісно видається як найкраще вкладення своїх фінансів. :)))
    Поцікавтесь яка країна розробила для ІНТЕЛ процесори Core 2 Duo та Centrino відібравши назад у АМД свою звичну позицію лідера у швидкодії, в той час як Інтел мав у наявності надзвичайно невдалий "ШТЕУД".
    Що там у нас Індія розробила у сфері високих технологій такого масштабу ?

16. borkhes

Да мне пофигу. :)

Я всё уже написал ранее. Тут. Если для вас в принципе справедливое утверждение, что "Потрібні загалні базові знання а решту диктує ринок" является обоснованием того, что ВУЗы выпускают "не спеціалістів, а безіменного інженера" отстающего по уровню знаний современных технологий не на три-пять, а на пятнадцать-двадцать лет, то ОК.

Да что о "моей" компании... Софт упомянутой вами циско весь пишется в Индии.

Вам не кажется, что разработка процессоров это довольно узкий сегмент программирования не столь широко востребованный, чтобы по нему делать какие-то выводы? Нет? Ну ОК.

17. Provincial

Provincial Well-Known Member

Не секрет конечно...я не сторонник рассказов о себе и близких на Инет-форумах,но уж коль скоро начал о своей дочери сам,то извольте.
    Специальность называется "прикладное программирование и программный анализ"
    Преподают исключительно Си Шарп...среда разработки Visual Studio-правда если честно 2005 года...я сам скачал ей Visual Studio 2008 но в ней дочь работает только дома- потому как университет приобрел 2005 и не все программы,написанные в 2008 -в 2005 запускаются

а де твій аватар? :)