"Око за око" чи "праву щоку"?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Witness, 27 сер 2010.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Хто і коли це робить?
    Ось цікава стаття на цю тему

---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:24 ----------

http://www.ogoniok.com/5046/35/

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Той вогонь привозиться з особливого для християн місця, ймовірно дійсно запаленого по молитві патріарха. Наявність його у церквах і хатах в часі Пасхалії має певне містичне значення.
    Немає однозначної відповіді на це питання, все залежить від віри людини. Одні вірять, що цей вогонь сходить від Бога, інші вбачають в тому якусь хитрість. Що тут скажеш: нехай кожен тримається свого...

3. Сергій аспірант

Шкода людей для яких банальне шахрайство має містичне значення і чи має хоч якусь силу молитва шахраїв в рясах.

---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:03 ----------

Чомусь православні богослови в 19 с називали це обрядом.

Де біблійні підстави цього культу вогню?

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви стаєте надто грубим і упередженим. Чому вас хвилюють лише люди в рясах, вони вам якимсь чином нав’язуються?
    Це не культ вогню. А щодо біблійних підстав, так немає біблійних підстав й для купальні, в якій хворі люди зцілювались після того, як Ангел зрушував воду. Чомусь Ісус не назвав це шахрайством.

5. Сергій аспірант

Ні це посто експеремент-)) Якщо я пишу подібні речі - я грубий і упереджений.
    Якщо це робить Педро - усе гаразд.
    Хоча як як шахрая не назви нічого не зміниться - навіщо видавати за чудо, перед неосвіченими і необізнаними людьми те що є по суті обрядом.

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:22 ----------

Нынешний Патриарх Московский и всея Руси Алексий II, будучи студентом Ленинградской духовной академии, присутствовал 9 октября 1949 года на докладе заслуженного профессора академии, выдающегося историка и литургиста Н Д. Успенского «К истории обряда Святого огня, совершаемого в Великую субботу в Иерусалиме». В советские годы доклад распространялся в машинописных копиях, но недавно увидел свет в сборнике «Благодатный огонь: миф или реальность?», выпущенном историками диаконом Александром Мусиным и Сергеем Бычковым. Гипотеза профессора сводится к тому, что формирование мифа о чудесном огне началось около 900-х годов и оправдывалось нуждой в «укреплении веры». Успенский заметил, что в описаниях Гроба Господня и записках паломников ранее IX века упоминания о схождении огня отсутствуют. Нет их в «Амфилохии» св. Патриарха Фотия (IX в.) с детальным описанием храма Гроба. Благочестивый обряд («репрезентация»), считает профессор, постепенно начал использоваться как орудие в межрелигиозных и политических противостояниях. Нечто подобное, судя по всему, продолжается и сегодня. Региональные отделения «ЕР» развозят Благодатный огонь по инвалидам и одиноким пенсионерам, а в Белгороде почему-то местных журналистов обязали разнести лампадки с огнем по интернатам, детским домам и больницам.

Це як назвати? Подвигом віри? Тоді Остапа Бендера слід канонізувати_)))).

---------- Додано в 14:28 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

Традиційна релігійність вихована церквами ніколи не відзначалась поотягом до знань і розуміння і швидше стала формальністю ніж способом життя.
    А дехто і далі тішиться з реліігйної і духовної безграмотності прихожан, які готові вірити усьму.

---------- Додано в 14:39 ---------- Попередній допис був написаний в 14:28 ----------

Хіба Ісус чи апостоли навчали про поклоніння Єгові у особливих місцях? Навпаки - поклоніння мало бути в дусі та істині.

• Подобається Подобається x 3
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Сергію, а що робить Педро? Я нікому не навязую своїх вірувань, я дуже толерантно відношусь до людей, хто вірує інакше, не зважаючи чи це католик чи суботник чи протестант будь-якої течії. Навіть до людей ісламу чи східних релігій. При одній умові, якщо вони не лізуть мені в душу і не доказують, що я неправий, а права тільки їхня релігія (секта).
    Ось тому я завжди буду полемізувати з такими сектами, особливо з двома найбільш тоталітарними - РПЦ і "світкі". Це дві секти, які безсовісно втручаються в внутрішній світ кожного, лізуть куди їх не просять, твердячи що поза ними нема ні віри ні спасіння. Це секти Антихриста.
    До речі, обидві були засновані крайнє аморальними особами - Петром І і Расселом. А яке коріння, такі і плоди.
    Вірте Сергію, в що хочете, мене це не обходить, хоча я вам кілька разів пропонував відкласти вбік вашу сатанинську макулатуру хоч би на тиждень і почати вивчати НЕУПЕРЕДЖЕНО Слово Боже.
    Ви не захотіли. Нехай Бог буде вам суддею.

7. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Зводить наклепи!

• Подобається Подобається x 1
  8. Pedro

На кого, хотів би я знати? На вас, що терпите на безсоння? Чи як в Писанні, злодій приходить, щоб вкрасти, вночі?;)
    Чи на Петра І? Чи на вашого "морального" засновника? Не знаю. не знаю...:dntknw:

9. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Матвія 7:5: . . .Лицеміре! Спочатку вийми зі свого ока колоду і тоді чітко побачиш, як вийняти з братового ока скалку.

Матвія 7:15: . . .Стережіться фальшивих пророків, які приходять в одежі овечій, а всередині — хижі вовки.

10. Pedro

То це до кого відноситься?:))) Перший вірш я радив би вживати, коли агітуєте чергову жертву до своєї секти і критикуєте християн.
    За другий вірш я дуже вдячний. Як бачите з моїх дописів, я так і поступаю.:good:

11. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Ви розумієте в прямому смислі купити меча?
    17 и шлем спасения возьмите, и меч духовный, который есть Слово Божие. (Ефесянам 6:17).
    я теж думаю, що воювати не можна. Але бути поза церквою я не хочу. Тому я в православ"ї, де мене хрестили з дитинства. Може там і є заблуждєнія, але це ще не означає, що церкву треба покидати.
    І ще, а як же воїн Корнилій?

12. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

:) і все ж... допис #159

13. Pedro

Я не зрозумів, а що ви маєте на увазі? Допис 159, наскільки я зрозумів, це ваш допис.
    Так виглядає, що він був відповіддю на мій попередній допис, ви мене звинувачуєте невідомо в чому. Звязок йоги з індуїзмом якщо і є то дуже віддалений. Я займаюсь йогою з 1980 року. Звичайно, в основному мене цікавлять перші 4 вітки, з інших я можу тільки почерпнути те, що не йде в розріз з моїми християнськими віруваннями.
    Коли я радив Брацлавчанину звернути увагу на йогу - це був напівжартівливий допис - лише тому, що йоги не визнають насилля в будь-якій формі, навіть над собою.
    Про індуїзм я не згадував зовсім, зокрема тому, що не маю абсолютно ніякої інформації про цю релігію.

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...можна й самому зробити...:nea:
    І в кишені носити...:sorry:

15. SemperTiro

не хотів би, щоб мої слова сприймалися як звинувачення :) це просто зауваження.

Помиляєтесь... йога напряму пов"язана з індуїзмом. Основний переклад цього слова - це "зв"язок". Якщо ви сприймаєте йогу виключно як систему фізичних вправ, то з 1980 року Ви не дуже багато досягли :sad: Йога - це допоміжний шлях, що дозволяє очистити тіло й таким чином наблизитися до усвідомлення Бога. Головна мета будь-якого йога - пробудження кундаліні і це тільки перший етап (а сидіння в позі лотоса протягом 2-3 годин, оволодіння різноманітними позами - це тільки початок). Далі описувати не буду, бо то не стосується теми.
    Однак погляди індуїстів додо теми "війна-мир" заслуговують на увагу...

Йоги є абсолютно різні :) Не варто всіх під одну категорію підганяти :) Якщо тантрик займається йогою, то це зовсім не означає, що він не буде чинити насилля над іншими.

Там усе не так просто, як багато хто собі думає... тому не варто на цю тема журтувати, щоб не ставати черговим гвинтиком у поширенні стереотипів.
    Прошу пробачення, якщо щось не так...

П.с. Моя знайома, яка займалася йогою (здається, і зараз займається), якось мала розмову із доволі активним парафіянином УПЦ МП. То він їй відразу сказав: йогою не треба займатися, церква не дозволяє, бо це - зброя язичників, вони таким хитрим способом заманюють до себе. І рано чи пізно людина починає цікавитися питаннями руху прани в організмі, кармою і т.п. :)

16. ovod

ovod Well-Known Member

17. SemperTiro

18. ovod

ovod Well-Known Member

19. Witness

Witness Well-Known Member

Цикаво, что на борту разбившегося самолета президента Польши были религиозные деятели. Интересно посмотреть какие звания у них были:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Авиакатастрофа_в_Смоленске_10_апреля_2010_года

Религиозные деятели

Тадеуш Плоский — полевой епископ Войска Польского, дивизионный генерал
    Мирон (Ходаковский) — архиепископ Польской Православной Церкви, ординарий Войска Польского, бригадный генерал
    Адам Пильх (польск. Adam Pilch) — евангелический полевой капеллан, полковник
    Ян Осинский (польск. Jan Osiński) — полевой капеллан Войска Польского, подполковник[97]
    Здзислав Круль (польск. Zdzisław Król) — капеллан варшавского отделения Объединения Катынских семей
    Анджей Квасник (польск. Andrzej Kwaśnik) — капеллан Федерации Катынских семей
    Роман Инджейчик (польск. Roman Indrzejczyk) — капеллан президента[98]
    Рышард Румянек (польск. Ryszard Rumianek) — священник, профессор, ректор Университета им. Кардинала Стефана Вышиньского
    Посмертно присвоены воинские звания: епископу Тадеушу Плоскому — генерал-полковника, архиепископу Мирону — дивизионного генерала, Пильху — бригадного генерала. :tanksmile:

- заметили какие звания носили эти служители божьи, которые должны быть "не от мира", и цель которых должна быть исключительно проповедовать Закон Христа? ;)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)