"Око за око" чи "праву щоку"?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Witness, 27 сер 2010.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Політична, правова і моральна ідеології є складовими етносоціальної культури суспільства, яка формується тривалив проміжок часу. Розрив з минулим досвідом означає вносити хаос і дисгармонію в суспільство прикриваючись любов’ю до ближніх. Свідки неконструктивні і націлені на руйнування, хоча гасла в них можливо і правильні. Але іронія історії полягає в тому, що під правильними гаслами робляться жахливі речі.

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це зовсім не означає, що ці ідеології є складовими частинами християнського віровчення і моралі, які передбачають "Бога слухати більше ніж людей".
    Інколи розрив з минулим негативним досвідом якраз і є тим шляхом, який відповідає християнському віровченню.
    Авжеж, особливо на історії КЦ це виразно видно.
    "А сирот іменем Христовим
    Замордували, розп’яли..." Т.Шевченко.

Ви праві. Таких прикладів дуже багато в історії релігії.

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Правдиві християни вчать любові до свого ближнього, до свого народу, до своєї країни в якій Бог дозволив жити. Мені подобається патріотизм американців. В кожній протестантській церкві (за католицькі не маю інформації) стоїть прапор США. Постійно моляться за свою країну, за свій народ.
    Щодо націоналізму, то більших націоналістів ніж єговісти я не зустрічав.
    Вони не перечать ні одному слову, ні одній букві сказаної одним з членів бруклінського центрального комітету віртуальної країни Вартової Вежі.
    Вони визнають тільки цей уряд і цю країну і не визнають ні слова яке б протирічило цьому уряду. В них не є авторитетом ні люди ні Біблія ні Бог.

Останнє редагування: 28 вер 2010
  4. Witness

Witness Well-Known Member

то есть давайте-ка я подитожу сказанное. Вернее, я сравню то что вы описали с первыми христианами 1 века: христиане, жившие в городе Рим, учили гордиться именно своим народом (римским), ставили в месте своих собраний римские знамёна, а также учили, что если на них нападут какие-нибудь варвары, то долг каждого пойти и порубить пару-тройку этих гадов, которые посмели напасть на святой Рим, на их отцизну (!), на наследие их отцов... о_О

Я все правильно понял?

---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

Все верно, ибо так и должно быть в обществе, которое состоит из МИЛЛИОНОВ людей всех ВОЗРАСТОВ, всех РАС, всех НАЦИОНАЛЬНОСТЕЙ, всех СТРАН. Представьте, если каждый из них начнет САМ РЕШАТЬ, чего слушаться надо, а чего нет? Вы что, не читали 1 Кор 1:10?

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ваше щастя що в країні в якій ви живете немає нафти.
    І пприкро що американські церкви спочатку виправдовували работоргівлю, потім сегрегацію, потім війни під маскою боротьби зт ероризмом.

6. Pedro

Сергію, раджу вам прочитати географію Австралії. Це країна, яка майже повністю забезпечує себе нафтою, а газ експортує в десятки країн.
    Ще раз прошу, прислухайтесь до власної поради і перед тим як щось писати, постарайтесь зібрати хоч мінімум інформації.
    Не будьте "правдомовцем" Расселом.:)

7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

перепрошую не знав що ви австралієць. і з демократією у штатівському розуміні у вас усе гаразд.

8. Witness

Тема, что-то заглохла. Видимо стыдно говорить кому-то об этом:

9. Pedro

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Що такого встидного ви тут побачили, вас смущає солдатська форма? Чим не одяг?

• Подобається Подобається x 1
  11. Witness

? ? ?
    меня смущают блудницы, идущие позади

12. Pedro

А що, ви зібралися поступати в православну церкву? Якщо ні, то лишіть їх в спокої. Нехай вірують як знають.
    А ви маєте в Брукліні і блудніков і пяниць і брехунів.
    Щось їх портретів ви сюди не пхаєте. Хай побачить народ ваших героїв.
    А до православних не лізьте. Вони колись дадуть відповідь за себе.

13. Witness

Вот как? А что ж вы тогда к Свидетелям лезите? Что их критикуете? Неужели захотели стать одним из них? А раз нет, то лишіть їх в спокої. Нехай вірують як знають.

• Подобається Подобається x 2
  14. Pedro

Лишу відразу. Вони мені абсолютно непотрібні. Тільки припиніть свою антихристиянську пропаганду і припиніть критику інших церков.
    Кому знову закортіло відновити цю тему? Хто так переживав, що Тема, что-то заглохла.?

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Witness а ви хоч портрети ваших керовників бачили, чи вони у вас інкогніто? Особисто ми своїх знаєм і ви теж їх знаєте, а ось ваших ніхто не знає.

16. Witness

Вы что-то путаете, Педро: эту тему начал я. Я не лезу в темы, начатые вами, разве нет? Вы мало того что не можете здесь сказать ничего дельного, так еще и засоряете ее постоянными склоками.

Возьмите у Свiдков книгу "Возвещатели"

17. Pedro

А для чого? Скільки ви вже опублікували тут і католицьких священників і православних. Думаю і протестанти незабаром зявляться.
    То чому ж своїх вождів нам не показати?

---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:18 ----------

Почекайте, хто обзиває інші церкви і висміює їх? Я? То не є засоряння? Не вірите? Не лізьте до чужого монастиря.

І ще одне... Скільке тут на релігійних гілках вештається атеїстів, один Сергій раз чи два пробував щось їм доказати. Всі інші єговісти воюють в основному з християнами.

18. Witness

"Наша святая обязанность с оружием в руках защищать наше святое Отечество, и замочить любого, кто будет угрожать интересам нашего президента! С нами Бог!"

---------- Додано в 21:36 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

Твою винтовку благословить два раза?? Ладно, шалун, давай..."

---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ----------

"Любите врагов ваших... особенно мертвых"
    : )))

• Подобається Подобається x 3
  19. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Чи може християнин воювати?

Як гадаєте християни можуть воювати? А церква благословляти воїнів на війну?

20. Василь

Василь Well-Known Member

Очевидно, що не можуть, бо закон божий забороняє вбивати. Але попи відпускають гріхи і стверджують, що бог простить, тому і воюють, і вбивають!

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)