Політична, правова і моральна ідеології є складовими етносоціальної культури суспільства, яка формується тривалив проміжок часу. Розрив з минулим досвідом означає вносити хаос і дисгармонію в суспільство прикриваючись любов’ю до ближніх. Свідки неконструктивні і націлені на руйнування, хоча гасла в них можливо і правильні. Але іронія історії полягає в тому, що під правильними гаслами робляться жахливі речі.
Це зовсім не означає, що ці ідеології є складовими частинами християнського віровчення і моралі, які передбачають "Бога слухати більше ніж людей". Інколи розрив з минулим негативним досвідом якраз і є тим шляхом, який відповідає християнському віровченню. Авжеж, особливо на історії КЦ це виразно видно. "А сирот іменем Христовим Замордували, розп’яли..." Т.Шевченко. Ви праві. Таких прикладів дуже багато в історії релігії.
Правдиві християни вчать любові до свого ближнього, до свого народу, до своєї країни в якій Бог дозволив жити. Мені подобається патріотизм американців. В кожній протестантській церкві (за католицькі не маю інформації) стоїть прапор США. Постійно моляться за свою країну, за свій народ. Щодо націоналізму, то більших націоналістів ніж єговісти я не зустрічав. Вони не перечать ні одному слову, ні одній букві сказаної одним з членів бруклінського центрального комітету віртуальної країни Вартової Вежі. Вони визнають тільки цей уряд і цю країну і не визнають ні слова яке б протирічило цьому уряду. В них не є авторитетом ні люди ні Біблія ні Бог.
то есть давайте-ка я подитожу сказанное. Вернее, я сравню то что вы описали с первыми христианами 1 века: христиане, жившие в городе Рим, учили гордиться именно своим народом (римским), ставили в месте своих собраний римские знамёна, а также учили, что если на них нападут какие-нибудь варвары, то долг каждого пойти и порубить пару-тройку этих гадов, которые посмели напасть на святой Рим, на их отцизну (!), на наследие их отцов... Я все правильно понял? ---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ---------- Все верно, ибо так и должно быть в обществе, которое состоит из МИЛЛИОНОВ людей всех ВОЗРАСТОВ, всех РАС, всех НАЦИОНАЛЬНОСТЕЙ, всех СТРАН. Представьте, если каждый из них начнет САМ РЕШАТЬ, чего слушаться надо, а чего нет? Вы что, не читали 1 Кор 1:10?
Ваше щастя що в країні в якій ви живете немає нафти. І пприкро що американські церкви спочатку виправдовували работоргівлю, потім сегрегацію, потім війни під маскою боротьби зт ероризмом.
Сергію, раджу вам прочитати географію Австралії. Це країна, яка майже повністю забезпечує себе нафтою, а газ експортує в десятки країн. Ще раз прошу, прислухайтесь до власної поради і перед тим як щось писати, постарайтесь зібрати хоч мінімум інформації. Не будьте "правдомовцем" Расселом.
А що, ви зібралися поступати в православну церкву? Якщо ні, то лишіть їх в спокої. Нехай вірують як знають. А ви маєте в Брукліні і блудніков і пяниць і брехунів. Щось їх портретів ви сюди не пхаєте. Хай побачить народ ваших героїв. А до православних не лізьте. Вони колись дадуть відповідь за себе.
Вот как? А что ж вы тогда к Свидетелям лезите? Что их критикуете? Неужели захотели стать одним из них? А раз нет, то лишіть їх в спокої. Нехай вірують як знають.
Лишу відразу. Вони мені абсолютно непотрібні. Тільки припиніть свою антихристиянську пропаганду і припиніть критику інших церков. Кому знову закортіло відновити цю тему? Хто так переживав, що Тема, что-то заглохла.?
Witness а ви хоч портрети ваших керовників бачили, чи вони у вас інкогніто? Особисто ми своїх знаєм і ви теж їх знаєте, а ось ваших ніхто не знає.
Вы что-то путаете, Педро: эту тему начал я. Я не лезу в темы, начатые вами, разве нет? Вы мало того что не можете здесь сказать ничего дельного, так еще и засоряете ее постоянными склоками. Возьмите у Свiдков книгу "Возвещатели"
А для чого? Скільки ви вже опублікували тут і католицьких священників і православних. Думаю і протестанти незабаром зявляться. То чому ж своїх вождів нам не показати? ---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:18 ---------- Почекайте, хто обзиває інші церкви і висміює їх? Я? То не є засоряння? Не вірите? Не лізьте до чужого монастиря. І ще одне... Скільке тут на релігійних гілках вештається атеїстів, один Сергій раз чи два пробував щось їм доказати. Всі інші єговісти воюють в основному з християнами.
"Наша святая обязанность с оружием в руках защищать наше святое Отечество, и замочить любого, кто будет угрожать интересам нашего президента! С нами Бог!" ---------- Додано в 21:36 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ---------- Твою винтовку благословить два раза?? Ладно, шалун, давай..." ---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ---------- "Любите врагов ваших... особенно мертвых" : )))
Чи може християнин воювати? Як гадаєте християни можуть воювати? А церква благословляти воїнів на війну?
Очевидно, що не можуть, бо закон божий забороняє вбивати. Але попи відпускають гріхи і стверджують, що бог простить, тому і воюють, і вбивають!