"Око за око" чи "праву щоку"?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Witness, 27 сер 2010.

1. thinkers

thinkers Well-Known Member

софістика - в основному наука агностиків

2. ovod

ovod Well-Known Member

відповідь є або її немає

Останнє редагування: 7 вер 2010
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Умгу. Свіже повітря якраз найбільш сприяє заняттям софістикою.

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ясно, що ні. Бо загрози ще немає, а ти вже уявляєш як запустити гострющу сокиру.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Просто є досвід.

6. Locke

Locke невиправний реаліст

Я ніколи ні на кого не нападаю. Якщо пробують нападатиь на мене - стараюся усіма можливими способами уникнути фізичної сутички. Якщо ж не допомагає - керуюся правилом: "Якщо тебе вдарили в ліву щоку - підстав праву, потім пірнай під ударну руку, бий ногою в пах і завершуй ударом правої в щелепу". Тобто філософія проста - намагатися уникнути конфлікту усіма засобами - стерпіти образу, аж до втечі (навіть якщо супротивник набагато слабший). Якщо не допомагає - бити нещадно, без найменшого жалю і сумнівів до переможного кінця, поки не зможе підвестися з землі.

• Подобається Подобається x 7
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

"Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх... "Івана 15:13
    Значить це по-християнськи. Тим більше тут мова йде навіть не про друзів, а про рідну дочку. Питань нема, рубай Ромку. Якщо не тут, то там Тебе оправдають.:)

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

У католиків особлива логіка у питанні "покласти душу". Для них покласти душу означає вбити ворога (покласти душу ворога), зберігаючи свою душу, рідних чи близьких. Признаюся чесно, я внутрішньо це підтримую і з світської точки зору навіть заперечувати не буду, і у екстремальному випадку (не дай Бог) можливо напевно сама так і поступила (через маловір'я?.... розумом відчуваю одне, серцем інше..., напевно як і Авраам колись....), але нічого подібного у Н.З. знайти не можу, тому твердити, що такі "логічні" перекручення є змістом Ісусових чи апостольських слів не можу і наводжу цитату, яка показує зміст такого виразу:
    " Хто душу свою зберігає, той погубить її, хто ж за Мене погубить душу свою, той знайде її."
    "Не бійтесь того, хто тіло вбиває....", "Любіь ворогів своїх", "Коріться тим, хто вас переслідує", "Хто меча підніме,- від меча загине", "Підставте праву щоку".
    З цим можна не погоджуватися, лиш не треба це заперечувати під приводом того, неначе там йдеться про щось інше. Покласти свою душу і душу ворога - різні речі, хоча деяка конфесійна наука вважає навпаки.
    Майже всі апостоли поклали за Ісуса свою душу ("Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх... "Івана 15:13.), не вбивши жодної людини.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... Даяно, якби не ви, я б ніколи не дізнався так "багато" про католиків.:)

10. консультант

Добре, тоді я не буду заперечувати, а лише не погоджусь з Вашим переформатуванням.:)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

:crazy::haha::haha:

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

" Хто душу свою зберігає, той погубить її, хто ж за Мене погубить душу свою, той знайде її." "Не бійтесь того, хто тіло вбиває....", "Любіь ворогів своїх", "Коріться тим, хто вас переслідує", "Хто меча підніме,- від меча загине", "Підставте праву щоку". "Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх... "Івана 15:13.)
    (Апостоли клали свої душі за Ісуса, не боячись тих, "хто тіло вбиває", але самі нікого не вбили.)

Позабіблійні коменти і смайлики - цілком передбачувана католицька реакція на біблійні аргументи. :good: Не вистачає лиш гіпотез і припущень.:)

О... а може тут автор смайликів скаже, - чому католицькі капелани, опинившись на фронті в екстремальній ситуації, яка вимагає захистити себе чи оточуючих (взявши поруч зброю з рук вбитого солдата), відмовляються брати зброю до рук? Подвійні стандарти?

Останнє редагування: 12 вер 2010
  13. консультант

Останнє редагування: 12 вер 2010
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пишіть ше. Забавно читати.:haha:

Як там... лімбо, непомильність.... хрестові походи....:crazy::haha:

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вибачте за повтор (доки не буде відповіді). Гадаю повтор не гірший від смайликів і відмазок.

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=700107&postcount=52

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ----------

гм..... стільки було смайликів і відмазок (крім позабіблійних гіпотез і припущень), а тут раптом ніц, крім загнутого пальця... :haha:
    Католицькі позаапостольські гіпотези і припущення - в студію!

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=700107&postcount=52

16. Зануда

Зануда така зануда

У мене зустрічне питання - а чому мова йде лише про католицьких капеланів? У війську служать не лише католицькі священики, але й православні та протестантські, а також священики інших релігійних громад. Всі інші ходять у бій із зброєю в руках?

17. Witness

Witness Well-Known Member

Romko, у меня самого две дочки, и честно говоря, если бы в лесу с нами повстречались (к примеру) несколько сбежавших заключенных-насильников, которые бы не побрезгивали бы и детьми, то предсказать как я бы действовал не могу я и сам. Это такая ситуация, что я бы действительно дрался бы до своей смерти. Убил бы я их? Хм... Думаю, что если бы я каким-то фантастическим способом превозмог бы их силой и обезвредил, то я бы не добивал их до смерти. Думаю, увидев, что они уже моим дочерям не опасны, я бы не убивал их. Вы говорите: пустил бы в ход топор. Держали бы вы в голове мысль: "я христианин" и "я не желаю им смерти"?

Останнє редагування модератором: 13 вер 2010
  18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ваше зауваження слушне. Оскільки на моє питання відповіді немає, то я приймаю цю відмазку і даю відповідь на ваше:
    У війську дійсно служать православні капелани і навіть хтось з протестантських (здається "євангелісти").
    http://orthodoxy.org.ua/uk/tserkva_i_suspilstvo/2009/04/15/23548.html
    http://voisvet.ru/hristianstvo/104-sojuz-kresta-i-mecha.html
    http://kp.ua/daily/120310/218862/
    http://risu.org.ua/ua/index/exclusive/events_people/37173/
    http://www.atp.mil.gov.ua/number/3/192.htm
    www.niss.gov.ua/book/StrPryor/10/30.pdf
    Але обов'язки кожного з них різні у різних арміях, як і ставлення до оборони шляхом насилля. Тому тут краще вести мову з тими, хто опонує, а в контексті питання для мене немає різниці. В даному разі мова йшла про католицьких тому, що на цьому форумі активну підтримку позаапостольським гіпотезам на захист "око за око" (лиш під іншим соусом) надавали католики.

Оскільки зупинилися на капеланах, то хочу дати дитячу загадку:
    Капелани двох армій (німецького Вермахту і французської чи британської чи ...), освятивши літаки і льотчиків, зі словами благословління "З Вами Бог" відправили їх на бій.
    Питання: З ким буде Бог ?
    (Варіанти відповідей:1). З обома, допомагаючи влучити одному в іншого ; 2). Ні з ким. 3). З кимось одним (інший капелан збрехав).
    [​IMG][​IMG][​IMG]

Останнє редагування: 13 вер 2010
    • Подобається Подобається x 2
  19. ovod

ovod Well-Known Member

там де наші

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Позацерковники не ходять, вотак!!!!!!!!

а де твій аватар? :)