Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Я розумію Ваш хід думок. І, поставивши себе на місце запропонованих Вами персонажів, усвідомлюю, що, можливо, користувався б тією касою (дуже навіть можливо:) ), що робить більшість "святих отців". Але я ну ніяк не можу поставити себе на місце "батюшки", який з матами, що аж вуха скручуються", ліз з кулаками до бабці.
    Доречі, за все своє життя на моє "Доброго дня" він ні разу не відповів. Я через кілька десятків разів перестав здороватися з ним, а потім знов почав - для тесту. Авось, станеться ЧУДО! :)
    Інший сусідній "батюшка" в тюрьмі сидів. Точно не пам'ятаю за що. Здається "хищение в особо крупных".

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зла у світі ще багато, але батюшка - то ще не вся церква, хоча й сама церква страждає від таких батюшок.

Не переставайте вітатися, доречі. А може йому саме вітання не подобається?

• Подобається Подобається x 2
  3. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Я думаю, що церква могла б приймати якісь міри... при бажанні.
    Те, як я з ним вітаюся?(Я пробував різними варіантами). Чи те, що конкретно я з ним вітаюся? (особистих конфліктів не було, тож причини не бачу. Та й не лише до мене він так).
    Чи взагалі вітання як факт?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я мав саме те наувазі. Наприклад, Слава Ісусу Христу... Може так він хоче?

А може просто запитайте, мов, чому не вітаєтеся

---------- Додано в 02:14 ---------- Попередній допис був написаний в 02:14 ----------

Тре, щоб хтось пожалівся.

5. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Шановний Миху. Батюшки то не єдина причина, чому я не ходжу до церкви, а лише одна з них. Я упереджено ставлюсь до церкви, як до інстанції, про що я вже багато писав у відповідних гілках.
    Та й не відчуваю я в церкві якогось особливого почуття. І, вважаю, що для спілкування з Богом церква не є обов'язковою. Адже й без неї він чує наші слова і знає помисли. А ходити туди "для галочки" я не хочу. Це, знову ж таки, було б лицемірсвом. Можливо, я ще просто не доріс до того рівня, щоб це зрозуміти... Хто знає, хто знає...

• Подобається Подобається x 4
  6. plastic

plastic Well-Known Member

Відповім цитатою"
    Если Господь не созиждет дома, напрасно трудятся строящие его; если Господь не охранит города, напрасно бодрствует страж.

2. Напрасно вы рано встаете, поздно просиживаете, едите хлеб печали, тогда как возлюбленному Своему Он дает сон. (Пс 126/1)

• Подобається Подобається x 1
  7. BLACKER

BLACKER Well-Known Member

Знаєте, є таке питання: Бог всемогутній? Тоді чи може Він створити камінь, якого б сам не підняв??? Цікаво почути вишу відповідь...

8. Huru

Huru Well-Known Member

Можна виміряти енергію прикладену до нічого? Щоб проявилась дія, мусить бути об'єкт який її вчиняє. Наша наука стверджує що потрібен ще й об'єкт над яким вчиняють дію, бо не можна як Мюнхаузен витягнути себе самого з болота.
    Абсолют це статична система з нескінченною множиною проявів в собі. В замкнутій фізичній системі тіла і їх енергію взаємодії лише умовно можна розділити.
    Приблизно так. Щоб отримати відповідь на ваше запитання треба осягнути філософську концепцію адвайти (недуальності)

9. ovod

ovod Well-Known Member

колись давав таке питання і свою відповідь на нього

10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я вже через ці всі філософські гілки і постійне думання, починаю спотикатися на своїй улюбленій молитві "До Духа Святого".. і це мені геть не подобається.
    Пора припиняти думати і повертатися назад, до відчуттів. :)
    "Царю небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас.."
    ..це ж як так, що "всюди" є - а в нас, людях, немає?.. :sad: значить, не всюди?.. Ви як би це пояснили?
    В принципі, я розумію, що мається на увазі прохання про проявлення чогось, що є у всьому.. але звучить інакше.

• Подобається Подобається x 1
  11. ovod

ovod Well-Known Member

віра не спорить і не критикує, а відчуття не передаються(тільки описуються), чого досягнете те і будете мати :)
    тут, якщо хтось є всюди, то приходити нікуди не треба. Дуже похоже на людську привичку відокремлювати себе від всього і створювати зовнішнє. Тобто людське сприйняття зробило такий собі крок назад і получилося, що всюдисутність має ще кудись йти.
    Хоча може матися на увазі процес отримання чогось, який може "приходити", а основи для нього присутні всюди в тій чи іншій формі.
    Тобто якщо є достатні м'язи для того щоб керувати рулем велосипеда, то це ще не означає вміння їздити на ньому.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може.......

13. BLACKER

BLACKER Well-Known Member

Тоді Він не всемогутній...

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

А в Рясному ЧП.

Ще позавчора,на цьому місці стояв деревянний,5-ти-метрової висоти хрест.
    Правились СБ...парафія хотіла спорудити там памятник- розпяття.
    Збирались кошти.
    Вчора хрест знайшли на смітнику.
    Порубаний.

15. Huru

Huru Well-Known Member

Не читайте цих філософських гілок... На форумі є інші хороші теми, наприклад анекдоти.
    А взагалі думати корисно і спотикатись теж. Це тренує звивини

16. Nadan

Nadan Well-Known Member

Все дуже просто. Дух Святий є всюдиприсутній, тобто наповнює весь всесвіт і навіть існує поза ним. Але це стосовно фізичного світу, тобто, немає місця де б не було Святого Духа, але коли ми просимо Його вселитися в нас, то мова йде про річ духовну, тобто про прийняття Його людиною, про узгодження своєї волі із Божою.

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

Ваше питання з розряду софістичних, тобто вже від початку містить протиріччя в самому собі, тому є не коректним. Щоб ви це зрозуміли, то скажіть, чи може сила знищити сама себе?

17. Yur

Yur Well-Known Member

У чому ж фальш моя, пане Romko. Що назвав на ти. Так я й раніше це робив. Добре, більше не буду. Звертатимусь до вас у своїх дописах на ви.
    Чим ще я зслужив на оті ваші виплески.
    Сказати можете, отак просто з мосту. Без отих бабуль і шипінь у спину.

То й нічого ворушити трупним смородом.

18. Romko

А це вже не ваша справа,нешановний. Не подобається - не нюхайте. Ваша поведінка для мене набагато огидніша від поведінки отих бабульок.

19. Yur

Yur Well-Known Member

Гадаю краще перестати псувати повітря.

Взаємно, пане Romko.

20. Romko

Ото свою думку лишіть при собі.
    І прошу мені не вказувати,ДЕ,ЩО і ЯК я маю писати.
    Мені і в реалі достатньо проблем,щоб ще й тут воювати з моральними покидьками.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)