Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nadan

Nadan Well-Known Member

Так, церква навчає, що ВСІ воскреслі, в тому числі й апостоли, будуть мати матеріальне тіло.
    Не приписуйте церкві своїх вигадок.
    То ви хочете сказати, що знаєте вчення церкви? Щось не помітно, ви в цьому повний невіглас.
    Підтвердіть це цитатами. Я вам привів цитату про повернення душі в тіло, а ви висловлюєте тільки свої припущення.
    Ви католик? Вам відомо скільки людей вивчає Біблію? Звідки така статистика? Стосовно дослідження, то якраз ви свідки беззастережно вірите маячні вартової башти, а потім підганяєте під це трактування Біблії і навіть випустили свій спотворений переклад Писання. Ви не можете довести жодної своєї тези без додумувань, наприклад байку про те, що Ісус архангел. От покажіть по писанню, де це сказано? Я бачу, що це є тільки вигадка Бруклінського невільника, а ви тільки фанатично в це вірите!
    Якщо ви не зомбі, то доведіть, що Ісус - архангел, побачимо, хто тут вірить сліпо і хто зомбі!
    Правильно, до того часу, душа існує без тіла.
    Звідки така маячня? Бог Авраама, Ісаака і Якова, є Богом не мертвих, а живих! Чи ви цього в Біблії не читали?

• Подобається Подобається x 2
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, прочитайте 28 розділ Першої Книги Самуїла. Якщо ви знайдете хоч натяк, що то був диявол а не дух Самуїла, то я покидаю форум. Назавжди.
    Розумієте, я читаю Біблію. І довіряю повністю що там сказано.
    А що там сказано, прочитайте. Без вежі, антибіотика і інших сатанинських видань.

• Подобається Подобається x 1
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. п. Мих, а ви згідні з цим твердженням?
    2. Для початку прочитайте коли була написана книга Царів і хто її писав. Далі знайдіть яке значення вкладали стародавні євреї у слово душа.
    3. Сенс який? А згадав, то Вальххала.
    Рубаються день і ніч і цей день повторюеться вічн0. Це в розумінні хрЕстиЯське пекло. Тобто душа до воскресення не може бути мучена?
    Отже Спаситель 5рийшов щоб грішники вічно мучелися?
    То ваш спаситель ніякий не спаситель, а погубитель.

4. Pedro

Ще раз повторюю, Абдурахман, не фантазуйте, а читайте Біблію.
    Бо ми нашим тупеньким розумом багато чого можемо нафантазувати.
    Ви знаєте які головні аргументи атеїстів? Ось якби Бог був, то б він зробив це так і так. А цього не допустив би. І ви при допомозі вежі продовжуєте в тому ж дусі.

5. Nadan

Nadan Well-Known Member

А що, мені, як греко-католику ви не вірите?
    Автор книги Царів невідомий. Нефеш, або душа, це свідомість людини, її Я.
    То ви язичник? о_О
    Може.
    Щоб ввійшли до царства вічної любові і щастя.
    Здається це ви писали, що Ісус є губитель та ангел безодні. Тому не перекладайте із хворої голови на здорову і не приписуйте мені своїх слів.

Останнє редагування: 20 тра 2010
  6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

а стародавні євреї виділяли в людині матеріальну і духовну сутність?
    Це вже в період неоплатонічного просвітлення 3-4 ст., юдеї почали вірити
    в безсмертну душу і пекло.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

то таки юдеї вірять... в душу і пазатілесне життя не вірять атеїсти і СЄ, більше навіть не знаю хто....

---------- Додано в 18:06 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

Так, вірю.

Це ми бачимо з Біблії.
    Ісус Христос воскрес і мав тіло, про що свідчить Тома, який доторкається до Його ран. Так само буде з людьми. Це буде тіло, яке матиме інші властивості, але воно буде подібне до того, що ми маємо.

• Подобається Подобається x 2
  8. Nadan

Nadan Well-Known Member

Може досить повторювати мантри вартової башти? Зараз юдеї вірять в душу, як нематеріальний носій особистості, тай в часи апостолів теж вірили, інакше б апостоли не писали про життя після смерті тіла:
    " Вважаю за справедливе, доки я в цім тілі, розбуджувати вас цими попередженнями, знаючи, що незабаром треба буде мені покинути тіло моє, як і Господь наш Ісус Христос мені це об'явив." (2Пт.1:13-14)
    Сам Ісус розповів життєву історію про багатого і Лазаря в євангелії від Луки 16. Тому не треба ля-ля про те в що вірили юдеї.
    Ви краще покажіть, де сказано в Біблії, що Ісус - архангел? Бачу ви цю відповідь замовчуєте. Може нема що сказати? То так і признайтесь, правда завжди краще ніж лукавство.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нема питань.
    Вартова Башта №16 від 2003р. стор. 7-5:haha:

10. Nadan

Nadan Well-Known Member

Чогось нашого Сергія та ABDURAKHMANа вже 3 день не видно. Може образився? Чи пішов нарешті Біблію читати? Може сподівається там найти, що Ісус таки архангел?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

а може їм заборонили у спілкуванні?

12. Nadan

Nadan Well-Known Member

Абдурахману могли заборонити, але ж Сергій ще неохрещений, його закони свідків ще не зобовязують, йому ж думати ще не заборонено. :)

13. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Біблію треба читати Надане, Біблію, а не філосовські праці.
    1 Фессалонікійців 4:16: . . .Бо сам Господь зійде з неба з кличем, з голосом архангела та з Божою сурмою. Тоді воскреснуть мертві, що перебувають в єдності з Христом; вони будуть воскрешені першими.

14. Pedro

А при чому тут Абдурахман? Він же, як повів нам кілька днів тому, є прихожанином православної церкви. Московського патріархату, to be precise.:pardon:

Останнє редагування: 4 чер 2010
  15. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Навідь якщо напряму автор книги 1Царів не вказаний, є багато доказів, що її написав Єремія, йому ж приписує авторство і іудейська традиція.

Може поясните де ж зараз душа Адама?

Бытие 2:7: ...Иегова Бог образовал из земной пыли человека и вдунул в его ноздри дыхание жизни, и человек стал живой душой.
    Бытие 3:19: ...В поте лица будешь есть хлеб, пока не возвратишься в землю, потому что из неё ты взят. Ведь ты земная пыль и в пыль возвратишься...

Про це говорить Біблія. Читайте її уважно і це не буде вам дивним.

2 Фессалонікійців 1:6—9: . . .Адже з погляду Бога буде праведно відплатити лихом тим, через кого ви зазнаєте́ лиха, 7 а вам,— тим, хто зносить лихо,— так само, як і нам, дати полегшення під час об’явлення Господа Ісуса. Тоді він з’явиться з неба разом зі своїми могутніми ангелами 8 в полум’яному вогні й спровадить помсту на тих, хто не знає Бога та не слухається доброї новини про нашого Господа Ісуса. 9 Саме вони зазна́ють суду і покарання — вічного знищення — і зникнуть з-перед лиця Господа та слави його сили. . .

Хіба не Ісус з ангелами буде нищити безбожників?

16. Pedro

Ви маєте на увазі "твори" "правдомовця" Расела? Про які він говорив, що вони важливіші Біблії? Може бути, може бути...

17. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Я мою на увазі, те що і говорю, Біблію, цитату з котрої привів в кінці допису. Та мабуть саме її ви і не бажаєте помічати, так як стає очевидною ваша помилка. У вас закінчились аргументи, ви не можете відповісти нічого конкретного по питаннях, тому то ви і переходите на особистості, та брехню. Але ми знаємо хто є батьком брехні.

Івана 8:44: . . .Ваш батько — Диявол, і ви хочете виконувати бажання свого батька. Він був убивцею ще відтоді, як пішов шляхом непослуху, і в правді не встояв, бо правди в ньому немає. Коли він говорить брехню, це природно для нього, тому що він — брехун і батько брехні.

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ----------

1 Самуила 28:13–14: ...Царь ответил: «Не бойся. Скажи, что ты увидела?» Женщина сказала Сау́лу: «Я увидела бога. Он поднимается из земли». 14*Он спросил: «Как он выглядит?» Она ответила: «Поднимается старик, одетый в безрукавный халат». Тогда Сау́л понял, что это «Самуил», и, упав на колени, поклонился лицом до земли...

Вірші 13, 14 показують, що Саул сам не бачив Самуїла, а лише зробив висновок зі слів посередниці духів, що вона бачила Самуїла. Саул дуже хотів вірити, що то був Самуїл, і тому дав ввести себе в оману. У 3-му вірші сказано, що на той час Самуїл вже помер і був похований.

Еккл. 9:5, 6, 10: «Знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають... і їхнє кохання, і їхня ненависть, та заздрощі їхні загинули вже, і нема вже їм частки навіки ні в чому, що під сонцем тим діється!... Все, що всилі чинити рука твоя, теє роби, бо немає в шеолі [могилі], куди ти йдеш, ні роботи, ні роздуму, ані знання, ані мудрости!»
    Єзек. 18:4, 20: «Душа, що грішить,— вона помре». (Отже, душа не є чимось таким, що переживає смерть тіла і з чим живі люди можуть після того спілкуватися).
    Пс. 146:4: «Вийде дух його — і він до своєї землі повертається,— того дня його задуми гинуть!» (Коли сказано, що дух ‘виходить’ з тіла, то просто мається на увазі, що перестала діяти життєва сила. Таким чином, після того як людина вмирає, її дух не існує як нематеріальна істота, яка може думати і здійснювати певні плани окремо від тіла. Дух не є чимось таким, з чим живі можуть спілкуватися після смерті людини).

цитовані Біблійні вірші, , чітко показують, що не було жодної частини Самуїла, яка залишилася живою в іншій сфері і була здатна спілкуватися із Саулом. Кому ж належав голос, який нібито був голосом Самуїла? – Самозванцеві. І вам чудово відомо - хто цей самозванець!

Ви дійсно довіряєте Біблії, чи це тільки відмовка?

18. Pedro

Вірші 13 і 14 показують те що показують. До речі, не потрібно мені Писання на іноземній мові. Прочитайте по-українськи і знайдіть хоч натяк, що це не був дух Самуїла.
    Чи знову будете викручуватись як слизнячок?

7 І сказав Саул до своїх рабів: Пошукайте мені жінку ворожку, і я піду до неї, і запитаю її. І відповіли йому раби його: Ось жінка ворожка, в Ен-Дорі.

8 І перебрався Саул, і надів іншу одежу, і пішов він та двоє людей з ним, і прийшли до тієї жінки вночі. А він сказав: Поворожи мені, і виклич мені того, кого скажу тобі.

9 А та жінка відповіла йому: Ти ж знаєш, що зробив Саул, що в Краю він вигубив ворожбитів та віщунів. І нащо ти важиш на мою душу, щоб забити її?

10 І Саул присягнув їй Господом, говорячи: Як живий Господь, не спіткає тебе вина за цю річ!

11 І сказала та жінка: Кого я викличу тобі? А він відказав: Самуїла виклич мені.

12 І побачила та жінка Самуїла, та й крикнула сильним голосом! І сказала та жінка до Саула, говорячи: Нащо ти обманив мене, таж ти Саул!

13 І сказав їй цар; Не бійся! Але що ти бачиш? А та жінка відказала Саулові: Я бачу ніби богів, що виходять із землі!

14 І він їй сказав: Який його вид? А та відказала: Виходить старий чоловік, зодягнений у довгу одежу. І Саул пізнав, що то Самуїл, і схилив своє обличчя до землі, та й уклонився.

15 І сказав Самуїл до Саула: Нащо ти непокоїш мене, мене викликаючи? А Саул сказав: Дуже тяжко мені, филистимляни воюють зо мною, а Бог відступився від мене, і не відповідає мені вже ані через пророків, ані в снах. І покликав я тебе, щоб ти навчив мене, що я маю робити.

16 І сказав Самуїл: І нащо ти питаєш мене, коли Господь відступився від тебе, і став із твоїм ворогом?

17 І Господь зробив йому, як говорив був через мене, Господь узяв царство з твоєї руки, і дав його твоєму ближньому, Давидові.

18 Як ти не слухався Господнього голосу, і не виконав полум'яного гніву Його на Амалика, тому Господь зробив тобі цю річ цього дня.

19 І Господь віддав із тобою також Ізраїля до руки филистимлян. А взавтра ти та сини твої будете разом зо мною; також Ізраїлевого табора віддасть Господь до руки филистимлян.

20 І Саул відразу повалився на землю всім своїм зростом, сильно він злякався Самуїлових слів, та й сили не було в ньому, бо не їв він хліба цілий той день та цілу ту ніч.

1 Самуїла 28

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

як то знають/незнають? ви ж казали, що після смерті нічого нема. Що мертві можуть незнати, якщо їх нема?

Де логіка, пане СЄ?

якщо мертві чогось не знають, значить це ясно вказує на те, що вони є, але просто не знають. якщо би мертвих не існувало, то говорити, що вони щось незнають, було б просто нелогічно. Порожнє місце може шось знати, чи не знати?

Чи просто косите?

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

А непорожнє місце (мертві, які за вашими словами є , але які нічого не знають) - вони мають якісь роздуми, мудрість (свідомість), чи знаходяться у стані несвідомості? Тобто їхня душа (оскільки тіло покинули) - активна, чи мертва до моменту воскресення ? Чи буде їхня душа воскрешатись? Якщо так, то як можна воскрешати те, що не було мертвим?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)