Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Дивне питання...
    До чого це Ви? Поясніть, будь-ласка...

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

~~~~~~Romko~~~~~~
    От,цікаво...
    У всі часи..мільярди людей вірили,що існує потойбічне життя.
    Сотні релігій,віровчень,тисячі гіпотез,роки наукових досліджень....
    І,нарешті на світ з"явився нєкій Абдурахман,шо твердо заявляє,що всі оті мільярди були невігласами,а він пізнав світло істини...
    Хм..
    ~~~~~~Romko~~~~~~

Люди споконвіку хотіли жити вічно, мати безсмертя, це й було головною причиною з'явлення ідей про невмерущість людського єства.
    Наукові дослідження нічого не виявили. Душа не має наукового обгунтовання.
    Я не є ні першим, ні єдиним хто стверджує що загробного життя немає, звичайно, я не є авторитетним джерелом істини, от якби хтось з непомильних сказав, то б і реакція була інша.
    Людина це є виключно тілесна особа.
    Все наше ество, наша свідомість і наш характер це є гра головного мозку.
    Смерть мозку означає і цілковите зністоження людини, кінець всьому, що ми звем життям або існуванням.
    Від тварин нас відрізняє лише наявність свободи вибору і розуму, тобто наявністю мозку.

3. nixto

nixto Well-Known Member

Сергію, я мав просьбу пояснити ваші слова.
    Просто я не розумію, коли апостол каже "ми перемінимось" мав на увазі СЄ, що будуть бачити армагедон? А також поясніть мені неосвіченому "правдивою наукою", слова Матея.

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Коментар Артура Кларка до цих выршыв обмежуэться ти що це місце є мало зрозумілим. Фактично існує кілька пояснень -
    1, Це було воскресіня мертвих- але виникає питання чому про це більше немає згадок в новому завіті та інших документів? Хто були воскрешені люди і скільки прожили?
    2, Грецький текст дозволяє варіанти перекладу. Нагадаю обставини - події відбуваються після землетрусу. Землетрус призвів до того шо камяні склепи були зруйновані і трупи опинились на поверхні - це бачили інші люди які розповіли про це в Єрусалимі.

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

вдруг, во мгновение ока, при последней трубе; ибо вострубит, и мертвые воскреснут нетленными, а мы изменимся. 1 Кор.

Павло мав наувазі перших християн - більшість з яких мали надію бути співправителями Христа.

5. nixto

nixto Well-Known Member

Навіщо вам досліджувати глибину духовності , краще зростати в любові і Дусі, а Дух Святий, те вам покаже, бо Він досліджує навіть глибини Божі.
    А так мєжду слов, в православному обряді є гарна пісня: ми херувимів тайно являєм...

6. Сергій аспірант

Павло мав на увазі християн які мають воскреснути до небесної надіїі

7. plastic

plastic Well-Known Member

Тоді що символізувало обрізання?

8. ABDURAKHMAN

1. задумайтесь... гибиною цего питання...:)))
    2. Зате говорить про проповідницьку діяльність, про обов;язковість роповсядження доброї новини. До того ж треба якось зацікавити людину до читання Біблії. Бо вона на перший погляд на вельми цікава, тим більше для невіруючих людей.
    3. Ісус заповів християнам виконувати лише один обряд на рік - відзначати день смерті Ісуса - Пасха, Спомин.
    А церква святкує все підряд Іллі, Петра, Павла, Івана... проводять десятки ритуалів, а про єдиним заповішеним Ісусом - знехтували.

• Подобається Подобається x 1
  9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, колись мені мій сусід казав, що не можна молитись до Бога.
    Казав, що не можна йому набридати. Ця доктрина єговістів ще дійсна чи її змінили?
    Якщо так, то Христос говорив щось зовсім протилежне...

10. ABDURAKHMAN

Молитися можна і треба але слід теє робити щиро, а не розповідаит віршик вивчений напам%ять.

11. Зануда

Зануда така зануда

Наприклад? Які саме "ритуали"?
    Читання Святого Письма? Євхаристія? Спільна молитва? Що саме розходиться з Біблією? Може, перш ніж "ляпати" варто обдумати?

• Подобається Подобається x 4
  12. Сергій аспірант

читання святого письма мовою не зрозумілою для більшості
    євхаристія само собою - обряд явно відійшов від євангельської простоти

13. Зануда

Зануда така зануда

Перекладіть?...

---------- Додано в 14:08 ---------- Попередній допис був написаний в 14:07 ----------

Якою такою мовою? :)) Що ви маєте на увазі?

А що у ньому ускладнилось?

14. Сергій аспірант

читання його латиною - практика яка існувала століттями.
    Але принаймі зараз ситуація дещо змінилась.

---------- Додано в 14:15 ---------- Попередній допис був написаний в 14:14 ----------

думаю про те як відбувається обряд ви знаєте краще от і порівняте з евангельським описом

15. Зануда

Зануда така зануда

Я впала і лежу. :)) Так от - щодо латини, то в середні віки, то була досить відома мова (не те що зараз), тому "практика, яка існувала століттями", шокує тільки вас.
    А от щодо "дещо" в зміні ситуації, то тут ви абсолютно неправі, бо латини вже не використовують в літургії (хіба що служать священики різних національностей, але про це я вже писала і не раз.)

Я так думаю, що складність обряду для вас полягає у тому, що ви змішали все на купу, через те, що маєте слабке уявлення про струкутуру літургії римського обряду.
    Сама, суто Євхаристійна частина літургії абсолютно не відійшла від Євангельського опису. Навіть слова використовуються ті самі.

16. ABDURAKHMAN

1. по-перше дата була строго визначена - 14 нісана по єврейському календарю (день смерті Христа), а євхаристія відбувається 5-6 раз на рік, в будь-який день певного періоду. До того ж цей обряд мусить проходити після заходу сонця.
    По-друге для чого хреститися і цілувати хрест? (розумію, що це основа традиційної віри, але в Біблії про те не йдеться)

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

Латину знали лише дяки і високоосвітчений люд, короче - одиниці.
    Простолюдини й кріпаки не те, щоб ту латину знати, вони не знали як написати щось своєю, рідною мовою...
    Так, що люди були у пітьмі...
    Знали лише те, що їм требуло знати.
    Тобто те, що священослужитилі говорили людям, це і було для них абсолютною істиною.

17. Зануда

Зануда така зануда

Досі вчите історію за радянськи підручниками? Покиньте - вислів " темне середньовіччя" не має нічого спільного з рівнем освіти. ;)

18. ABDURAKHMAN

Латинська - це мертва мова, нею ніхто не розмовляє вже давно...

19. Зануда

Зануда така зануда

Ви мені відкрили очі!! :))
    А я про що? Ви хоч вчитуєтесь в дописи чи так - по перших буквах визначаєте зміст?

20. ABDURAKHMAN

Повторюю її знали одиниці...в часи середньовіччя. Лише діти панів.
    Хіба, що ви говорите про Римську імперію,..

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)