Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є абсолютно неправильно. Хрещення дає можливість наблизитися до Бога. Який зміст не давати такої можливості? Навіть якщо потім дитина не піде християнським щляхом... вона нічого не втратить в будь-якому разі.

А то є абсолютна правда.

Хрещення дає можливості, але не гарантії.

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Де читати? Хто сказав? У наведеному посиланні (1Кор.7:14) не йдеться про хрищення, і не йдеться про новонароджених. Там йдеться про те, що коли невіруюча дружина завдяки віруючому чоловікові (чи навпаки) стає віруючою (одні в одних освячуються), то відповідно і віруючими виховуються діти. А ваші власні слова: "всяке нехрещене є нечисте" - приклад маніпулювання Божим Словом.
    ...але на відміну від обрізання - ЧЕРЕЗ ВІРУ: "Ви в Ньому були й обрізані нерукотворним обрізанням, скинувши людське тіло гріховне в Христовім обрізанні. Ви були з Ним поховані у хрищенні, у Ньому ви й разом воскресли через віру в силу Бога, що Він з мертвих Його воскресив." Бо, як сказав ап.Петро "хрищення - це обітниця Богові".(1 Петра 3:21) Хрищення - це і є віра.
    Хто придумав?
    Хто придумав?

• Подобається Подобається x 1
  3. plastic

plastic Well-Known Member

А що до язичників-вони теж не хрещені і не мали віри в Ісуса. Але і вони можуть бути спасені. Так само і немовлята. Вони не мають віри і не хрещені. І теж можуть бути спасені. Бо свідомо не чинили зло.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гарна видумка від Даяни.:)

Нащо тоді Хрещення, як є віра?

---------- Додано в 11:10 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ----------

Хто його знає, як воно там буде у язичників

Даяно, вигадки якраз є у вас, бо воно людське, придумано вами, ось почитайте ще раз:

Будучи "дітьми гніву" (Єф 2:3) і нечестивими, діти без хрещення не можуть зодягнутися в Христа (Гал. 3:27). і увійти в Його Царство, тому що в те Царство "не ввійде ніщо нечисте" (Об. 21:27). Сам Спаситель вказав єдиний шлях до Царства Небесного: "Якщо хто не народиться..." (Ін. 3:5). Тому дітей неодмінно потрібно очистити від гріхів і відкрити їм двері до Царства Божого, а це можливо зробити тільки через хрещення, тому що тільки в хрещенні людина омивається, освячується і виправдовується "іменем Господа нашого Ісуса Христа і Духом Бога нашого" (1Кор. 6:11).

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гарні вигадки у католиків, які придумали хресних батьків. А стосовно вашого питання, то хрищення - це обряд, який символізує покаяння і увірування (обітницю Богові (1 Петра. 3:21). Коли можна христитись ??? На це питання відповів Пилип : "ЯКЩО ВІРУЄШ із повного серця свого, ТО МОЖНА". Дії 8:36-38. Тому покаяння, обітниця і увірування - це і є хрищення, на відміну від католицько-православних фантазій про хресних батьків і Михових фантазій про нечистоту нехрищених дітей.
    ("Іван христив та проповідував хрищення на покаяння для прощення гріхів. "Марка 1:4))

Миху, свої катехизові казочки з маніпулятивними перекрученнями читайте собі на ніч, а за наведені вами посилання я дякую і наводжу ці цитати у контексті:

(Єф 2:3)
    " між якими й усі ми проживали колись у пожадливостях нашого тіла, як чинили волю тіла й думок, і з природи були дітьми гніву, як і інші, Бог же, багатий на милосердя, через Свою превелику любов, що нею Він нас полюбив, і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасенні ви благодаттю, і разом із Ним воскресив, і разом із Ним посадив на небесних місцях у Христі Ісусі, щоб у наступних віках показати безмірне багатство благодаті Своєї в добрості до нас у Христі Ісусі. Бо спасенні ви благодаттю через віру."

(Об. 21:27)
    "І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця."
    Авжеж, погоджуюсь, що нечестиві грішники не увійдуть в Царство Небесне.

(Гал.3:26,27)
    "Бо ви всі сини Божі через ВІРУ в Христа Ісуса! Бо ви всі, що в Христа охристилися, у Христа зодягнулися!"

Миху, а чому ви обрізали цитату і поставили крапки?
    "Ісус відповів і до нього сказав: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства. Никодим Йому каже: Як може людина родитися, бувши старою? Хіба може вона ввійти до утроби своїй матері знову й родитись? Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже. Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух. Не дивуйся тому, що сказав Я тобі: Вам необхідно родитись згори."
    Хрищення - це ДУХОВНЕ народження (народження згори). Хрищення відбувається в серці, а обряд символізує обмиття гріхів, каяття і нове народження (згори).
    Від гріхів бажано очищуватись усім грішникам (і свідомим грішникам дитячого віку і дорослим). Якщо ж ви маєте на увазі немовлят, то питання:
    Хто придумав?

Останнє редагування: 2 кві 2010
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Їм можна, вони ж не сьогоднішні.

Тобто? Ісус каявся в річці Йордані?
    Ну-ну...

ну так, звернувся дорослий чоловік, чи можна... Пилип й відповів так, якби й відповів кожен християнин: якщо віруєш, то можна, бо без віри нащо то хрещення?

Мих свої фантазії підтвердив цитатами з Біблії, а Даяна - з повітря.

Вся різниця між мною і вами, що у мене нема своїх припущень, я пишу те, що говорить церква з 2000 історією провадження Святим Духом, а от у вас вони свої, рідні.

Ну ось продовження не на вашу користь. Хрещення немовлят хіба не народження згори?

7. plastic

Христос дав нам приклад.

---------- Додано в 15:56 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

А якщо похрестити всіх дітей, то хто ж тоді буде хреститися дорослим?

---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ----------

Хрещення це не обовязково народження з гори. Народження з гори частіше йде перед хрещенням(у дорослих людей). І хрещення Духом Святим не завжди співпадає з хрещенням водою..Воно може йти пізніше водного хрещення.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

УУУУУУУУУУУУУУУ, хіба мало на землі дорослих нехристиян?

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Добре сказано. http://www.youtube.com/watch?v=L3wpXlXEdr4&feature=related

• Подобається Подобається x 3
  10. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую за відео!:)
    Торкнуло!

• Подобається Подобається x 2
  11. Oxid

Oxid Well-Known Member

Якщо церква дозволяє хрещення дітей, тут нічого поганого немає, потрібно, мабуть, більше довіряти церкві... Сказано в Євангелії хрестити всі народи, то значить і дітей... А щодо віри - хто знає яка в кого віра - дуже сильна, щоб безсумнівно хреститись, чи не дуже сильна, а так собі, чи слаба, але хреститись треба, щоб не втратити вічне спасіння... І дорослий не знає, яка в нього віра, достатня для хрещення чи ні... А може хрещення якраз і зміцнює ту віру...;) А для охрещених дітей і катехізацію при церквах організовують, і батьки щось вчать...

12. plastic

Про церкву сказано-що туди ввійдуть люті вовки, що не щадять стадо.

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:36 ----------

Віра це не просто почуття. Це принцип життя. Якщо ви прийняли Ісуса Христа як Господа і Спасителя-у вас вже є віра. Почитайте Біблію-у вас будуть знання. Коли Дух Святий приводить вас до підніжжя Христа і ви бачите, що Христос витерпів задля нашого спасіння, ви усвідомлюєте Його любов,яка приводить вас до покаяння.Якщо маєте знання про Нього, вірите в Його жертву заради Вас і покаялися в колишніх гріхах і вирішили більше не грішити і змінити своє життя- то можете хреститися. Віра-це дар від Бога. Віра без діл мертва. Це не значить що ми заробляємо ділами на спасіння.
    Але ті самі добрі діла свідчать, що ми є спасеними.
    Віра на протязі всього християнського життя зміцнюється, якщо ми вживаємо "духовний Хліб". Якщо перебуваємо в Христі. Це відповідно-ми кожен день читаємо Біблію, кожен день з допомогою Духа Святого переборюємо себе, СВІДЧИМО іншим(сімї, родичам, на роботі-і не обовязково навязуваатися їм)молимося. Віра з часом міцніє. Але необхідний живий звязок з Христом. Який хоче, щоб ми були освячені, і наш характер з усіма нашими вадами перетворився на інший-подібний Його характеру.

13. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ви думаєте, що хрещення дітей - настільки велике зло? Віра у своїй повноті існує тільки в в церкві, заснованій Христом, коли ми щось приймаємо, щось ні, наша віра недосконала...
    Христос називає апостола Хому невірним, тільки за те, що він не повірив у воскресіння Ісуса, хоча у все проповідуване Христом, вірив... часом і найбільш віруючим не вистачає одного, маленького, але дуже важливого кроку...

14. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Христос називав також апостола Симона, названим Петром - сатаною, і зрадником.
    І що з того?
    Безгрішних і непомильних немає, всі помиляються, навіть і апостоли...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

але не відкинув, а дав ключі від .........

16. plastic

Я вважаю що це зло з тої позиції, що хрещення немовлят не біблійне. Не має абсолютних підтверджень в Біблії. Можна робити припущення щодо біблійних фраз, але жодного прикладу хрещення немовлят в Біблії нема.
    Відповідно в Біблії говориться-що необхідне знання, покаяння і віра.
    Посилання на біблійні вірші я давала раніше. І там сказано про необхідність цих складових прямо.
    Людина похрещена в дитинстві, коли виростає ,вважає що хрещення вже відбулося,(хоча наспраді це не так) і не вважає обовязковим хрещення в дорослому віці,
    Тобто виходить, що коли помре-то помре як нехрещена.

---------- Додано в 00:09 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:55 ----------

Чи завжди церква була непомильною?
    Подивимося приклад з Біблії:
    Я до Церкви писав був, але Діотреф, що любить бути першим у них, нас не приймає
    Тому то, коли я прийду, то згадаю про вчинки його, що їх робить, словами лихими обмовляючи нас. І він тим не задовольнюється, а й сам не приймає братів, і тим, що бажають приймати, боронить, і вигонить із Церкви. (3 Івана 9,10)

Тобто вже на початку Церква зробила помилку- не приймала апостола Івана.

Я знаю діла твої, і працю твою, і твою терпеливість, і що не можеш терпіти лихих, і випробував тих, хто себе називає апостолами, але ними не є, і знайшов, що фальшиві вони. (Об 2/2)
    Тобто в Церкву почали входити вже ересі.

Але трохи Я маю на тебе, бо маєш там тих, хто тримається науки Валаама, що навчав був Балака покласти спотикання перед синами Ізраїля, щоб їли ідольські жертви й розпусту чинили. (Об 2/14)
    Церква вже втратила чистоту вчення.

Але маю на тебе, що жінці Єзавелі, яка каже, ніби вона пророкиня, ти попускаєш навчати та зводити рабів Моїх, чинити розпусту та їсти ідольські жертви. (Об 2/20)
    Церква вже йде на компроміс з гріхом

Будь чуйний та решту зміцняй, що мають померти. Бо Я не знайшов твоїх діл закінченими перед Богом Моїм.(Об 3/2)
    Церква майже мертва.

В посланнях апостола Павла сказано що церква не допомагала йому-апостолу Ісуса Христа. Є і інші приклади.

---------- Додано в 00:13 ---------- Попередній допис був написаний в 00:09 ----------

Наша віра недосконала-якщо ми не вірим Богу.
    А церква може і помилятися. Це доказано навіть історією. Скільки історичних фактів, що члени церкви не знайшли спільної думки на деякі питання-навіть православна і католицька

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

а що до заборони хрестити дітей у Біблії є?

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Для Бога нема нічого неможливого і це твердження біблійне.
    Людина може бути хрищена дійсним хрищенням раз у житті, повторне хрищення - це уже Матв.12:31.
    Хрищення водою і Духом робить людину хрищеною і якщо вона не зневажить таке хрищення, то не помре нехрищеною, якщо ж зневажить, то повторне хрищення не допоможе.

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

Тобто людина, правдиво охрещена в Христовій церкві, насправді неохрещена, а щоб охреститись, треба йти до адвентистського чи баптистського пастора (чи до Аделаджі:) ) (бо священник вдруге хрестити не буде)... Тобто охрещені дітьми повинні покинути католицьку церкву...ну-ну...
    Я не богослов, і взагалі від релігії трохи далекий, але в символі віри здається пише, що церква - єдина, свята, соборна і апостольська, а щодо непомильності - не знаю, але вірю, що трактування біблії церквою - єдино правильне... Як то кажуть, одна церква, одна віра, одне хрещення... А щодо народження згори - тут мені, наприклад, зрозуміло - якщо охрестився, то і народився згори, а вже що ти з тим даром зробиш - спасешся в життя вічне чи втопиш наприклад в горілці - твій вільний вибір... Не розумію, як можна бути народженим згори, а не охрещеним чи навпаки...:pardon:

20. plastic

Якщо в діях написано:
    І озвався скопець: Ось вода. Що мені заважає христитись?
    А Пилип відказав: Якщо віруєш із повного серця свого, то можна. А той відповів і сказав: Я вірую, що Ісус Христос то Син Божий!(ДІЇ 8/36)

Є заборона хреститися -якщо нема віри!

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

Якщо вчення католицької і православної церкви щодо хрещення не біблійне, то краще шукати церкву, що сповідує істину.
    Якщо будист раптово розуміє, що вчення будизму не вірне, то хіба не краще йому іти шукати справжню церкву?

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

це символ віри грекоапостольскої церкви. І православні не приймають папу Римського як главу всієї церкви.
    І цей символ віри-написаний не в біблії.

---------- Додано в 18:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

В Біблії написано:
    Один Господь, одна віра, одне хрищення
    один Бог і Отець усіх, що Він над усіма, і через усіх, і в усіх(Єфесянам 4/5)
    Церква одна-але справжня-духовна, яка виконує заповіді і має віру.

---------- Додано в 18:33 ---------- Попередній допис був написаний в 18:30 ----------

Це не так.
    Хрещення не завжди співпадає з народженням з гори. Бо люди хрестяться з різних причин.

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ----------

Людина може охреститися, бо буде думати що вчення цієї церкви вірне, і щоб стати членом церви потрібно пройти хрещення.
    Але вона себе ще не підкорила Богу, не віддала право на себе Творцю. Своє "я" для неї на першому місті.
    Коли людина народжується з гори все суттєво міняється. Людина дивиться на світ іншими очима. Матеріальні блага для неї не мають того значення як раніше. Людина вже живе для Бога. Своє я помирає кожен день. З цього часу всередині людини починається боротьба. Як пише апостол Павло:

Бо що я виконую, не розумію; я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу, те я роблю
    А коли роблю те, чого я не хочу, то згоджуюсь із Законом, що він добрий
    а тому вже не я це виконую, але гріх, що живе в мені
    Знаю бо, що не живе в мені, цебто в тілі моїм, добре; бо бажання лежить у мені, але щоб виконати добре, того не знаходжу.
    Бо не роблю я доброго, що хочу, але зле, чого не хочу, це чиню
    Коли ж я роблю те, чого не хочу, то вже не я це виконую, але гріх, що живе в мені
    Тож знаходжу закона, коли хочу робити добро, що зло лежить у мені.
    Бо маю задоволення в Законі Божому за внутрішнім чоловіком,
    та бачу інший закон у членах своїх, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх
    .
    Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерти? (Римл7/15)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)