Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не Олена, а Пластік навела цитату.

2. plastic

plastic Well-Known Member

людина ризикує своїм спасінням в тому випадку, якщо він вже в свідомому віці відвертається від Бога.Ісус не виключає дітей з свого Царства Благодаті.
    14 Ісус же сказав: Пустіть діток, і не бороніть їм приходити до Мене, бо Царство Небесне належить таким.
    15 І Він руки на них поклав, та й пішов звідтіля.(Мф 19/14)
    Велике значення для дітей для здобуття досвіду взаємовідносин з Христом має жива віра батьків. Батьки приносять дітей в церкву, де проходить благословіння і посвячення їх Богу. Але не хрещення .

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

скупенько ви відповіли на мої аргументи і не однозначно, хоча висновок зробили такий, як вам було треба.:)

4. plastic

В біблії нічого не говориться про дітей, що вмерли немовлятами-куди вони потрапляють.Так само і в юдейському народі, що померли до обрізання. Але думаю, милостивий Бог не дасть загинути для вічності цим дітям.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

читайте уважно - всяке нехрещене є нечисте. Нехрещена дитина померла? Хто за це відповість? ваша теорія про те, що має бути спочатку?

6. plastic

Це тільки припущення. Ваше

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну а як охрестимо, то зробимо дитині зле, так?

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:23 ----------

а ваше припущення істинне?

8. plastic

Це знову припущення. Про домашніх-можно сказати і люди в свідомому віці. Тим більше в Ізраїлі хлопці вважались вже дорослими і мали право ходити в храм вже в 12 років

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ----------

Діти бувають різного віку. Тут мається на увазі що діти теж вірять в Бога. Свідомо. Інакше б не було потреби писати про вірних дітей. Бо діти можуть і не вірити в Бога.

---------- Додано в 23:33 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ----------

Померлих Христос воскрешав по вірі батьків, сестри і т.д. По вірі Він надавав благодать і допомогу і оздоровлення.-це стосувалося поточного часу
    І Він готовий і зараз це зробити. Але прийняти Христа в своє серце, і прийняти рішення хреститися має кожна людина окремо. Бо це рішення кожного особисто. Це рішення для вічності.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ж чому ні апостол Павло, ні хто інший не застерігає, мов дітям не можна? Якщо то так важливо? І в чому ви бачите крамол, коли похрестять дитину?
    Євреї робили обрізання у 8-денних немовлят питали їх про віру? Про приналежність до церкви? Хіба ви не знаєте, що віра від Бога?

---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:34 ----------

а хрещення по вірі хресних батьків........

10. plastic

Давайте будемо розглядати на основі Біблії і поки що не будемо звертатися до свідченя отців церкви.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

зате говориться, що всяке нехрещене є нечисте. А нечисте не може потрапити туди, де нема гріха.

12. plastic

Бо коли вона стане дорослою скаже-мене вже хрестили, тобто мені хреститися не треба.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Особливої логіки у тому не бачу, та все ж....

14. plastic

Давайте напишемо всі вирази про хрещення із біблії ще раз. І не будемо робити припущень. Тільки факти.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну просто тупикова ситуація, нє?
    У церкві є таке поняття: поновлення обітниць. Хто хоче - прошу дуже.

16. plastic

Там таке не сказано. Бо Євреї ж були не хрещені, а обрізані. І люди деякі, що мали віру, але не змогли похреститися(В силу обставин) хіба вони нечисті?

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:42 ----------

А хто захоче? Чи є багато прикладів?. Наскільки памятаю в молитві "вірую" говориться-що вірю в одне хрещення.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

не проти.:)

---------- Додано в 00:47 ---------- Попередній допис був написаний в 00:44 ----------

1. хто не захоче, того силою не затягнеш. кожна людина має право вибору і власне сумління. якщо вона відчуває, що треба поновити, але не хоче, то нащо їй то хрещення взагалі? (як нема віри)

2 одне хрещення, хто сперечається? то є поновлення ТОГО САМОГО.

18. plastic

Можливо нехрещені діти освячуються по вірі батьків. Але це моя думка.
    Так само- чи обрізані 11 літні в Ізраїлі того часу гарантовано попадуть в рай?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думка слушна. Але ту процедуру при участі віруючих батьків тре провести і жодних питань.

20. plastic

Я думаю що поки дитина не прийняла свідомого рішення прийняти Христа як особистого Спасителя і хреститися-Бог зливає благословіння і захист через віру батьків дитини. Але коли приходить час дитина дорослішає і робить вибір -вона або звернеться до Бога і охреститься, або відкине запрошення-і не охреститься.
    Але хрещення не дає 100% гарантії спасіння.
    Багато людей були хрещенні, але відійшли від Бога. Хоч вони хрещені, але не спасенні. Бо ми все життя звершуємо спасіння.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)