Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

а хіба апостоли діяли таким чином? Язичник мав змінити своє житя і стати християнином а не християнство мало мінятись на догоду язичникам.

У яку церкву прийшли язичники і на що вони її перетворили?
    Не дармаж релігія в Обявлені представлена як блудниця.

---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

це розуміти так що в книзі віри історичні подробиці не гідні довіри і їх не узгодженість з сучасними історичними данними немає суттєвого значення.
    Іншими словами до книги віри немає довіри як до історичнго документу.

Біблія містить хроніки (1 і 2 книга Хронік) невже ви цього не знаєте? Знаєте чудово.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Зате на догоду обрізаним діяли. Куди пасувало, туди підстосовувалися.
    Містить. Але сама по собі хронікою не є.
    Там і міфів трохи є. Тому вважати її цілковито історичною книгою не можна.
    Сергію, я більше не відповідатиму тут. Це все оффтоп. А назва тема геть інша, ніж те, про що ви балакаєте. Я розумію, що вам то звично, а мене втомлює.

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ну і хто тоді зомбі? :ireful1::ireful1::ireful1::ireful1::ireful1::ireful1::ireful1:
    Хто вірить всьому що йому кажуть?
    Дякую за чесність...:good:

4. plastic

plastic Well-Known Member

Я не передрікаю-так написано
    23 І озвався до Нього один: Господи, хіба буде мало спасених?[/COLOR] А Він відказав їм:
    24 Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть!25 Як устане Господар та двері замкне, ви зачнете вистоювати ізнадвору, та стукати в двері й казати: Господи, відчини нам! А Він вам у відповідь скаже: Не знаю Я вас, звідки ви!
    26 Тоді станете ви говорити: Ми їли й пили перед Тобою і на вулицях наших навчав Ти...
    27 А Він вам відкаже: Говорю вам, не знаю Я, звідки ви. Відійдіть від Мене всі, хто чинить неправду!(Луки 13/23)

---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ----------

Я писала про тих хто мав істину, але відкинув її. Нарахунок язичників написав апостол Павло в одному з своїх послань.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Як на мене, ви мій допис прочитали навиворіть. Але що можна доводити людині, котра шукає доведення власній думці, а не читає думку, якою вона є.

6. Зануда

Зануда така зануда

Саме так. Дослідження Біблії, її порівняння з історичними хроніками того часу та сучасними археологічними відкриттями, показали, що деякі вказані напр. у Старому Завіті події мали місце на 300-400 років пізніше, ніж вказує Біблія. Але це не важливо. Біблія не є підручником з історії, не є хронікою історичних подій, то є Книга Віри. І саме так її треба сприймати. А ви не тим переймаєтесь. Я розумію це, бо СЄ стисло притримуються букви, але це не проблема Писання, а Свідків. :)

Останнє редагування: 18 бер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  7. ABDURAKHMAN

вибачте, що я перекрутив ваші слова

8. ABDURAKHMAN

Немає жодної користі чи не користі як від першого, так і від другого.
    Хрещення має бути у свідому віці, коли людина це робить на знак покаяння і приймаючи у своє серце Ісуса Христа.

9. plastic

Обрізання дав Бог ще Аврааму.
    А щоб хрестити необхідна віра ДІТЕЙ, покаяння ДІТЕЙ, і щоб діти мали знання.
    Немовлята цього відповідно не мають. І хрещення є не дійсним.

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ----------

Вони не самим деревяним хрестом хвалилися, а тим що Христос вмер на хресті.

• Подобається Подобається x 2
  10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Дітям немає у чому каятись і дійсність хрищення визначати не вам.
    Яка між тими хрестами різниця?

11. plastic

Ісус Христос Сказав учням: Ідіть І НАВЧІТЬ всі народи, хрестячи їх в імя Отця і Сина І сВятого Духа.
    Спочатку ідіть навчіть, а потім хрестіть.
    Навіть для Іванового хрещення в ті часи необхідно було покаяння.
    Хрещення-це не обряд благословення, як багато хто думає. Хрещення символізує що ми з Христом помираємо для цього світу.

3 Чи ви не знаєте, що ми всі, хто христився у Христа Ісуса, у смерть Його христилися?4 Отож, ми поховані з Ним хрищенням у смерть, щоб, як воскрес Христос із мертвих славою Отця, так щоб і ми стали ходити в обновленні життя(Римл 6/3)

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Дитина не вибирала собі смерть через гріх Адама, але кров’ю Ісуса Христа вона отримує нове життя. Так само як при обрізанні при хрищенні дитина стає спасенною не за свої знання чи заслуги, а по милості Божій. Батьки, які христять дітей, прилучаючи їх до Тіла і Крові Христа, зобов’язані виховувати дітей у християнській вірі. Якщо ж в майбутньому дитина відмовиться від благодаті, то це не буде виною батьків, але така дитина завжди може покаятись і повернутись (як блудний син)

• Подобається Подобається x 4
  13. Чупага

Чупага Well-Known Member

У язичників поширений обряд очищення водою.
    Зняття впливу злих сіл.Обряд перейнятий та поправлений християнами.
    Основа магія на здоров'я і благополуччя "дитини".
    (хрещенне вогнем теж очищующча магія)
    Про сакральну християнську змість х.говоріть не можу, не уповноважували.:girl_angel:

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... оце поворот питання. Враження, ніби ти не вкурсі про що мова.

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ----------

Угу... а першим, хто перейняв то у язичників - Іван Христитель. "Мудро" ви написали.

15. Чупага

Чупага Well-Known Member

У язичників єгипетських, грецьких "в моді" була ритуальна чистота і омовенія.От і мусульмани по п'ять разів на день умиватися повинні перед Обличчям Бога.
    Євреї теж можуть це пояснити.
    Єдине хрещення на все життя, не правильно витлумачене народом призвело до занепаду гігієни у християн.
    Жиди і кажуть що їх в середні століття почали бити тому що вони рідше болелі.Висновок це іудеї християн труять і заражають.

16. plastic

Хрещення це не обрізання.
    В юдеїв дійсно було таке правило-коли дітей на 8 день обрізали.
    Але ті самі обрізані юдеї пішли хреститися до Івана Хрестителя. І учні Христа також хрестили.
    Хрещення це свідома дія. Для Хрещення необхідна віра. Навожу приклади з БІБЛІЇ:
    12 Та коли йняли віри Пилипові, що благовістив про Боже Царство й Ім'я Ісуса Христа, чоловіки й жінки охристилися(Дії 8/12)
    35 А Пилип відкрив уста свої, і, зачавши від цього Писання, благовістив про Ісуса йому.
    36 І, як шляхом вони їхали, прибули до якоїсь води. І озвався скопець: Ось вода. Що мені заважає христитись?
    37 А Пилип відказав: Якщо віруєш із повного серця свого, то можна. А той відповів і сказав: Я вірую, що Ісус Христос то Син Божий!(Дії 8/35-37)
    Апостол Пилип вказав на умову хрещення-Віра від всього серця дорослого чоловіка.
    Ви будете спорити з ним?

---------- Додано в 00:54 ---------- Попередній допис був написаний в 00:50 ----------

Что-то я не поняла.:sad:

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Обрізання на 8-ий день життя - знак входження в Божий народ, з яким Бог уклав Заповіт. Чи зміна Заповіту виключає дітей як суб’єктів Заповіту? Зовсім ні, Бог не розділяє Божий народ по віковим категоріям.
    Іванове хрещення має інший зміст.

Дії 19: 1. І сталося, що коли Аполлос перебував у Коринті, то Павло, перейшовши горішні країни, прибув до Ефесу, і деяких учнів знайшов,
    2. та й спитав їх: Чи ви Духа Святого одержали, як увірували? А вони відказали йому: Та ми навіть не чули, чи є Дух Святий!
    3. І він запитав: Тож у що ви христились? Вони ж відказали: В Іванове хрищення.
    4. І промовив Павло: Таж Іван христив хрищенням на покаяння, говорячи людям, щоб вірили в Того, Хто прийде по ньому, цебто в Ісуса.
    5. Як почули ж оце, то христились вони в Ім'я Господа Ісуса.
    Чи може бути Божий народ без дітей? Ісус говорив:"Пустіть діток, і не бороніть їм приходити до Мене, бо Царство Небесне належить таким" (Матв19:14). Через хрищення діти отримують спасіння і стають дітьми Божими спочатку по вірі батьків, а пізніше за власним вибором. Як під час виходу з Єгипту єврейські сім’ї спасалися від вигублення кров’ю ангця, так і Кров’ю Христа спасається увесь Божий народ. Петро навчає: "Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете! Бо для вас ця обітниця, і для ваших дітей, і для всіх, що далеко знаходяться, кого б тільки покликав Господь, Бог наш" (Дії 2:38-39).

Хрищення - це не людський обряд по вірі людей, а дія з обох боків людей і Бога. Звідки у вас впевненість, що Святий Дух не діє в дітях? Іван Хреститель сповнився Святим Духом ще в лоні Єлизавети (Лука 1?15), теж Єремія (Єрем.1:5). Бог спасає дітей по вірі батьків: дочку хананеянки в Матв. 15:22-28, сина царедворця в Ів.4:46-50.
    В Марка 16:16 теж написано: Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде. Дійсно ця формула стосується дорослих, але вона одночасно означає, що діти є автоматично засудженими, бо ще не мають віри. А це суперечить планам Бога по спасінню усіх людей через віру в Христа як дорослих так і дітей. Питання спасіння і зцілення душі є надто важливим, щоб батьки - християни пускати усе на самоплин. Отець протестантизму Лютер був хрищений в дитинстві і більше не перехрищувався. Багато святих Церкви теж були хрищені дітьми і власним життям довели свою праведність і дію Святого Духа через них.

• Подобається Подобається x 4
  18. plastic

Звістно це було інакше хрещення. Але навіть це хрещення люди приймали свідомо і після покаяння.

---------- Додано в 23:37 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

тут мається на увазі щоб батьки привчали дітей молитися, читати біблію, ходити в церкву, привчалися робити хороші справи

---------- Додано в 23:42 ---------- Попередній допис був написаний в 23:37 ----------

Діти отримають спасіння коли вони зроблять свій вибір самостійно-чи бути з Богом чи ні.
    Віра батьків дає можливість Богу виливати Свої благословіння на їх дітей. Але віра батьків не заробить спасіння для дітей. Кожен спасається окремо.
    Хрещення-це свідомий вибір кожного.

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:42 ----------

Тобто ваших нащадків, які будуть жити далі.

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ----------

Він не спасає для вічного життя по вірі батьків. Він надав благословення для їх сімей, бо батькі мали віру. Він оздоровив їх, але ніде не сказано що вони тепер спасені для вічності.

---------- Додано в 23:52 ---------- Попередній допис був написаний в 23:46 ----------

Бог є справедливий. Якщо є можливість спасіння для язичників, які ніколи не знали про Христа, то і діти, що свідомо не грішили не будуть осуджені. Ті хто свідомо остаточно відкинули Христа-ті будуть покарані.
    На самоплин виховання дітей як раз пускати не можна. Дітей треба любити, навчати істині, показувати приклад своїм життям, молитися за них. Кожен з батьків є відповідальним за свою дитину.

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:52 ----------

Він не мав всієї повноти істини. В той час взагалі були темні середньовічні часи, коли і біблій люди толком не читали.

---------- Додано в 23:59 ---------- Попередній допис був написаний в 23:54 ----------

Ненависть никто не собирается разжигать. Мы хотим чтобы вы узнали истину. Потому что крещение-ето очень важно для каждого человека.

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Умовою хрищення є віра батьків і їх намір виховання в християнській вірі. Якщо віруюча сім’я ходить до церкви, приймає Таїнства, то діти в такій сім’ї не можуть залишатися без Христа. Батьки бажають своїм дітям якомога швидше стати "привитою галузкою" до "святого коріння", щоб діти користалися даром спасіння Воскресінням Ісуса Христа і їх виховання проходило у Божій благодаті через Святого Духа, який наділяє мудрістю, розумом та іншими чеснотами. Якщо сім’я є непрактикуючою, то краще почекати, коли діти підростуть і самостійно приймуть рішення, тобто не існує обов’язкового правила для усіх без винятку.
    Так, то було тимчасове спасіння, бо ще не настав був час Викуплення, але чітко видно, що віра батьків має чимале значення.
    Рим.5:18. "Ось тому, як через переступ одного на всіх людей прийшов осуд, так і через праведність Одного прийшло виправдання для життя на всіх людей". Усі осуджені і усі виправдані через віру. Чому християни маючи віру повинні поводитись по відношенню до дітей як язичники, які не знають Христа? Самсон і Самуїл були присвячені Богу ще з народження і Бог це прийняв. Ваша догматика не дозволяє вам христити дітей, а наша віра нам дозволяє.....
    Саме так, найважливіше це душа і про неї потрібно подумати в першу чергу. Memento mori.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви так пишите, ніби віра на 100% залежить від самої людини, а насправді віра є від Бога. Хрещення замінило старозавітнє обрізання, а обрізання робилося майже зразу після народження(на 5-7 день). Чомусь ніхто не ставив питання свідомо/несвідомо.
    Якби людина не складала своє життя в подальшому, хрещення ще ніколи і нікому не зашкодило, ви згідні?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)