Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мдя...:scratch_one-s_head:
    Я поки но в безлюдний ліс ходю...:sorry:

Хм..а Ви їх виділи?
    Тоті електрони?
    Щупали?
    Нюхали?
    На смак пробували?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не думав, що три закони Ньютона, Закон всесвітнього тяжіння - то філософія... Аднака...

3. Василь

Василь Well-Known Member

Так! І Ви можете їх побачити тут.

---------- Додано в 21:44 ---------- Попередній допис був написаний в 21:41 ----------

Ні, бо закони Ньютона не є законами природи, а законами механіки часток та твердих тіл. Але не природи! Чи Ви не розрізняєте природи від твердого тіла?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

та ну... хто вам таке сказав? Хіба в природі цей закон не діє?

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Миху,ціхо...хлоп електрони видів...і мацяв...о...:shutup:
    І єдиний,хто знає,як зароджувалось життя у Всесвіті...власними руками свічку тримав,ая...:sorry:
    А ти ту...:ireful1:
    Та й я...такий самий...:sorry:

• Подобається Подобається x 2
  6. Василь

Василь Well-Known Member

Вони то природні закони, але природа не є об"єктом дії цих законів. Чи Ви бачили природу, яка рухається з прискоренням під дією механічної сили? Не бачили? Тоді, про що мова?

7. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

мова про горох і про стіну...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

бачив, чому ж ні? я бачив камінь, який падає... природній матеріал, доречі.

9. Василь

Василь Well-Known Member

Питання було не про природний матеріал, а про природу! Повторюю запитання: "Чи Ви бачили природу, яка рухається з прискоренням під дією механічної сили?"

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

повторюю ше раз. у світі все рухається, а якщо є рух, значить є сила, яка або діє постійно, або одноразово. Камінь - то є обєкт природи.

11. Василь

Василь Well-Known Member

Повторюю ще раз запитання: "Чи Ви бачили природу, яка рухається з прискоренням під дією механічної сили?" Так чи ні?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вже сказав, якщо вам не ясно, то уточність значення "природа". Бо до сих пір, судячи з ваших слів, я зрозумів, шо то підручник для початкової школи. Або скажіть ЩО не рухається у нашому світі?

13. Василь

Василь Well-Known Member

Причина відсутности законів природи

Поняття природи є абстракьним поняттям, що утворюється шляхом узагальнення від конкретних понять. При цьому узагальненні конкретні поняття втрачають свою конктретну атрибутику. А от закони, на відміну від понять, неможливо узагальнити, а тому й виходить, що природа як загальне поняття існує, а от законів природи не існує, бо неможливо узагальнити закони таким чином, щоб отримати закони, які є вірними для всіх природних об"єктів!

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

Однак, окремі об"єкти природи існують згідно певних законів. Так? То ж вони і є законами природи.

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так, по крайній мірі, ти мені розповів про два випадки, які відбулися в той самий день. Перший - це коли ти впав з печі і сильно пошкодив голову.
    Другий - це коли Гагарін пяний полетів на літаку і розбився.
    В обох випадках я дуже співчуваю, але безсилий допомогти.

16. Игорь

Игорь Well-Known Member

У меня дядя Алексей ( баптист ) отсидел за Веру ( на молитве взяли ) 10-11 лет. Только в 46 выпустили. Так вот его потом , как и многих колхозников направляли на строительство дороги Ош-Хорог. И дядя Лёша мне рассказывал (в конце 80-х) - приехал к нам лектор лекцию читать ( а было это, как я понимаю, где-то 50-х) и всё говорит: " Бога - нет, Бога нет". "А я у него и спрашиваю ( ведь не побоялся ): " А откуда же тогда всё вокруг". " Он начал мол природа...природа. А я ему и говорю - Природа и есть - Бог". " И ничего он мне не мог ответить" - закончил дядя Лёша.

---------- Додано в 10:47 ---------- Попередній допис був написаний в 10:42 ----------

17. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

За часів сТАЛІНА всі релігії були заборонені окрім 'русской православной'. А з якого б це дива?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

просто не змогли, сказано ж "ворота адові її не візьмуть".:) жарт

19. Василь

Василь Well-Known Member

Ні! Бо окремі об"єкти є лише складовими частинами природи, а природа є ціле, яке не зводиться ні до якої з цих частин. Коли говорять про закони природи, йдеться про закони цього цілого, бо закони цілого не є законами його частин. Наприклад, законом природи міг бути наступний закон: "Природа не терпить пустоти." Але це ніякий не закон, а лише афоризм.

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Чому закони цілого не є законами частин?
    Візьміть людське тіло - воно складається з великої кількості різних тканин і органів. Для окремих тканин і органів є свої закони функціонування. Однак всі вони разом - є законами існування людського тіла.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)