Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Нащастя, я не знаю як це "спокійно мститися"...

Краще буду триматися цього:
    "Не мстіться самі,
    улюблені, але дайте місце гніву
    Божому, бо написано: Мені помста
    належить, Я відплачу, говорить
    Господь."Рим.12:19

• Подобається Подобається x 1
  2. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Аи Ви чули це на власні вуха? Як Господь говорить? - бо написати можливо все що завгодно.
    Отже, я б на місті кривдника так би й написав :)...

А там до Бога далеко... можна й надалі творити безчинства!

Це вседно, щоб замість того, щоб допомогти прохаючій людині, відповісти - "Бог подасть!" :)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не погоджуюсь. І ось чому.
    Для чого заново придумувати ровер?
    Знання, які розвинулись і нагромадились за сотні років і тисячі досліджень перевіряти знову? А життя на то вистарчить? То перше. Друге. Якщо взяти дослідників і світил науки (будь-якої) і пересічного студента, як ви думаєте, той студент, що просто на віру взяв ті знання, знає сліпо предмет? Ви ж не починаєте вивчати компютер з того, що вивчаєте властивості пластмаси, з якого зроблений корпус компютера.

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чому вухам довіряти, а очам - ні?

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А перевіряти таки портрібно - хоча б для узагальнення. У своєму дописі я швидше виступив проти того що б для віруючої людини єдиним авторитетом були слова священослужителя - для православної церкви це досить характерне явище.

младостарчество. Это такой феномен в жизни современного православия, особенно в РПЦ, когда прихожане-миряне начинают воспринимать какого то священника или монаха как непогрешимого и всеведающего оракула. Такой священник начинает восприниматься прихожанами как рупор Самого Бога и тотальное подчинение этому "духовнику" выдается за смысл христианской жизни. В православии даже бытует такое выражение - "послушание превыше поста и молитвы".

Останнє редагування: 29 вер 2009
  6. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Ну якщо Ви бачили Бога, котрий Вам цю заповідь дав то одне, якщо прочитали очами в людській редакції написане іншими - то інше.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

фігня. нема такого. тобто це є крайнощі, які можливі,але то не характерно.
    це все одно, коли б я написав СЄ постійно перевіряють СП і бунтуються проти своїх старшин.

8. Зануда

Зануда така зануда

Помста - це сплановані дії. А захист - миттєва реакція. Навіщо все ліпити в одне? Змішувати всі поняття?
    А може краще відійти від хулігана і переконатись, чи дівчина не постраждала? Дешевий героїзм типу "нам"яти боки" п"яному якось убого порівнювати до хресних мук Ісуса Христа за спасіння людства.

А коли розповідали про інші гріхи ви, мабуть, обдумували беземоційний план і не чули, що і вбивство гріх, і гординя, і жадібність, і зневіра, і хтивість...Як у вас все просто.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

аво ви зі мною переписуйтеся, а не виділи.

10. Сергій аспірант

нажаль явище доволі поширене раз привернуло увагу патріархії.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

якої патрархії? православної?

12. Сергій аспірант

звісно що православної

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

сумніваюся, щоб православні писали наступне:

14. Сергій аспірант

погугліть на цю тему

15. vkoc

vkoc Well-Known Member

Таких случаев не слыхала, скорее наоборот, когда не желали слушать то, чему учил священник.
    Каковы критерии оценки? Где шаблон по которому нужно ориентироваться? Неужели основываясь на личном самоубеждении?

16. Сергій аспірант

Грунтуючись на Біблії.
    Перший приклад - Православна церква ніколи не виступала проти війн які колись вела Російська імперія і війн які веде сучасна Росія(конфлікт в православній Грузії).
    Більш близькі до нашого часу події- відвета пітримка РПЦ деяких політичних партій

Городская организация КПУ также включила в первую пятерку списка кандидатов в депутаты Киевсовета Юрия Сизенко, Владимира Мартынюка, владыку Киево-Печерской лавры Павла, Николая Мартынова и Василия Мармазова. Соответствующее решение было принято городской конференцией столичных коммунистов

http://www.rusk.ru/newsdata.php?idar=726445

17. vkoc

vkoc Well-Known Member

В политических вопросах всегда много разногласий, но вопрос не о них стоит, а о правильном восприятии Библии. Каждый склонен выбирать то, что ближе ему по духу. Лично у меня такой вот подход к этим вопросам, а как там у остальных, это их проблемы...

18. Сергій аспірант

згоден, але чомуж православні священники беруть участь діяльності поілтичних партій і як це узгоджуєься з їх розумінням Біблії.

19. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Нам'яти боки нахабномо - сміливому п'яному холігану це не горїзм, це нормальна реакція чоловіка.

А оповідання, що смерть на хресті молодого чоловіка під ім'ям Ісус Христос якимось чином спасе людство від самого людства - це просто смішно виглядає. Тай досі не спасла стільки народів... Ні! Тільки розвиток свідомості нарівні з силою - становить спасіння людства від людських негараздів!

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Навіяло...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)