Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

цікаво. хороша позиція, з ким завгодно....

2. Нецікавий

та добре , я не хочу з вами сперечатись, головне що ми Уповаємо на Господа, будем шукати Царства Божого......

Мир вам.

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

скажіть будьласка коли і де апостоли користувались вівтарями?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергій, вибачте, але питання просто ніяке. Апостоли і штанами не користувались...

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вівтар відігравав важливу роль в поклонінні євреїв. Але після смерті Христа Закон-угода був виконаний і потреби у вівтарі вже не було.
    Хочется додати шось про стиль ваших дописыв та аргументыв але стримуюсь.

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви праві. Вівтар - це жертовник. У Старому Завіті було багаторазове жертвоприношення. Ісус ОДИН раз приніс себе у жертву,і потреба у вівтарі відпала, а церковники символічно намагаються Ісуса багаторазово приносити у жертву. Не вдумуються у апостольські пояснення (Послання ап.Павла до євреїв), тому крім аналогії зі штанами вам більше нічого не можуть привести.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Просто я дуже не люблю, коли приводять, я доказ наступне: "Ісус не казав того робити", або "апостоли неказали". При тому я сприймаю, як аргумент, коли б Ісус чи апостоли казали робіть так і так, або неробіть так і так. А коли вони нічого не казали, то не означає, що то заборонене.

Примітивне судження, яке я чув від багатьох сектантів.
    Євреї - вибраний Богом народ, щороку святкував Пасху, що означало вихід з єгипетської неволі. Невже євреї кожного року виходили з неволі?

Останнє редагування модератором: 4 чер 2009
  8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я не здивуюся, коли на тому вівтарі церковники за старозавітнім звичаєм почнуть приносити у жертву козлів, а Мих писатиме: «А хіба хтось забороняв приносити у жертву козлів? Я сприймаю, як аргумент, коли б Ісус чи апостоли казали : "не мож приносити в жертву козлів". А коли вони нічого не казали, то не означає, що то заборонене.» Прямої заборони нема ? Правда, Миху?
    Отож почнемо з того, що вівтар – це жертвенник. А далі – строго по Писанню (для тих, кому ліньки вдумливо і неупереджено читати Біблію) пояснення апостола Павла спеціально для ЮДЕЙСТВУЮЧИХ (7-10 розділи) про скинію (храм) і те, що (і для чого) у ньому знаходилось: «Коли бо священство зміняється, то з потреби буває переміна й Закону…. Мав же і перший заповіт постанови богослужби та світську святиню. Була бо уряджена перша скинія, яка зветься святиня, а в ній був свічник, і стіл, і жертвенні хліби. А за другою заслоною скинія, що зветься Святеє Святих. Мала вона золоту кадильницю й ковчега заповіту, усюди обкутого золотом, а в нім золота посудина з манною, і розцвіле жезло Ааронове та таблиці заповіту. А над ним херувими слави, що затінювали престола благодаті, про що говорити докладно тепер не потрібно. При такому ж урядженні до першої скинії входили завжди священики, правлячи служби Богові, а до другої раз на рік сам первосвященик, не без крови, яку він приносить за себе й за людські провини. Святий Дух виявляє оцим, що ще не відкрита дорога в святиню, коли ще стоїть перша скинія. Вона образ для часу теперішнього, за якого приносяться дари та жертви, що того не можуть вдосконалити, щодо сумління того, хто служить, що тільки в потравах та в напоях, та в різних обмиваннях, в уставах тілесних, установлено їх аж до часу направи. Але Христос, Первосвященик майбутнього доброго, прийшов із більшою й досконалішою скинією, нерукотворною, цебто не цього втворення, і не з кров'ю козлів та телят, але з власною кров'ю увійшов до святині один раз, та й набув вічне відкуплення. Тому Він Посередник Нового Заповіту…. Бо Христос увійшов не в рукотворну святиню, що була на взір правдивої, але в саме небо, щоб з'явитись тепер перед Божим лицем за нас,І НЕ ТОМУ, ЩОБ ЧАСТО ПРИНОСТИ В ЖЕРТВУ СЕБЕ, як первосвященик увіходить у святиню кожнорічно із кров'ю чужою, бо інакше Він мусів би часто страждати ще від закладин світу, а тепер Він з'явився один раз на схилку віків, щоб власною жертвою знищити гріх….. У цій волі ми освячені жертвоприношенням тіла Ісуса Христа ОДИН РАЗ. І кожен священик щоденно стоїть, служачи, і часто приносить жертви ті самі, що ніколи не можуть зняти гріхів.А Він за гріхи світу приніс жертву ОДИН РАЗ, і назавжди по Божій правиці засів.»

Юдействуючим залишається зробити висновок: кого і скільки разів сьогодні на вівтарі (жертовнику)вони приносять символічно в жертву.

9. Зануда

Зануда така зануда

Ну що ж...
    Це означає лише те, що означає - Ісус лише раз був розіп"ятий за гріхи людства, раз пролив свою кров на хресті і цього разу вистарчить, щоб грішників спасти.

А тепер слова самого Ісуса:
    Лк 22, 19

То як?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Неправда.
    Якщо б у вас було бажання, ви б могли взяти Старий Завіт і прочитати ЩО було жертвою для Бога у ті часи і тоді б не виникало у вас недалекоглядних питань.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

А то прекрасно! Лиш треба задуматись про те,- що таке жертовник і для чого він потрібний, і не порівнювати із спомином, різдвом чи ще чимось. Юдействуючим бажано частіше читати послання ап.Павла до юдеїв. Він пояснює РІЗНИЦЮ між двома скиніями і пояснює ТИМЧАСОВУ символіку старозавітньої скинії.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

один раз а шо?

як ви думаєте, оте приношення символічної безкровної жертви, то відтворення того самого, чи кожен раз іншого?

13. Зануда

Зануда така зануда

Прошу висловитись чіткіше. Я наразі не розумію, яка ваша особиста думка щодо цього.

Послання до Юдеїв написав не Павло. Але тим не менше воно є у канонічній Біблії. А оскільки ви канонів не визнаєте, то ...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чому ж? Даяна в одному пості критикує отців церкви, НО (с) якщо ТРЕБА, використає навіть цитати Василія Великого, головне, щоб воно співпадало з її думкою.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

А це не моя думка. В посланні до юдеїв чітко сказано, для чого потрібна була скинія і ритуали, які у ній проводились. Вона була тимчасовим прообразом (символом) нерукотворної скинії Ісуса Євр.9:9-11. Вівтар був потрібний для жертв, які приносились багато разів (10:11). А Ісус приніс себе в жертву ОДИН РАЗ (10:10), і тому у тій всій тимчасовій символіці і жертовнику вже нема потреби, бо жертви вже ніякі не приносяться.10:18.
    Ви так нічого і не зрозуміли, а я на це питаня там відповідала. Відповім ще раз. Для мене головне - Слово Боже, а для вас - катехизм і СП. Я навела вам СП шанованих вашою конфесією "отців" для того, щоб довести ваше ... гм... (не хочу ображати).... довести вашу УПЕРЕДЖЕНІСТЬ, Це для вас виходить: що коли "отці" пишуть згідно з катехизмом, то всьо окей, а коли заперечують щось з катехизму, то ви як вужик викручуєтесь, щоб і не підтвердити їхні слова, і не заперечити. А для мене слово людське - не авторитет. Тому і навела вам то, бо Біблійні цитати на вас не діють, от і попались ви на своїх "отцях".:mocking:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

все Святе Письмо написане людиною.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

... богонадхнено. А т.з. "отці" СП протирічать один одному.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

і власне слово також? чи ви Богонатхенні?

19. Нецікавий

думаєте що говорите так?....

біблія написана і для сучасного світу.

а щодо прогресу цивілізації, то користуйтесь уважно, і все робіть :

«И все, что вы делаете, словом или делом, все [делайте] во имя Господа Иисуса Христа, благодаря через Него Бога и Отца.» (Кол.3:17)

"Ибо все, что в мире: похоть плоти, похоть очей и гордость житейская, не есть от Отца, но от мира сего."
    (1Иоан.2:16)

«Уже немного Мне говорить с вами; ибо идет князь мира сего, и во Мне не имеет ничего.» (Иоан.14:30).

а ви поступайте по Духу , підкріпляючись духовною їдою---словом Божим.
    тоді може і побачити , що прогрес веде до само-знищення людства, прогрес , наука, мистетство, кіно, людські знання одні ( на мою думку) з улюблених сфер діяльності "князя світу цього "
    а ви натомість думаєте, як вжитись в системі, яку будує диявол використовуючи прогрес і науку.
    оригінально.
    як думаєте, телевізор від Бога, ядерні ракети від Бога, інтернет від Бога,
    заголовок теми " Про це" від Бога, мобільні телефони від Бога ???

«имея пропитание и одежду, будем довольны тем» (1Тим.6:8 )

20. Зануда

Зануда така зануда

Бог дав людині розум і дав свобідну волю. Розумом людина скористалась, щоб здобувати їжу, одяг, будувати будинки, конструювати машини etc. Потім деяким людям видалось цього мало і вони пішли надто далеко, забувши про мету всього того, що покликане було служити людині, полегшувати її життя і самі стали заручниками тих речей.
    Я так бачу, що ви успішно користуєтесь інтернетом, а то не суперечить вашим переконанням, що то є не від Бога? Не перегинайте палицю, то "Це" теж від Бога, от тільки збочення в цю чферу життя вносить сама людина.
    Не змушуйте мене розжовувати вам, що мобільний телефон може врятувати комусь життя, коли треба викликати швидку, що інтернет дає можливість спілкування людям, які перебувають на відстані і багато всього іншого. Я вже мовчу про медицину. Питання в тому, як сама людина змогла розпорядитись тим, що було їй дане - власним розумом? І для яких справ їх використовує?
    Електрика теж має бути злом - людей засуджених на смерть садять на електричний стілець. Тому давайте вимкнемо компутери і запалимо свічки? ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)