Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

о_О о_О о_О
    Взагалі-то хрест натільний, і дивно якщо його видно. А для краси його й зовсім не християни носять, тим більше поверх одягу. :dntknw:
    Цікаво, де вони такий взяли, бо я такого не бачила ніде. :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  2. А хто?

Мабуть, ви не були на нашій Петрівці. :))) Продають разом зі срібними прикрасами.

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Здебільшого готи

4. А хто готи по вірі?

5. Сергій аспірант

Важко сказати. Думаю субкультури мають певні ознаки релігії.

Інтерес до символів які мають окультне значеня серед молоді завжди здавався мені дивним і небезпечним.
    Дуже часто християнин використовує хрест як амулет, уподібнюючись язичнику.

6. Liliyah Romanova

А ви не бачили готес із хрестами?
    Вони готи по вірі і є. :)))
    То це просто прикраса тоді. Наскільки я знаю, православні якраз не мають їх показувати й одягати поверха одягу.

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Страх має великі очі. Мені теж завжди здавалось дивним і небезпечним, що свідки неодноразово попереджали про кінець світу, а його все нема та нема. Постійно про це говорити, томожна дійсно біду накликати.
    Та Ви що?о_О Невже язичники теж використовували хрест? Це що, нове відкриття свідків, чи як?:)

8. Liliyah Romanova

Ну-у-у, хрест - це ж солярний знак. Звідки хрести на наших вишиванках, писанках? Невже такий сильний вплив християнства? ;)

• Подобається Подобається x 2
  9. Сергій аспірант

Так використовували. це символ присутній у багатьох культурах ще до появи християнства.

10. Liliyah Romanova

Консультанте, для вас кілька посилань.

http://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/47199
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Крест

А ось символ Свентовита. Під малюнком лінк, звідки він узятий.

імхо, в християн він усе одно інший. Та й легенда з Костянтином показує походження трошки інше. Хоча, зі сонцем теж пов'язано, ну, десь так... посередньо...

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Дякую, досить цікаво було прочитати. Тільки я не мав на увазі хрести язичників, а хрест, на якому розіп"яли Ісуса Христа.

12. Liliyah Romanova

Я про саму суть знака. А хрест, на якому розіп'яли Ісуса був тау-подібним. Я вже подавала малюнок вище. :)

• Подобається Подобається x 1
  13. Locke

Locke невиправний реаліст

Вибачте, Kasia, що втручаюся в Ваші "разборки" з Наткою, але Ваші дописи нагадують мені допити слідчого в СІЗО. Чи не здається Вам, що Ваші питання провокаційні, з викликом і втягують інших форумлян в безглузді суперечки, які заборонені правилами форуму і заслуговують (ІМХО) походу до Бані. Пропоную припинити чвари і помиритися.

14. Liliyah Romanova

Походу до бані? Цікаво за що? На релігії багато людей гостро висловлюються, але до бані мало-хто потрапляє. Нащо ви загострюєте ситуацію й підкреслюєте конфлікт?
    Кожен має свою позицію, кожен може її захищати. Якщо я обираю якийсь тип поведінки, то я знаю чому й чиєсь нерозуміння цього мене не зачіпає, але я однозначно готова, що на мене можуть нападати (очевидно словесно) й мають на це повне право.

15. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ай, не зважайте. Це в неї манера так з людьми розмовляти. Постійно. Наїзди і повчання.

16. Liliyah Romanova

Гм... Чи тільки в неї? ;)

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тільки-тільки! ;)

18. Locke

Я навпаки не загострюю, а хочу миру і дружби.

І я аналогічно маю свою позицію, але принаймі стараюся її захищати без провокацій, жорсткого пресінгу і повчання інших. Бо не вважаю себе самим розумним.

Міг би навести достатньо прикладів, як вирішуються конфлікти на ЛФ, але це заборонено правилами форуму (обговорення модерації карається законом :) )

19. Liliyah Romanova

Не знала, що мир залагоджується нападами на одну зі сторін. :)))
    Як на мене, то такі втручання завжди безсенсовні, бо тільки гірше роблять.

Ну, хто як вміє. А найрозумнішим себе ніби ніхто й не вважає.
    Як і тиск на адміністрацію, який ви продемонстрували дописом вище.
    Найкраще просто висловлювати свою думку й не намагатися бути адвокатом. То ще нікому на добре не вийшло. Чи в даному випадку ви себе вважаєте таки найрозумнішим? ;) :tongue:

20. Locke

Дуже шкода, що Ви так мене і не зрозуміли! Хотів, як краще, а Ви мене ще й звинувачуєте в якимісь нападами на "одну сторону", адміністрацію, адвокатстві. Не знав, що "миротворчість" карається. Мабуть взагалі не буду більше писати. Па-па всім.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)