Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Рибо, не буквально. Але десь так галичани переважно й думають. :)

2. Невже? Прикро. :sad: У нас я такого не зустрічала. Мені все одно, якої віри людина. Українцям варто порозумітися.

3. Liliyah Romanova

Рибцю, та ніхто нікого не каменує. :)))
    Просто, якщо дитина галичанина переходить до протестантів, вся дорога родина "стає на роги". :pardon:

4. А якщо до православних?

5. Liliyah Romanova

То ще півбіди. :))) Аби не до москалів, тобто МП. :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  6. Просто цікаво: які хрестики носять уніати - прості та прямі, як католики, чи з оздобленням, як православні?

7. Liliyah Romanova

Прошу? А це якась особлива ознака? о_О
    Я взагалі хрестика не ношу наприклад. І що?

8. Та я теж майже не ношу, я не про це питала. Я питала, як хрест виглядає.

9. Liliyah Romanova

імхо, так, як кому подобається. Я коли носила, то був дуже простий, бо прибамбасів не люблю. Брат носив шкіряний якийсь час.
    Ще багато людей носять медалики із зображенням Богородиці.

10. Хм. Завжди думала, що простий - то католицький, а з оздобленням - православний.

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Наскільки знаю в нас взагалі досить стійкий забобон, що жінкам хрестики носити не можна, т ільки медальйони.

Останнє редагування: 6 бер 2009
  12. Liliyah Romanova

Ну, я забобонами не переймаюся.
    Щодо хрестиків, Рибко, то православний та католицький різняться на церквах, а не на грудях християн. Хіба що в православних є якісь приписи до того, що можна чи треба носити.

І якщо православний хрест останню переділку має навскоси, то в уніятського вона зазвичай пряма. Тільки приклад знайти не можу.

Знайшла. Ось такі.
    Правда, це хрести ручні.

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

І скільки ж було Хрестів на якому розіпяли Ісуса ( це був взагалі то стовп
    але з цього приводу уже дискутували).
    Думаю різні форми Хреста відображають його дохристиянське значення

14. А що це за хрестик з петлею зверху? Кілька разів бачила.

15. Сергій аспірант

Крукс ансата - символ що зустрічається в Древньому Єгипті.

16. Liliyah Romanova

Не зовсім стовп. Оскільки стовп ми уявляємо, як просто палицю.
    А відомо, що там був Тау-подібний хрест.

Такого францисканці носять.

Іще до видів хрестів.

• Подобається Подобається x 2
  17. Liliyah Romanova

А де саме бачили?

18. Іноді дівчата носять.

19. Сергій аспірант

Анкх - крест египтян.

Анкх - наиболее значимый символ у древних египтян, известный также как "крукс ансата".

В этом кресте объединяются два символа - крест, как символ жизни, и круг, как символ вечности, вместе же они обозначают бессмертие. Также этот крест символизирует объединение женского и мужского божеств, Осириса и Исиды, а, таким образом, союз земного и небесного.

В иероглифическом письме этот знак ставили со значением "жизнь", и он являлся частью слов "благосостояние" и "счастье".

Египтяне изображали анкх на амулетах для того, чтобы продлить жизнь на земле; с этим амулетом хоронили, чтобы быть уверенными в том, что усопших ждет жизнь в другом мире.

Вера в силу анкха основывалась на представлении о том, сто именно так выглядит ключ, которым можно открыть ворота смерти. Символ этого "ключа" также ставили на стенах каналов в надежде, что присутствие анкха убережет от наводнений и колебаний уровня воды.

Ранние христиане Египта, копты, использовали этот символ для обозначения загробной жизни. В более близкие нам времена анкх использовался колдуньями в ритуалах, ворожбе, гадании, врачевании и помощи роженицам. Во время движения хиппи в конце 60-х годов XX века анкх был популярным символом мира и правды.

http://www.a-u-m.ru/aum/16/30.html

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

і я таке чула... не знаю чи як забобон.. але що хрестик то не лише оберіг.. що носячи хрестик ми ніби наслідуєм\підтримуєм\розділяємо ношу(хто як вважає) Ісуса Христа... жінкам носити можна, але вважається, що жінка по житті ітак несе важку ношу, тому їй краще медальйон.. отаке!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)