Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. harmony

harmony Well-Known Member

Пупере...! Не потрібно висновки робити про когось виходячи тільки з особистого досвіду. Про онанізм у попів ви почали, видно вам подобаються такі попи або маєте звичку підглядати за ними, а можливо вас хтось із попів "застав за цим ділом" і тепер ви кидаєте пляму на них.
    Як кажуть самий надійний захист - контратака.:)))

2. harmony

П"янство та розпуста вважаються гріхами. Навіщо це пропагувати ?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Посилання ближнього також.

4. harmony

Ліля, ви прекрасно знаєте хто є нам ближні згідно притчі " про ближнього ", а всі решта просто брати та сестри по крові. Той, кого я послав, мені абсолютно не ближній, а дуже-дуже дальній. Є гарне місце в Біблії. де пише. що синяки - це мазь для нервового. Так от, цей свідок якраз і виявився нервовим, правда мазі чомусь шкода стало. Більше того, про те, що не можна когось кудись посилати в Біблії нічого не сказано.

Останнє редагування: 15 жов 2008
  5. Liliyah Romanova

Гармоні, а як щодо цього?

44 А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує,
    (Матв.5:44)

Ну, і оцього.

46 Коли бо ви любите тих, хто вас любить, то яку нагороду ви маєте? Хіба не те саме й митники роблять?
    47 І коли ви вітаєте тільки братів своїх, то що ж особливого робите? Чи й погани не чинять отак?
    (Матв.5:46,47)

• Подобається Подобається x 3
  6. harmony

Ліля, дякую за гарні цитати, але ви розумієте... це в мене напевно така специфічна любов до тих, хто ображає мене. Людина мене ображає, а я її безкоштовно лікую. Який лікар буде лікувати хворого, котрий ображає лікаря ? Дуже сумніваюсь в цьому... Це може зробити тільки людина високої духовності і моралі, що власне я і роблю, не дивлячись на образи. Звичайно. ви можете не вірити, але через деякий час ці люди мені сами дякують за це.

7. Liliyah Romanova

Гармоні, а хіба Біблія дозволяє лихословити?

8. harmony

Залежно, що мається на увазі під "лихослів"ям". Якщо казати щось погане, що принижує людську честь і гідність, негативно впливає на її моральний, психологічний та фізичний стан, звичайно будь-яка релігія це осуджує. Якщо сказано щось таке, що в кінцевому рахунку відіграє максимально позитивну роль в подальшому житті людини, сприятиме її культурному, духовному та фізичному розвитку, то вибачайте мені, я не вважаю це лихослів"ям, а радше щось інше, добріше...

9. Liliyah Romanova

Тобто, якщо сказати комусь, що він "бовдур", то, залежно від ситуації та наслідків, це може бути і лихослів"ям, і ліками? о_О

10. harmony

От це якраз буде лихослів"ям, бо це вже є ствердженням, яке принижує гідність людини. Зовсім інше, якщо сказати:" Ти ж розумний чоловік, то не веди себе, як бовдур...". Наголос робимо, що людина розумна, але даємо натяк, що веде себе нетактовно, таким чином стимулюючи її позитивні сторони характеру і душі.

11. Liliyah Romanova

Гармоні, чому в вас нині такі дописи, ніби то пишете не ви, а якийсь бовдур за вашим компутером? :haha:

12. harmony

Не згоден. Ви добре проаналізуйте мій верхній допис і зрозумієте, що я правий, хоч зрештою я не наполягаю, що це так.

13. Liliyah Romanova

Це я випробовую ваш метод.
    ;)

• Подобається Подобається x 2
  14. harmony

Досить розумно і мені навіть подобалось, тому й не образився, а навпаки задумався. як бути мудрішим...:sorry::mocking:

15. Liliyah Romanova

Бажаю успіху! :good:

• Подобається Подобається x 1
  16. Liliyah Romanova

Таке то можна було й не відписувати.
    Не люблю солодкаві дописи, страшне...
    Бувають часом такі ксьондзи: проповідують солодкаво й патосно, аби бабусі в церкві заплакали... Поверхневе то...

Останнє редагування: 24 жов 2008
  17. Марусино

Марусино Well-Known Member

значить всі папи римськи - туфта?

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

умгу...
    і вся та бюрократія...
    що перетендує на звання посередників...

19. Марусино

Марусино Well-Known Member

ну вірять же в намісника Божого на землі..
    сама особисто більш до православія схиляюсь

• Подобається Подобається x 1
  20. Romko

Romko Дуже важлива персона

А там такі самі...
    Тіки ше більше заанґажовані..

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)