Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

нє-а, не призводить.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

випадки, про які ви читали -- описувати не будемо...
    це щось на кшталт "образу марії" на скелі, який постив пан мих...
    стан трансу -- гидкий для мене стан, я сееб не контролюю, моя невивчена досі підсвідомість робе що їй заманетсья...
    це в ліпшому випадку...
    а в гіршому: якщо людина сама себе не контролює, то контролює хтось інший...
    ви молитеся, тому що вам тре впасти в транс?...
    екзальтовано зиркати на навколишній світ?...
    хтось там десь заявляв, що свідки Єгови -- секта, що буцім-то вони зомбують...
    так от ваші слова говорять про те, що ви піддалися зомбуванню, бо вам не потрібне логічне пояснення, вам тре впасти в транс і балдіти...
    а чому ви так переконані? о_О ;)

3. harmony

harmony Well-Known Member

Пупере, не балдіти, а відчувати стан Блаженства.

4. duncan

поясніть різницю.... :)

5. harmony

Балдіти - походить від слова " балда ", що означає радіти або насолоджуватись на життєво-примітивному рівні, нічим не переймаючись.

Блаженство - походить від слова " благий ", що означає відчувати насолоду від чогось благородного, надприроднього, Божого, що часто ототожнюється із словом " раювати ".

6. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Блаженний - означає щасливий,воооось...

• Подобається Подобається x 1
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Учора, попри гарячку, поїхала на вечірню до церкви.
    Горло не дозволило йти співати, тому просто сіла собі на останній лавці і молилася.
    Так гарно, коли на вечірню приходять семінаристи. Хоч їх тут і мало в Оттаві, та все одно, одразу враження, що храм повен людей. А вони ще й у підрясниках та напівтемряві храму виглядають, мов високі колони... А як почали співати...

А ще відчула, що подобається, що чоловіки стоять по правому боці, а жінки по лівому... Тут воно ще й підкреслено тим, що правий крилос тоді чоловічий, а лівий жіночий. Красиво...

8. duncan

семантика....
    так само, як, наприклад, пауза і поза, етика і етос, паніка і фауна ецетера ецетера....
    одне слово -- більш милозвучне, друге -- вульгаризм, сенс -- один і той самий...

9. harmony

Пупере, ви що не бачите різниці між паузою і позою ?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну й думки у вас гуляють.... але в кого не гуляють, нє?

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Точно, про ваші думки, що гуляють, не будемо... :))) :))) :)))

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Точно.....Думи мої думи....

13. duncan

майже не бачу:

14. harmony

Минулої неділі, будучи на відправі в одній з греко-католицьких церков, що поблизу Львова, чув досить повчальну проповідь. Постараюсь близько до оригіналу написати.
    " Дорогі парафіяни ! Вчора, коли їхав до Львова, дав шоферові в маршрутці 2 гривні. Шофер обурився, що я йому таке даю. Виявилось. що 2 гривні були надірваними. Прошу вас не кидайте на тацу порваних грошей, не можна так робити. Ті гроші ви потім даєте священникові, а що священник має робити з ними ?
    Так що прошу вас, дивіться, що кидаєте на тацу, не робіть посміховиська із священника". Послухавши це, подумав... Невже люди взагалі втратили елементарну совість, що кидають ці порвані копюри ?

15. Coffe13

Це з опери "А я не подстректель,но вы не подерётесь..."?

16. harmony

Шось на подобі, але це живий факт, а не моя вигадка.

17. Coffe13

Провокатор:girl_mad:Ліпче би щось таке гарне розказав...

Останнє редагування: 8 жов 2008
  18. harmony

Стосовно провокатора - визнаю ! З другої сторони тема називається " Недільна проповідь ". Що я зроблю, якщо проповідь включала в себе і це. Гарного на жаль тоді нічого не почув. Я взагалі дивлюсь, що скоро не потрібно буде тих всіх проповідей, як і самих священників. Та людина. яка задумується над змістом життя, вона й так працюватиме над собою без проповідей, а той, який йде до церкви, бо прийшла неділя, до нього проповідь не дійде. Коли священник каже проповідь, люди в більшості думають про своє і займаються своїм, далеким від Божого, думаючи, чи довго він ще говоритиме. Як в анекдоті, коли священник говорив надто довгу проповідь, що люди вже самі почали потрохи розходитись, до нього підійшов дяк і каже:" Отче, тримайте ключі, а як закінчете казання, закриєте церкву ".

19. Coffe13

Колись спілкувалась з постаршою жіночкою(яка змінила віру чи конфесію,ну то не суттєво),от вона каже:"Я раніше щонеділі до церкви,щоб почути про Бога,але ніц не чула...нічого там не говорили...а тепер читаю Біблію вчу собі все докладноі т.д...",а вкінці добавила: "Поганий був священник..." От такого я не розумію:pardon:

20. harmony

Поганий був священник, бо думав лише напевно, як відтарабанити Службу Божу і зібрати касу, замість того, щоб додатково організовувати навчально-просвітницьку роботу серед своєї пастви, так як роблять це Свідки Єгови та інші. Я наприклад не розумію, чому священники взяли собі за моду тільки відправити у свята Службу Божу, охрестити, дати шлюб, освятити. похоронити і на тому їїхня місія закінчена. А хто має проповідувати ? Чи вистачає лише недільної проповіді ?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)