Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

І я згідний.Але з іншою:
    А про Ковпака я теж все сказав.DIXI

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

[​IMG][​IMG][​IMG] [​IMG]

3. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

На моє переконання,видима, земна Церква складається з Римо-Католицької і всіх помістних Православних Церков, і по своєму значенню Римо-Католицька є однією з помістних Церков, а єпископ Риму є одним з патріархів. Єдність вселенської Церкви виявляється в звязку людей з Христом через благодать Духа Святого, через святі Таїнства і апостольську переємність, і не порушується видимим роз”єднанням православних і католиків. Тому всі, хто відійшов через розколи від православія чи від католицизму, вже не є членами Церкви. Винятками тут можливо, є східні Католицькі Церкви, які відійшли від православ"я, але приєдналися до іншої помісної Церкви - Римо-Католицької.:)

• Подобається Подобається x 2
  4. консультант

[​IMG] +100% !

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Щодо Української католицької церкви, то вона завжди стояла упоперек горла МП і КЦ, в принципі теж. Коли нещодавно відбулася екуменічна зустріч, деякі православні поставили ультиматум "або про Україну не говоримо, або нас там не буде". Дуже сумно, але факт.
    А деякі речі в нашій Церкві відбуваються навмисне, бо зісередини розвалити легше, ніж нападами ззовні.

6. Liliyah Romanova

Відповідь: ПРАВОСЛАВНI Й КАТОЛИКИ: РОЗБIЖНОСТI

... і Бога немає ...
    (Повт.32:39)
    ... і немає Бога...
    (2Сам.7:22)
    ... нема в Ізраїлі Бога...
    (2Цар.1:3)
    ... нема в Ізраїлі Бога...
    (2Цар.1:6)
    ... в Ізраїлі нема Бога...
    (2Цар.1:16)
    ... Оце пізнав я, що на всій землі нема Бога...
    (2Цар.5:15)
    ... і нема Бога...
    (1Хр.17:20)
    ... бо Бога нема...
    (Пс.9:25)
    ... Нема Бога! ...
    (Пс.13:1)
    ... Нема Бога! ...
    (Пс.52:2)
    ... і Бога нема...
    (Iс.44:6)
    ... Бо ж немає вже Бога...
    (Iс.45:21)
    ... і немає більш Бога, й нікого...
    (Iс.46:9)
    ... Бога нема...
    (1Кор.8:4)

:p:p:p

• Подобається Подобається x 5
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Висновок?
    Мусить бути, інакше б так довго не переконували...

• Подобається Подобається x 1
  8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хм-м-м...
    Я щось не розумію, то "кий", чи "дух лагідности", опівночі ТАКе писати...
    Піду-но я по крейду, обведу крісло колом... :)

• Подобається Подобається x 5
  9. консультант

10. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

8—15 жовтня в італійському місті Равенна відбулося Х пленарне засідання комісії з питань діалогу між католиками і православними, яке закінчилося прийняттям заключного документа — «Еклезіологічні та канонічні наслідки сакраментальної природи церкви». Документ став сенсацією — в ньому викладено засади возз’єднання після тисячоліття «розлучення» католицької та православної церков. 23 листопада в Римі повинна відбутися зустріч кардиналів зі всього світу, на якій буде обговорюватися цей проект.
    Українська церква є несамостійною, і вона не була представлена на зустрічі в Равенні, де йшлося про діалог і співпрацю між католицькою і православними церквами. На жаль, ці питання обходять Україну, вона є відрізаною від світового християнства. На зустрічі відчутним було протиставлення грецьких і московської православних церков."
    По-християнськи?
    Через майже тисячу років з’явилася надія на возз’єднання католицької і православної церков

Навіть з маленької Естонії були представники.
    А наші,не мають довіри?[/QUOTE]

Слава Ісусу Христу. Перепрошую, що можливо не відповів на всі запитання, які мені ставили. але зараз хочу заперечити думку пана Романа. На цій зустрічі від Української Греко-католицької Церкви був представник - о. Іван Дацько. Він як і інші представники східних католицьких церков, такі як румунська та інші, брав участь у тих засіданнях, які відбувалися в Равені. І як він розповідав, що дійсно було протистояння між грецькими і московською православно церквою, бо московська на другий день залишила Равену в складі владики Іларіона(Алфеєва) та о. Ігоря(прізвища не пам"ятаю) через якраз представників Естонської православної церкви, яких МП вважає "загарбниками" як казав владика Іларіон, цитую Дацька "на канонічній території МП", і щоб представники вибирали між МП І Естонцями.
    І наші представники мають довіру, тому що о. Іван входить у комісію, яку створили на тому з"їзді, щодо підготовки документів, які будуть розглянуті на майбутньому з"їзді, який відбудеться через 2 роки, правдоподібно на о. Кіпр.

11. консультант

[Ic.43:3]
    Бо Я - ...Бог твій, Святий Ізраїлів...

Додано через 14 хвилин
    У лютому 1997 р. уповноважений єпископом–помічником Любомиром (Гузаром) для зовнішніх справ УГКЦ, референт комісії Богословської осіти та священичої формації. У квітні 2000 р. — президент Міжнародного Бюра освіти та розвитку Греко–Католицької Церкви в Україні.

Народився 1947 р. в м. Вельберт (Німеччина). У 1963–1967 рр. — семінарист Української папської колегії Св. Йосафата в Римі; студент Папського Урбанського університету. 1965 року захистив бакалаврат з філософії, 1967 р. — бакалаврат з богослов’я, 1970 р. — магістер богослов’я (тема Митрополит Петро Могила у світлі історії та догми). З 1974 р. — доктор богослов’я, основна спеціальність — догматика, додаткова — історія; дистертація написана на тему Metropolitan Andrej Sheptyckyj - A Rediscoverer of Traditional Eastern Ecclesiology and Ecumenism.[​IMG]

Додано через 1 годину 0 хвилин
    В Україні щорічно реєструється 1000 релігійних організацій
    22.10.2007, [16:56] // Релігія і суспільство //
    КИЇВ — За інформацією заступника голови національного комітету у справах національностей та релігії Миколи Новиченка під час гарячої телефонної лінії у п'ятницю, 19 жовтня 2007 р., в Києві, щорічно в Україні в середньому реєструється близько тисячі релігійних організацій і громад, повідомляє «Українське Православ’я» з посиланням на УНІАН. Кількість релігійних організацій в Україні за роки незалежності збільшилась в 2,6 рази і складає 33,4 тисячі організацій.[​IMG]

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 2
  13. консультант

Посольство Боже» хоче отримати 9 гектарів землі для будівництва храму в Києві
    12.11.2007, [12:29] // Земельні і майнові проблеми //
    КИЇВ — Засновник і старший пастор церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа хоче отримати 9 гектарів київської землі. Про це він сказав в інтерв’ю газеті «Дело», де, зокрема, зазначив: «Проект, який ми запланували, це буде проект найбільшої церкви.... навіть більшої, аніж Палац спорту. Планується звести споруду на 10 тисяч місць».

Додано через 42 хвилини
    Проблема лефевризму знову загострилася у Львівській архиєпархії УГКЦ

24.11.2006, [14:21] // УГКЦ //

ЛЬВІВ — Висвячення для України 21 листопада у Варшаві, в каплиці лефевристів, семи дияконів та двох священиків єпископом Річардом Вілльямсоном, якого Папа Римський Іван Павло ІІ 1988 року відлучив від Церкви, стало приводом для скликання архиєпископом Львівським владикою Ігорем (Возьняком) прес-конференції, що відбулася 24 листопада у Митрополичих палатах Святоюрської гори у Львові. Оскільки у Львові є правлячі архиєреї Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков, то такі дії архиєпископ розцінює як злочинні.

Єрарх вважає за потрібне наголосити вірним УГКЦ, що за попередженням Папи у документі «Ecсlesia Dei», кожен, хто навіть формально прилучається до схизми, сам стає схизматиком, тобто винним у тому, що руйнує зсередини Католицьку Церкву. А те, що відбулося у Варшаві, вважає владика, є нічим іншим, як схизмою, запланованим розпалюванням ворожнечі, оскільки нічого немає спільного з традицією УГКЦ. Жоден з нововисвячених отців та дияконів, за словами єрарха, не має права душпастирювати у парафіях УГКЦ, оскільки отримав свячення у латинському обряді від відлученого від Римо-Католицької Церкви єпископа.

http://www.risu.org.ua/ukr/news/article;12991/[​IMG]

Додано через 58 хвилин
    Та й взагалі, там такі:bazar: , що простому смертному краще не пхатись. Тільки один Бог знає, що за цим всім стоїть... Ісус Христос і то відходив на самоту і там молився, щоб хоч трохи відійти від суєти. Взагалі не бачу змісту в тисячних конфесіях і сотнях традицій. Якщо вони всі такі праведні, то хай би сіли за стіл, переговорили і створили одну Всесвітню конфесію, яка б базувалась на Біблійних принципах і традиціях але тут виникає основна проблема - втрата влади над масами і фінансами. Декому добре мати окремо корито, а тим більше ні з ким не ділити. Їсть собі спокійно і ніхто його не штуркає. Поїсть, поспить і так жиріє, поки Господар не пустить його на ковбасу...[​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  14. Liliyah Romanova

Миху, то був радше жарт, що вирвавши цитату із контексту, можна за допомогою СП довести, що Бога немає.
    Якщо ж відкрити ті цитати і почитати їх, то побачимо, що вони доказують довсім протилежне. :)

Подам перші дві цитати повністю:
    Побачте тепер, що Я є Той, і Бога немає крім Мене. (Повт.32:39)

Тому Ти великий, Господи Боже, бо немає такого, як Ти, і немає Бога, окрім Тебе, згідно з усім, що ми чули своїми ушима. (2Сам.7:22)

• Подобається Подобається x 3
  15. Liliyah Romanova

В британской школе из традиционной рождественской песни выкинули слово "Мария", чтобы "не оскорблять нехристиан"

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

я його впізнав...

17. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Як поводити себе у католицькому костьолі?

А перебуваючи за кермом автомобіля,чи в маршрутному автобусі? і ще прошу уточнити в якому саме костьолі Ісус Христос мешкає?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

можна уявно, якщо за руки тримають...

Додано через 39 секунд
    у кожному.

19. Forpost

Forpost Стоїк

та то Брахма...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо таке Брахма?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)