Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Да волосся дибом встає.Туть хоч овідчені люди, а що ж паства витворяє.....

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я ж забув,21-ше століття надворі...

Або "псіхушка",або тюрма...

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

То не мої слова, то Якова Кротова.
    Ковпака не за дзвіночки і не за квіточки відлучили. І не за латинські практики. Бо тоді церкву Андрія у Львові вже би давно закрили.
    Ви не туди хилите, Ромку, а чому? Бо так легше доказати, який то о.Василь бідний та покривджений.

4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Не забувайте, що Філарет відколовся від вселенського православ”я, лефевристи – від католицизму, це одинакові дії на розкол. Яким би не було оправдання причин розколу, він є розколом і все. Мені ніякі розкольники нормально не виглядають.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що таке вселенське православіє? Різне воно і кожне живе саме по собі - не порівняти з католицькою церквою.

6. Liliyah Romanova

Так бачите, тут Ковпака прирівнюють до Філарета.
    Але Ковпак ніякої революції не зробив. Просто перескочив на інший човен.

7. Romko

Якщо без сарказму,то я знаю о.Василя,чув його проповіді,дякуючи Вам прочитав його книгу(нарешті),тому й глибоко поважаю його позицію.
    І питання тут набагато глибше,ніж простий непослух...
    Архієпископ Франції Лефевр,котрий привів в лоно церкви чи не пів Африки був далеко не дурним розкольником.

8. Liliyah Romanova

Щоби бути розкольником треба бути мудрим (аби вміти дурнями покерувати). А дурні можуть хіба бурю в шклянці зробити.
    Лютер теж мудрий був, але наївний. І його використали в політичних цілях, зовсім не з християнських чи побожних мотивів.
    Якщо о.Ковпак має стійку позицію, то най нарешті скаже, що йому байдужа КЦ і дасть собі спокій з доказуванням якоїсь правоти.

9. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Та в Лютера теж були дуже глибокі причини відколотися, але чи добре він зробив?
    Всі помістні православні Церкви є соборною, чи то католицькою Церквою. Римо-Католицька Церква є тільки однією з помістних Церков.Але це моя особиста думка.

10. Romko

В тому й справа,що вона йому небайдужа...

11. Liliyah Romanova

Та які глибокі? Якби не феодали - "плечі" - то би й не відколовся.

Додано через 14 секунд
    цікаво, у якому плані?

12. Romko

Лілю,Ви ж читали його книжку?
    "Найбільш небезпечні люди – “пристосуванці”, котрі при кожній владі знаходять своє місце, а ми ними не бажаємо бути, бо хочемо зберегти св. Віру і Традицію Греко-Католицької Церкви, за яку віддало життя наше духовенство впродовж своєї історії. Не треба шукати крайніх, кого можна би було звинуватити в усьому: чи це Братство Пія Х, або, як ви називаєте сьогодні, “ляфевристи”. Адже ви нас такими виховали, а 13 років тому, ними і самі були. Ми вдячні Господу Богу, що мали таких учителів, котрі нам дали добру католицьку формацію і прикладом свого побожного життя утвердили нас у св. Вірі, завжди за них пам’ятаємо і молимося за спасіння їхніх душ. І дуже нам прикро, що священики, які в недалекому минулому (коли Церква була в катакомбах), так ревно заохочували (нас) “триматися і не здаватися”, сьогодні, коли йде війна духовна в обороні св. Традиції нашої Церкви, стали дезертирами і пристали на сторону модернізму. Шкода, що учні воюють, а вчителі здалися без бою...

Можна було б продовжувати перелік тих сумних історій і випадків, але вже і з цього ясно, що ми опинилися в дуже складній ситуації, одним словом, в духовній кризі. Між священиками з’явилася недовіра і підозра один до одного. Я (о. Ковпак) був настоятелем ІІІ ЧСВВ, але через таку невизначеність багатьох вірних і священиків – я зрезигнував з настоятельства. Залишилася частина вірних і священиків, які не могли прийняти дух модернізму. Перед нами повстало питання: “Як нам вийти з цієї духовної кризи?” Треба було підтримувати один одного, допомагати, молитися. Всі прийшли до однієї думки: нам потрібно мати спільноту, устав і жити після нього. Живемо в часах св. Йосафата, коли приходиться вставати в обороні св. Віри, тому й вибрали Його собі за патрона і так утворилося священиче братство святого священномученика Йосафата."
    Пристосування

Додано через 35 хвилин
    8—15 жовтня в італійському місті Равенна відбулося Х пленарне засідання комісії з питань діалогу між католиками і православними, яке закінчилося прийняттям заключного документа — «Еклезіологічні та канонічні наслідки сакраментальної природи церкви». Документ став сенсацією — в ньому викладено засади возз’єднання після тисячоліття «розлучення» католицької та православної церков. 23 листопада в Римі повинна відбутися зустріч кардиналів зі всього світу, на якій буде обговорюватися цей проект.
    Українська церква є несамостійною, і вона не була представлена на зустрічі в Равенні, де йшлося про діалог і співпрацю між католицькою і православними церквами. На жаль, ці питання обходять Україну, вона є відрізаною від світового християнства. На зустрічі відчутним було протиставлення грецьких і московської православних церков."
    По-християнськи?
    Через майже тисячу років з’явилася надія на возз’єднання католицької і православної церков

Навіть з маленької Естонії були представники.
    А наші,не мають довіри?

• Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ніц не зрозумів... чесно...

• Подобається Подобається x 1
  14. консультант

консультант Дуже важлива персона

15. Liliyah Romanova

Я вже вам сказала, а ви не читали. Він не зберігає традицію, а її спотворення.
    Зберігають традицію монахи-студити.
    Я в студитів виховалася, тому мені та вся латинізація чужа. Ті всі дзвоники, суплікації, клячання - то не для мене. І вервицю в своєму житті кілька разів лише на молодіжних зібраннях молилася. Волію Ісусову молитву і чотки.
    Я люблю котлети окремо, мухи окремо.
    Захочу латинську традицію подивитися - піду до костелу.

16. Romko

"А судьи кто?"

17. Liliyah Romanova

Історія.

Точно не о.Василь. :)

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

19. Romko

Історія,то таке обширне поняття...Ще й з чиєї подачі.

20. Liliyah Romanova

Ромку, дурне обговорення, справді.
    Бо ви в тему не розбираєтеся, а просто хочете щось доказати невідомо кому, хоча і так знаєте, що ні ви, ні я думку не змінимо. І кожен через знання, ні? Хто через те, що забагато їх має, хто через те, що недостатньо.
    Було приємно з вами дискутувати щодо Ковпака. Я все сказала. І я згідна з рішенням Риму і поважаю його, як повноцінний член КЦ.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)