Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Пане Мих., Вас що хтось штуркає на провокацію...? Причому тут визнання. Практичні дії де...? Що з того, що хтось визнає Ісуса Богом, а Любові до ближнього свого немає в нього. Нема Любові, нема Бога. Сатана також визнає Ісуса Богом і тремтить, то що він святий по-Вашому7 Може Ви скажете, що немає релігій, які Ісуса не визнають Богом ? і через те їх чекає погибіль. Фальшивий християнин - це свідомий злочинець, який обвішується словами праведності, а в душі справжній вовк. Не пам"ятаю де але є сказано, де зберуться троє во ім"я моє, там буду Я... Не по словах судитиму Вас, а по ділах Ваших...!

• Подобається Подобається x 2
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тільки там не любов між ними, там трохи інакше.
    Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них.
    (Матв.18:20)

• Подобається Подобається x 3
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Скажу, що є такі релігії. Але вони не є християнські.

Додано через 1 хвилину
    Я не провокую, просто хочеться дізнатися докінця Вашу думку. Бо раз Ви вважаєте, що свідки кращі, то мали б знати, що вони не взнають Богом ні Ісуса, ні святого Духа, а людина після смерті помирає і продовження життя для неї немає.

• Подобається Подобається x 1
  4. консультант

Якось не привично мені приймати вибачення у жінки, тому що в житті вже звик до різного, а тут і нічого особливого не сталось, я намагався відповідати адекватно. Тому в свою чергу вибачаюсь перед Вами. як перед жінкою за можливе перевищення тону розмови, що міг зачепити та образити Вас ![​IMG]

Додано через 2 хвилини
    Так, дякую, я згадав і поправив.

Та знаю я це, пане Мих., Бог їм суддя. В нас своїх проблем не бракує...!

• Подобається Подобається x 4
  5. Liliyah Romanova

Ідіть же, і навчіться, що то є: Милости хочу, а не жертви. Бо Я не прийшов кликати праведних, але грішників до покаяння.
    (Матв.9:13)

А Ісус, як почув, промовляє до них: Лікаря не потребують здорові, а слабі. Я не прийшов кликати праведних, але грішників на покаяння.
    (Мар.2:17)

6. консультант

Справа в тому, що злочинець скоріше покається у своїх гріхах ніж фальшива людина. тому що злочинець мислить конкретними категоріями, в той час, як у фальшивої людини - це стиль життя і надіятись на його покаяння майже марна справа...

7. Liliyah Romanova

Я вірю, що Бог на таких людях все одно хрестика не ставить.
    Деякі люди можуть бути фальшивими зовні, бо такі вони є, а перед Богом бути зовсім іншими.
    Та і фальш ми визначаємо необ"єктивно, а суб"єктивно.

8. консультант

Можливо... На сьогодні напевно все, пора розслаблятись... Дякую всім хто сьогодні приймав участь у спілкуванні на цій гілці і тим хто читав і не знав, що має писати з того всього... Спокійної всім ночі ![​IMG]

9. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

подивіться у такі лінки:
    Лука 22,19
    1Коринтян 4,1
    Римлян 15,15
    Дії 14,23
    Євреїв 5,1
    Одкровення 1,6
    Одкровення 20,6
    1Солунян 5,12

І ніколи не робіть поспішних рішень

Додано через 19 хвилин

10. консультант

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мене тут переконували,що відлучення Василя Ковпака і відлучення Філарета,то зовсім різні речі.Я тут натрапив:
    "- учинення розколу в Церкві (15-те правило Двократного Собору):

1. Позбавити митрополита Філарета (Денисенка) сущого сану, знявши з нього всі ступені священства і всі права, пов'язані з перебуванням у клірі.

2. Вважати всі рукоположення в сан диякона, пресвітера і єпископа, здійснені митрополитом Філаретом у забороненому стані з 27 травня 1992 р., а також усі заборони, накладені ним на кліриків і мирян з 6 травня 1992 р., незаконними і недійсними.

3. Позбавити сану єпископа Почаївського Якова (Панчука) за співучасть в антиканонічних діях колишнього митрополита Київського Філарета і позбавити його всіх ступенів священства»[12].

Архієрейський Собор Руської Православної Церкви звернувся з Посланням до пастирів і пастви Української Православної Церкви. У Посланні Собор зі скорботою засвідчив, що на землі України виник новий розкол, причиною якого стали дії колишнього митрополита Київського Філарета.Передбачаючи перекручене тлумачення причин, що спонукали Собор до вживання вищевикладених заходів заборони, Послання особливу увагу акцентує на тому, що «Філарет і Яків позбавлені сану не за переконання, а за злочини проти Церкви, що виявилися у свідомому грубому порушенні Священних Канонів»[13].
    ПІДДАННЯ АНАФЕМІ М.А.ДЕНИСЕНКА («патріарха Філарета»)

«Так звана УАПЦ не має канонічної
    спадкоємності з Київською Митрополією...
    Це суха гілка, котра відломилась від живого дерева нашої віри...
    Православна Церква вважає, що всі так звані священнодії,
    які звершують священники і єпископи цієї «церкви» - не благодатні...»

Митрополит Київський і всієї України Філарет (Денисенко)
    («Православний вісник». - 1991 р., № 1 - С. 10-13)

У жовтні 1995 р. Філарет був обраний «патріархом» «УПЦ-КП». Ця подія внесла в життя Православної Церкви нову смуту. Архієрейський Собор Руської Православної Церкви 23.02.1997 р. ухвалив: «Відлучити ченця Філарета (Михайла Антоновича Денисенка) від Церкви Христової, і буде він анафема перед усім народом». Підстави для даного рішення такі:

- продовження Філаретом (Денисенком) розкольницької діяльності, поширення її за межі Руської Православної Церкви, що, зокрема, призвело до збільшення розколу в Болгарській Православній Церкві;

- прийняття в «спілкування» розкольників інших Православних Церков;

- продовження здійснення святотатських богослужінь, у тому числі блюзнірських лжехіротоній, незважаючи на обґрунтовані заборони законної церковної влади;

- Філарет (Денисенко), не маючи священного сану, насмілився іменувати себе «Патріархом Київським і всієї Руси-України» у той час, як кафедру законно займає канонічний Предстоятель Української Православної Церкви в сані Митрополита;

- Філарет (Денисенко) не припинив зводити хулу на єпископів, духовенство і вірних чад Української Православної Церкви, які перебувають в спілкуванні з Руською Православною Церквою, і продовжував чинити своїми діяннями зло.
    Висновки Канонічної та Богословської Комісій при Священному Синоді УПЦ стосовно канонічного статусу так званої «Української православної церкви – Київського Патріархату»

12. Forpost

Forpost Стоїк

ось Вам в поміч,правда на російській мові.але дуже функціональна прога.Якщо знаєте аналогічну на українській прошу поділитись з громадою
    Цитата из Библии версия 5.0

Бесплатная программа под Windows для работы с Библией и другими текстами. Программа позволяет читать и изучать на компьютере не только тексты Библии, но и тексты любых книг, хранящихся в электронном виде. Имеется большое количество готовых модулей. В базовый дистрибутив включены Лексиконы Стронга, словари Брокгауза, Вихлянцева и тематический словарь NIV/Zondervan, комментарии из Новой Женевской Библии, комментарии Баркли к Новому Завету. Автор программы: Тимофей Ха и другие.

Скачать дистрибутив: bq.exe (10,8 мегабайт) (339)
    Дополнительные модули на сайте программы: http://jesuschrist.ru/software

Рекомендуем использовать для загрузки файлов такие программы, как например, Download Master, ReGet, или браузеры Mozilla, Opera, которые могут продолжить загрузку файла после обрыва связи и её восстановления.
    http://www.biblelamp.ru/soft.php

Додано через 20 хвилин
    з площини віри ми плавно переходимо в царину фільології.Як ми 70 років жили без філології,навіть не уявляю.А спір про залишення сили свячення і екс..... то як чуточку беременная.Роз"ясніть темному .По вашій логіці
    всі наші то є ваші,тільки трішечки заблукали.Не є ми ваші і ніколи не були

13. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Консультанте, усі ми можемо помилитись, ніхто від помилок не застрахований, але ж можна людину поправити не виявляючи агресії. Я думаю це буде більш дієво, тай росіяни не будуть мати причини називати нас хохлами, а Шрек переконуватись що "скоро нам гаплик". :)

14. Liliyah Romanova

Добре, я вам інакше скажу.
    Колишній священик Католицької Церкви чи колишній католицький священик звучить толерантніше і не так зле, як екс-отець.

Додано через 17 хвилин
    Ну, з одного боку так, а з іншого,
    Це, що ви навели, як доказ про схожість, є доказом на протилежне.
    О. Ковпака сану ніхто не позбавляв. Якщо він справує таїнства хрещення, миропомазання та євхаристію, ці є таїнства є дійсні, але негідні. Недійсними є лише шлюб і сповідь.
    Якби його суспендували, то би було схоже, а його екскомунікували.
    І я вже казала, що Філаретові закинули прозелітизм, чого Ковпакові не закидалося.
    Ну, а висвячувати когось Ковпак і раніше не мав права, бо священик не має повноти свячень.
    Так що Філарет і Ковпак - то різні абсолютно справи.
    Розберіться, Ромку, в термінах спершу. То вже такі справи, які на хлопський розум ні не поясниш, ні не зрозумієш.
    Так я Тараса виправила, але він уваги не звернув.

• Подобається Подобається x 3
  15. консультант

Знаю, тому що сам помилявся але нікому ніколи не звертав увагт про скоропоспішні висновки, якщо 100% не був впевнений у своїй правоті, на відміну від Тараска. З другої сторони віддаю йому належне в тому, що він приймає участь на форумі і має деякі досить нормальні і по ділу дописи. Чого і бажаю надалі. Хохлами нас називають зовсім не по тій причині. Тут система така - українець, значить хохол, так само, як більшість укараїнців вважають раз росіянин - значить москаль, хоч це далеко не так і це розуміють одиниці... І при чому тут Шрек...? Доля правди в його переконаннях є, враховуючи Любов між християнськими конфесіями, чого близько немає в Свідків Єгови. Особисто я поважаю Свідків Єгови. як достойних опонентів, які свої аргументи підкріплюють цитатами з Біблії. Те, що дехто каже про вибіркове використання цитат СЄ, це не виправдання. Хто забороняє використовувати цитати з Біблії для відстоювання своєї позиції...? Краще цитувати Біблію, ніж те, що в голову стукнуло. Якщо кожен почне викладати свою теорію Біблії, то прийдеться видати ще декілька Біблій, щоб всіх влаштувало...

16. Romko

На мою думку багато схожого...
    Ковпак
    - видавництво книги „Переслідувана традиція";

- неодноразове співслужіння із екскомунікованим священиком Любомиром Гаєвським у смт Богородчани Івано-Франківської області;

- за благословенням не з'єднаного з Апостольським Престолом єпископа Бернарда Феле не канонічне заснування та провід так званої „Греко-Католицької Семінарії Непорочного Серця Матері Божої з Фатіми" (ККСЦ кан. 334 §1-2);

- за благословенням не з'єднаного з Апостольським Престолом єпископа Бернарда Феле не канонічне заснування Священичого Братства ім. Свящеч. Йосафата (ККСЦ кан. 577. § 2, кан. 579);

- за благословенням не з'єднаного з Апостольським Престолом єпископа Бернарда Феле не канонічне заснування та провід жіночого монастиря (ККСЦ кан.436.§. 2, кан. 504),

- підпорядкування не з'єднаному з Апостольським Престолом єпископові Бернардові Феле - який не є членом Синоду Єпископів УГКЦ, який почав висвячувати кандидатів із вищезгаданої семінарії;

- прилюдне звинувачення вчення Церкви у тому, що своїм навчанням про певні аспекти життя, Церква "веде людей на погибель, та що таке навчання є зброєю сатани". (ККСЦ кан. 1448 §1-2).

- відмова Блаженнішому Любомирові Кардиналові Гузару у публічному відреченні від контактів з не з'єднаним з Апостольським Престолом єпископом Бернардом Феле (лист Блаженнішого Любомира Кардинала Гузара від 1 грудня 2003 року прот. №2003\656).

Філарет
    - продовження Філаретом (Денисенком) розкольницької діяльності, поширення її за межі Руської Православної Церкви, що, зокрема, призвело до збільшення розколу в Болгарській Православній Церкві;

- прийняття в «спілкування» розкольників інших Православних Церков;

- продовження здійснення святотатських богослужінь, у тому числі блюзнірських лжехіротоній, незважаючи на обґрунтовані заборони законної церковної влади;

- Філарет (Денисенко), не маючи священного сану, насмілився іменувати себе «Патріархом Київським і всієї Руси-України» у той час, як кафедру законно займає канонічний Предстоятель Української Православної Церкви в сані Митрополита;

- Філарет (Денисенко) не припинив зводити хулу на єпископів, духовенство і вірних чад Української Православної Церкви, які перебувають в спілкуванні з Руською Православною Церквою, і продовжував чинити своїми діяннями зло.

Але,звичайно,Філарет здійснив набагато більший "злочин"...

17. Liliyah Romanova

Ромку, і вам ще не набридло?
    Філарета гордість на то не штовхала.
    І кажу вам, розберіться у термінах. У вас то все дуже якось на хлопський розум.
    Ви спробуйте подивитися трохи об"єктивно, а не з позиції "о.Ковпак правий і вже правішого в світі нема і не буде нікада (ну, хіба Філарет)".

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ситуація, в якій був Філарет і Ковпак - то дві різні ситуації. Філарет, який би він не був, рятував українське православіє. Хоча.... якби його вибрали на престол "Всія Русі" - невідомо що би він говорив тоді, але є те, що є.
    Філарет у моїх очах виглядає нормально взагальному, ну а перед Ковпаком - взагалі нема порівняння. Філарет по суті є продовжувачем того православія, що мало початок у 988 році. Росіяни того не мають.
    Бачите, помилився..... яке православіє у 988 році? Розкол відбувся у 1054 році - значно пізніше. Тоді церква була єдиною....

19. Romko

О.Копаку колись казали:"Та,змирися,коли прийдуть перевіряючі,забери ті дзвіночки,а,коли підуть,будеш знов по свому робити..Всі так роблять."
    Він сказав:"Я не зможу жити подвійним життям"
    За цю позицію я його й поважаю.
    Але,Лілю,процитую Вас
    А я можу додати,що якби Ісус з’явився нині б у нас,його б закаменували.В першу чергу церковні владики.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не думаю, просто був би черговий розкол - ті, що вірять і ті що не вірять.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)