Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Я тому й навела ці цітати.
    Біблія, то не є статична книга. То книга, котра мала свій поступовий прогрес. Відповідно спершу вважали, що на дітях лежать гріхи їхніх батьків. Потім від того перейшли вже до розуміння, що кожен сам за свої гріхи відповідає і діти та внуки за гріхи своїх батьків чи прадідів розплачуватися не повинні і не будуть. :)

Таких прикладів трохи є, де одна цитата заперечує іншу, тому й потрібно розпитувати когось, хто знає, чи самому відповіді шукати щодо різних заплутаних цитат.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

зачод!.... [​IMG]
    просто не можу!....
    так сказав священик.....
    по телевізору багато чого розказують.....
    один священик проклинає другого.....

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Але,істини,на жаль не знає ніхто...

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хочете знати мою думку?

5. Romko

Цікаво...

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Наш не проклинає... !

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не хочу зазіхати на абсолютну правду, але маю свою наступну думку.

Я думаю, що це є правда, що одні люди можуть нести гріх інших. Як ж тоді можна пояснити тоді те, що народжуються діти вже вродженими вадами? Коли вони встигли нагрішити? Отже, люди, народжуючись вже можуть мати тяжкий хрест. За які гріхи? Можливо вбивство, в тому числі аборти, а скільки в Україні є людей, які практикують відьомство, ворожбитство, чужелжство, розпуста і т.д. Всі наші дії мають оцінку. Якщо ми робимо добро ближньому, то воно повертається до нас, відповідно, якщо робимо зло, то воно так само повертається до нас. Зло можна побороти мученицьким терпінням, як це зробив Ісус. Жодне добро, зроблене нами буде враховано, і напевно зло теж не розчиняється у космосі.
    Хтось може сказати: хіба то справедливо терпіти за іншу людину? Але так задавати питання можна, виходячи з того, що ми живемо тут і зараз і не враховувати, що це життя є лише мить, а справжнє життя насправді чекає на нас - там, а не тут. Тому терпіння на цьому світі не слід розглядати як страшенне нещастя. Терпеливе життя тут однієї людини, спасе можливо життя іншої, яка вже не може нічого виправити...
    Тре завжди памятати, що ми є тут ради майбутнього життя і сприймати те, що дано.

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а сусідський?...
    з сусіднього села?...
    з сусідньої парафії?....

9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відьомством і ворожбитством в нас займаються або звертаються до них напевно процентів 10-15 населення, чужеложством приблизно 15% і 50% - це розпуста, п"янство і т.д..Це існує від початку людства. Процентів 20, які контролюють себе. То що у 80% народиться народжуються діти з фізичними та розумовими вадами. Якщо і попаде на всі перераховані категорії один каліка, то на мою думку, це просто підтусовка для наведення страху перед гріхом і більше нічого. Для чого Богові робити такий маневр, чекаючи аж до третього або четвертого покоління. От я не знаю, хоч священники завжди підтусовають під гріхи чиїсь. Зате, коли народжується каліка в їх родині, вони кажуть, що це випробування. Кому, як зручніше, той так і трактує....

Додано через 2 хвилини
    Не знаю, з ними незнайомий та й осуджувати гріх. Бог їм суддя, якщо навіть і роблять таке...!:agree:

• Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

Добре, що ви написали, що то ваша думка.
    Вам не видається, що ви самі собі заперечуєте?
    Якщо повертається до нас, то до чого тут діти та онуки?
    Чи ж не заперечив того Ісус?
    Додано через 3 хвилини
    Миху, я не знала, що на юдаїзм навернулися. ;) :p

Додано через 26 хвилин
    Йой, Миху. Та ж Христос уже потерпів за наші гріхи і більше НІХТО не буде за наші гріхи терпіти. Ні ваші, діти, ні мої, ні чиї інші. Один Христос.

Додано через 27 хвилин
    +10!!!!
    І не терпінням своїм спасе, а прикладом, як можна мати терпіння і бути сповненим великої ласки та любові.
    Я зустрічала багато неповносправних людей, з котрих світло Боже так б'є, аж сліпить. Вони такі інші від людей здорові, бо щирі, без масок, і добрі, без краплі злоби, якою ми всі переповнені так часто.

• Подобається Подобається x 2
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вважеєте, нашу дикусію варто продовжити?
    Та я не проти, але я своїми переконаннями можу більше втратити, ніж знайти. Ну добре. Попробуємо.

З тої цитати, що Ви привели, є простий висновок, що діти можуть нести покарання за батьків. Бо фарисеїв можна в багатьох гріхах звинувачувати, але не у знаннях Святого Письма. Тобто недаремно вони саме так Ісуса запитали. Я думаю, що якщо у Старому Заповіті добре пошукати, то можна знайти підтвердження моїм словам.

Ну це трафарет на ярлик .... А навертатися треба час від часу, а не лише один раз.

Додано через 2 хвилини
    Ми про християнство, зокрема про католицьку церкву читали різні книжки. Хоча по великому рахунку я не заперечую ваших слів, але не так строго.

Додано через 4 хвилини
    Мені видається, що мені треба біля кожного речення писати: "то моя думка", бо багато людей думають, що те, що я пишу - це не моя думка.

Додано через 7 хвилин
    Я ж писав, діти можуть....
    Якщо людина зробила зло і померла, не встигши отримати "винагороду", тобто зло не повернулося, невже те зло, та енергія розчинилися?

Додано через 8 хвилин
    Може, бо в сусідньому селі одні СЄ.

12. Liliyah Romanova

Та енергія на душу грішника пішла, миху, а не на дітей чи онуків.
    В існування чистилища вірите?

Додано через 1 хвилину
    Ну ви даєте!
    То нащо вам Христос? Вірте собі у Старий Завіт та ходіть до синаґоґи.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Достойна відповідь. А якщо померший настільки грішний, що йому не вибратися в наступному житті? Мова ж про покуту гріхів дітьми йде тоді, коли дуже важкі гріхи, а не просто там щось легеньке. А дехто можливо і в чистилище не може потрапити... Різні трафунки бувають.

Додано через 3 хвилини
    Дякую за християнську пораду. Відкинути Старий Заповіт пропонувати Вам не буду, але скажу, що я поки суперчностей між вченням Христа і Старим Заповітом не побачив, а Ви?

Додано через 3 хвилини
    Дякую за християнську пораду. Відкинути Старий Заповіт пропонувати Вам не буду, але скажу, що я поки суперчностей між вченням Христа і Старим Заповітом не побачив, а Ви?

14. Liliyah Romanova

Христос каже, що діти за гріхи батьків платити не буде, то раз.
    Христос уже помер за наші гріхи, то два.

Для християн Новий Завіт є важливіший.
    Чи, може, ви виконуєте усі приписи Старого Завіту, з книгою Левітів включно?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

засланнЯ можна?

Хіба я проти казав?

Додано через 49 секунд
    Я про це нічого не казав, я казав про суперечності.

16. Liliyah Romanova

То все тоді.
    Він відкупив наші гріхи. І діти за батьків не страждатимуть.
    Як би тут на землі людям того не хотілося. А то ж людські забаганки просто. От твоя мама така-сяка було, і ти мучся. То людське, чисто людське. А Бог - це Любов. Він, на відміну, від людей, дає шанс бути кращим кожному.

Додано через 24 секунди
    Зараз не можна, бо я на роботі.
    Вдома пошукаю.

17. Romko

Тоді по логіці,виходить,що діти,що народжуються з невиліковними хворобами,діти,які страждають,люди,які терплять муки - суть страшні грішники,які терплять за свої гріхи?

18. Liliyah Romanova

А коли Він проходив, побачив чоловіка, що сліпим був з народження.
    І спитали Його учні Його, говорячи: Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим він родився?
    Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому.
    (Iван.9:1-3)

19. Romko

Тобто муки,що терплять невинні діти,то все,згідно заповіді Ісуса.Зрозуміло...

20. Liliyah Romanova

Ну, Бог їх 100% не карає і не буде. Він навпаки дає їм сили у терпінні і їх підтримує. Як і кожного, хто вірує. :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)