Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

ІМХО.От,тому я й ходжу до церкви(любої,до костелу теж) помолитись.Але,невже,Бог не почує мене ,коли я буду в іншому місці?

• Подобається Подобається x 2
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Нема.
    Та я не стільки задаюся, скільки вважаю, що не всіх треба у церкві, якщо їм то не треба. Я більше є сторонником первісної церкви, а не тієї, на що все перетворилося. І якби не було відомо, що стоїть за словами , що ніби спасіння для всіх, то я би, може, й інакше думала. Але ж Церква із певних причин почала гнатися за кількістю, а не за якістю.

Додано через 30 секунд
    Почує. Бо Христос так сказав. ;)

Додано через 1 хвилину
    То було жартома, радше, миху. Відповідь на слова про те, що першоджерело найважливіше.

Додано через 2 хвилини
    А так, можна почитати пояснення тих, хто мову знає, жив у її середовищі і не один рік. ;)

Додано через 5 хвилин
    Миху, якщо я тут щось і пишу, то взагалі тільки для кількох осіб фактично. Хоча свідома, що і це намарне і з мого боку було набагато мудріше взагалі не ходити на гілки про релігію, що я і робила, але якийсь нечистий мене смикнув знову сюди писати.

Одне бачу, що людям знання не треба. Їм добре у тому, де вони сидять, де їх ніхто не рухає, бо нащо щось більше. І як я могла подумати, що може бути інакше?
    Наївний молодечий максималізм, ідеалізм, та інші юнацькі наївні хвороби...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому тоді Вас хвилюють інші?

Додано через 2 хвилини
    Їх хтось туди загнав? Хіба не за власним бажанням вони прийшли до церкви? Чому Ви себе знову вважаєте кращою, ніж інші?

Додано через 6 хвилин
    Але самі собі Ви можете зробити якість. Не подобається та планка духовного життя, за яким живете? Підійміть її вище, АЛЕ не звертаючи увагу при тому на інших, бо це Вам заважає.... Не думайте, що людина навернувшись, зразу заживе кращим у духовному плані життям, навертатися треба частіше.

Додано через 9 хвилин

Ви говорите про різні речі. Що Вам потрібно? Щоб Господь Вас почув, чи Ви хочете/нехочете бути присутнім на жертві, яку Господь приносить?

То є різниця.

4. Liliyah Romanova

А хіба ні?
    Гарно, щи ви вірите у свої гарні слова. Але у Ромка, схоже, більше розуміння щодо ситуації, ніж у вас.
    Тут не в осуджуванні справа, миху. Я не стільки маю претензії до тих, хто приходить до церкви, скільки до священиків. До чого усе звелося? Скільки ще так триватиме?
    Та не вважаю. Якщо вам так видається, то нічого з цим не можу зробити. :)
    До речі, типовий у деяких ситуаціях поворот дискусії. ;)

А от щодо Піо та Франциска, наприклад.
    Де вони були? Чи у церкві?
    Чи, може, вони втікали геть від світу? А чому? Чи не тому, що церква тонула грошах, у мисленні, що за гроші та відбування чогось можна щось придбати?
    Ті люди відходили від церкви. Але не заперечували. Критикували, але з любові.

• Подобається Подобається x 1
  5. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

спочатку заживе, а потім прийдуть випробування, і не всі їх подолають, хоча всі можуть. бо Бог не дає нам жодного випробування, яке б ми не змогли пройти і вистояти проти зла.

• Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

А до всіх Він промовив: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме щоденно свого хреста, та й за Мною йде.
    (Лук.9:23)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля, ну чому... чому Вам то прихожани негідні до церкви ходити, то священники не ті... Невже Ви не розумієте, що це Ваше випробування?
    У мене був випадок, коли священник не захотів хрестити мою дочку. Знаєте, як довго я боровся... сам з собою, щоб погасити злість на нього? Не один рік, а воно як хробак мучило... То є випробування. Треба боротися з собою, а не з прихожанами і священниками. Така моя думка.

8. Liliyah Romanova

Дякую, відкрили очі. :D
    Правильно. Най буде болото. Нащо нам чисте озеро.

Ми, в принципі, можемо перейти на особисте, що ви успішно робите уже котрий пост, але це дискусії не стосується. І ви це прекрасно знаєте. Просто якби були інші аргументи, то би й на особисте не довелося переходити.
    Я вам полегшу життя. Я більше на релігії у дискусії не встрягатиму.

9. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

амінь. цитую Марію Матіос: "Навіщо люди шукають диявола? Ось він - ліворуч. Серцем називається".

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Абсолютно не те, що Ви подумали, невже Ви думаєте, що я хотів Вас образити?

Додано через 2 хвилини
    Про Франціска не скажу, але Піо служив у церкві і сповідав прихожан. Навіть не чув, що він довго усамітнювався.
    А усамітнювалися томУ, щоб попрацювати над собою, а не втікати від церкви.

Додано через 6 хвилин
    Та яке там особисте, ми обговорюємо думки, а не Вас, чи мене.

Додано через 10 хвилин
    а даремно.

11. Liliyah Romanova

?????????????????

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля, у мене таке враження, що ми ніколи не зрозуміємо одне одного що до релігійних деяких питань. Відчуття, ніби розмовляємо різними мовами.

Говорячи "Ви", я мав наувазі ваші думки і навіть приблизно не думав Вас образити. Ну добре, давайте зробимо так, Ви все-таки залишайтеся на на релігійних гілках, а я покину і не буду більше заходити на "релігію".

Ех, засидівся я Львівському форумі, одна біда від мене..

13. консультант

консультант Дуже важлива персона

Карає провину батьків на третіх і четвертих поколіннях. Думаю, що коли по часі дійде до третього, чи до четвертого покоління, тобто коли той, що згрішив буде за віком на рівні прадід, чи прапрадід, тоді і отримає покарання, навіть якщо він помре, покарання отримає його душа. Там не пише, що буде карати третє і четверте покоління батьків, які згрішили. Невинних Він карати не бути, тому що є багатомилостивий і справедливий, про що говорить друга цитата.

14. Liliyah Romanova

Просто у моїх дописах ви ні краплі любові не бачите, лише зверхність. Але я того змінити не можу.
    МИої думки то теж я, в принципі.
    Ви мене не образили. Просто дискусія вичерпалася, мабуть.
    А цього не треба.

Якщо через мене, то дякую. Оце справді буде жест: як зробити, аби Лілька стала ворогом для шанувальників миха. Спасибі. У мене і так багато лихих людей на життєвій дорозі.

Якщо піст на форум - я за. Теж робила часом. :)

Знаєте. Коли пишу щось чи критикую, то мене справді серце болить. Мені вже казали колись "міняй церкву". А не хочу я. Чому Церква, до якої належу, не може бути краща. Але... дурне, зелене. Хто би слухав?
    Залишайтеся, миху. Не треба комедій.
    Без мене гілки релігійні виживуть, як і раніше виживали. А без вас навряд.
    З повагою, Ваша у Христі. Лілька

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D Ну тут Ви вже розсмішили, Ліля. Ваш авторитет на форуму незрівнянно вищий, ніж мій.

• Подобається Подобається x 1
  16. Liliyah Romanova

Ну, я вас вже зовсім не розумію.
    То кажете, що себе вищою вважаю, критикуєте, то кажете, що мій авторитет вищий. :D:D:D
    Давайте мене не вивищуйте, а себе не принижуйте. ;)

17. консультант

Перестаньте займатись дурницями. Хто чує, що його дістали, перекуріть на другій гілці, посмійтесь, а потім знову вперед ! Я також був завівся на гілці з голубими, думав і нащо мені того всього і так проблем і роботи не бракує, пора чухати з форуму... Зате прочитавши Ваші звпернення, зрозумів, що краще залишитись але зробити деякі висновки. Навіть як хтось і пішле мене, постараюсь уваги не звертати, просто подумаю чому..? От Черешенька просила, щоб я залишився, а самої не бачу...?
    От тут вже щось не те...? Все, працюйте, жартуйте, можете і підколювати один одного. Не все в житті так трагічно, як ми робимо його...!:)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

:8: :D :borat:

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

До речі,хто мені,темному розтлумачить оце:"провину батьків на третіх і четвертих поколіннях"?От так,на хлопський розум,чи моя дитина має терпіти муку за якогось предка,що жив у 1800-му році і був вбивцею?

20. консультант

От тому я і написав так. як думаю. Причому тут ці покоління ? Яка тоді в цьому Божа справедливість? Причин є мільйони і ніхто не знає істинної. Підтосувати легше всього але який сенс в цьому...? Просто потрібно приймати те, що є і достойно йти до Фінішу без самобичування та надмірних емоцій з терпінням і співчуттям до оточуючих...!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)