Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

А я хіба сказала, що відмінити? :eek:
    Щось вам то слово постійно у моїх дописах ввижається. А воно там і близько не було. ;)

Додано через 56 секунд
    Відповідь ви вичитали де? У СП чи в тлумаченнях до нього?

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Лілю,це просто одна із версій.Але,не потрібно так це висміювати.Канигін висловлює припущення,що Марія походить з народу,що колись емігрував з берегів Дніпра.У Вас є докази іншого?
    Не сприйміть то за образу,але боляче чути,що священники більшу частину життя змушені вивчати не Святе Письмо,а доповнення до нього.
    Надто далеко ми сьогодні від заповітів Ісуса Христа, в тому числі і в теперішній церковній реальності.ІМХО

3. Liliyah Romanova

Хто далекий?
    У нас люди взагалі неосвічені в тому плані і далекі від того, якою була первісна християнська церква. А СП взагалі дуже малий відсоток читають.

Колись один чоловік підійшов до дівчат, що на подвір"ї церкви стояли з питанням: "дівчатка, а де можна купити книгу Йова? бо я в бібліотеці шукав і нема, а мені священик за покуту дав".

4. Romko

Тема мені все більше нагадує теологічний диспут,на тему:Скільки ангелів вміщається на вістрю одної голки"
    Кагебісти теж досконало вивчали СП,чи дуже то їм додавало віри?

5. Liliyah Romanova

Так у тому й сенс, що коли вже є віра, її можна поглибити, а не закопувати свій талант. :)

Додано через 1 хвилину
    Таких диспутів не буває. З ангелами якраз усе дуже просто. :)

6. Romko

От,завжди мені було цікаво почути думку компетентної людини,чому Нікейський собор зробив канонічними лише 4 євангелія,з яких Ісуса знав особисто лише Іван(Євангеліє від Іоана).Решта авторів пр Ісуса лише чули зі спогадів інших.Хоча,кожен з апостолів вів свій життєпис Христа.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левандівка запитав, мов чого боятися Бога, адже Бог - це любов. І більшість погодилася. Дійсно, Бог - є любов. Але то не є зовсім так у плані, що до Божого страху. Насправді Божий страх і любов не суперечать один одному. І таке поняття, як "Божий страх" насправді існує і святі отці церкви добре знають що це означає.

• Подобається Подобається x 1
  8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Такі висновки напрошуються з Вашого трактування.

Яке це має в даному випадку значення ? Те саме пише в книзі Буття гл.15 і гл. 17. стор.22. 23-24. Я просто не маю часу все це переписувати.

Додано через 9 хвилин
    Головне, щоб не дуже заглиблюватись, бо можна дібратись до протилежного кінця від Неба !

9. Liliyah Romanova

Чшшшш... Зараз консультант вам про все розкаже. ;)

А якщо серйозно. Я не компетентна. У мене більше віри, ніж знань, імхо. :)
    Вам так важко було знайти компетентну людину?
    Додано через 46 секунд
    То ваші висновки, але не мої слова.

Додано через 1 хвилину
    Цікаво, як це можливо, якщо є віра?
    Просто брак знань мені пояснює добре те, чому в нас переслідують секти.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо поставити саме так питання, то можна далеко заїхати. Я виходжу з того, що якщо вибрали 4 Євангелі і якщо послання Павла до Євреїв є, і якщо все це вибрано часом, то на це Божа воля. Ну а люди.... люди і є для того, щоб сумніватися, вивчати і знову сумніватися....

11. консультант

Який ще висновок можна з цього зробити. Раз ви цитуєте чиїсь слова відстоюючи свою відповідь, значить ви поділяєте його думку.

Додано через 4 хвилини
    Переслідують на даний час тількт ті секти, які суперечать загальнолюдським принципам і направлені на підрив державного устрою.

12. Romko

То я до всіх...
    Без сумніву,на все Божа Воля.та й на те,що з СВ викидають цілі куски теж...
    Я вважаю,що це було зроблено владою(римською) і,зроблено так,як було вигідно тій владі...
    Як це завжди це робилося і робиться.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Висновок простий, або це єресь, або тре зробити зміни в Святому Письмі за побажанням трудящих.

14. Romko

В котрий раз?

15. консультант

Я не богослов і не ходячий компютер і щоб з мене "бурки шили", теж не люблю...!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Власне...

17. Liliyah Romanova

Ще раз кажу. То ВАШ висновок. І ваше відчитання. І я дала пояснення.
    Повторюю.

1. Я сказала, що це не послання. Так, бо воно написано як проповідь, а не як лист, хоч і закінчується як лист.

2.Сказала, що це не Павлове. Просто авторство Павла щодо послання до євреїв сумнівне і спірне питання уже віддавна. Але його ніхто не заперечив. Якби заперечили, то би того послання у Біблії не було, бо його би не включили до неї. Сумнівним є його авторство, бо Павло усі послання підписував своїм ім"ям. Це послання непідписане і стиль його відмінний від Павлового.

3. І сказала, що не до євреїв. Його так було прийнято називати. Але до кого воно було насправді писане теж іще вивчається.[/quote]
    Хто викидає?

Додано через 2 хвилини
    Наприклад?
    1. Яким загальнолюдським принципам суперечать?
    2. Як саме направлені на підрив державного устрою?
    3. Як саме підривають державний устрій?

Додано через 3 хвилини
    Та це не єресь. Це просто доказ, що усі слова (коли є брак їх розуміння та пояснення) можна зрозуміти по-своєму або й неправильно.
    А головне ні ви, ні Ромко не вчиталися у те, що я казала, а тільки почали дружно підтакувати.
    Єресь зродилася не у мене, смію зауважити, тільки із неправильного прочитання моїх слів та неуважного прочитання пояснення до них.

18. консультант

Не знаю, так мені сказав наш місцевий священник о. Василь!

19. Liliyah Romanova

А чого не розпитали? І чого повторюєте, якщо не знаєте, які до цього підстави? І які тоді секти о.Василь (а можна спитати його прізвище) мав на увазі?

20. консультант

Мене цікавить більше Віра, а не те, що колотиться біля Віри і Бог їм всім суддя, ва не я. Наш отець закінчив духовну семинарію та академію, йому в нас всі вірять...!

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)