Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

При чому тут Лінь? Тут скоріше "Я".

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Поясніть.

3. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

першоджерело завжди дає достовірнішу інформацію. важливо зрозуміти самому. хоча, звісно, я не заперечую проти думок інших "глибоковіруючих людей"...

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

А ви читаєте Біблію в мовах оригіналу?

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А я думав, що Бог любить нас (чо' боятися? кокий страх?).
    І нам любити треба...
    Нє? :)

6. маюнка

на жаль, ні. ,лише українською, англійською та іноді французькою. розбіжності виникають скрізь. а я мала на увазі аналіз тексту. самостійний аналіз.а не лише думки "визнаних" людей.

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мих., в мене є книга Ігоря Каганця "Пшениця без куколю", читав її два рази. Читав також "Шлях аріїв". Розумієте - це все версії, котра з них істинна, один Бог знає. Так можна договоритись до того, що Ісуса Христа зробимо українцем. Для нас повинна бути важливою в першу черга Віра в Бога, що ми і маємо, а родослівна не основне.Ось дивіться ще одна версія про Галелею:
    К вопросу о Галилее:
    Галилея — это самая северная часть Израиля, ограниченная с юга Изреельской долиной, долиной Харод и Бейт Шеаном, с запада — побережьем Средиземного моря, с востока — долиной Иордана, Существует несколько толкований названия «Галилея», по одному из них на иврите «Галиль» означает «округ», по другому — в основе лежит корень «галь», что переводится как «волна», из-за гористого характера местности.
    После Исхода из рабства, этот район достался коленам Ашера, Звулуна и Иссахара.
    В конце 11 в. до н. э. Галилея вошла в созданное Саулом объединенное Израильское царство, однако она стала его органичной частью лишь при Давиде, который разбил филистимлян, отрезавших Галилею в 1004 г. до н. э. захватом Изреельской долины. После смерти царя Соломона Галилея оказалась в составе Израильского царства и около двух веков служила его форпостом в частых схватках с государством Арам-Дамесек.
    В 732 г. до н. э. Тиглатпаласар III отторг этот район от Израиля, превратив его в ассирийскую провинцию Мегидо, угнал в плен часть еврейского населения, но не поселил взамен чужеземцев. Вавилонский, персидский и греческий периоды не отмечены для Галилеи особыми событиями.
    В 104 г. до н. э. Иегуда Аристобул присоединил всю Галилею к царству Хасмонеев. Помпеи отдал Самарию под власть римских наместников в Сирии, и Галилея оказалась обособленной провинцией Иудеи.

Одна страна, один народ - но, в результате вражеских нашествий временно разделенная на части, после чего иудеи перестали считать галилеян "истинными евреями".

http://www.untp.kiev.ua/forum/lofiversion/index.php/t955-100.html

А що поганого, що СЄ цитують Біблію. Молодці, правильно роблять! Тільки не можу сказати, що вони правильно ті цитати розшифровують, це вже інша справа... . Бачите, ир Ви Миху сказали, що не впевнені, що він правильно цитує слова з Біблії, а тут кажете, що це метод СЄ. То на чому будемо будувати дискусію, на Біблії, євангелії і послання ще якої ніхто не відмінив, на "новітніх" зарозумілих вченнях, чи може на терії космічної енергії...? Хто Вам сказав, що Біблію важко зрозуміти ? Біблія написана доступною і зрозумілою мовою для всіх верств населення. Кожен по мірі свого інтелекту та духовності може зробити для себе відповідні висновки. Тоді, як прочитати статті деяких "богословів", то потрібно брати в руки тлумачний словник і зразу перекладати.
    Ви так наполягаєте на своїй правоті, ніби були вже присутні на другому пришесті Ісуса Христа, де він назвав принципи закладені в Біблії - принципами середньовіччя і її потрібно знову переписати. Я дійсно починаю вірити в наближення кінця світу через деяких "богословів". Вас не маю на увазі - Ви не "богослов".

8. маюнка

:p звичайно. Бог є любов. то був вірш із Притч.

Додано через 43 секунди

9. Liliyah Romanova

А історичні передумови? А обставини? Ви це все знаєте?

Додано через 37 секунд
    То яке ж це першоджерело? Це так чи інакше перейшло через перекладача.

10. маюнка

фільм "Лютер" просякнутий цією тематикою .раджу всім подивитись, хто ще не бачив.

11. Liliyah Romanova

А які ще єресі для українців ви читали???
    До речі, автор "пшениці..." людина неправдомовна. Як і його книга.
    Краще Меня читайте.
    Каганець і Канигін - автори для українців, котрі свято вірять, що Христос родився у вишиванці, а Ной приземлився у Карпатських горах. Це так звані месіянські книги для тих, хто упав духом. До віри вони відношення не мають ніякого, до Святого Письма тим більше.
    Ви би ще сказали, що ходити до церкви та на націоналістичні мітинги - це те саме.

Я говорила про тлумачення о.А. Меня. А ви про що?? Про художні книги.

12. маюнка

якщо читати уважно, то багато чого можна зрозуміти (історію, пердумови) із самого тексту, а потім ще звернутись і до іншої літеретури. пані, я ж вам не заперечую.

• Подобається Подобається x 2
  13. Liliyah Romanova

Фільм Лютер - солодкавий і показує більше міфів та легенд ніж правди, на жаль.
    А Лютер говорив не про те, що Біблія - книга, яку може розуміти кожен, а про те, що це книга, яку має право читати кожен своєю мовою. Це трохи різні речі.
    До речі, Лютер вважав, що послання до євереїв не є авторства апостола Павла. ;)

Додано через 1 хвилину
    З таким цитуванням, можна сказати, що СП каже, що Бога нема. ;)
    Неправильне цитування та цитування вирване з контексту - це те саме.
    Додано через 2 хвилини
    Ви теж читаєте в оригіналі?

Додано через 3 хвилини
    Добре. Питання: чому Бог змінив Аврамові ім"я. І що це означало?

14. консультант

Ліля, я Вам не цитую Каганця, я цитую Біблію, частину якої Ваші богослови заперечують. Меня читав і читаю. Крім того в інституті вивчав науковий комунізм та атеїзм, іспити з них здав на відмінно не тому що поділяв їх теорію, а тому що знав, що вони вчать. На атеїзмі я доказував викладачеві, що Бог є, а він намагався безуспішно доказати, що його немає. Я і порнуху дивився, ну і що далі... . Що став гіршим від цього...?
    Це все пусті балачки !

15. Liliyah Romanova

Я вже казала, що мені байдуже. Я просто кажу, що знаю. От і все.
    Вважаєте ви, що я маю рацію, чи не маю - для мене це нічого не міняє.
    Але вірити можна пасивно (закопати талант у землю), а можна розвивати свою віру (помножувати таланти) - то вже особистий вибір кожного.

Додано через 3 хвилини
    Ви би уважніше читали, що я писала, то би зрозуміли, що ніхто нічого не заперечує. Просто авторство Павла щодо послання до євреїв сумнівне і спірне питання уже віддавна. Але його ніхто не заперечив. Якби заперечили, то би того послання у Біблії не було, бо його би не включили до неї. І ви би про це би і не дізналися.
    Навряд чи ви читали Євангеліє Якова чи інші неканонічні книги. От їх було заперечено, їх не включили.
    Повторю. Послання до євреїв не заперечили і не заперечують. Сумнівним є його авторство, бо Павло усі послання підписував своїм ім"ям. Це - непідписане і стиль його відмінний від Павлового.

Я сказала, що це не послання. Так, бо воно написано як проповідь, а не як лист, хоч і закінчується як лист.
    Сказала, що це не Павлове. Чого - вже пояснила.
    І сказала, що не до євреїв. Його так було прийнято називати. Але до кого воно було насправді писане теж іще вивчається.

16. консультант

Коли Авраму було 75 років, Господь пообіцяв Йому: “І народом великим тебе Я вчиню”, у той час як у нього з Сарою взагалі не було дітей (Буття 12:2). Йому було 86, коли Сарина служниця Агар “вродила була Аврамові Ізмаїла” (Буття 16:16).

І Господь змінив Аврамове ім’я на Авраам, а Сару назвав Саррою, і коли Авраамові було майже 100 років, а Саррі 90, їм було обіцяно, що Сарра народить сина, якого вони назвуть Ісаком (див. Буття 17:17, 19). Помітивши їхню зневіру, Господь запитав: “Чи для Господа є річ занадто трудна?” (Буття 18:14). І “Сарра зачала і породила сина Авраамові в старості” (Буття 21:2), і Господь пообіцяв: “Я … розмножу потомство твоє, немов зорі на небі, і немов той пісок, що на березі моря” (Буття 22:17).

http://www.lds.org/conference/talk/display/0,5232,49-13-787-6,00.html

Додано через 2 хвилини
    Раз ніхто не заперечує послання до євреїв, значить Бог все таки і карає людей, коли бачить провину... .

17. Liliyah Romanova

Ви не відповіли на моє питання, а лише навели цитати.

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І про "страх" теж?..

19. Liliyah Romanova

Та бачите, у СЗ воно так і було. Бог страшний, караючий. Люди не готові були до іншої науки та бачення.
    Христос прийшов, аби показати людям, що Бог не такий вже й страшний, що Бог - це Любов.

20. консультант

Кілька тисяч літ пізніше, той список квліфікованих нащадків Адама звужився до одного, на ім’я Аврам, якого ім’я було перемінине на Авраам, батька віри. В книзі Буття розділ 17, написано, “(1) І був Аврам віку дев’ятидецяти літ і дев’яти літ, коли явився Ягвег Аврамові тай промовив до нього: Я Всемогутній Вседержитель. Ходи перед лицем Моїм, і будь непорочний! (2) І дам Я Свого заповіта поміж Мною та поміж тобою, і дуже-дуже розмножу тебе … (8) І дам Я тобі та потомству твоєму по тобі землю скитання твого, увесь Край ханаанський, на вічне володіння, і Я буду їм Вседержителем
    Поміняв ім"я, тому що пообіцяв йому зробити його батьком багатьох.
    Ім’я Авраам означає "батько багатьох". Воно було дане йому після того, як він відповів на Божий поклик і показав свою віру і послух. Початково його ім’я було Аврам, що означає "вивищений батько". Це і є моя відповідь.

http://www.lds.org/conference/talk/display/0,5232,49-13-787-6,00.html

Додано через 1 хвилину
    Христос прийшов не відмінити СЗ, а доповнити !

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)