Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

повністю - нє, є вільний вибір.

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не можу погодитись. Якщо людина здійснює негативні вчинки через якісь причини, то не причини винні, вони являються лише спонукаючим фактором, винна людина через особистий брак духовної культури. Чим виша духовність, тим менше негативних вчинків... . Знаю по собі. Вроді все нормально усвідомлюєш, що можна, що не можна. Перебуваючи постійно в духовній концентрації іноді хочеться розрядки, щоб зняти напруження. З того всього буває щось ляпну, а потім думаю, чи конче було це казати... ? Мене тішить те, що можу аналізувати моменти свого духовного прогресу та моменти недоречної поведінки, роблячи висновки на майбутнє...!:dance:

• Подобається Подобається x 3
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Показала цитати одному священику. Передаю дослівно його відповідь:

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

То,для чого всі ті суперечки?Всі ми визнаєм,що Бог існує,що Він всемогутній,що він створив Всесвіт,що без його волі ніщо не стається.
    Чи знов уподібнюватися тим,хто готовий відлучити від церкви тільки за те,що хтось ставить кому не там,де вона була в якомусь перекладі Біблії?
    Яке це взагалі має відношення до Церкви,До Бога,до віри в Нього?

5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Як любить нам нагадувати наш священник: Слово може вбити людину! Ще ніхто не потерпів від того що ти змовчав, але хтось міг потерпіти від сказаних тобою слів.
    Треба подякувати Богу, що дає Вам таке просвічення і Ви можете аналізувати і бачити свої «падіння».

Вас тут всіх можна читати цілими днями[​IMG], он якби не робота і решта домашніх турбот[​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  6. консультант

Не знаю хто має таке право заперечувати, що це послання ап. Павла до Євреїв...? Це вже дійсно близько до єрисі... Для мене є Закон - це Біблія, а не висновки деяких богословів, які можуть щось викинути з Біблії або щось добавити. Якщо кожен почне викидати з Біблії, те що йому не подобається, то вона взагалі втратить своє первісне значення, як джерело Істини в пізнанні Бога. " А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій"- Об.св.Івана Богослова гл.22.в.19.стор.1523., "Не надимайтесь людським розумом"-посл. св. ап.Павла до Колосян гл.2.

Додано через 29 хвилин
    Такими словами можна взагалі зародити в людей сумнів про правдивість самої Біблії. Це все одно, що вибити опору з-під ніг мільйонів християн і кинути їх на призволяще. От через такі "вільнодумства" і породжуються секти, які дійсно стараються жити з Біблією...!

Додано через 35 хвилин
    Вибачаюсь за повтор.

Додано через 45 хвилин
    Прошу запитати Вашого знайомого священника, хто так підставив св. ап. Павла...?:)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну знаєте.... сміливо, дуже сміливо. Я знав, що СП перекручують, але не думав, що можна щось сприймати і Святому Письмі, а щось викидати взагалі. А спитайте, того священника як відноситься до того, що неможна нічого додавати і нічого віднімати з Святого Письма... Люди страх зовсім втратили.

Додано через 2 хвилини
    Що цікаво, так багато правильних слів сказано тим священником, стільки речень, щоб потім оправдано викинути частину Святого Письма.... напевно для певності і важливості своєї думки.

8. консультант

Пані Лілю, Ви там порівнювали з лялькою Вуду. Прошу, цитую...

"...Всю хворобу, що я поклав був на Єгипет, не покладу на тебе, бо Я - Господь, Лікар твій!"-Вихід. гл. 15. в.26. стор.96.

"Та засуджені від Господа, караємося, щоб нас не засуджено з світом"-перше посл. ап. Павла до Кор. гл.11.в.32.стор.1415.

"А по всьому тому вдарив його Господь у внутрощах його невидужною хворобою..."- друга кн. хронік гл. 21.в.18. стор. 550.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Викидають цілими розділами,переписують,щоб нікого не образити...А потім то все осв’ячують і "глаголять" жи то є "істина в останній інстанції"...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупер, прихильник СЄ переконував, що послання до євреєв - то послання до євреїв, а не до нас....

Може ми корінтяни, нє?

11. консультант

Потім дивуються, чому так багато людей зневіряються в Біблії або перебуваючи в пошуках істини, створюють, чи потрапляють в різноманітні секти. Та тому, що деякі "богослови" самі сіють смуту в ряди
    своєї пастви... Саме головне, що там де найбільше говориться про покарання Господом, вони це відкидають, видно не вигідно...
    Хай попробує це зробити простий смертний ? Сум і годі...

Додано через 3 хвилини
    Дякую, що підказали, бо я шось пропустив, що там писалось про українців...?:D :D :D :suicide:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даремно смієтеся, є послання до Галелиян, тобто до Галичан, нє?

Додано через 7 хвилин

У Ноя був син Яфет, від якого пішли народи північної Припонтиди, тобто народи, які заселили півнчні зЕмлі від Чорного моря. Чим не згадка про нас?

13. Liliyah Romanova

Ви справді цього не знали? Це богословське дослідження. До єресі не має відношення. Сподіваюся, ви знаєте, що деякі послання отримували імена, аби набути певної ваги.
    Послухайте, я вже вам написала слова священика. Повторю ще раз: не використовуйте методи СЄ. Візьміть тлумачення до СП і довідаєтеся, які слова що означають.

Додано через 5 хвилин
    А ХТО Біблію теперішню затвердив. І в якому столітті? Та ж багато що з того взагалі переказували тільки усно. І в письмовому вигляді довший час взагалі не існувало.
    І деякі фрази таки було вклеєно у пізніших століттях, про що вже тут пан Шрек писав.
    Я вам пораджу одну річ: знання ще ніколи нікому не зашкодили. І якщо
    то це тільки того, що у ті голови небагато було вкладене. Хіба віра на посланнях тримається? Визначення віри є на початку одного з послань. Там усе чітко сказано.
    Скільки можна жити середньовічними принципами? Біблію не так легко розуміти, бо то не художній твір, це дуже складне і багатогранне тіло.
    Маю одного знайомого, який тільки послання Павла і вивчає. Деякі послання йому просто приписані, але не його. ЩО в тому такого?

Додано через 8 хвилин
    Можете усі на мене образитися, але моє враження, що ви просто недовчені. Того й ґрунт під ногами хисткий.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну та де нам грішним.

Додано через 57 секунд
    Де хиткий?

15. Liliyah Romanova

Та ж про послання до євреїв то загальновідомо, що із авторством там проблема і з адресатом, як таким, також. Просто треба хоч трохи чимось цікавитись. І вивчати Біблію, а не просто її читати.
    Почитайте тлумачення Біблії. Очі тоді відкривають на багато речей, які були непомітними.
    Щиро раджу!!!
    Книги грубезні зазвичай, але однозначно того варті.
    http://www.krotov.info/library/bible/comm/evrei.html

16. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

коли читаєш Біблію, треба не про авторство думати, а мудрості і відповідей від Бога шукати. а перед тим помолоитися, щоб хоч щось зрозуміти. СТРАХ ГОСПОДНІЙ - початок премудрости.

• Подобається Подобається x 3
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ми не осИлимо.

18. Liliyah Romanova

Можна по трохи, по кілька речень. Біблію теж навряд чи цілу осилили. ;)
    Хоч щось?
    Можна почитати іще щось і тоді легше розуміти буде.
    Бо з часом самої лиш віри для читання мало. І світом ми так закручені, що частіше говоримо з Богом, ніж Його слухаємо. Тому або чекати чудесного прозріння, яке може і не настати, або почитати надбання інших глибоко віруючих людей.
    Я дуже люблю тлумачення А. Меня.

Покійний Митрополит Антоній Сурозький мав дуже цікаву історію навернення.
    Але далі він на тому не зупинився і читав дуже багатьох авторів. І став священиком і прекрасним проповідником.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Кажете є надія? Ну з висоти Ваших знань може і видніше. Доречі, не роблю собі кумира з пояснень Біблії, більше схильний скористатися порадою Маюнки.

20. Liliyah Romanova

Знаю. Лінь - перший ворог людини. :)

Додано через 3 хвилини
    У мене знань ще не так і багато.
    Мене наприклад не може захитати те, що якісь слова у Біблію були вклеєні пізніше, а якесь послання належить не Павлові, а іншому богонатхненному авторові.
    А знання річ корисна.
    Я вже колись писала, що віра не може триматися на самому лише серці. Є три стовпи, на яких вона стоїть стійко: серце, розум і воля. І коли слабне один, сильнішає інший. Так це триває постійно.
    А програють наші традиційники у різних дискусіях та переслідують СЄ наприклад саме через свій брак знань і внутрішній страх, що вас оплутають. А не оплутають, якщо знатимете на чому стоїте.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)