Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

to Liliyah Romanova
    Часами форум дещо втрачає на переданні почуттів :D

Втратили при первородному гріху... так!, але з нього ми умиваємось під час Хрищення і знову ж таки є вільний вибір щодо гріха.
    Але знаєте, он писала ці рядки і подумала. Ми ж, як дитинка, народжуємось з первородним гріхом, а значить нахилом до зла, але під час Хрищення омиваємось від цього первородного гріха. Отже, все решта в нас виховане. Будучи маленькими дітьми ми/вони не мають нахилу до гріха бо мають кращий звязок з Богом. Отже ми - батьки, їх затуркуємо... Мо я помиляюсь? Але то напевне в другу тему з тим. :)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

смію не погодитися. Церква вчить якраз навпаки. Кожен має свою роль у цьому житті і ця роль дана Богом. Тому, що ми не загублені у космосі.
    Так, як Бог мав план щодо створення людини, Що до Адама, що до пророків і отців церкви. Так само є план до кожного з нас, нехай ця роль не така значима на наш погляд, але ми виконуємо те, що маєм виконати. Наприклад, хтось є на роботі, щоб робити добрО, щоб в тому місці працювала людина, яка представляє Божу волю, а не людина, яка служить темній силі. На кожного християнина покладений план продукувати добро на тому місце, де з Божої волі він поставлений....

А то що виходить? Наперед долі нема..... Божого плану що до людини у Бога нема... Живемо самі по-собі, чи як?

• Подобається Подобається x 2
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я вам кажу, про напередвизначення. Його немає. Це я мала на увазі кажучи про "Божий план щодо нашого життя". Ви з цим не погоджуєтеся?

Додано через 18 хвилин
    Миху, Адам міг і не згрішити, святі могли бути інші, не ті, що є зараз. Це була їхня вільна воля у Бозі.
    Хто сказав Богові "так", Марія чи Бог сам собі сказав?

Додано через 30 хвилин
    Прикро, але теж єресь. Ми знаряддя у Божих руках, але не ґралі. Нащо тоді щось робити взагалі. Бог сам нами покерує. А захоче, передасть дияволові, най той трохи потішиться. ;)

Додано через 36 хвилин
    Ми втратили подобу Божу безповоротно. І не в первородному грісі, а під час гріхопадіння, як я й написала. У нас лишився лише образ.
    Щодо нахилу, то це вічна тема. Чи людина добра і схильна до злого, чи зла і схильна до доброго. Одне точно - зло - це лише брак добра. :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

А гралі,то не знаряддя?

5. Liliyah Romanova

Просто кажу вам, що вважати так, то є єресь, я пояснила чому.
    Ми є знаряддям в іншому сенсі, набагато глибшому, ніж якісь там ґралі. Хочете бути ґралями та блукати в єресі, прошу дуже.

6. Romko

Єресь то поняття "канонічне".Для МП,наприклад ми всі є єретиками,безбожниками і грішниками.

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Значить Бог нікого не випробовує, лише допомагає? Тепер я розумію Будду, який кільканадцять років сидів нерухомо перед стіною, внаслідок чого на стіні від тіні залишився відбиток. Сидів собі і нікуди не ходив, що не шукати проблем не свою голову.
    Значить кожен день для нас нічого не заплановано, просто всі ходять на автопілоті в стані загального хаосу, без управління часом і подіями. Ходять собі і ходять, іноді щось на свою немудру голову і находять. Бог тільки допомагає, щоб людини не находили, те що їм не потрібно, а вони вперті все одно находять. Як тоді бути на рахунок Всемогутності Божої і Всемилостивості...?
    Кажете, не покарає? Та невже ? Що в Біблії цей варіант не передбачено? Карає і ще як карає. Навіть тут же на Землі. Просто не всі це усвідомлюють. Кого карає, кого випробовує, гартуючи тим самим його душу для подальших справ. Аякже Ви думали, тільки в муках і терпінні людина може пізнати себе та Бога, а не тоді, коли буде купатися в молоці і жити на широку ногу. Де переважає духовне, програє матеріальне, а де прогресує матеріальне програє духовне. Це дві протилежності. які взаємопов"язані і доповнюють одна одну але все одно, одна із них постійно нижче стоїть від другої...
    Якщо Бог тільки допомагає і Він такий Всемилостивий, то хай забере нас всіх завтра до себе, прямо в рай, для чого будемо тут всі кантуватись і з кожним днем все більше грішити...?

8. Romko

+10[​IMG]

9. Liliyah Romanova

Тобто Бог посилає вам зло?

Додано через 6 хвилин
    Бог винен у злі? Винен у грісі Адама?
    Тоді нащо було Воплочення? За цією логікою, наш гріх був спровокований Богом і той же гріх вимагав, аби Бог сам себе перепросив.

Додано через 6 хвилин
    Добре, знайдіть мені, де в СП сказано про напередвизначення. У Новому Завіті.

Додано через 14 хвилин
    Ви живете у Старому Завіті.
    Око за око, зуб за зуб.

10. консультант

Залежно, що ви вважаєте злом... ? Якщо хвороби, каліцтво і тому подібне, то таке допускаю. Не для того, щоб зашкодити мені, а для того, щоб заставити мене зробити переоцінку своїх цінностей в житті. Людина навернувшись на правильну дорогу, від нього ж отримує і зцілення та особистий духовний ріст. А хто знає, якщо людину десь чекає смертельна небезпека і щоб уберегти цю людину, чи Бог не зробить її тимчасово непрацездатною, а через пару днів, коли ситуаця поміняється і людині нічого не загрожуватиме, Бог відновить і сили ? Скільки було болящих святий, які самі хворіли всеможливими хворобами але й допомагали хворим. Які вони тоді святі, якщо пошукали собі хворобу, чи допустилися до неї...?

При чому тут у випадку з Аламом Бог. Їм ясно було сказано, що цього не можна їсти. Це їх вибір.

11. Liliyah Romanova

???????

Додано через 1 хвилину
    То вже мені нагадує ляльки "вуду".
    Потягнув Бог за руку і руку відняло. Штрикнув у серце - інфаркт.
    Передумав і повернув нам здоров"я.

Додано через 2 хвилини
    Ну, як? Бог же ж дерево заборонене посадив, змія створив, Єву створив, заповідь дав...

12. Romko

ІМХО.Мені здається,Лілю,що наша найбільша помилка,що ми(люди) намагаємся трактувати Божі наміри і дії,тим самим прирівнюючи Його до себе і приписуючи Йому наші думки,бажання і т.д.
    В той час,коли Бог - незмірно вищий від тої суєти...

13. Liliyah Romanova

А я про це і говорю.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ні, не погоджуюся. І це не тільки я так думаю, так говорить церква.

Додано через 7 хвилин
    Та ясно, що ми не ґралі у прямому розумінні, але в розумінні ЩО ми можемо, ми є ґралі. Людина мало що може. І то не є єресь, єресь буде, коли я скажу людина - це звучить гордо, або людина - це .... і так далі...
    не варто людині ставити памятник...

Додано через 17 хвилин
    ... Адам міг називатися по-іншому. Адам міг і не згрішити? Можливо, але і втому випадку і в наступному випадку програма була вже написана. Бог запитав Марію чому? Щоб це був її вільний вибір, а не насилля зі сторони Бога. Чи був у неї інший варіант - не знаю, але один і другий варінт був наперед прогнозований.

15. консультант

Для чого ви постійно іронізуєте.
    Не потягнув за руку і руку відняло, а просто відняв йому руку. В Комарно Городоцького району за часів совєтів троє чоловік, виконуючи вказівку керівництва по полях шукали фігури Божої Матері і накладаючи трос на шию, тракторами стягували їх в ріку. До року часу всі троє загинули.
    Одному на заводі у Львові прес розтрощив голову, другому при посадці в тролейбус двері затиснули голову і рушивши з місця, скрутило шию, третьому, на пилорамі пила відрізала голову. І багато інших прикладів.
    За ляльку вуду нічого смішного немає. Це реальна річ, яка існує... .

• Подобається Подобається x 3
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля, Бог не посилає зло. Зло само атакує людину. Але ми є захищені від того зла Богом, але за для нашого виховання Бог допускає, щоб зло діяло на нас. Є ще інший варіант, коли людина відмовляється від Бога (вільний вибір), тоді просто попадає в руки зла.

Тут афтерстеп не може зрозуміти, чому Бог допустив Чорнобиль. При тому він не розуміє однієї істини: люди відмовилися від Бога, говорили, що Бога нема, тобто існували так, ніби Бога нема, в результаті отримали те, що отримали... і це не є помста за відвернення, це просто те, що людина може без Бога. Адже, щоб накликати біду, не обовязково її кликати, чи призивати, вартує просто відвернутися від Бога, а зло прийде саме і візьме людину голими руками.

17. Liliyah Romanova

Як? Що є напередвизначення?
    Говорить церква. Кальвіністів.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що є Божий план що до кожної людини.

Додано через 3 хвилини
    Якщо Бог знає чим все закінчиться, то воно вже визначено, чи Ви думаєте, що дивиться і не знає чим то все закінчиться? Якщо знає, значить визначено.

19. Liliyah Romanova

Напередвизначений? Із усіма можливими варіянтами відхилення?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Він завжди допомагає, але питання в іншому. Питання в тому, КОМУ.
    Якщо людина живе без Бога і стверджує, що Бог - то середньовічні, відсталі легенди і що Бога нема, бо на порозі 21 століття, то ця людина зробила першою вільний вибір і нема чого на Бога наговорювати. Я так, для прикладу. Як Бог буде допомагати, коли від нього відвернулися?

Додано через 7 хвилин
    та тих відхилень не так багато, як Ви думаєте: або з Богом, або без Бога - от і всі відхилення, але в кожній життєвій ситуації.
    Тобто відхилення від долі є в межах вільної волі і вибору, а так ... все по плану.

У мене в житті декілька раз снилися сни, які збувалися на всі 100 процентів, хоча між сном і подією було від декілька місяців - до декілька років.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)