Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Маршрутів багато і в кожного з нас свій. Кожен день ми всі йдемо в різних напрямках по вулиці. Навіть відхилення доля міліметра, чи мікрона - це вже зовсім інший маршрут. І ніякі ми не маріонетки. Правильно Ромко і Мих. кажуть, на то Воля Божа, щоб ми йшли тим шляхом. Хоч ми ніколи не зможемо наперед взнати його але ми можемо достойно пройти його, на це нам дана і така Воля Божа. Воля вибору методу долання перешкод на своєму шляху. Це я переконуюсь постійно. Йду по вулиці і зустрічаю потрібних мені людей або ніби чисто випадково чую ту, чи іншу інформацію, яка мене вже давно цікавила...

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

я хотів сказати - "проста" у лапках.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якщо грубо і спрощено - скільки не відкладай на чорний день,коли він настане,нічого не буде вже потрібно.
    А, ще грубше розказав грузин,розказуючи байку Крилова:"Стрекобел і мурабел лєто красноє пропел,аглянутся не успел,а зіма уже прішол"

4. консультант

+10! Я признав, Роман. Цим висловом все сказано...!

• Подобається Подобається x 2
  5. Romko

То не я,то Ліна Костенко...

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Хлопці, так ви мене збентежили, що вирішила богословів розпитати.
    Ну, ви тойво, впадає у кальвінізм трохи.
    Якщо вважати, що усе вже напередвизначене, то це майже єресь. Адже тоді виходить, Бог спокушує людину на зло. Тобто Бог відповідальний за те, що Адам спокусився, і доля Юди була лише така, а не інакша.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не згоден.

Бог не спокушує, а допускає випробування, щоб ми навчилися боротися і протистояти злу. Людина повинна отримати щеплення від зла, щоб бути міцним у дусі. Напевно, це і є процес творення людини.

Тепер що стосується Адама та Єви.
    Ми можемо багато говорити про стосунки Бога та людини, але що би ми не говорили, треба памятати одну річ - Бог дав людині вільну волю, чи краще сказати волю вибору. Тому, повертаючись до Адама, можемо сказати, що Бог йому дав усе і вільний вибір наперед. Тобто, Бог створив людину вільною істотою. Бо якщо би Він не дав вільного вибору, ми би були як рОботи.
    У Адама був вибір і цей вибір був зроблений хоча і з подачі жінки(для феміністок), він зробив його сам, його ніхто не примушував. Це є дуже важливий момент. Такий розвиток подій Бог безумовно передбачував, але в той час Бог не спонукав його до цього, але ПОПЕРЕДИВ про небезпеку.

З того роблю висновок. Всі події у житті, які ми переживаємо є для нас передбачені, але з маленькою поправкою на те, ЩО ми з тими подіями зробимо, як ми їх сприймемо... але ЩО би ми не робили, який варіант би ми не вибрали - він є передбачений.
    З іншої сторони, є у мене така думка, що так, як Ісус прийшов не раніше і не пізніше, так і Адам спокусився тоді, коли це мало статися. Мені подобаються такі слова, здається у Біблії: як "сповнилися часи". Процес творення людини триває і він є передбачуваним згідно часу і місця.

• Подобається Подобається x 3
  8. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Невже вся наша свобода – це тільки „усвідомлена необхідність”? На мій погляд, стверджувати, що всі події наперед передбачені, ми не можемо.Якщо взяти книгу пророка Йони, то ніневітянам було провіщено одне, а сталося інше, і причина цього – в свободі волі людини. А судити з точки зору Бога, що все наперед визначено, ми не можемо, бо цього не знаємо. Бо ми – не Бог. Ми маємо самостійне буття. Тому ми і маємо моральну відповідальність, що є наслідком нашої свободи.

9. Romko

Атеїсти теж так стверджують.
    Я вважаю,що без Волі Божої ніщо не відбувається...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Один священник мені на цю тему сказав так:

Ми - є гралі. Єдине, що можемо зробити - це віддатися в злі руки, або добрі. Це і є наш вибір. Гралі, як інструмент, більше нічого не можуть. Наша доля - то віддатися у Божі руки, а наші відхилення від цього, це відхилення від долі. (Останні два речення - мої.)

11. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Все вірно. "Бо дбає Господь про путь праведних, а путь безбожних загине".
    З моменту народження людина входить у світ із Божої волі, їй дарується життя. Будучи свобідною, вона здатна вибрати спосіб свого існування - жити з Богом або Його відкинути. А далі - Суд.
    Тоді таке запитання: якщо людина грішить з Божої Волі, то кого ж тоді судити, якщо вчинок зроблений не з власної волі?
    Тому я згідна з Лілею:
    Я б сказала так, що Бог покликав людину до вічного життя і якщо людина відповіла Богові і зробила свій остаточний вибір, то кожна праця людини, яка є чесною та благою за наміром, є продовженням Божого діла.

12. Romko

В Господній молитві “Отче наш” ми молимось, щоб Господь не увів нас у спокусу. Це не означає, що Бог може спокушувати людину. Ці слова треба розуміти в контексті юдейської духовності, яка не допускає жодного дуалізму і згідно якої Бог є володарем життя і смерті, добра і зла. Саме в такому розумінні Бог посилає Сатану випробовувати праведного Йова. Отож, “не введи нас у спокусу” означає “не допусти наше входження у спокусу, дай нам розпізнати спокусу”.
    УГКЦ

13. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

"І не введи нас у спокусу і визволи від лукавого". Думаю і практика доводить, що саме лукавий вводить у спокусу, але за нашим проханням Бог нас визволяє. Те, що Бог є Творцем, а отже Володарем усього створеного, не означає, що Він може спонукати до зла а отже і творити зло, а потім за це зло карати людину. Адже І.Х. навчав і на власному прикладі довів, що Бог є Любов. Бог допускає випробування в тій мірі, в якій людина може витримати. Чому? Невідомі Божі шляхи. Фактично я не знаю такої людини, яка б у своєму житті не пережила біль, втрату, горе. Можливо, як сказав Мих, це є процес творення Людини, її очищення від неважливого і порожнього.
    О, Господи! Я дякую Тобі,
    За те, що я в покорі вчуся жити,
    За те, що під хрестом я гнуся до землі
    І в цих стражданнях вчуся я терпіти.

14. Romko

Десь я читав,що вірогідність випадкового виникнення життя на землі така ж,як вірогідність того,що смерч може,пролетівши над смітником збудувати "Боїнг".
    Ніщо не відбудеться всупереч замислу Творця.ІМХО

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ми не Бог, тому ми не маємо самостійного життя.

Додано через 10 хвилин
    людина може бути вільна лише тоді, коли вона вільна від гріха. Тому усвідомлена необхідність дає людині велику свободу і радість життя без обмежень.

• Подобається Подобається x 3
  16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Не вдалось мені вчора відповісти, а так хотілось.

to Liliyah Romanova :
    Зауважу що до вислову, що один для одного старатись не треба а лише, при бажанні, для Бога.
    Ми створені на образ і подобу Божу, а отже в кожному з нас живе Бог. А значить якщо ми не стараємось один для одного то ми вже не стараємось для Бога. Памятаєте слова Ісуса, «все що ви зробили свому/мому молодшому брати ви зробили мені» (перефразувала).

Всім: (підтвердити слова Пана Мих.)
    Бог не покликав нас на страждання. Бог не хоче аби ми терпіли, але ми самі вибрали гріх і тому тепер терпимо на цій землі. Отже, якщо ми свідомо відкинемо гріх - ми будемо вільні.

17. Liliyah Romanova

Рація, але ви заперечуєте тоді допис консультанта про певний маршрут, який кожен має.
    Людина має вільну волю. Бог усе бачить, є над усім, але не пхається у все безпосередньо. І немає якогось Божого плану щодо нашого життя. Ми для Нього не піддослідні тваринки.

Кальвіністи взагалі вважають, що байдуже, що ми робимо, кожен і так потрапить туди (рай, пекло), куди йому напередвизначено Богом.

18. консультант

Залишилось дати мої дані і майже готовий кандидат на анафему...:suicide:
    Пані Ліля, Ви не правильно зрозуміли. Хлопці в принципі все вже пояснили, муш сказати ще від себе. Якщо все наперед визначене, то я можу скакати з 20-го поверху, кидатись під поїзд і т . д .і звинуватити в цьому Бога. Я сказав, що кожного дня з самого ранку, в кожного з нас вже намічена полоса перешкод, можливо і самим Богом, а яке рішення ми приймемо, долаючи цю перешкоду - це наш вибір, причому тут Бог...?

19. Liliyah Romanova

То було напівсерйозно взагалі-то.
    Ми створені на образ і подобу, але дещо ми втратили під час гріхопадіння, хіба ні?

Додано через 1 хвилину
    Ну, та не намічає вам Бог перешкод.
    От улюблена фраза деяких людей "тебе Бог покарає" є типово людським бажанням (за прикладом Адама у раю) спихнути все на Бога. Бог оберігає, а не кидає вам камені під ноги, аби ви спотикалися. І покарання ми свою голову самі шукаємо. Причому Бог до перешкод????

Додано через 5 хвилин
    Анафему ніхто вам оголошувати не буде. Але краще будьте обережніші у своїх висловлюваннях. Бо у вас знань може бути достатньо, а в когось ні, і людину зведете на манівці.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що Ви просто не зрозуміли слова "маршрут". То можна порівняти з дорогою, яка веде до Бога. Дорога є крива, широка. Ми можемо йти тою дорогою, натрапляючи на яму, а можемо її трохи обійти (строго в межах дороги, яка наперед передбачена). Стежка до Бога є вузька і вона йде по тій дорозі і тих стежок багато на тій дорозі. Ми вибираємо стежку, бо маємо вільний вибір, але з дороги ми ніколи не зійдемо, бо це і є наша доля. Я саме так розумію.

Додано через 1 хвилину
    бо
    яку дав Бог.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)