Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Допис від пупер
    а святкувати день народження — це не анекдот, чому ми маємо святкувати день, коли матір в муках нас народила?...

Свідки - то єдина спільнота, яка не радіє народженню нового життя - ні свому, ні чужому, ні Ісусовому.

• Подобається Подобається x 1
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Такі великі і надуті.
    Сказала би щось, промовчу.

:D :D :D

Про то мені і йдеться. А у православних то таки часто трапляється. На жаль. Мене то завжди шокує.
    Що все? Просто собі сідає, бо так пришпильніше.
    А слухати цікаво. Проповіді тут дуже сильні. Тільки звідки тобі знати.

тобто ваша американська церква відрізняється від традиційної українськоЇ?...
    я тебе правильно зрозумів?.. ;)

І в джинсах теж. А що? Я й у Львові ходила.

:)
    тобто багато чого тобі не подобається у традиційній?....
    мені правила свідків подобаються....
    ну, може деякі не дуже...

3. duncan

вам пощастило....
    щастить не всім...
    я радий, що для вас не було це мукою....
    шкода, що ДАЛЕКО НЕ ВСІ жінки з вами погодяться...

4. duncan

-1
    хамство, пан мих...

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тобто твоя мама проклинає той день, коли тебе народила? І навіть згадувати про нього не хоче? :eek:

Мені те народження нелегко далося, але я плакала з радості у той день. І не знаю я жодної жінки, яка би не була щасливою у той день.
    Але знаєш що, я вважаю, що немає сенсу говорити про таке з чоловіком. Я вже колись своєму чоловікові то намагалася пояснити. Зрозуміла, що то мертва справа.

6. duncan

не перекручуй факт народження з процесом і святкуванням дня....

7. Liliyah Romanova

Навзаєм.

8. Оля

Оля Старожилка форуму

А я щось не побачила тут хамства. :rolleyes:

9. Оля

Оля Старожилка форуму

А які саме правила у Свідків? То я серйозно...
    Пупере,Ви нормальний молодий чоловік. :) До свідків не примкнули, бо з ними у всьому не згідні. Нащо Вам на людей озлоблюватися, захищаючи їх? ;) Ну є вони і нікуди не подінуться...А Ви з часом може і самі побачите, що єресь у них багато речей.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та яке там хамство? То є принципова позиція свідків.

11. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Звичайно, я зустрічав людей, що вірять в астрологію, переселення душ, чи застосовують певні магічні практики, і в той же час є членами Церкви, звичайно, це мертві члени Церкви. Але якщо людина належить до Церкви Христової, де перебуває благодать Духа Святаго, вона не самотня, з нею є велика кількість тих, що моляться за неї, в т.ч. і Ісус Христос, і Пресвята Богородиця, і всі святі. З часом, як правило, такі люди навертаються, бо приймати Святі Христові Таїнства неможливо без навернення, а меншість таки йде в своїх єресях до кінця, відлучаючи себе від Церкви. Це добре видно на прикладах священників, яких я знав і знаю – вони або святі( хто залишається вірним Церкві), або єретики до кінця, відстоюючи свої неправильні дії чи вчення, або повністю здеградовані люди(хто зрікся священства).

• Подобається Подобається x 2
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

На початку, коли людина на порозі того, що треба вірити в Бога, що Бог таки є, вона одразу попадає я б сказав у небезпечну фазу. Як знайти той правдивий шлях, який би був в повноті спасенний. І тут є перший шкідливий чинник - розум. Людина вірить в те, що вона з досвідом, що вона розумна і сама знайде той шлях. Тобто ставить своє "Я" провадирем у цій справі. Інший спосіб, який навязується, є той, що людина покладається на знайомих, друзів, які для цієї людини мають певний авторитет. І ця дорога теж може бути непевна. А покладатися все ж треба на Бога, щоб знайти вірний шлях....

Важка то справа....

13. duncan

хто озлоблюється?..
    з чого видно, що я ніби-то озлоблююся?..

коли починаються закиди щодо свідків (висмоктані з пальця), а потім в один голос "традиційники" разом з прилеглими до них "протестантами" починають схвалювати, ставити один одному "плюси" тощо...
    тоді мені це видається несправедливим...

14. duncan

коли людина "на порозі" і мало слухає оточуючих, а думає самостійно — вона стає свідком...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

То якраз той момент, коли людина думає, що і земля і сонце крутиться навколо неї.

16. duncan

коли людина “так” думає — тоді їй Бог “десь”...

17. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Чомусь люди, які неприязно чи вороже відносяться до Церкви, постійно намагаються вульгаризувати і перекрутити вчення Церкви. Якось аж лячно було бачити в „Сторожовій Вежі” малюнок, який нібито представляв „трійцю” у вигляді страшного ідола з трьома носами, в якого нібито вірують християни. Інші знову ж таки намагаються нас переконати, що ми ставимо на рівні з Богом святих чи ангелів, віддаємо поклоніння, яке належиться Богу, іконам чи іншим предметам. Наше благоговійне ставлення до пречистої діви Марії, молитви і молебні про заступництво не означає, що ми їй полоняємся, як Богу. Вона просто є заступницею і молитвенницею за всіх християн, православних і католиків, є багато випадків явлення Діви Марії, одного з них я був свідком, і не тільки я, а і багато тисяч людей, як віруючих, так і невіруючих. Просто не потрібно нам розповідати, в що ми віримо, чи в що ми повинні вірити. На всі ці запитання відповідає молитва „Вірую” : „Вірую во єдинаго Бога Отца Вседержителя, Творца небу і землі, видимим же всім і невидимим...”.
    Я допускаю, що мій погляд на свідків Єгови може бути теж не зовсім правильним, упередженим, заснованим на нетипових випадках, наше спілкування допомагає все-таки більше зрозуміти один одного, навіть коли воно і не завжди є толерантним.

• Подобається Подобається x 2
  18. Liliyah Romanova

І так на тому порозі й лишається стояти... ;)

19. duncan

інколи краще зупинитися на порозі, аніж заходити до хати, суті якох не усвіломлюєш....
    і причини такого візиту не розумієш...

20. duncan

я ще жодного зрозумілого пояснення щодо “трійці” не почув...
    але якщо прив’язувати її до загальної філософії традиційної церкви, що пізнати Бога неможливо — тоді це нормально....
    євхаристія, причастя, тайна сповіді, літургії тощо — якраз вписується у загальну картину...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)