Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

І куди душа йде, коли покидає тіло?

• Подобається Подобається x 1
  2. vov66

vov66 Well-Known Member

Втрата свідомості - це такий же процес як і сон.

3. Saszko

Saszko Well-Known Member

фе, зафлудили жахливо

4. sitech

sitech Well-Known Member

Він відмикає всім, хто бажає увійти. Петру були дані ключі від царства, що дати можливість увійти в Небесне Царство не тільки євреям, а і іншім народам

5. vov66

vov66 Well-Known Member

Ми пізнаємо світ за допомогою слова (мови). Але на сьогодні люди користуються словом як роботи (машинально), не відчуваючи справжнього змісту.
    Для прикладу:
    "забуте" значення слова Ра - свет (рос.), світло (укр.)
    ранок = світанок
    рада = совет(рос.)
    І зовсім інакше звучить слово радуга - дуга света (світла), а нора - ......!

6. sitech

sitech Well-Known Member

Багато священних книг навчають майже одного - життя після смерті трансформується в щось інше. Але Біблія не навчає про душу, яка переживає смерть тіла. Біблія вчить, що душа - це є сама людина (1 Петра 3:20).

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не Біблія вчить, то "ноу-хау" вашої організації, доречі майже єдиної з всіх існуючих християнських церков, які читають ту саму Біблію. Не насторожує?

8. sitech

sitech Well-Known Member

Так думає більшість, що не читали Біблію, але в цій книзі написано що "душа" може бути опечаленною (Суд 16:16; Іова 19:2; Пс 118:28; Ді 2:43; 1 Фес 5:14), а в 1 Петра 3:20 написано що під час Потопу вісім душ було врятовано від води, в Левит 23:30 написано, що душа може робити якусь справу. Дуже багато місць Писання показують, що "душа" - це просто людина.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Згоден, але так само і дуже багато місць з Писання показують, що "душа" - це складова людини.
    Ось найяскравіший нариклад:
    1Сол.5:23 А Сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, а непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа!

• Подобається Подобається x 2
  10. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Поки я настрочила...Левку, ви мене випередили :) І всетаки:

А тепер в тему... Я колись переглядала лекцію, відому на просторах інету, про наркотичну залежність. Там лектор гарно розписала градацію людських емоційних станів. Так от вона ствержувала, що в стані підвищеного інтересу - ентзіазму - людина не слабує нічим, навіть простуда не береться. Подивитися, як закохані по паркам-скверам гуляють в любу погоду - і ніц їх не хапається. Виходить не в "здоровом тєлє - здоровий дух"(с) ? А зовсім навпаки... здоровий дух - спричинить здорове тіло...

• Подобається Подобається x 3
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не хто бажає, а хто на це заслужив. Бо якщо б туди пускали того, хто хоче, то нащо там замок і ключі?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Інколи слово душа може мати значення "людина". Але далеко не завжди.

• Подобається Подобається x 3
  13. sitech

sitech Well-Known Member

Левко, мені здається, що ви чудово зрозуміли, що Біблія не вчить тому, що людина має безсмертний дух. Ісус сказав відносно волі свого Бітька: "Оце ж воля Мого Отця, щоб усякий, хто Сина бачить та вірує в Нього, мав вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня." (Від Івана 6:40). Це означає, що вічного життя можуть досягнути не всі люди, но тільки ті, хто буде підлягати воскресінню через прояв віри.

14. sitech

sitech Well-Known Member

Я не тлумачу Біблію, я лише показу те, що вона насправді вчить.
    Ось ви, наводячи притчу Ісуса про богача та Лазаря, пробуєте тлумачити її в доказ існування місця де дякі люди будуть вічно мучатися. Але чи це відповідає дійсності?
    Ось Єгова Бог каже про себе, що його основна риса - це любов (1 Ів4:8). Якщо це є правда - Бог ніколи не став би мучити навіть грішників вічно. Це він підтверджує словами з іншої книги Біблії. Там він говорить про те, що дехто з людей був ністільки жорстоким, що спалівали власних дітей, але Бог говорить: "І побудували ті жертовні пагірки Тофета, що в долині Бен-Гіннома, щоб палити синів своїх та дочок своїх на огні, чого Я не наказував, і що на серце Мені не приходило…" (Єремія 7:31)
    Якщо Єгові навіть не приходило на розум спалювати людей, чому дехто хоче звинувати мого Бога в тому, що він має намір палити людей вічно?
    По-друге, цю історію, що ви навели, вона була реальною, чи це всього-навсього притча, видуманна історія?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, пане sitech, ви знову дурите народ.

Я цю цитату навів в противагу вашим неправдивим твердженням:

Виявляється, Біблія таки каже про життя після смерті. Так що передайте привіт Бруклінським сподвижникам.

---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ----------

Пане, ви знову дурите народ.

Де я писав, чи хто інший, що Бог палить людей?

---------- Додано в 13:18 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

Ух, як "цікаво"!!!

Ісус говорив неправду? Ісус говорив притчі, використовуючи історії, що побудовані на брехні? Ісус не міг говорити притчі, які не містять брехні?

Дайте відповідь на ці запитання.

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:18 ----------

Знову неправда!

Ів5:28 І не дивуйтеся з того, бо надходить час, коли всі, хто у гробах, голос його вчують, 29 . і вийдуть ті, що чинили добро, на воскресіння життя. А ті, що зло чинили, - воскреснуть на суд.

1. воскреснуть всі.
    2. вас не куражить, що ті, що в гробах "вчують"? За теорією вашої організації, всі що в гробах просто не існують?

---------- Додано в 14:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ----------

Пане, на кого розраховано ваші дописи?

Як мені, простому смертному, вас оцінювати? Вас, який може так запросто говорити що Богові приходило в голову, а що - ні?
    Даю вам пораду - прочитайте на ніч три рази про Содом і Гомору...

Останнє редагування: 3 бер 2012
  16. sitech

sitech Well-Known Member

Тоді зверніть свою увагу, я вас прошу, на Біблію.
    Відносно стану мертвих в Екклезіяст 3 : 20 говориться: "Все [і люди, і тварини] Все до місця одного йде: все постало із пороху, і вернеться все знов до пороху…". У Писанні далі говориться: " Бо знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають... їхнє кохання, і їхня ненависть, та заздрощі їхні загинули вже... немає в шеолі (могилі), куди ти йдеш, ні роботи, ні роздуму, ані знання, ані мудрости!"(Екклесиаст 9 : 5, 6, 10).
    Ці і інші місця Писання показують, що мертві не можуть бачити або чути нас, не можуть нам допомогти або зашкодити. Чи не знаходиться це у згоді з тим, що ми спостерігаєм? Ви, можливо, знаєте про багату і впливову людину, яка померла і сім'я якого після його смерті постраждала, хоча вони повністю виконали усі похоронні обряди. Якщо ця людина жива в духовній сфері, чому вона не допоможе своїй сім'ї? Вона не може робити це, тому що слова Біблії вірні - померлі насправді не мають ніякого життя, "безсилі в смерті" і тому не можуть нікому допомогти, вони не в стані це зробити (Іс 26 : 14)
    Мертві не можуть спілкуватися не тільки з іншими людьми, але й з Богом. Ось що написано в Біблії: «бо не буде ж шеол прославляти Тебе, смерть не буде Тебе вихваляти… Не мають надії на правду Твою ті, хто сходить до гробу. Живий, тільки живий Тебе славити буде…» (Ісая 38:18,19). Люди, які повмирали вже не в стані робити це.

---------- Додано в 08:30 ---------- Попередній допис був написаний в 08:10 ----------

Так, цікаво. Ісус не говорив неправди, але він використовував притчи. Що таке притча?
    "При́тча — это малый поучительный рассказ в дидактико-аллегоричном литературном жанре, заключающий в себе моральное или религиозное поучение (премудрость)." (Материал из Википедии)
    Цк означає, що Ісус використовував алегоричні історі, які в справжньму, реальному житті не відбувалися. Наприклад, притча про овець та козлів, притча про бунтівного сина, притча про купця та перлину притча про самарянина...

---------- Додано в 08:36 ---------- Попередній допис був написаний в 08:30 ----------

Зайважте, що написано "хто почують..." Це можна прирівняти на сьогоднішній день до слова Бога, Біблії? Це слово майже кожний має в домі, але чи його хто чує? Доречи, воскресіння мертвих відбувається зараз, чи воно має відбутися? Якщо має відбутися, ви можете сказати коли, які події будуть супроводжувати це чудо?

---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

А до чого така ваша порада? :))
    Це ви читаєте замість молитви "Отче наш..."?

Останнє редагування: 4 бер 2012
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пане sitech, перше, що вам слід визнати, це те, що що у Бібліє є місце, де розповідається про життя після смерті і про це говорить не пророк зі Старого Завіту, а Син Божий у Новому Завіті.

Друге, поговоримо про притчу. Цю притчу неможливо зігнорувати, минути. Отже. Що таке притча ви написали з Вікіпедії. Але у вашому твердженні і пояснюванні є лукавство. В чому воно полягає?

Якщо ми хочемо розповісти якусь істину, а люди не хочуть, чи не можуть її сприйняти, ми приводимо аналогічну історію/подію, яка б мала переконати співрозмовника у правдивості твердження. Тобто аналогічна історія/подія повинна ще більш правдиво звучати, ніж та, яку тре довести, навіть попри те, що ця нова історія/подія ніколи не відбувалася.
    Легенький приклад.
    Один сумнівається і каже: "ти дійсно рано встаєш?", а той відповідає: "як сонце щодня встає рано, так і я встаю щоранку". Переконливо? Так! Якщо б той другий сказав: я встаю рано так само, як сусід, було б переконливо? Ні, бо ми не знаємо коли той сусід встає. Або такий варіант: я встаю так само, як хворий, - ще гірше і зовсім не переконливо.
    Який висновок? А висновок є наступний: у притчі може бути вигадана історія, але ця вигадана історія покликана переконати у правдивості.
    Отже Ісус використав правдиві історії, а не брехливі (нехай навіть придумані, але правдиві). Ісус - Син Божий не може свої притчі будувати на брехні. Додатково можна переконатися у цьому, взявши наступний факт: ви в жодних інших притчах Ісуса не знайдете брехливих історій, а якщо так, то чому в цій одній ви вважаєте, що Ісус мусів використати неправду?

Третє, у притчі можуть бути символічні речі. Якщо ви вважаєте, що у даній притчі все, що описано є символічним, а не буквальним, то давайте розберему цю притчу по кожному реченню і ви нам тут поясните що хотів показати Ісус, говорячи про:
    -ад
    -муки аду
    -що то за полумя, яке палить
    -що то за безодня між адом і небом
    -що означає, що багатій вмер і просив

Кожне слово у притчі повинно мати значення: як не пряме, то символічне.
    Прошу пояснити те, що я виділив.

Що стосується вашого улюбленого Екклезіяста.

Він був пророком і людиною. Тому його судження є з точки зору людини. Так, "мертві нічого не знають", бо ми, як люди живі і в тому світі не можемо знати що знають метрві. Ви ж напевно розумієте, що світила не були створені за один день, бо коли світила створювалися, такого поняття, як день, не було, але ми розуміємо, що той, що писав про це, виходив зі свого земського розуміння речей, так само, як Екклезіяст виходив зі свого.

Тре розуміти одну просту річ. Отут говорив Син Божий, а тут - людина і у них різні світосприйняття.

---------- Додано в 19:34 ---------- Попередній допис був написаний в 18:44 ----------

І не подумаю зауважувати!!!
    Ви "дивитесь в книгу, а бачите фігу".

Пане проповіднику від СЄ, прочитайте ще раз те, що написано в Ів5:28 і те, що ви пишите.

Тук-тук, альо!:)

---------- Додано в 19:36 ---------- Попередній допис був написаний в 19:34 ----------

Доречі, а давайте не будемо скакати по темах, а спершу доведемо дискусію докінця по даному питанню.;)

18. Saszko

Saszko Well-Known Member

Могли би стоврити окрему гілку для сіхів.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як то до чого? Граєте варята? Хто карав людей в Содомі і Гоморі? Хто казав, що Бог не може карати? Шось у вас коротка память, нє?

Поясніть будь-ласка наступну цитату з Обявлення:

6:9 Коли відкрив п'яту печать, я побачив під жертовником душі повбиваних за слово Боже і за свідчення, що мали.10 І закричали вони голосом великим: «Доки, Владико святий і правдивий, не судиш і не мстиш за кров нашу - тим, що живуть на землі?»

як то душі повбиваних можуть кричати?
    ви помітили, що "душа" не завжди означає "людина"?

20. sitech

sitech Well-Known Member

Хм, Мих, ви зауважили, що Син Бога говорив не про те, що людина продовжує своє життя після смерті, а про те, що буде воскресіння мертвих? Це означає, що люди, які повмирали, будуть приведенні знову до життя.

---------- Додано в 10:19 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

Мих, ви запропонували, тому, використовуючи в свої доказах Біблію (і тельки її), було б не погано, якщоб ви почали перший. Починайте. Почнемо з перешого вашого питання - що Ісус говорив про ад?

---------- Додано в 10:21 ---------- Попередній допис був написаний в 10:19 ----------

---------- Додано в 10:31 ---------- Попередній допис був написаний в 10:21 ----------

Мої улюбені книжки всієї Біблії, не тільки Екклезіяст. Тільки, шановний Мих, всі думки, записані в Біблії, не є записані з волі людини (2 Петра 1:20, 21), для напоучення, для виправлення, для того, щоби божа людина була підготована до всякого доброго діла (2 Тим 3:16)

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:31 ----------

Творець людей через Біблію чітко говорить - "померлі нічого не знають... їхнє кохання, і їхня ненависть, та заздрощі їхні загинули вже... немає в шеолі (могилі), куди ти йдеш, ні роботи, ні роздуму, ані знання, ані мудрости!"(Екклесиаст 9 : 5, 6, 10

---------- Додано в 10:39 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

Розуміте як хочите, але в Біблії чітко також написані слова Ісуса: "Сам Я від Себе нічого не дію, але те говорю, як Отець Мій Мене був навчив."
    (Від Івана 8:28)
    Як бачите, навіть слова Ісуса записані в Біблії не з його волі, а з волі його Батька Бога Єгови. В Біблії записаний механізм передачі інформації, наприклад, "Об'явлення Ісуса Христа, яке дав Йому Бог…"
    (Об'явлення 1:1)

---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:39 ----------

Скільки вам років? Поводьтеся як доросла людина

---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ----------

Давайте. Але питання дійсно стосується теми. Я його вам нагадаю: коли станеться воскресіння мертвих?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)