Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Питання зовсім не у сроках.

Слідкуйте просто за Писанням та простою логікою.

Ісус говорить про створення церкви. Як ви думаєте, через який час ця церква почала існування? Я думаю, що найпізніше - це за життя апостола Петра, бо "на тобі збудую". А ви чомусь вірите, що вона збудувалася через 1900 років, або думаєте, що вона не будувалася взагалі. Ви просто недовіряєте словам Ісуса. Ви шукаєте у традиційні церкві гріхи і тим ніби доводите, що це не та церква. Ісус не сказав, що хто буде в його церкві, той автоматом стане святим. Нема такого! Церква - це є також люди, а де є люди - там все є гріх. Тому пухнастість не є признаком справжньої церкви. А тим більше, якщо грішника ради пухнасності церкви викидають за борт своєї церкви.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаю, бачив, як 70 років (будування комунізму) людина сама собі будувала щастя - рай на землі. Бачив також наслідок роботи кузнеців щастя.

• Подобається Подобається x 2
  3. lajlubeclobo

lajlubeclobo badatech.com.ua

я вам пустіть, а ви мені халву, *****!
    не людина собі будувала за ті 70 років, а інші люди навязували свою мораль, як ото і ви зараз робите, як церква це робить, вони вчать нас як читати біблію(збірку легенд і переказів), як її розуміти, кого боятися і т.д.

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А Ви знаєте, як читати Біблію?

5. lajlubeclobo

lajlubeclobo badatech.com.ua

ні не знаю. я нікому і не збираюся розказувати як це робити.
    чомусь різні люди по різному розуміють написане, почуте, аналізують і роблять СВОЇ висновки.
    церква, релігія - це зло. якшо вас задовольняє таке життя у глупому "поклонінні" чужим звичаям, навязаним релігійним канонам, то нема питань. Вперед!

віра - ось що головне. якщо вам важко без постійного штупхання з боку цекрви вірити і бути людиною, то ви просто слабак!
    (не маю на увазі особисто вас. звертаюся до третьої особи)

Останнє редагування: 9 лют 2012
  6. Un.Known

Нема потреби командувати.

Я віруюча в -ому поколінні, тож звичаї для мене не чужі, і релігійні канони прийняла розумом і серцем.

І не штупхає мене ніхто.

А для Вас цю тему закриваю, можете створити свою, "позацерковну" і підтакувати там Даяні.

7. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

1) Конкретніше: якими якостями і якими властивостями?

2) Добре, уточню питання: коли Ви кажете: "Це дерево зелене", то що саме і як Ви пізнаєте? Або скажу конкретніше: в даному випадку Ви пізнаєте це матеріальне дерево чи поняття дерева, тобто його НЕматеріальний образ, який фіксується у Вашій свідомості?

А що означає «бути людиною»?

8. sitech

sitech Well-Known Member

1) Якщо б Петро мав би виділятися серед інших апостолів, невже би дехто з апостолів сперечався за те, щоб "уважатися за більшого" (Луки 22:24—26)
    2) Ви всі знаєте, що Христос помер та воскрес, якщо він названий Головою збору християн (церкви), зараз він живий, навіщо йому потрібні посередники (Евр. 7:23—25, Рим. 6:9, Еф. 5:23)

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:36 ----------

В Мф 6:19 говориться про ключі, але що вони означають, якщо брати до уваги слова Ісуса з Об 3:7, 8?
    Петро використав дану йому можливіть використати довіренні йому "ключі", щоби відкрити можливість для людей (евреїв, самаритян, язичників) получити святий дух та можливість бути з Ісусом в Царстві (Деян. 2:14—39, 8:14—17, 10:24—48)

---------- Додано в 20:03 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

В книзі Дниїла говориться про парад царств, які змінюють один одного: Вавилон, Мідо-Персію, Грецію, тощо, в кінці тих змін є такі слова: "А за днів тих царів Небесний Бог поставить царство, що навіки не зруйнується, і те царство не буде віддане іншому народові. Воно потовче й покінчить усі ті царства, а само буде стояти навіки."(Даниїл 2:44)
    Це саме те Царство, про яке наказував Ісус Христос молитися до Небесного Отця.

Вам цікаво що говорить Біблія про ті благословення які принесе Царство на чолі з Новим правителем всієї землі, Ісусом?

9. vov66

vov66 Well-Known Member

Уявіть собі, що дитина питає:
    - Хто такий Бог?
    - ..........
    - Можу я його побачити, почути і т. д. ?
    - Ні. .......
    - Значить, він не існує?
    - Ні, він є, тільки він невидимий...
    - З чого це взяли?
    - Так пише в Біблії...
    - А хто написав Біблію?
    - Люди.
    - А ті люди, які писали Біблію, бачили Бога?
    - Ні.
    - Вони його придумали?
    - ......

Aquinas, Ви хочете бути в ролі дитини? Чи Ви вже дорослий і можете прочитати першоджерело (я давав посилання) і вже опісля задавати питання?

10. Aquinas

По-перше, я не маю достатньо вільного часу для читання.
    По-друге, я ж не відсилав вас до читання Біблії чи ще якихось "своїх" джерел. І взагалі у своїх дописах, адресованих безпосередньо вам, я взагалі ні на кого не посилався.
    Мене цікавить ВАША думка. Мені все рівно, що думає той чи інший автор. Я хочу побачити, що ви думаєте.
    Тому ще раз повторюю: коли Ви кажете: "Це дерево зелене", то в даному випадку Ви пізнаєте це матеріальне дерево чи поняття дерева, тобто його НЕматеріальний образ, який фіксується у Вашій свідомості?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

як читати і як розуміти вчать не лише у церкві, а й у школах, інститутах і т.д. Чому вони можуть це робити? Тому що у них є досвід і є база знань, яка накопичувалася століттями. Церква у цьому аспекті - не вийняток.
    Чи ви думаєте, що кувати собі щастя - це САМОМУ придумати ровер?

---------- Додано в 13:32 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

Одне з другого не випливає. Візміть будь-який колектив з 12 осіб, де є начальник. Чому ви думаєте, що ніхто з 11 інших не хотів би бути начальником?

замітьте, слово "посередник" я не вживав. А послідовник теж непотрібний? А той, на кому збудована церква теж непотрібний?

Та яка різниця, як він ті ключі використовував? .Що це міняє? Факт є факт, саме йому Ісус дав ті ключі.

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

Не зрозумів... Те що написано - те й говорить.

12. vov66

vov66 Well-Known Member

Для початку: свідомість, пам'ять, почуття, емоції належать до душі (сутності). Фізичне тіло -тільки фундамент і носій для душі. Фізичний мозок не мислить, а є своєрідний "приймач-передавач".
    Думка матеріальна. Вона створює реальні копії (фантом, мислеформу) "зеленого дерева" тільки з інших матерій, які невидимі у нашому фізично щільному світі.

13. Un.Known

14. vov66

vov66 Well-Known Member

15. Levko

Levko Well-Known Member

Уявіть собі, що дитина питає:
    - Хто такий Бог?
    - ..........
    - Можу я його побачити, почути і т. д. ?
    - Ні. .......
    - Значить, він не існує?
    - Ні, він є, тільки він невидимий...
    - З чого це взяли?
    - Так пише в Біблії...
    - А хто написав Біблію?
    - Люди. Бог
    - А ті люди, які писали Біблію, бачили Бога?
    - Ні. Так. Вони Бога чули і бачили.
    - Вони його придумали? Вони написали те, що чули і бачили!:)

Помилок наробили купу, п.vov66 ;)

16. vov66

vov66 Well-Known Member

17. sitech

sitech Well-Known Member

Цілком вірогідно, що хотів би. Так завжди поступали всі, хто жив на землі, навіть апостоли. Тому така поведінка дуже засмучувала Ісуса. Він бачив, що вони, так само як і інші люди в світі, хочуть виділятися на фоні інших (Луки 22:24–27). Але сам Ісус був іншим, він навчав своїх учнів бути як він лагідними та смиренними (Мф 11:28–30)

---------- Додано в 09:24 ---------- Попередній допис був написаний в 09:21 ----------

Ну та й що? Ви так само, напевно, даєте ключі своїм довіреним особам, але це не означає, що вони є власниками помешкання?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не сперечаюся. Той, хто дає ключі більший, ніж хто їх бере. А той, хто має ключі більший, від того, хто немає.
    В смислі більший? Має більше влади. Бо кому хоче відімкне, а кому не хоче - не відімкне.

---------- Додано в 10:39 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ----------

Одне іншому не заважає і не суперечить.

19. Aquinas

1) А якщо людина, наприклад, втрачає свідомість або втрачає пам'ять - що робиться з душею? Також пропадає?

2) Якщо я вам покажу якийсь "анкарачний даліс" (припустимо, що це справді реальна річ, яку ви однак до цього ніколи в своєму житті не бачили і про яку не чули, а коли побачили чи почули, то прийшли до висновку, що вона не викликає у вас ніяких асоціацій). У вашій голові ЗМОЖЕ сформуватися образ цієї речі ЯК ПІЗНАНОЇ? Ні. Чому? Тому що ми пізнаємо речі навколишнього світу не через їх образи (асоціації), а через поняття про них. А що таке поняття? Яка його природа?

20. vov66

vov66 Well-Known Member

втрачає свідомість - душа покидає тіло;
    втрачає пам'ять - можливе підселення іншої душі.
    -Також пропадає?
    -Ні.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)