Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. vov66

vov66 Well-Known Member

Душа человека покидает тело за три минуты

Ученые пытаются понять, что означают мощные всплески электрической активности, фиксируемые на энцефалограммах умерших.
    Эксперименты, которые провели Антон Конен (Anton Coenen) и Тайник ван Рижн (Tineke van Rijn) из Университета Неймегена (Radboud University Nijmegen in the Netherlands) заставили в который раз задуматься о душе. И с новой силой всколыхнули споры о том, в самом ли деле существует эта загадочная субстанция...

...В 2009 год американцы снимали энцефалограммы - картины электрической активности мозга - у семерых пациентов, которые умирали от рака или последствий сердечного приступа. Спасти этих людей было уже не реально. Они в итоге скончались. Но после смерти у всех несчастных мозг словно бы взрывался. В нем возникали невероятно мощные всплески электрических импульсов - при жизни таких не было.
    "Волна смерти" - всплеск электрической активности мозга - на энцефалограмме крысы
    "Волна смерти" на энцефалограмме умершего человека

...тут же родилась гипотеза: энцефалограммы запечатлели не что иное, как процесс отделения души от тела.
    И вот теперь крысы. Демонстрируют аналогичную мистику. Тут одно из двух: либо у крыс тоже есть душа, либо оптимизм по поводу существования этой нематериальной части человеческой сущности преждевременен.

Джерело

2. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Душа - матеріальна? Ні. То як можна з допомогою енцефалограми визначити присутність чогось/когось НЕматеріального? Відколи це енцефалограма фіксує НЕматеріальні явища?
    Є ще "вчені уми", які розповсюджують казочки про те, скільки важить тіло до смерті і скільки після неї і на цій основі роблять висновок про існування чи неіснування душі. І знову виникає те саме питання: душа має вагу? Може, вона ще має колір, запах, смак, розмір?

• Подобається Подобається x 1
  3. vov66

vov66 Well-Known Member

Душа матеріальна (невидима в нашому світі) - аналогія з радіацією. Радіація - матеріальна, і її можна зафіксувати відповідними приладами...

4. Aquinas

Відколи душа стала матеріальною?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Таааааааа? У вас є докази? Є у Біблії місце, де сказано: церква Христова утвориться через 19 століть?

6. vov66

vov66 Well-Known Member

Завжди була! Складається з інших матерій ніж фізично щільне тіло. Тільки і всього...

7. Aquinas

Звідки ви про це знаєте? Ви бачили душу?

8. vov66

vov66 Well-Known Member

В інеті є достатньо інформації, щоб цьому пересвідчитися... Див. цей ролик.
    Видіти душу мені не дано...

9. Aquinas

А чим матеріальна душа відрізняється від матеріального тіла? Може, це одне й те саме? То нащо тоді говорити про одне і про друге?

10. vov66

vov66 Well-Known Member

Матеріальне тіло людини - це гібрид семи матерій (див. мал. крайнє зліва).

"...кожен живий організм має сутність (душу). І мінімальна кількість тіл сутності — одне (ефірне) в простих, примітивних організмів, максимальна — шість (ефірне, астральне, перше, друге, третє і четверте ментальні). Доки будь-який організм живий, фізичне тіло і сутність становлять єдине ціле..." Джерело

11. Aquinas

Посилання на підручники з фізики, в яких ідеться про існування семи матерій, можете скинути?

12. vov66

vov66 Well-Known Member

---------- Додано в 15:45 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

13. sitech

sitech Well-Known Member

В Біблії сказано, що підвалинами церкви є Христос (1Кр 3:10, 11; Еф 3:17), Христос заснував збір християн, дав вказівку їм поширювати свою віру серед інших народів аж до краю землі (Мф 28:19, 20). Але Христос сказав хто буде його послідовниками буде той, хто продовжить те, що робив Учитель. А саме його послідовники мають бути відокремленні від світу, а саме мати надію не на політичну систему цього світу, а на Царство Небесне, про яке згадується в молитві, яку весь світ знає як "Отче Наш", про конкретний уряд, який викорінне змінить життя людей на краще. Вони змінюють своє життя, згідно норм Бога, відмовляються від блуду, зловживань алкоголю, тютюнопаління, наркотиків, виконують те, чого від людей вимагає Бог. Багато століть люди прикривали свої вчинки йменням Ісуса. Я не буду зараз писати про те, чим на протязі століть займалися ті, хто називалися представниками Христа, але, хочу вам сказати, що строк існування будь якої організації не є визначенням божого благословення.

14. Aquinas

Добре, давайте я "зайду" з іншого боку: чим "перше ментальне" тіло відрізняється від, скажімо, "третього ментального" тіла?
    І ще скажіть таку річ: яким чином людина пізнає оточуючий світ? Чим вона його пізнає?

15. vov66

vov66 Well-Known Member

На цьому малюнку добре видно:
    перше ментальне тіло сформоване трьома матеріями (G, F, E), а четверте - шістьма (G,F,E,D,C,B)

І розширює за допомогою приладів...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пане vov66, знайдіть якогось пуреднішого фантаста.

Втискати людям те, що огірки можна вирощувати при -25 С ... то вже занадто.:rus:, і то нє моргнув глазом.

• Подобається Подобається x 2
  17. Aquinas

1) Чим матерія F відрізняється від матерії E?

2) Коли я кажу: "Це дерево зелене", то що саме і як я пізнаю? Або скажу конкретніше: в даному випадку я пізнаю це матеріальне дерево чи поняття дерева, тобто його НЕматеріальний образ, який фіксується в моїй свідомості?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Маю надію, що ви так само щиро вірите і у те, що Ісус сказав, що церква є збудована на Петрі, також ви вірите, що ключі від Царства Небесного є у апостола Петра, бо саме Ісус дав їх йому.

---------- Додано в 14:56 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

може процитувати з Біблії про уряд, який змінить життя на краще?

19. lajlubeclobo

lajlubeclobo badatech.com.ua

Мих,
    біблія - збірка переказів про єврейський народ і його походеньки!
    людина коваль свого щастя і сама собі є ьогом, а все інше окозамилювання перед совістю і суспільством.

20. vov66

vov66 Well-Known Member

Якостями та властивостями.

???
    Я не можу відповісти за Вас...:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)