Оффтопи з релігійних гілок

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 20 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Але саме такий погляд побутував у християнстві - хоч нічого спільного з Біблією немав.
    Сьогодні таке ставлення зберігається у православї.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я теж так кажу. Не вірю що літаки літають, машини їздять... видумки людей.
    Ви скажете, що при тому я можу перевірити. Погоджусь, але для того потрібно прикласти зусилля, як у всьому, так і в духовному пізнанні.

• Подобається Подобається x 5
  3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

маленька поправочка - у суспільстві. котре в своїй свідомості залишалося язичницьким.

То як з моїм питанням, Сергію?
    Чи може доцільно перефразувати Вашу тезу? Щось назразок:
    "ця цитата показує, звідки коріння сьогоднішнього гуманізму у ставленні до дітей з вадами, бо вже в ті часи, коли суспільство вважало такі вади прокляттям, церква приймала їх як своїх повноцінних членів"

• Подобається Подобається x 1
  4. Сергій аспірант

Дуже дивно - християнство існує 2000 років, а суспільство і далі язичеьке?
    Але церква фактично нічого не робила для того щоб ці люди сприймались як повноцінні члени суспільства. Навпаки хвороби розглядались як прокляття. покарання від Бога тощо.
    Насправді не церква визначала позицію суспільства, а суспільств ви значал позицію церкви. Тому церква була змушена коектувати свої погляди.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Де? на наших теренах?

2. Язичництво кіко існувало?

---------- Додано в 12:24 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

Ще один суддя церкви.

• Подобається Подобається x 4
  6. Ука

ау, ми про 17 ст. говоримо, хіба ні? Про часи Петра Могили.
    1. ми говорили про вроджені вади
    2, щодо них Ви самі спростували цю тезу наведеною цитатою
    ні те, ні інше. було суспільство з язичницькою тисячолітньою традицією, і була Церква, котра, поволі вносила в це суспільство освіту і прогресивну думку. Знову ж, це доводить наведена Вами цитата, від якої Ви тепер всіма силами намагаєтеся відвести дискусію всторону.
    А те, що духовні особи були виходцями з того ж суспільства, і часто їм бракувало освіти, щоб повноцінно розуміти і проповідувати вчення Церкви, не таємниця - такі часи були.
    Але про вчення Церкви судимо якраз писемних джерел, як от наведене Вами.

• Подобається Подобається x 3
  7. Сергій аспірант

Смішно чути - християнська середньовічна цивілізація знала менше ніж язичницький Рим.

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

Але ж Біблія у цих людей була, навіщо ще якісь додаткові правила?

---------- Додано в 16:10 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

правила про які йде мова існували значно давніше. Ви ігноруєте одну річ - якщо вроджені вади дозволяли засумніватись чи нарожена дитина є людиною її не охрещували , такою вадою наприклад міг бути хвіст. волосатість, багатососковість тощо. у мойсеєвому законі і в цілій Бібілії немає нічого. щою дозволяло стверджувати що хвора дитина є проклятою, і стараждає за гріхи батьків.. але часом такі пояснення доводиться чути.

---------- Додано в 16:12 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ----------

Про вчення судять з його застосування на практиці.
    Сьогодні церква ігнорує багато правил, які існували раніше, хоч їх ніхто не відміняв.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

:wacko::rus::eek::padonak:

мда... важкий випадок...

9. Ука

а чому ж тоді Христа питали про сліпородженого, чи то за гріхи батьків його покарано?

Сергію, ВИ навели одну-єдину достовірну цитату, котра як виявилося, спростовує Ваші тези, тоді постаралися якнайшвидше від неї вдійти, і написали купу гучних слів, нічим не підтверджених. Десь я вже це бачила. А тим часом
    це Вам старійшини так сказали? бо я читаю зовсім інше у наведеній Вами цитаті:
    щось це не дуже відповідає Вашому
    самі бачите, не лізла я в цю тему, і далі не лізтиму, але терпіти не можу таких маніпуляцій. На що Ви розраховували? Що шок від жахливості цитати не дасть вдуматися в зміст? Так не всі такі вразливі....

10. plastic

plastic Well-Known Member

Те що ви радите-абсолютно неправильно. Читати Біблію треба з молитвою. Без різних апокрифічних книг і т.д.

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

Старий заповіт- так само розкриває характер Бога як і Новий. Читати його необхідно з молитвою. Якщо будете читати чиїсь коментарі, а не молитися про те, щоб Бог вам відкрив значення-то рано чи пізно приймете думку тих людей, що писали коментар. А їх думка може бути невірною.
    Старий заповіт-був праобразом для нового. Так само як колись ізраїльтяни вийшли з Египту, так і зараз віруючі виходять з Єгипту духовного-світу, щоб іти в нову землю, землю обітовану. Агнець, якого приносили в жертву-був праобразом Ісуса Христа.
    В Біблії є слова-Хто шукає-той знайде, хто стучить, тому відчинять.
    Якщо дійсно захочете зрозуміти Старий заповіт-Господь вам відкриє.

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

На мою думку Старий Заповіт більш інформаційний і повчальний, а Новий повністю духовний, звернений до духа людини. Інколи нам бракує знань, щоб зрозуміти Слово Господнє і вважаю дуже корисним звернутися до коментарів людей, яким довіряєш і які мають більші знання, досвід. До них варто прислухатись, але висновки маємо робити самостійно, хоча нажаль ми теж можемо помилятись.

• Подобається Подобається x 6
  12. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

З якою саме молитвою, якщо можна, поясніть на прикладі, будь ласка.
    Якою молитвою потрібно молитися щоб зрозуміти незрозуміле, наприклад, за логікою, або через духовне несприйняття рабства як соціального явища (у Старому заповіті рабство - норма, мало того, мені здається, ніхто з героїв Заповіту не був чиїмсь рабом, мова там йде виключно про вільних людей, які мають своїх рабів), тваринних кривавих жертв і т.і.
    Може все-таки окрім молитви варто прочитати істориків, пояснення законів і віри євреїв - і колишніх і сучасних..
    а якщо тільки молитися - то якою саме молитвою? "Отче наш" допомагає зрозуміти щось про самого себе - але не про чужий мені народ з чужими обрядами і правилами життя.

13. ovod

ovod Well-Known Member

тільки і в цей світ потрібно вертатися... для чогось то він є..

14. Levko

Levko Well-Known Member

То не проблема, щоб вертатися у цей світ. Для цього зусиль прикладати не треба, світ і так сам намагається влізти в людину усіма силами.
    А от, щоб не втратити Божу присутність у своєму житті, потрібні зусилля і наполегливість...:)

15. dorino

dorino Well-Known Member

Закхей не запросив – він пройняв радо.
    «Мені належить бути...»
    Спасіння зійшло на весь цей дім:дружину, дітей, слуг...
    Зійшло після покаяння і реституції -ось половину майна свого даю вбогим, а коли чимсь когось і покривдив, поверну вчетверо-
    Читається в 32нед ,як початок покаянного приготування до В.П.
    Бо і він син Авраама – так само, як через праведність Авраама зійшла благодать на потомків.
    Але дуже вірно і сильно у вас –у свій дім, образно, у дім свого серця...
    Закхей був так зачудований Ісусом і бажав тільки одного-побачити.
    І ця зачудованість, це непереборне бажання, власне започаткували все наступне.

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:29 ----------

Ну Друзі!
    Модератор дала Тему – Щоденно з Ісусом!
    Це Новий Заповіт Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа – Благовість Спасіння Його Жертвою!
    А ви тут Зогар, книгу Еноха або Каббалу?
    Візьміть http://jesuschrist.ru/software/
    там програму "Цитата из Библии" (BibleQuote)
    до неї є море модулів: усі переклади, толкування, статті, словники, симфонії....
    Що зацікавить, поясню як користуватись.
    Для дуже цікавих – дуже доброю є Толкова Біблія Лопухіна, це в загальному обєм в разів 5-7 більший від Біблії. Перших 2 томи з 3-х Толкування Старого заповіту.
    Неперевершена в скороченні і ясності толкування є «Історія біблійна Старого і Нового Завіту ЧСВВ – продається в місті під мурами.

Останнє редагування: 9 лют 2011
  16. Levko

Levko Well-Known Member

Вибачте, хотів лише перепитати, що то за слово таке цікаве- "реституція". Покаяння - знаю, а це :dntknw:? ... ще не чув такого.:scratch_one-s_head:

17. dorino

dorino Well-Known Member

Левко! мені залежить, чи Вас вдовільнило усе, що я написав вище?

Реституція, це відшкодування зробленої кривди матеріальної чи моральної а також навіть думкою.
    Отак, вкрав хлоп в бабці корову, пішов висповідався, потім пішов перепросив бабцю – а що бабці з того – треба відкупити, повернути.
    Подумав я про когось щось погане, а він не знає і ніколи не дізнається, але Господь знає про мене, сумління має мене звинувачувати, то йду до того Івана і кажу, вибач мені брате, я про тебе зле подумав, потім кажу до Господа – вибач мені і сотвори в мені серце чисте!
    Реституція добре відома в Католицькій Церкві – без неї там сповідь не дійсна.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую, п.dorino, за пояснення слова "реституція".
    Цілком вдовольнило.:)

Але ще хотів запитати Вас.
    Якщо людини, котрій ти причинив кривду, уже нема вживих, або нема можливості відшкодувати в тій мірі, в якій їй завдано шкоди.
    Як тоді відшкодувати здійснену їй кривду?
    Тобто нема реституції.
    А без реституції, як Ви написали, сповідь недійсна, відповідно нема прощення...
    Виходить тупик якийсь :scratch_one-s_head:
    А може я просто не до кінця щось розумію...?

Питаю щиро, не для того щоб підловити Вас в чомусь, чи посперечатися...

19. dorino

dorino Well-Known Member

В Юдеїв Тора одна, причому кількість значків суворо перечислена і не могла бути інакша, такий звій переписувався.
    А сучасні переклади Біблії – жахіття, яке наростає, не зрозуміло про що пишуть, першоджерела з Древньоєврейської і Грецької не то що в гробах перевертаються, а вже дзигами крутяться. А чому? – думаю нема професіоналів, а недовчених гать гати і кожен хоче внести свою посильну лепту.
    Беру час від часу, коли вже цілком незрозуміло, чи сумнівно, паралельні грецькі місьця через Стронга – що виробляють з Твоїм Словом Господи Довготерпеливий!

Але юдеї мали ще 642! правила які треба було виконувати, і очевидно, що виконати їх всіх було неможливо! І шо – всх до п`єца?
    Однак, як гадаєте для чого це так діється...

---------- Додано в 13:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:00 ----------

Доречно, розумно питаєте.
    Отже мушу дуже коротко схематично тезами:
    Земна і Небесна Церкви творять творять єдину спільність, в єдності з Ісусом Христом
    Борги, тих що відійшли можемо тут відробляти ми живі.
    Розумієте, чому молимося за покійнох і складаємо жертви Літургії і добрих діл Любові.
    Якщо я боржник до Покійного, то дуже добре, бо та корова, яку я вкрав і не повернув бо був злий і не мав любові, бабці до Спасіння аж так не послужила би, як мої теперішні молитви і жертви в її намірі.
    Ще багато способів повернути тут свої борги добрими ділами: дати ці кошти потребуючим дітям, вдовам, сиротам....

«А без реституції, як Ви написали, сповідь недійсна, відповідно нема прощення... »
    В кінці Сповіді сповідник запитує: чи щиро жалуєш, чи обіцяєш поправитися?
    Кажуть Так,так.
    Кожна сповідь є дійсна тільки під умовою, яку ви обіцяєте виконати.
    Якщо хтось скаже, що ні – сповідь просто не відбулася

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

Liliyah Romanova – щиро вдячний, що дали Чудову працю Щедровицького!

---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ----------

Як треба? – Я би скоріше вже відповів – як не треба.
    Бо – в кожного повинно бути Особисте відношення з Господом, бо Господь Любить тебе особисто і неповторно!
    І кожен, якщо щиро любить, то любить особисто і неповторно!
    Дар молитви приходить до кожного також дуже особисто і неповторно.
    Я навіть спробую, але дуже трудно взятися за цю відповідь, хоча це так просто, як просто тече вода з джерела!
    Скажемо так:
    1. Все-таки приймати добрі непрацьовані практики молитви від Святих і побожних – духовні вчителі і провідники конче потрібні!
    2. Уважно прислухатися до Голосу, який завжди до тебе промовляє в серці./тут буде служити Контемпляція.
    ----------------
    З моїх практик і того, що я поступово нагромаджував.
    Відкрив очі ранком – завжди радісно О, слава Тобі Господи, Слава Тобі!
    переходжу до другого покою то маю перед собою Матір Божу з Ісусом і Освячену воду– ще посмішка радості, пригубив водиці.

« Перебувайте повсякчас в молитві»
    Перед кожним ділом, читанням чи розважанням Св.Письма – Царю Небесний /припис Церкви/
    Взагалі треба ще з загальнішого боку сказати:
    Молитва–це розмова з Господом, будь яка і будь де!
    Молитва може бути на 3-х рівнях:
    Словесна– відчитуєш стільки і стільки разів /а особисті думки пхаються часто в суєтне і нісенітне/
    Медитативна–розважаєш одночасно, щоб не відволікатись/прик. «Отче наш...» – ага, то моє спілкування є як дитини з Татусем, але ж не мій тільки, а наш Татусьо, то якщо всі ми Його діти, то ми брати і сестри, – зобов`язує...
    Контемплятивна–/це пояснити в кількох словах як це діється, я не зможу тут зараз/ Це розмова з Господом, простими своїми словами, як з найріднішим єдиним Прятелем, поза ким нікого зараз нема. Розповідаєш Йому, що діялося, чим засмутився, чим радів, чого боїшся. Кажеш – не знаю тут і тут, не певний– просвти і скріпи, провадь. Як маю робити? Дай просвітлення і силу жити в тому, що Ти для мене бажаєш, а не, що тільки я.
    Що буде обов`язково?
    Обов`язково будеш отримувати Відповіді і будеш безсумнівно відчувати, що це була зустріч власне з НИМ!
    За якийсь час Присутність буде так реально відчуватися, що схочеться вхопити Його за фалди одягу!
    +++++
    Якщо зацікавить кого, може продовжу.
    Про мій шлях пізнання укритого змісту і сенсу Старого Заповіту, як цілості Св.Письма, якщо запитаєте хто.

• Подобається Подобається x 2
  20. Levko

Levko Well-Known Member

+10!
    Класно!!!!
    Я також таке переживаю дуже часто під час молитв, коли реально і дуже сильно відчуваєш Його присутність біля себе!!!
    Ніякі інші радості, чи блага не можуть зрівнятися з цим перереживанням!

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)