Оффтопи Салуну

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Читатель_Обкома, 18 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А віщують як знані праотці, безапеляційно і надавторитетно.

• Подобається Подобається x 1
  2. Просто в багатьох містахУкраїни діти переважно російськомовні, а старші люди україномовні.

3. Полковник

Полковник миється в бані

Т.е. между внуками и дедушками (бабушками) - языковая пропасть.
    Родители детей работают переводчиками на некоммерческой основе.
    Так получается?

4. Ні, вони прекрасно розуміються, але діти розмовляють російською, тому що це якось "модніше" - вони думають.

Полковнику, а в яких містах України ви були? Це особливо характерно для малих міст.

5. Полковник

Полковник миється в бані

Я НЕ БЫЛ в Донецке, Харькове и Луганске.

6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

і в Южноукраїнську Ви НЕ БУЛИ:)

Оля, я помітила інше.Діти перестали соромитися української мови і все більше говорять українською. а не російською.Принаймні у нас так.Це колись було, що українською розмовляти переважно селяни, а "городські" російською.зараз вже не так.

• Подобається Подобається x 3
  7. Полковник

Полковник миється в бані

А вот И БЫЛ!
    Там жила девушка Таня.
    Её папа угощал меня засолеными арбузами из бочки.
    Они жили в частном секторе.
    Улицу, конечно, не помню.
    Это было в 1979 году.

• Подобається Подобається x 2
  8. У нас теж частково так, але, думаю, не з соромленням це пов'язано, а з тим, що в Києві дуже багато приїжджих.

Ну і пам'ять! :good:

9. Patrick

Patrick Well-Known Member

А що є такі?:eek::eek:
    Фууу!....Гадость. Від одної назви на рвоту тягне....це щось з розряду "пиво зі сметаною".

10. Чупага

Чупага Well-Known Member

На мій смак краще з колою. Зате від пива зі сметаною у дівчат персі моц як наливаються ( комуcь це потрiбне не спортсменкам , іншим профi) бабуся знала.

• Подобається Подобається x 4
  11. Patrick

Я люблю кавун сам - свіжий , охолоджений.
    ..і так само пиво - саме , охолоджене ...ну там який небудь снек (щось загристи) до нього може бути.
    Люди по 200-300 , а то і більше років смак пива виробляли ,а його з сметаною розводять ...

І щоб не оффтопити . Найдальше на Схід в Україні я був - це Одеса і Київ.Як в Києві так і в Одесі був багато разів.В Одесу нас з сестрою батьки возили на море і жили ми на Лузановці.
    В Обухові біля Києва був в студ.будзагоні "Бурєвєснік" . Ми будували Обухівський КБК , а потім нас перекинули на будівництво хімкомбінату , що через дорогу від КБК.Ці два комбінати будували в основному студенти і розконвоїровані зеки.Бригад "вільних" там було 2 чи 3.

12. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В 1979 році я був в Москві. Там жила дівчина Катя. З її татом я грав в шахи. Програв. Він грав дуже добре. :pardon: Вулицю не пригадую але знайти можу тільки всеодно ненапишу.

В Москві говорив виключно українською, зрешту іншої тоді і не знав.

Не був в Харкові, Луганську, Донецьку і Жмеринці. Зате був в Миргороді і бачив відому калабаню.

В минулому українська у Львові була менш засмічена як на мене але це може тільки суб’єктивне враження і зовсім не правда. :dntknw:

• Подобається Подобається x 5
  13. Чупага

Чупага Well-Known Member

Українська різна в одному селі кажуть пиво в дргом п'iвко у третьому пiвечко хлопці з філології пособірають слова віднесуть на кафедру де авторитет (може німець або жид) скаже:
    Пиво буде по українськи , решта- сміття.:mocking:

14. А як вас там розуміли? Наскільки я знаю, при Союзі в усіх школах вчили російську.

15. Чупага

Чупага Well-Known Member

Були часи в школах тільки латинь грецьку й церковносовянікую вчили і люди один одного розуміли. Правда тоді ще і сексу не було на Русі.Але якось жили та нас народили.

• Подобається Подобається x 5
  16. Bogun

Bogun Well-Known Member

Якщо вживати багато слів з твердою Ч і Ц, нічого не зрозуміють. Правда таке вживання я помічав від Західної України.

17. Чупага

Чупага Well-Known Member

Якщо за Москву говорити там стільки народу з ЗУ що з східяками можна місяцями не розмовляти, а турек на бозаре і по беларуску зрозуміiть,тому що у нього $ інтерес.

18. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ну от не треба говорити про те. чого не знаєте.Квашені кавуни то дуже смачно.Пряні, соковити, кисло-солодкі..ммм.кажуть дуже добре ідуть під горілочку:)

• Подобається Подобається x 6
  19. Patrick

Чому не треба говорити?.... Вам смакує - і їжте на здоровя...а мені я знаю , що не буде смакувати .....От і на писав свою думку.

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

г.Чехов, в/ч14152, строевой плац. С одного угла выходит старший лейтенант К..., с противоположной стороны лейтенант Т...
    Т - Дай боже щісті, пане Андрію!
    К - Дай боже здоровля, пане Василю!
    Т - Як сі маєте?
    К - Фест. Богу дєкувати! Як жінка, дєцко?
    Т - Був їм, на тижню у Львові. Як то файно....
    Розмова двух офіцерів, членів КПСС, командирів підрозділів продовжувалась 10-30 хв, в залежності від вільного часу.
    Саме смішне було те, що українці половину не розуміли в нашій розмові... :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)