Оффтопи Салуну

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Читатель_Обкома, 18 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: З'ясовування стосунків

Дуже й дуже погано! Мабуть, від недорозуміння. Іноді варто бачити далі свого носа. Навіть "синьо-жовтого". Поцікавтеся, скільки ЕТНІЧНИХ УКРАЇНЦІВ отримали нагороди ЗА ОСОБИСТУ МУЖНІСТЬ з "Георгієвською стрічною". А МУЖНІСТЬ, вона і є МУЖНІСТЬ. І завжди достойна поваги. Ще й поцікавтесь, чому "Гергієвська".

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а до чого тут "етнічні українці"?....
    війна була не за Україну, а за "велику німеччину" або ж "велику росію" (ссср)...

3. Степаныч

Війна як раз була в тому числі і за Україну. Як зараз виявляється - не за Галичину. Ну шо ж поробиш. Знову галичанам не поталанило. Все за них без них вирішили. Як завжди. Така вже доля.

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

в цьому я з вами погоджуюся....
    за Україну....
    німецькі нацисти хотіли її собі заграбастати, російські комуністи -- собі....

• Подобається Подобається x 7
  5. Степаныч

А українські (білоруські, грузинські, молдованські, прибалтійські етс) комуністи - кому?

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Совєцькі комуністи.
    Інтернаціоналісти(тоті,"чей адрєс нє дом і нє уліца").
    Тобто безродні...

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Тут на 99% вже забуто про національність.
    "Єдіная новая общность - савєтцкій народ".
    Який простір для дисертацій психологам та психіатрам.

8. Степаныч

Ну да. Який відсоток серед них був українцями? До речі, а що поганого, якщо людина була комуністом? Ви проти комуністичної ідеї? Чому???

Негоже не знати текстів пісень. Там далі: "Чей адрес Советский Союз".

Якщо навіть так (хоча й не так, кожен себе відносив до якоїсь національності, просто то не вважалося чимось суттєвим, і це правильно), то що???

Взагалі хотілося б почути конкретики. Тільки не лобуди на кшталт "ми найкращі, тому що ми українці (казахи, грузини, чукчі...)".

9. Boris_Kiev

а я зовсім не про КОНКРЕТНУ націю. Не буває поганих націй. Бувають (іноді) погані ідеї, які публіці нав"язують як "єдину й неповторну національну ідею".

А протягом 70 років певна маса схавала й переварила ідею Гомо совєтікус. От що страшно.

Для довідки: мій найближчий друг (який зараз далеко) - латиш+росіянин.
    (він пише класні пісні, з них 25-30% - правильною українською мовою).
    Другий (який близько) - українець+єврей. Тож ксенофобією не страждаю.

• Подобається Подобається x 4
  10. Salata

Salata Well-Known Member

Степаныч, ну как можно увязать тот факт, что в СССР каждый человек имел национальность в документах с пламенным убеждением про "безродных", и такой же пламенной поддержкой переплавки нас всех в "украинскую нацию" (переплавив для этого своих предков в "участников войны")

Это невозможно. Вобще невозможно говорить о каком-то чувстве рода и одновременно плевать на чужой патриотизм, мол для геополитики это неважно...

Вот что касается позиции "не надорваться бы", требующей серьезной базы в виде "они надрывались и делали, потому что не понимали" - это понятно, это последовательно, хотя и недорого стоит.

• Подобається Подобається x 2
  11. Romko

Та.не зовсім...лабуда...І чукчі мають національну гордість(маю надію).
    А спробуйте сказати поляку щось погане про Польщу.

12. Степаныч

Абстрактно-незрозуміла штука та "національна гордість". Яка Ваша (моя, будь-кого) заслуга, що Ви народилися українцем, щоб цим можна було гордитися? Ще зрозуміло, коли люди гордяться своїми дідами, батьками. Якщо вони їх достойні, звісно. Зрозуміло, коли гордяться дітьми - їх виховали. Але ж усі погоджуються (ну, адекватні люди погоджуються), що немає кращих/гірших націй. Є кращі/гірші люди. От чим українці краще інших? Наприклад, чим українці кращі росіян?

Мені то і в голову не прийде. І не тільки стосовно Польщі. "Погане" про Польщу може сказати громадянин Польщі, про Україну - громадянин України, про Росію - Росії... При цьому незалежно від національності. Це, знаєте, як "сукиным сыном" Пушкіна може обізвати лише Пушкін.

13. duncan

а, по-моєму, цілком зрозуміла без різних абстракцій...
    те, що ви говорите -- називається космополітизм...
    це те, що десятиріччями приховано втовкмачували нам комуністи: ви не українці (не росіяни, білоруси, молдавани ...), ви -- совєтські люди!...

яка моя заслуга, що я народився?..
    безпосередня!...
    я можу погнатися "за довгим рубльом", "доларом", "тургиком", "юанем", а можу просто БУТИ УКРАЇНЦЕМ....

14. Romko

А нічим не кращі.
    Я горджуся тим,що я українець.
    Мені боляче,що я українець.
    Я повністю усвідомлюю нашу національну трагедію...оту деградацію...втрату усвідомлення того,що ми є сини великого народу.
    Я горджуся своєю родиною.
    Тим,що в ній були такі люди,як Соломія Крушельницька,Йосиф Сліпий,Ярослава Стецько.
    І мені боляче,що,багато в чому я недостойний їх.

• Подобається Подобається x 8
  15. Boris_Kiev

Те, що моєму народові Є КИМ пишатися.
    А не тільки "знатними свинарками", котрими пишався совєтський народ.

Порівняйте хоча би два списка персоналій в курсі "советської укр. літ." (інакше як скороченням не назвеш) - ну те що нам втовкмачували -
    - і список персоналій Української Літератури 20 ст.

Те ж - в курсі "історії" та Історії. Тільки 20 ст.

• Подобається Подобається x 2
  16. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А народ то спросили?:cowboy:

17. Romko

А народ знає...

18. Liona

Liona кавоманка зі стажем

Даруйте, Борисе... але ось це мене покоробило... Знаєте, трохи снобізмом потягнуло :sad: Принаймні поваги до селян було більше, ніж зараз... нажаль :sad: Фермером тепер бути немодно і непрестижно... як хочуть, так і ображають провінціалів. Але, по великому рахунку, нічим вони не гірші від вас, мене, інших... Хіба може в деяких освіти не вистачає, ну але то вже таке...
    Я б вас дуже попросила бути трохи коректнішим у висловлюваннях, добре? :) Ніколи не сую носа в політичні гілки, невдячна то справа :) Але від вас чомусь не очікувала нетактовності :sad: Сподіваюся, це лише непорозуміння. Та й свинарок/доярок/кухарок не варто чіпати лише тому, що мали щастя чи нещастя привернути до себе увагу срсрівців.

Мир - дружба - жвачка :) ;)

• Подобається Подобається x 5
  19. Boris_Kiev

а народ по ТВ спрашивают. Шлите СМС.

Ліоно,
    Справжнього Селянина-годувальника я поважаю.
    І справжнього робітника – майстра своєї справи – теж.
    І вважаю, що провінціали нічим не гірші від мешканців великих міст.
    Може я невдало висловився у попередньому пості.
    Я мав на увазі той совєтський піар (чисто дутий) – починаючи від Стаханова (на «рекорди» якого пахала ціла бригада – задля «символу»).
    Або естонської «знатної» доярки Лінди Пейпс, яка нібито листувалася із товаріщем Брежнєвим.

Ви читали С.Довлатова ? Він про неї написав правду: нещасна Лінда сама змушена була тягти кількох дітей і чоловіка-алкоголіка. Навіть через перекладача не зрозуміла, чого від неї хоче російськомовний талліннський журналіст.

Якби наших селян не загнали в «колективізацію», Україна годувала би всю Європу.

Ось цитата з Довлатова (перед тим був опис, як журналісти пере****ли «комсомолок» на «спец-дачі»):

• Подобається Подобається x 6
  20. Liona

Liona кавоманка зі стажем

вашу позицію щодо колективізації я знаю :) На здоров"я, то ваша справа :) Але я чомусь думаю, що для селян то був не "дутий піар", а сенсом їхнього життя.... і щонайменше заслуговують поваги.

Все, мовчу-мовчу, більше сюди носа не пхатиму :) :o

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)