Оффтопи Салуну

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Читатель_Обкома, 18 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Пан Модератор Левандовка!
    Вы мне минус за ЭТО забацали.
    Если Честь Имеете, то сообщите - ПОЧЕМУ НЕ ВНЕСЛИ ВКЛАД ЛЬВОВЯНЕ В ДЕЛО ОСВОЕНИЯ КОСМОСА!
    Спасибо.
    С Уважением.
    П.

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Як ШО? Ціле покоління радіоаматорів будувало сателітарні тарілки, щоби подивитися, як ТАМ "загнівают".
    А ціле покоління Полковників ті тарілки вишукувало та конфісковувало.

Чим би займалися ті полковники, якби не космос ?
    Шмонали би таксистів, офіціантів та бабусь із квітами ?

Аааа, ще й стоматологів!

Останнє редагування: 22 лис 2008
    • Подобається Подобається x 4
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Полковник, Ви щось си лишили троха на завтра похмелитися?:)

• Подобається Подобається x 3
  4. Полковник

Полковник миється в бані

Нет, Уважаемый!
    С ЭТИМ проблем в Москве нет.
    Мэр (Лужков) реализует во всю проект "Магазин шаговой доступности".
    Оставлять ничего не надо.
    Вышел из подъезда ("брамы" по-Вашему) - ВОТ ОНА - В О Д О Ч К А !!!!

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Яке там похмелитися ? Завтра річниця остаточної втрати ілюзій Росії на керування Україною!

Нам - річниця (події), Полковнику - роковини (тобто по смерті) ілюзій.

Власне, вже сьогодні!
    Блін, я в суботу 21.11.2004 перед 2 туром, сидячи на інструктажі, не вимнув фари і ага! Де знайти акумуляторника в суботу ввечері? Таки знайшов, тільки бокс наскрізь продувався. Вранці - температура 38, але патрулював дільниці у малому трикутнику.

Запам"яталося одне: в ніч на понеділок, о 4-й ранку доповідаю координатору (його звали Андрій):
    - Патрулювання по ТВК-219 закінчив. Якщо переможемо, кличте на коньяк.

Андрій відповів тоном ментора:
    - Не якщо! КОЛИ !

• Подобається Подобається x 2
  6. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

О, бачите, це правильно, але штамповано занадто, вухо ріже. В розмовній мові ніхто так не скаже. А скажуть:
    Ja, ich mag Deutsch.
    Ja, mir gefällt Deutsch.
    Ja, ich mag es(mir gefällt es), auf Deutsch zu reden.

Один з найбільших стереотипів савєцкого викладання німецької - це буцім сильне і чітке німецьке "r", тому під ту мову марширувати буцім можна. Насправді воно картаве і слабке, часто зовсім упускається. Наприклад, в реченні
    Der hat aber ganz vorsichtig gefragt: „Sollen wir das wirklich treiben?!“
    В нас вчать такій вимові, з наголошеним "р":
    "Дер хат абер ґанц форзіхтіх ґефрахт: Золлєн вір дас віркліх трайбен?!"
    А німці насправді вимовляють так:
    "Де` гат аба` ґанц фозіхьтіхь ґефракт: Золлєн ві` дас вігркліхь тграйбен?!"

Насправді чітке, сильне, ноголошене, авторитарне і деспотичне "р" - це якраз в російській мові. Що і виражає риси національного характеру. От москалі, як і в тисячах інших ситуацій, і переводили стрілки.
    Більшість русаків так і говорять, з жахливим "r", ніскільки не турбуючись правильною вимовою. Німці полюбляють по доброму посміятися, наприклад в гумористичних передачах, найбільше з жахливих русского, турецького і італійського акцентів.
    В русскіх взагалі нелюбов і неспосібність до інших мов. В більшості. На TV часто такою жахливою мовою говорять набуті "бюрґери", що пускають субтитри.

• Подобається Подобається x 6
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідний, в нас вчили жахливу вимову будь-якої мови. Я непогано знав німецьку мову бо вчив десь 7 років в школі і ще 2 роки в медінституті, на екзамені треба було говорити тільки по-німецьки. Але коли почав вчити англійську - німецька без практики почала забуватися. А вимову я вже трохи удосконалив від тутешніх німців.
    Щодо росіян то я не розумію. Розмовляючи по-англійськи, кожен має акцент хто приїхав після 10-15 років. Але вже такий акцент! Наприклад, вони продовжують а-кати і в англійській мові, в них нема букви г, то хе-кають страшно, або взагалі неприпустимо вставляють те своє йо замість е.

• Подобається Подобається x 5
  8. Оля

Оля Старожилка форуму

І ВОСР вона теж сама святкувала, коли сама знала? Без підсказок і указів. Чи в той день, "когда вся страна должна бьіла праздновать"? ;)

Не дивно ж тоді, що в такої "свідомої" матусі, такий ж "свідомий" син... ;)

Останнє редагування: 28 лис 2008
  9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Вы действительно не видите разницы между празднованием ВОСР и Голодомора???
    Да уж... К сожалению, хамство есть реальное явление...

• Подобається Подобається x 2
  10. Оля

Оля Старожилка форуму

Голодомор - не свято. Це День Пам"яті і Шанування невинно знищених людей шляхом відбирання у них найнеобхіднішого - їжі.:ireful1:

Та Ви що, Степанич!? Тепер Ви помітили у моїй константації фактів хамство? о_О А може би Ви згадали, як Ви прямим текстом мені нахамили і рота закрили тут на форумі. Можу знайти Ваш пост, якщо треба. Тоді поміряємося "хамством".:cowboy:
    Здається, що було більшим хамством Шураві писати на гілку, де люди пишуть свої співчуття щодо подій Голодомору те, що він написав. Я і багато людей розцінили це, як плювок.

Останнє редагування модератором: 28 лис 2008
    • Подобається Подобається x 8
  11. Степаныч

От і я про те. Ви бували в поминальні дні на кладовищі? Коли приходять "пом"янути" рідних і близьких з випивкою-закускою і в другій половині дня вже не кладовище, а пікнік з піснями. Мені це бридко. Я цього не розумію. Я не розумію, навіщо ВИМАГАТИ від місцевих рад збільшувати кількість загиблих під час голоду 1932-33р.р. (і ради "дають потрібні цифри")? Навіщо ЗАСТАВЛЯТИ владу на місцях ставити пам"ятні знаки і звітувати про їх встановлення? Взагалі, навіщо ця пишність, розмах і фурор? Подивіться навіть на цю гілку. Хто більше свічок поставить (віртуальних і реальних), той що??? "Свідоміший"?

ЗІ: А вибачитися перед Шураві та його мамою порядності не вистачає? Не Вам судити її "свідомість".

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Не маю за що вибачатися. Я їх нічим не образила. Більше розсусолювати про це на цій гілці не збираюся.
    В Західній Україні цього нема. Мені дуже шкода, що це є в Східній Україні.

Степанич, Вам повезло, що Ви живете в демократичній державі, бо за деякі заяви Вам би дорого коштувало відхреститися, щоби Вас за них не притягнули до кримінальної відповідальності. Чи може Ви маєте достовірні факти і підтвердження суду, що Ви пишете правду?
    А за змагання тут на форумі щодо свічок, то взагалі - ахінея.

То здається відноситься до загальновідомих істин. Злодій думає, що всі - злодії, брехун думає, що всі - брехуни, зрадник, що всі - зрадники. А совок все міряє по-совковому. Де є пишність, де є розмах і де є фурор? Якщо нарешті є така влада, що заставляє своїх громадян відкрити очі на реальність, яка була нехай навіть 70 років тому, яка намагається встановити історичну справедливість і пом"янути тих невинно загиблих, то Ви називаєте то фурором і пишністю? Знаєте що, Степанич, змилуйтеся і не кощунствуйте. Заради тих, хто загинув.:ireful1:

13. Степаныч

Угу... А хочеться, так? От часи були в СРСР! Суцільний "одобрямс", "единственно верная линия партии", ... От би зараз так! Тільки щоб "схвалюємо" і іншою "єдино вірною лінією"...
    Ця нісенітниця - без коментарів. Єдине: не Вам і не владі вказувати мені, як шанувати МОЇХ дідів, бабусь, батька. Сам розберуся.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Ой, як хочеться, Степанич! Дуже хочеться! Ви навіть собі не уявляєте, як хочеться!
    Але я би вже так, по-цивілізованому. Ну, щоби не на Соловки Вас, ні не в ГУЛАГ. А так штраф в розмірі суми за добротну машину. Щоби Вам більше було не повадно чужу дурість писати, якщо то не є підтверджено фактами в суді. Ну ось цю.

Справді? І на котрій ж то сторінці я Вам вказувала за ВАШИХ дідів, бабусь, батька? Чи може їх поіменно називала? Киньте лінком, бо я, признаюся, вже добре не добачаю. От в окулярах друкую...
    І може нам зіскануєте приказ від влади, чи може особисто пана Ющенка. Поштою Вам вислали, імейлом? ;)

• Подобається Подобається x 4
  15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Звичайно, шанування "своїх" - то Ваша, Степаничу, справа.
    От галасування на "не ваших" поминках стосується не лише Вас.
    Не шуміть тут!

16. Степаныч

:good::clapping:
    От за це велика людська вдяка!:give_rose:
    Які суди? Кого з ким? Поцікавтесь у посадових осіб місцевого самоврядування. Звісно, не на ЗУ.
    Яка різниця? Чи Ви вважаєте, що рідних поминати потрібно по-одному, а нерідних по-іншому?

ЗІ: З приводу окуляр заздрю. Я от вимушений ТБ дивитися в окулярах, що дуже незручно.:cry:
    Гугля не працює?:scratch_one-s_head:

Але ж і мене також. Нє?
    Хто???

17. Шурави

Шурави Well-Known Member

Представляете, святкувала і святкуе, і ВОСР, і День Перемоги, і різдво, і паску.

Не вам про мою матусю говорить, ви і жалюгідної частини не бачили того, що їй довелося.

В матусиному селі, аж два пам"ятники поставили, жертвам голодомора. Хороші пам"ятники, добротні, з чорного граніту. А їх в селі, хто це пережив небагато вже лишилось, на пальцях порахувати. Тільки про них ніхто із влади і не згадує.

18. levandivka

То й не несіть сюди оповіді про матусю, якщо дратує обговорення.

Головне ж, що без жодної підказки від влади пам'ятники поставили..? Якби хтось із влади приложився - сільчани б знесли, з лютої ненависти..?

Останнє редагування: 28 лис 2008
  19. Шурави

Шурави Well-Known Member

Тобто, спогали і думки про голодомор тих, хто його пережив, тут не бажані?

Ви не зрозуміли, ці два офіційні пам"ятники якраз влада і поставила.

20. levandivka

Ні!
    Небажані істерики "не твоє, собаче, діло". Принесли сюди оповідь - терпіть коментарі (якщо вони не порушують ПФ).

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)