Оффтопи Салуну

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Читатель_Обкома, 18 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Колеги, допоможіть розшифрувати інформацію, що Чорнобилець старався донести до наших вух.
    Може я російську мову чисто забув?
    Подивився на календар - "актябрскіє празнічкі" вже минули, 25 років з дня смерті Брежнєва відсвяткували, день його народження десь 19 грудня...
    Ну нема приводу для Чорнобильця бути "в кондиції".
    А все-таки... Що він хотів сказати?:dntknw:

• Подобається Подобається x 3
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

А може....теж...:russian_ru:

• Подобається Подобається x 3
  3. Pedro

:))):))):))):haha::haha::haha:

4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Неуважаемый Педро, вы громкость убавьте и не хамите собеседникам. Начните с себя, ок?
    Вспомните, что вы сами не являетесь гражданином Украины. Вы такой же эмигрант. С чего вы взяли, что Украина - родная только для эмигрантов уехавших в Канаду/Австралию/Зимбабве, но только не в Россию? Уж не из выпуска ли "Вечернего квартала", в котором утверждалось, что все патриоты Украины давно в Торонто? Если вы высказываете мысль, будте готовы её пояснить не скатываясь на оскорбления собеседника - это и есть поведение принятое во всём свете. Если же вы пишете лозунги без аргументации, то цель тут одна - родную речь не забыть. Шкода, але вам та вашим прихильникам теж треба "вчитися поводити себе так як це заведено в світі".

• Подобається Подобається x 1
  5. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

ВАм меня трудно понять. :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZPSyNoJ0XsI

6. Pedro

О, Борхес, то виявляється, ви також емігрант! Приємно чути. Так би мовити, товариш по нещастю. Чому ж в східному напрямку? А, розумію...
    Але добре, що хоч зберегли знання української мови. Бо батьки, які емігрували на схід після проголошення незалежності не дуже то дбали щоб їх діти знали українську. Навіть в Галичині. Чи на Волині.
    Ось тільки... коли б ви хоч раз проявили незгоду з тим що писав (навіть не Невстранець), а приміром, тьоркін... хоч би раз. Я б повірив в вашу щирість і незаанґажованість.

• Подобається Подобається x 2
  7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Багато на себе берете... Педро.

8. Pedro

Шановний, ВасМТ, звідки ви це взяли??? В мене є безліч прикладів, що діти, батьки яких були далеко на підступах до "номенклатури", бувши українцями навіть пальцем не поворухнули, щоб їх діти звязали два слова на українській.
    В Луцьку, навчаючись в мед, училищі ( з Антоном Бутейком, до речі), я знав такого собі "Чучу" Ярощука. Батько його, голова облвиконкому Волинської області, був родом з глубокого Полісся.
    "Чуча" ніколи в житті "не опустився" до того, щоб сказати речення по-українськи.
    І це не поодинокий приклад.

9. VasMT

Повторюсь:
    З 1964 по 1972 прожив з батьками в Караганді КаССР. Коли пішов в перший клас, вчив письмову українську мову по УКРАЇНСЬКИМ журналам "Перець" і "Малятко" які мої батьки виписували там... Чуєте kymе, в Казахстані я вчив українську мову, а не на курсах підготовки агентів 5-ї колони...

10. Pedro

Чудово! Я в той же час перебуваючь в тому ж Казахстані (місто Атбасар) передплачував журнали Ранок, Україна і газету Молодь України.

11. Gron

Gron тафгай

Враховуючи кількість саме українців, що підіймали целіну в ті роки, саме ураїнська мова повинна була викладатися у школах, на рівні з російською та казахською.

12. VasMT

Не говоріть дурниць.
    В нашому двоповерховому восьмиквартирному цегляному будинку по вулиці ім. Кузємбаєва (чесслово не знаю хто то є, зара подивлюсь :) ) 76 мешкало сім національностей... Дві сім"ї росіян...
    Подивився... З усього списку можна брати будь-яке ім"я...
    http://lists.memo.ru/d18/f400.htm

13. Gron

Gron тафгай

Нехочу целінну тему розвивати.
    Якщо цікаво. то знайдете, як змінювався з 54 по 62 рр етнічний состав Казахстану і скільке саме українців, з 6 млн приїхавших в ти часи, було.
    Зараз, поряд зімною, живе 4 єврейські сімі, з 10 що найблище знаходяться.
    Гадаєте що я живу у Хайфі?

14. VasMT

Це Ви плутаєте грішне з праведним

15. - Как же много меня мало! :)))
    - Педро лучше знает где и кому ему хамить (так, чтоб безопасно). По всем расчетам получается - здесь! Но всё время что-то не складывалось... Кстати, я чувствую по развитию темы, скоро сложится. Тем интереснее наблюдать.

16. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Как-то меня не сильно волнует ваша вера, если для неё нужно просто не согласиться абы с чем от Невстранца или Тёркина. Просто не согласиться. Увы, я пишу лишь своё мнение, а не программные лозунги ради кармы.

17. Чупага

Чупага Well-Known Member

Заговорили мы в не той теме.Были рыцарские времена или не были?
    Один из примеров благородной глупости.

Скандинавы вошли в устье реки Панты и встали лагерем на острове Нордей.
    Таким образом , англичан и норманов разделял речной рукав;перейти протоку можно было только по мосту или каменному броду, оборона которого не требовала больших сил.Проход оказался заперт накрепко. Однако викинги знали - во всяком случае так представляется,-c кем они имеют дело, и запросили у Беоргхтнота ( правитель Эссекса)позволения переправится. Дабы условия были равные и справедливые для обеих сторон. Беоргхтнот принял вызов и разрешил им перейти на свой берег.Этот поступок имел фатальные последствия .Беоргхтнот погиб, англичане бежали, телохранители- малая дружина сложили головы.

( по сэру Р.Р.Толкину не фантасту ,спецу по англо саксонскому языку знатоку текстов)

18. VasMT

Вот и все, блин, благородство...

19. Чупага

Чупага Well-Known Member

Зато до сих пор помнят.:mocking:
    Не даю оценок, говорю - оно было это рыцарство.

20. VasMT

Так, було...
    Зараз... ??? Благородство: - не бомбити цивільні квартали... не мінувати загальні дороги... не стріляти в червоний хрест...
    Розповідали "іракці"...
    Йшла польська гуманітарна колона під прикриттям наших БТР і БРДМ...
    Посеред дороги почався обстріл... Наші "заінструктовані" - на звязок з Базою... База з Багдадом, Багдад з Київом... Ви мене зрозуміли...
    Кулегські стосунки скінчились...
    І де було лицарство?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)