Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

  1. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Рецепт ієрогліфами написали... )))
     
    • Подобається Подобається x 7
  2. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Их там много этих иероглифоф, чёрт бы не рисовал в переводчике.;)
    Так понял, пока спецов на кухне нет?;)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Ravin

    Ravin Well-Known Member

    Для таких зверских опытов, надо иметь тещу под рукой.;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Про цей чай написано дуже багато:
    А от сам рецепт дуже короткий:
     
    • Подобається Подобається x 10
  5. Venus

    Venus translator

    А я вчора оладки робила, як в шкільних їдальнях. Прості і багато :))).
    Думаю, всі знають, але напишу рецепта:
    0,5 л теплого молока
    20 г дріждів
    1-2 яйця
    пучка солі
    5-8 ст. л. цукру (одним слово до смаку)
    10-12 ст. л. борошна (ложки з чубком!)

    Я доручаю тісто збити міксером своїй доці (так смачніше!:mocking:), даю постояти хвилин 40, перемішую і викладаю столовою ложкою оладки на гарячу сковорідку з дуже невеликою кількістю олії. Виходить дуже багато. Вчора залишилася половина. То їх треба зберігати в баняку під кришкою, не обов'язково на холоді. Зранку кладу на сковорідку, накриваю кришкою і відпарюю на мінімальному вогні - такі ж пухкі, як і звечора.
    Я так детально описала процес, бо пам'ятаю себе 20 років тому - страшно було до плити підходити:blush::cry:. Може комусь пригодиться;)
     
    • Подобається Подобається x 13
  6. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Спасибо! Выручили. Попробую.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Ravin

    Ravin Well-Known Member

    В паре с водовкой?
    Куда без неё?
     
  8. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    Я уже отправил жену на кухню
     
    • Подобається Подобається x 6
  9. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А я роблю печінковий паштет:)
     
    • Подобається Подобається x 7
  10. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Куди б то чоловіка відправити?.. )
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    А я готувала ніжки свинячі за німецьким рецептом.

    Ніжки - 2 (бажано молоденьки)
    Вино червоне - 1 склянка
    Цибуля - 1
    Гвоздика - 10
    Сіль
    Чорн. перець
    Перець горошком - 5-6
    Лавровий лист - 1
    Морква - 1
    Олія
    Верш.масло
    Сухарі

    Ніжки вимити, добре почистити і розрізати уздовж. Зробити надрізи у ніжках і вставити гвоздику. Покласти у кастрюлю і залити 2 літрами води. Добавити сіль, моркву, цибулю, спеції і вино. Варити на повільному вогні 1,5 г. Дістати, зняти м'ясо з кісток, обкачати у сухарях та обжарити у жирі.
     
    • Подобається Подобається x 11
  13. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Ні, за печінкою. :)

    Беручи до уваги те, що я не займаюсь домашніми справами протягом тижня, а також майже не займаюсь дітьми - стараюсь компенсувати принаймі на вихідних смакотами. :)
     
    • Подобається Подобається x 8
  14. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А фото де?????

    Я вже менше готую,треба худати,але хотіла хліб спекти....не виявила чомусь в своєму холодильнику дріжджів,але виявила всякий непотріб,який повикидала і зрештою помила холодильник....( і балкон після зими)....Скільки того всього повикидала, ви б бачили
     
    • Подобається Подобається x 11
  15. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    А у кого яке Великоднє меню??? можливо є якісь страви (ну окрім традиційних), які Ви готуєте саме на Великдень?
    П.С: до мене майбутня свекруха на свята в гості приїздить, от і думаю чим би її здивувати)))
     
    • Подобається Подобається x 7
  16.  
    • Подобається Подобається x 11
  17. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Не в моєму випадку...свекруха хворіє, тому.....
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    [​IMG]
    Тілапія під овочевою шубою:)
     
    • Подобається Подобається x 15
  19. Summer

    Summer Well-Known Member

    в мене нині піца ( по рецепту, що я викладала вище) з грибами та моцарелою, тісто тоненьке, ммм супер! половина на завтра тіста в холодильнику. А ще пляцок- манник з ананасами -то вже на завтра ))
    І в мене запитання :) які сухі дріжджі найкращі, якими ви користуєтесь? :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  20. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Мені чомусь ніколи тісто з сухих дріжджів не вдається.
    А піцу повашому рецепту пекла, смачна була.

    Нині випробовувала нову форму, спекла медівник, перемастила сметаною з чорносливом, але на верх сметани не вистачило, тому просто залила помадкою:
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 14
а де твій аватар? :)