Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. Чупага

Чупага Well-Known Member

Она очень разная .Красненькая мелкая проще и быстрее готовится .
    Потом разберётесь, размер и цвет имеет значение ,на базарах должен быть выбор бобовых может и продавцы подскажут что к чему.

• Подобається Подобається x 5
  2. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Еле нашёл в супермаркет заехал (там точно всё есть) и уже взял. Но жёлто коричневую. У нас она не в ходу. Как и кукурузная (А я её люблю заразу)
    А у друга узнавал, тот рецепт блюда, который я ел у него в гостях. Суп мне не понравился. А вот тушёная с овощами, грибами и беконом, была супер.

• Подобається Подобається x 4
  3. Bambook

Bambook Persona non grata

Ги... Тушкованими з овочами, грибами і беконом будуть добрі і чечевиця, і горох, і квасоля, і біб, і нут, і все що хочеш :)

• Подобається Подобається x 7
  4. Chaldon

Проверим что получится. Я же говорю, для нас это новое. Я фасоль добавил в борщ, не кто дома есть не стал. Потом измельчил по полам и не стал говорить, до сих пор едят и уже целиком ложу. Нравится.:)

5. Bambook

До речі, корисно доволі брати квасолю побільше, підварювати і знімати шкірку перед використанням. По-перше, вона трохи розвариться і буде не така помітна для домашніх ваших, по-друге, дуже полегшите життя кишківнику...

6. Chaldon

Что я стал делать, цвет приятный и не чего твёрдого. А вот не думал что шкурка плохо воздействует на кишки. Сорри!

• Подобається Подобається x 3
  7. Filosof

Filosof Well-Known Member

І я збираюсь сьогодні жарити рибу - по-польскі. :)

8. Bambook

картопелька, печена просто в шкірці, з огірочком квашеним, сметаною і тертим хріном - хороший спосіб організувати обід, практично не відриваючись від роботи...

• Подобається Подобається x 6
  9. Chaldon

Так! По польски вот мне не о чём не говорит. Рецепт в студию, будь ласка.;)

• Подобається Подобається x 2
  10. Чупага

Чупага Well-Known Member

Трошки про бобові.
    З широкодоступних більше іранську квасолю люблю зелена дрібна-маш.
    Йде до рису і до світлих супів.
    Грубу квасолю чи боби не вимочуючи якнайшвидше розварити додавши в суп або борщу соду.
    По бобовим хитрощів море -вимочувати у вині або пиві на ніч , довше томити на вогні або в печі буде смачніше.
    Сам не практикую- надмірності.

11. Кохана

Кохана LuBimaya

У мене сьогодні на обід капусняк, на вечерю - різотто, на десерт оладки і компот із сушки та ягід морожених...

• Подобається Подобається x 6
  12. poetka

poetka Дуже важлива персона

я м"ясо тушкую(голова в самої як баняк........)горох варю,буде п"юре.......Ше зараз компот поставлю,тай все.....Немаю сил,таке враження шо я втомлена як морально так і фізично..........

• Подобається Подобається x 12
  13. Chaldon

Ну что. Сготовил чечевицу. На вид получилась невзрачна (первый блин комом), фоткать не стал. Зато вкусно зараза. Все с удовольствием поели, кроме дочери. Придёт домой попробует. Понравится ей, тогда всё ОК! Я готовил чечевицу в первой, а семья первый раз её пробовали. :good:

• Подобається Подобається x 8
  14. Chaldon

Так как рыба для меня второй по значимости продукт после мяса.
    Испробую оба варианта. Дякую!:give_rose:

• Подобається Подобається x 8
  15. Bambook

Дівчата, не сваріться. Польща теж не така вже й маленька, не можуть вони всі готувати рибу однаково :)
    Я от знаю рецепт риби по-польськи з околиць Вроцлава, то там схоже на другий рецепт, але яйця обовязково перепелині і в соус має йти ще півсклянки молодого вина. І риба має бути менш жирна...
    А ше на "Майстрі" є такий от рецепт Камбали по-польськи:

16. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ніхто і не свариться.Я дала класичний рецепт риби по-польски з підручника по кулінарії.

17. Bambook

Маріванівна, а вона списує! :)))

Я взагалі про оцю фразу:
    Те, що в вашій кулінарній книзі саме такий рецепт, не значить, що він є єдиний справжній, а то якась одеська вигадка.
    У багатьох українських і російських кулінарних книгах можна знайти рецепт Спагетті Болонезе з молоком, шпондером і ше купою всіляких інгрідієнтів, яких ніде в італії для цієї страви не використовують всіх одночасно. Це був експеримент Академії кулінарного мистецтва, який виявився невдалим і не прижився. Але, видно, автори тих книжок ні в Італії не були, ні історії страви до кінця не дочитали...

• Подобається Подобається x 2
  18. Alias

Це не кулінарна книга,а ПІДРУЧНИК.Це як ГОСТ і ТУ,розумієте? Є класичні рецепти страв,а інші схожі вже типу ТУ.
    Ні в якому разі не заперечую інших рецептів і залюбки ними користуюсь.
    Є безляч рецептів ,наприклад.фаршированої щуки,але є КЛАСИЧНИЙ від якого пішли інші не менш смачні .

19. Bambook

Розумію, що ви хочете сказати, але аж ніяк не підтримую. Ще раз згадаю про Болонезе (ну просто то моя улюблена страва). Класичний, за вашими мірками (він не просто з підручника, він розроблявся Академією кулінарного мистецтва!) рецепт просто неможливо їсти! І його ніхто ніколи не готував в умовах реальної кухні.
    Тому я класичним, особливо якщо йде прив'язка до території, той, який найбільш поширений на цій території.
    Бо підручники різні люди складають. То був вибір одного чи може кількох людей, базований на суб'єктивному досвіді і суб'єктивному смаку, злегка, можливо, підобгрунтований технологічною необхідністю та калькуляцією витрат. Цілком імовірно, що свого часу, за совка, власне класичний чи популярний рецепт "усушали", аби він вписувався в певні витрати та продукти, легкодоступні радянській людині. Наприклад, так, як сталося з салатом "Олів'є", з якого зникли мясо рябчика, оливки, каперси, зате з'явилися морква, ковбаса, горошок...

• Подобається Подобається x 5
  20. Alias

Власне..:)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)