Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

  1. Чупага

    Чупага Well-Known Member

    Она очень разная .Красненькая мелкая проще и быстрее готовится .
    Потом разберётесь, размер и цвет имеет значение ,на базарах должен быть выбор бобовых может и продавцы подскажут что к чему.
     
    • Подобається Подобається x 5
  2. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Еле нашёл в супермаркет заехал (там точно всё есть) и уже взял. Но жёлто коричневую. У нас она не в ходу. Как и кукурузная (А я её люблю заразу)
    А у друга узнавал, тот рецепт блюда, который я ел у него в гостях. Суп мне не понравился. А вот тушёная с овощами, грибами и беконом, была супер.
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Ги... Тушкованими з овочами, грибами і беконом будуть добрі і чечевиця, і горох, і квасоля, і біб, і нут, і все що хочеш :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  4. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Проверим что получится. Я же говорю, для нас это новое. Я фасоль добавил в борщ, не кто дома есть не стал. Потом измельчил по полам и не стал говорить, до сих пор едят и уже целиком ложу. Нравится.:)
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. Bambook

    Bambook Persona non grata

    До речі, корисно доволі брати квасолю побільше, підварювати і знімати шкірку перед використанням. По-перше, вона трохи розвариться і буде не така помітна для домашніх ваших, по-друге, дуже полегшите життя кишківнику...
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Что я стал делать, цвет приятный и не чего твёрдого. А вот не думал что шкурка плохо воздействует на кишки. Сорри!
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    І я збираюсь сьогодні жарити рибу - по-польскі. :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. Bambook

    Bambook Persona non grata

    картопелька, печена просто в шкірці, з огірочком квашеним, сметаною і тертим хріном - хороший спосіб організувати обід, практично не відриваючись від роботи...
     
    • Подобається Подобається x 6
  9. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Так! По польски вот мне не о чём не говорит. Рецепт в студию, будь ласка.;)
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Чупага

    Чупага Well-Known Member

    Трошки про бобові.
    З широкодоступних більше іранську квасолю люблю зелена дрібна-маш.
    Йде до рису і до світлих супів.
    Грубу квасолю чи боби не вимочуючи якнайшвидше розварити додавши в суп або борщу соду.
    По бобовим хитрощів море -вимочувати у вині або пиві на ніч , довше томити на вогні або в печі буде смачніше.
    Сам не практикую- надмірності.
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. Кохана

    Кохана LuBimaya

    У мене сьогодні на обід капусняк, на вечерю - різотто, на десерт оладки і компот із сушки та ягід морожених...
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    я м"ясо тушкую(голова в самої як баняк........)горох варю,буде п"юре.......Ше зараз компот поставлю,тай все.....Немаю сил,таке враження шо я втомлена як морально так і фізично..........
     
    • Подобається Подобається x 12
  13. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Ну что. Сготовил чечевицу. На вид получилась невзрачна (первый блин комом), фоткать не стал. Зато вкусно зараза. Все с удовольствием поели, кроме дочери. Придёт домой попробует. Понравится ей, тогда всё ОК! Я готовил чечевицу в первой, а семья первый раз её пробовали. :good:
     
    • Подобається Подобається x 8
  14. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Так как рыба для меня второй по значимости продукт после мяса.
    Испробую оба варианта. Дякую!:give_rose:
     
    • Подобається Подобається x 8
  15. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Дівчата, не сваріться. Польща теж не така вже й маленька, не можуть вони всі готувати рибу однаково :)
    Я от знаю рецепт риби по-польськи з околиць Вроцлава, то там схоже на другий рецепт, але яйця обовязково перепелині і в соус має йти ще півсклянки молодого вина. І риба має бути менш жирна...
    А ше на "Майстрі" є такий от рецепт Камбали по-польськи:
     
  16. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ніхто і не свариться.Я дала класичний рецепт риби по-польски з підручника по кулінарії.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Маріванівна, а вона списує! :)))

    Я взагалі про оцю фразу:
    Те, що в вашій кулінарній книзі саме такий рецепт, не значить, що він є єдиний справжній, а то якась одеська вигадка.
    У багатьох українських і російських кулінарних книгах можна знайти рецепт Спагетті Болонезе з молоком, шпондером і ше купою всіляких інгрідієнтів, яких ніде в італії для цієї страви не використовують всіх одночасно. Це був експеримент Академії кулінарного мистецтва, який виявився невдалим і не прижився. Але, видно, автори тих книжок ні в Італії не були, ні історії страви до кінця не дочитали...
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Це не кулінарна книга,а ПІДРУЧНИК.Це як ГОСТ і ТУ,розумієте? Є класичні рецепти страв,а інші схожі вже типу ТУ.
    Ні в якому разі не заперечую інших рецептів і залюбки ними користуюсь.
    Є безляч рецептів ,наприклад.фаршированої щуки,але є КЛАСИЧНИЙ від якого пішли інші не менш смачні .
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Розумію, що ви хочете сказати, але аж ніяк не підтримую. Ще раз згадаю про Болонезе (ну просто то моя улюблена страва). Класичний, за вашими мірками (він не просто з підручника, він розроблявся Академією кулінарного мистецтва!) рецепт просто неможливо їсти! І його ніхто ніколи не готував в умовах реальної кухні.
    Тому я класичним, особливо якщо йде прив'язка до території, той, який найбільш поширений на цій території.
    Бо підручники різні люди складають. То був вибір одного чи може кількох людей, базований на суб'єктивному досвіді і суб'єктивному смаку, злегка, можливо, підобгрунтований технологічною необхідністю та калькуляцією витрат. Цілком імовірно, що свого часу, за совка, власне класичний чи популярний рецепт "усушали", аби він вписувався в певні витрати та продукти, легкодоступні радянській людині. Наприклад, так, як сталося з салатом "Олів'є", з якого зникли мясо рябчика, оливки, каперси, зате з'явилися морква, ковбаса, горошок...
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Власне..:)
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)