Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

  1. borkhes

    borkhes Дуже важлива персона

    Варите хоть? :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Salata

    Salata Well-Known Member

    Я люблю, когда время есть поколдовать, часть томата слегка пассеровать с луком, а часть - нет, сразу в борщ. Если есть самодельная заправка (помидоры-красный болгарский-чеснок-острый перец на мясорубке, закипело и в банки), то еще ее сверху. Всего томата немного кладу. Ну и болгарский, в морозилке или свежий - обязательно. А вот свеклу, морковь - нет. Кубанский борщ. Оранжевый :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    Я підсмажую томат, щоб борщ був червоний, насичений.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Honda

    Honda Well-Known Member

    А томатний соус я взагалі не добавляю, ну хіба що домашній з помідор, не подобається присмак....
     
  5. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Присмак томатного СОУСУ я теж не люблю,а томат то трохи інше.Томат то просто уварені помідори.Саме краще це коли замість томату використовується томатний сік власного приготування.Томатний сік в пакетах і поряд не стояв,то просто розведена томатна паста.
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    В мене нема проблем з кольором борщу. Я роблю майже так само, як Любімая - не варю буряк, а тушу його з морквою та цибулею на сковорідці. По перше, буряк тоді не розмазня виходить, а хрумкий такий, прикольний, а по друге, час значно економиться, якщо його попередньо не варити. Тільки я буряк додаю тушитись до цибулі і моркви, коли вони вже трохи підтушені, а не разом, і буряк відразу скроплюю трохи оцтом. Ще я фанатка часника, тому тицяю 4-5 зубчиків, розрізаних навпіл, в ці тушені овочі. Ням-нямка! :nyam2:

    ---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ----------

    Я даю, бо після нього такі мацьопкі баночки лишаються, в яких зручно зберігати різні приправи :shy:
     
    • Подобається Подобається x 9
  7. borkhes

    borkhes Дуже важлива персона

    Насколько я понимаю, избавиться от привкуса можно пассировкой.
    Гм, борщ без свеклы, я правильно вас понял? :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    Що таке "пассировка"?
     
  9. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Щодо "оранжевого борщу". Мої бабці в центральній Україні теж такий варили. Але там все одно був буряк, просто вони його кидали варитися відразу просто в борщ - навіть раніше за картоплю, і він вварювався. Плюс сметана відразу просто в баняк. Плюс помідори - так само відращу туди, а не тушковані. От і виходив він іншого кольору і трохи інший на смак. Але все одно смачний. А взагалі колись бачив у старій кулінарній книжці окремий розділ "борщі" - там кілька десятків різних варіантів було...
     
    • Подобається Подобається x 8
  10. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    Зі сметаною борщ довго не постоїть. Хіба зразу їсти. Але кому хочеться варити тільки на раз? Я для нас двох варю першого 3 літри і кілька днів їмо.
     
    • Подобається Подобається x 5
  11. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Тому зараз так і не роблять. А в моєї бабці було пятеро дітей, зяті й невістки, два десятки внуків і правнуків - там інакше як на раз не виходило :) Навіть при тому, що був такий баняк для борщу - в мене на кухні немає жодного, який вміщав хоча б третину того :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Це зажарка:)В кулінарії термін-пасеровка.
    В підручнику з кулінарії борщ без буряка має назву "московський"але там,здається ще чи то копченості йдуть,чи ковбасні вироби .Треба знайти книжку перечитати.
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. borkhes

    borkhes Дуже важлива персона

    Хм, пойду сам что-ль рецепт поищу. Название обязывает. :mocking:
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Salata

    Salata Well-Known Member

    Да. Знаю, что неформальный борщ (само название - буряковы щи), однако вот так. Морковь и свекла в горячих блюдах мною не приветствуются, за парой-тройкой исключений :)

    Еще вареники с творогом - исключительно без сахара :) (второе блюдо, не десерт).

    Вот вареники леплю "веревочкой", всегда думала, что это чисто украинское. Ан нет :)

    Это по поводу "все по-своему делают". :)

    З.Ы.Сын, когда был маленький, борщ есть отказывался. А вот "оранжевый суп" - за милую душу. Туда же "зеленый суп", "красный суп" (это все борщи, ему я со свеклой отдельно делала послаще). Да, и "желтый суп" - куриный :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Вибачаюсь,борщ без картоплі московський.без буряка то вже щі:)
     
  16. Salata

    Salata Well-Known Member

    http://kuking.net/2_907.htm

    На самом деле на Кубани и со свеклой борщ делают, и без свеклы. Просто без свеклы больше нигде не встречала. Болгарского только от души нужно. И чуть чесночка. Самую малость, в самом конце :)

    Да, и автор права. В борще у нас больше всего ценится кислинка. Вот поэтому я часть томата не пассерую. Там кислинка остается. Летом, конечно, только помидоры. Но если их тоже слегка пассеровать, будут кислее.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    І я так варю,точнісінько.....але взимку буряк відварюю(десь хв. 15) потім тушкую вже з готовими морквою і цибулею і бульйоном з каструлі десь 4 хв.правда без томату,коли помідори є додаю їх.

    ---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

    І ще щоб буряк кольору не втрачав додаю капку цукру і зажарку оту всю вкидаю перед тим як виключати борщ....бо чим довше кипить тим він стає світлішим і тьмяним...а я люблю бурдовий борщ....а ще більше молодий,з молодих весняних овочів,ну але такий борщ весняний гріх варити на бульйонах.....;)
     
    • Подобається Подобається x 5
  18. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    В кислому середовищі колір буряка не втрачається,тому при варці додають трохи оцту.
    А у мене зараз макарони по-флотськи і салатик з буряка,зеленого горшку і зеленої цибульки.Пізніше буде вівсяне печиво.
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Кохана

    Кохана LuBimaya

    А у мене сьогодні висить дохла миша і в холодильнику і в баняках.. так впадло щось робити, що то капєц....
     
    • Подобається Подобається x 9
  20. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    БРАВІСІМО!!!!!!!!!!!!:good:
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)