Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

  1. borkhes

    borkhes Дуже важлива персона

    Жаль! Не люблю рецепты, где сам не понимаю что для чего нужно. :sorry:
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Горілка для тіста необхідна,щоб воно було пористе,м"яке....
     
    • Подобається Подобається x 9
  3. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Вот же едрига её бери. Теперь знаю для чего её люди пьют. :good: (для каждого доза индивидуальна).
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Кохана

    Кохана LuBimaya

    Молодец, Іруся! Я їх взагалі то не люблю, але ти так все розписала,що ї я захотіла спробувати зробити...
    Але мій чоловік то точно їсти не буде...
     
    • Подобається Подобається x 8
  5. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А я навіть не знаю,де у нас можна купити:

    - рис для суші
    - норі (темно-зелені листки)
    - васабі (зелений хреновий соус)

    ---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

    Я вінегрету наробила,як здуріла,цілу мисяру......
     
    • Подобається Подобається x 7
  6. Кохана

    Кохана LuBimaya

    все продається в сільпо.. там навіть окрема стійка є все для суші

    ---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

    ось тільки мені щось ото слово не подобається "хреновий".. зразу читається з наголосом на "о"... а правильно "хріновий", бо хрін
     
    • Подобається Подобається x 7
  7. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    Я так думаю, що головне рис правильно зробити, точніше приправити. Я просто промила в кількох водах, засипала в кип'ячену підсолену воду і готувала 16 хв на найменшому вогні під кришкою, а потім поставила біля відкритого вікна, поклавши під кришку рушник, який витягував вологу. Тому рис вийшов не такий, як в ресторані, а простий. Може якби знайшла сезам і ним посипала, то було б краще. Наступного разу буду пробувати з морською сіллю чи оцтом рисовим. Але коли макається в соєвий соус, то досить смачно.
    В нас в маленькому супермаркеті типу як Сільпо в ЦУМі, то нічого не було. А в такому нормальному великому, як Сільпо чи Арсен на Науковій, то було.
    - рис лежав біля рису. На пачці так написано - рис для суші.
    - норі були на стелажі біля відділу рибного, де продається морожена риба, ікра тощо. Взагалі на тому стелажі були японські продукти, навіть вироблені в Японії (ще різні макарони і соуси)
    - той васабі, який на фото, теж був на тому стелажі. Але не було ціни. Ми на поличках біля соусів і гірчиці знайшли ще один васабі, але польського виробництва. Взяли обидва, щоб на касі ціну глянути, але забули і обидва купили. Японський коштував 27 грн, польський - 10 грн. Але японський набагато міцніший і ту купку на тарілочці на фото ми 2 дні їли, поки всі суші не з'їли і то ще лишилось! До речі, в японському в списку складників нема всяких Е, які є в польському.

    На польських форумах пишуть, що все для суші можна купити в магазинах типу "натуральне харчування" чи "делікатеси". Я дивилась на сайті гіпермаркету ідентичного до нашого Метро, то там знайшла продукти для різних кухонь світу, зокрема ці японські продукти для суші.

    ---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

    LuBimaya,
     
    • Подобається Подобається x 6
  8. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    Там де і звичайна сіль. :))) Можна ще в аптеці спитати, якщо у супермаркеті нема.
     
    • Подобається Подобається x 5
  9. syavych

    syavych копач

    Біля звичайної солі :) Правда рідко її можна побачити, але все ж буває. Останнього разу брав в Сільпо, але була й в Ашані


    ---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

    А ще буквально вчора набрів на будку з східними прибамбасами всередині універмагу Львів (Вам то близенько :) ). Ціни непогані, але невідомо яка якість (соєвий соус в баночках без будь-якого маркування - мабуть куплені "на розлив", а тут вже вдома розфасовані по баночках :))) ).
     
    • Подобається Подобається x 6
  10. Summer

    Summer Well-Known Member

    все для суші є в Метро, ціни нормальні, сама вивчала там цілий величезний вибір ))
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. тому й норі крутяться - не від температури, а від вологості. рис треба остужувати, перемішуючи :hang1: (сАма нудна частина у цілому процесі, як на мене :) ) якщо подивитесь відео, то там все і без знання мови зрозуміло. і оцет додає рису блискучості і розсипчастості
    а для чого сіль? соєвий соус, не достатнто солоний хіба? але, молодь поки про високий тиск не задумується, то мабуть і нормально :)
    а взагалі, Ви - молодець, суші - багато уваги потребують :) і Ваші апетитно вииглядають і я впевнена, що смакували не гірше :good:
     
    • Подобається Подобається x 5
  12. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ось ці два інгидієнти як на мене.ну ніяким боком не мають відношення до суші...особливо майонез:)
    я теж вже задумуюсь над цим..ще трішки і "созрєю":)
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Ваша не правда. В суши из крабовых палочек, яйца и огурца майонез очень даже подходит. В принципе он и к рыбе как и мясу подходит. Есть индивидуальная не переносимость оного.:)
    [​IMG]
    Столько вариантов суши роллы.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 4
  14. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ну так я ж "чайник" в сушАХ:)Я взагалі думала,що крім соєвого соусу і васабі їх більш ні з чим не їдять
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Кохана

    Кохана LuBimaya

    Челдон, то Ви самі все накрутили???? Супер! Я в захваті!
     
    • Подобається Подобається x 4
  16. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

    Я не это имел в виду. И не назвал вас чайником. А просто в состав майонеза входит всё то, что по отдельности добавляем в суши (суси). И он подходит для мало бюджетных суши.
    Мы же не зацикливались на чисто японской кухни? Или как? ;)

    Не-а. Руки не под это заточены. Нарыл на просторах интернета. :cry:
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Та ну! То Челдон з нету витягнув картинки:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Chaldon

    Chaldon Well-Known Member

  19. Кохана

    Кохана LuBimaya

    тю блін... а я вже подумала, що Ви мега-кухар...
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

     
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)