Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Жаль! Не люблю рецепты, где сам не понимаю что для чего нужно. :sorry:

• Подобається Подобається x 1
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

Горілка для тіста необхідна,щоб воно було пористе,м"яке....

• Подобається Подобається x 9
  3. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Вот же едрига её бери. Теперь знаю для чего её люди пьют. :good: (для каждого доза индивидуальна).

• Подобається Подобається x 4
  4. Кохана

Кохана LuBimaya

Молодец, Іруся! Я їх взагалі то не люблю, але ти так все розписала,що ї я захотіла спробувати зробити...
    Але мій чоловік то точно їсти не буде...

• Подобається Подобається x 8
  5. poetka

poetka Дуже важлива персона

А я навіть не знаю,де у нас можна купити:

- рис для суші
    - норі (темно-зелені листки)
    - васабі (зелений хреновий соус)

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

Я вінегрету наробила,як здуріла,цілу мисяру......

• Подобається Подобається x 7
  6. Кохана

Кохана LuBimaya

все продається в сільпо.. там навіть окрема стійка є все для суші

---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

ось тільки мені щось ото слово не подобається "хреновий".. зразу читається з наголосом на "о"... а правильно "хріновий", бо хрін

• Подобається Подобається x 7
  7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я так думаю, що головне рис правильно зробити, точніше приправити. Я просто промила в кількох водах, засипала в кип'ячену підсолену воду і готувала 16 хв на найменшому вогні під кришкою, а потім поставила біля відкритого вікна, поклавши під кришку рушник, який витягував вологу. Тому рис вийшов не такий, як в ресторані, а простий. Може якби знайшла сезам і ним посипала, то було б краще. Наступного разу буду пробувати з морською сіллю чи оцтом рисовим. Але коли макається в соєвий соус, то досить смачно.
    В нас в маленькому супермаркеті типу як Сільпо в ЦУМі, то нічого не було. А в такому нормальному великому, як Сільпо чи Арсен на Науковій, то було.
    - рис лежав біля рису. На пачці так написано - рис для суші.
    - норі були на стелажі біля відділу рибного, де продається морожена риба, ікра тощо. Взагалі на тому стелажі були японські продукти, навіть вироблені в Японії (ще різні макарони і соуси)
    - той васабі, який на фото, теж був на тому стелажі. Але не було ціни. Ми на поличках біля соусів і гірчиці знайшли ще один васабі, але польського виробництва. Взяли обидва, щоб на касі ціну глянути, але забули і обидва купили. Японський коштував 27 грн, польський - 10 грн. Але японський набагато міцніший і ту купку на тарілочці на фото ми 2 дні їли, поки всі суші не з'їли і то ще лишилось! До речі, в японському в списку складників нема всяких Е, які є в польському.

На польських форумах пишуть, що все для суші можна купити в магазинах типу "натуральне харчування" чи "делікатеси". Я дивилась на сайті гіпермаркету ідентичного до нашого Метро, то там знайшла продукти для різних кухонь світу, зокрема ці японські продукти для суші.

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

LuBimaya,

• Подобається Подобається x 6
  8. Filosof

Filosof Well-Known Member

Там де і звичайна сіль. :))) Можна ще в аптеці спитати, якщо у супермаркеті нема.

• Подобається Подобається x 5
  9. syavych

syavych копач

Біля звичайної солі :) Правда рідко її можна побачити, але все ж буває. Останнього разу брав в Сільпо, але була й в Ашані

---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

А ще буквально вчора набрів на будку з східними прибамбасами всередині універмагу Львів (Вам то близенько :) ). Ціни непогані, але невідомо яка якість (соєвий соус в баночках без будь-якого маркування - мабуть куплені "на розлив", а тут вже вдома розфасовані по баночках :))) ).

• Подобається Подобається x 6
  10. Summer

Summer Well-Known Member

все для суші є в Метро, ціни нормальні, сама вивчала там цілий величезний вибір ))

• Подобається Подобається x 3
  11. тому й норі крутяться - не від температури, а від вологості. рис треба остужувати, перемішуючи :hang1: (сАма нудна частина у цілому процесі, як на мене :) ) якщо подивитесь відео, то там все і без знання мови зрозуміло. і оцет додає рису блискучості і розсипчастості
    а для чого сіль? соєвий соус, не достатнто солоний хіба? але, молодь поки про високий тиск не задумується, то мабуть і нормально :)
    а взагалі, Ви - молодець, суші - багато уваги потребують :) і Ваші апетитно вииглядають і я впевнена, що смакували не гірше :good:

• Подобається Подобається x 5
  12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ось ці два інгидієнти як на мене.ну ніяким боком не мають відношення до суші...особливо майонез:)
    я теж вже задумуюсь над цим..ще трішки і "созрєю":)

• Подобається Подобається x 2
  13. Chaldon

Ваша не правда. В суши из крабовых палочек, яйца и огурца майонез очень даже подходит. В принципе он и к рыбе как и мясу подходит. Есть индивидуальная не переносимость оного.:)
    Столько вариантов суши роллы.

14. Alias

Ну так я ж "чайник" в сушАХ:)Я взагалі думала,що крім соєвого соусу і васабі їх більш ні з чим не їдять

15. Кохана

Кохана LuBimaya

Челдон, то Ви самі все накрутили???? Супер! Я в захваті!

16. Chaldon

Я не это имел в виду. И не назвал вас чайником. А просто в состав майонеза входит всё то, что по отдельности добавляем в суши (суси). И он подходит для мало бюджетных суши.
    Мы же не зацикливались на чисто японской кухни? Или как? ;)

Не-а. Руки не под это заточены. Нарыл на просторах интернета. :cry:

17. Alias

Та ну! То Челдон з нету витягнув картинки:)

18. Chaldon

19. Кохана

Кохана LuBimaya

тю блін... а я вже подумала, що Ви мега-кухар...

20. Alias

а де твій аватар? :)