Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. deva

deva Well-Known Member

Смакуйте на здоровячко)))

• Подобається Подобається x 1
  2. Peri

Peri Well-Known Member

Щось типу аджики,кетчупу...:)

3. ENNI

ENNI Well-Known Member

Давно готую дуже смачну аджику по рецепту азербайжанки.
    Рецепт.
    1. Помідори - 5 кг
    2. Ротунда - 2 кг
    3. Кислі яблука - 1 кг
    4. Часник - 400 гр.
    5. Оцет - 300 гр.
    6. Олія - 200 гр.
    7. Цукор - 200 гр.
    8. Сіль - 5 ст. л.
    9. Гострий перець - 4-5 стручків.
    Пункти 1-3 пропустити через мясорубку і тушити 2,5 години. Потім додати пункти 4-9 і ще тушити 30 хвилин. Розкладати в гарячі стерилізовані банки і закручувати. З цього рецепту виходить 12-13 півлітрових банок.

---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

До літньо-осінньої тематики.
    Пиріг з капустою
    Тісто:
    5 яєць, 1 б. майонезу, 0,5 скл. сметани, 0,5 ч.л. соди+оцет, 7 ст. ложок муки.
    Начинка:
    1 головка капусти,цибуля, морква, багато зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля).
    Спочатку приготувати начинку. Нашинкувати капусту. На сковорідці піджарити цибулю, моркву і додати капусту. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності. Коли трохи застине, додати зелень. Начинка готова.
    Переходимо до тіста: всі інгредієнти збити. І тісто готове.
    Змастити деко олією. Більшу частину тіста виливаємо на деко. Зверху кладемо начинку і заливаємо рештою тіста.
    Пекти 30 хв. при температурі 180-190 градусів.
    Пиріг дуже легкий через те , що тісто омлетне.
    Всім смачного! Хто спробує, пишіть, чи сподобалось.

• Подобається Подобається x 5
  4. Summer

Summer Well-Known Member

я роблю -просто, швидко та смачно
    помідори, перець солодкий любого кольору, перець чілі, часник.Все це добро на м'ясорубці перемолоти + сіль,перець, 1 ст ложка оцту, перемішати і в банки прото чисті, я не стирилізую і в холодильник. Всі інгредієнти беру на око, тільки чілі багато не давайте 5-7 шт, бо сильно гостре буде )) СМАЧНОГО :)

• Подобається Подобається x 6
  5. ENNI

ENNI Well-Known Member

Так, але воно довго не стоїть.

6. Summer

Summer Well-Known Member

до Нового року в холодильнику стоїть -якщо раніше не з'їсте, гарантую ))

7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А що б такого цікавого з синеньких зробити? Може хто має перевіреного рецепта?

8. Summer

Summer Well-Known Member

Аліас - можна ікру, салат, а можна запіканку , мені давали рецепт овочевої запіканки дописами вище, ммм смакота!

• Подобається Подобається x 2
  9. Мусаку, конечно! http://www.gotovim.ru/national/greek/musaka.shtml :) Сам не готовил, но на Кипре обязательно заказываю, в каждой таверне чуть по-своему выходит...

• Подобається Подобається x 3
  10. Alias

Та ні, дякую за мусаку, але мені щось таке на зиму законсервувати б:)

11. Peri

Peri Well-Known Member

12. Salata

Salata Well-Known Member

"10 на 10", заготовка на икру, подсушить-заморозить. Можно "под грибы", если грибов в округе не слишком много :) А, можно еще квашеные с морковью. Их стерилизуют, правда долго. Или, если есть возможность - в подвале постоят отлично без стерилизации.

13. Alias

Я люблю квашені.дайте , будь ласка рецепта.Хочу зробити сама і рідних здивувати:)

14. Salata

Salata Well-Known Member

Баклажаны.

Варим в соленой воде 30г. соли/1 л. Чуть больше минуты после закипания. Достаем, кладем под пресс до остывания (я придавливаю сверху доской побольше и на нее кастрюльку с водой. нужно чтобы только вышла вода, потому что они как губка. Передавливать не стоит.)

Начиняем остывшие баклажаны фаршем, перевязываем ниточками, плотно укладываем в трехлитровую банку.

На третий день после начала брожения заливаем банку подсолнечным маслом на 1-2 см сверху. Масло предварительно довести до кипения и охладить (это если они будут храниться в холоде) У меня в холодильнике доживают до Нового года. Стерилизовать - долго, как икру такого объема. Не пробовала, только слышала.

На 1 банку: 2.3 кг баклажан, 100 г. корня петрушки, 0.5 кг. моркови, 1-2 болгарских, 1 бурый помидор (если нет, не нужно), несколько зубков чеснока. Зелень - по вкусу, но только если хранить не закатывая.

Фарш: морковь, пассировать, добавить болгарский и помидор (все на терке), корень петрушки, чеснок. 40гр соли на 1 кг. фарша.

По своему опыту: все зависит от моркови. Нужна сочная, красновато-оранжевая. Пассировать - только чтобы слегка стала мягкой. Немного добавляя воды, чтоб не пересохла. Баклажаны важно не переварить, чтобы были "хрумкие". Получатся мягкие - ничего, просто не так вкусно. Если любите очень острое, можно добавить красного перца.

Объемы делаю на глаз. Если фарш остается, держу наготове капустные листья как для голубцов. Остатки фарша в них и в ту же банку. Место всегда находится :)

15. Alias

Дякую:give_rose::give_rose:

16. Summer

Summer Well-Known Member

От за рецептом deva Овочева запіканка :) [​IMG]

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Терміново потрібен рецепт консервування (маринування) грибів, ніколи цього ще не робила.

Буду дуже вдячна. :)

18. deva

deva Well-Known Member

Гриби мариновані ( робила по цьому рецепту прошлого року-сподобалось))
    1.Найбільше підходить для маринування -білі гриби, опеньки, маслюки. Гриби перебрати, очистити. Якщо великі гриби, то порізати на куски.
    2.підготовлені гриби перекласти в друшляк, кілька разів занурити у відро з холодною водою, дати стекти і скласти їх в емальовану посуду і варити в підсоленій воді (на 1 літр води 50 гр. солі і 2гр. лимонної кислоти - до готовності (бажано при тому ніжки і шапочки варити окремо). Під час варіння збирати піну. Тривалість варіння залежить від розміру і виду (білі гриби, маслюки - 10-15 хв, а опеньки - 20 хв, з моменту кипіння.завжди дивлюсь якщо гриби осіли на дно, то вони вже готові.
    3.варені гриби вибираю шумівкою, щоб стекла вода, укладаю в банки літрові або пів літрові і заливаю окремо приготовленим маринадом на десь 1 см нижче верха горловини банки.
    Маринад: на 1 кг грибів в емальовану посвуду налити 150 гр. води, 4 гр. солі, 0.2 гр. лаврового листа, 0.1 запашного перцю, 0.1 гр. гвоздики, 0.1 гр чорного перцю горошком-довести все це до кипіння, влити 27 гр. оцту і дати прокипіти.
    4. Наповнені грибами банки залити гарячим маринадом накрити кришками і покласти в каструлю з гарячою водою для стерилізації на слабкому вогні. 0.5л. банки - 30 хв., 1л.- 40 хв. Після стерилізації відразу закатати і покласти в прохолодне місце.
    СМАЧНОГО.

• Подобається Подобається x 4
  19. deva

deva Well-Known Member

Для справки. Може комусь потрібно. Може хтось ваги немає.
    Маса, г
    У чайні ложці У столові ложці У склянці 250 гр
    Борошно пшеничне 10 30 160
    Вода 5 18 250
    Вершки 5 14 250
    Горіхи мелені 6-7 20 120
    Ізюм 7 25 190
    Кава мелена 7 20 -
    Какао-порошок 9 26 -
    Кислота лимонна 8 25 -
    Кориця мелена 2 - -
    Крохмаль 10 30 200