Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

:preved: :preved: :preved: І я!! Картоплю, вареники, голубці, пельмені, деруни, борщ, кваскову зупу, тушу в сметані курячі крильця, печінку, мариную оселедець.. Ідеальна вечеря, то картопелька + котлета (чи відбивна) залита сметаною, плюс оселедець і маринований помідор. Ммм.. Ням, ням, хочу до Львова!! :)

• Подобається Подобається x 6
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я себе мала на увазі під Миколаєм. У нас етого гуталіну...

• Подобається Подобається x 5
  3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Ну якщо Вам то не важко ...і в першу чергу не дорого..або може бартер,якийсь організувати,навіть не знаю:give_rose::give_rose::give_rose::blush::blush::blush::blush:Або гроші Вам перешлю,якось домовимось....

• Подобається Подобається x 3
  4. скумбрія холодного копчення. люблю я її, особливо з пвиом. що не люблю, так ще жирнючі руки по тому. знайшла пару рецептів, де руки випачкати можна одному, а їсти - кільком. але той один, все-одно виявляюсь я.

заздалегідь прошу вибачення, що складові буду давати "на око"(як би хто знав, яка у мене спеціальність, то мені б за це стало соромно, а так ...) , бо я так роблю всі салати (тому й не могла брати участь в конкурсі) завжди згадую старий вислів (з тих часів, коли ще дами в капелюшках ходили): з нічого жінка може зробити три речі - салат, капелюшок і сімейниу сварку.

так от, салат зі скумбрією холодного копчення.

діючі особи:

скумбрія - одна
    картопля - близько півкіло, зварена в "мундирах"
    буряк - один, завбільшки з кулачок, відварений в "жупані" :)
    синя цибулина - десь чверть великої такої
    болгарський перець - різнокольорових по половинці
    селера - та її частина, що подібна на рубарб :) одна
    огірок - свіжий, половина довгого такого
    лимон - для вичавлювання з нього соків
    олія - для смаку
    кінза - для пікантності
    листки усякої зелені - для хрумкоту і овітамінювання організму

рибу розбираєм руками на шматочки, (я використала не всю, зберегла десь третину для іншого рецепту)
    картоплю ріжемо кубиками
    буряк ріжемо на четвертини і далі - плястерками. поливаємо олією
    цибулю, перці, селеру - соломкою
    огірок - ріжемо на четвертини і далі - 3-5мм завтовшки
    перемішуємо всіх в одній мисці
    викладаємо в таріль із зеленню
    притрушуєм кінзою
    кропимо лимонни соком і
    вуала: :)

• Подобається Подобається x 14
  5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Суреп!і виглядає гарно.Треба було Вам у конкурсі участь приймати:)

• Подобається Подобається x 4
  6. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Доброго времени суток Вам! Дамам :give_rose: Внимательно, не перебивая читал о моём вкусе, и майонезе много узнал. :haha:
    Но то была не котлета :dntknw:, а жареная колбаса.:sorry:
    Вот что я сейчас уничтожу, без зазрения совести.:blush:

• Подобається Подобається x 8
  7. Alias

А до якого числа триватиме конкурс? Коли підсумки і нагородження:)?

• Подобається Подобається x 2
  8. poetka

До 20 грудня.....
    Але скажу вам по секрету мій салатик не набрав багато...але то фігня,чоловік.коли прийшов і я йому подала...прибалдів від смаку...... і видосу...для мене це найголовніше.
    Взагалі мені в конкурсах ніколи не везло......була тільки лауреатом...а переможцем ніколи..."Така судьба":))):))):))):nea:

• Подобається Подобається x 9
  9. Alias

Мені теж ніколи не везе в конкурсах,а салатик просто всі обожнюють.він добре освіжає:)

10. olya_d

olya_d Well-Known Member

я би теж була дуже вдячна, хочу чоловікові на день народження якийсь торт-сюрприз зробити

не знаю, де чий салатик, але я особисто проголосувала не за сам салат, а за ідею в ньому, яка мені сподобалась

11. victorys

victorys позитивчик :)

а чо в ПП, я теж хочу знати! :blush:

12. Filosof

Filosof Well-Known Member

Поетко, яка краса! Я сама люблю штрудель. Щоправда, я роблю з яблук. а з гарбуза, ще не пробувала. :good:

• Подобається Подобається x 1
  13. у гості напрошуєтесь? ;)

я теж гарбузового штрудля ще не пробувала :)

але у мене є гарбузова з корицею маска для обличчя, пахне - ням :)

• Подобається Подобається x 9
  14. Summer

Summer Well-Known Member

а рецепт буде? так апетитно на фото :)
    вчора був такий собі експеримент - оладки з печерицями, вийшло супер:good:...так як пиріжки, тільки всередину треба ще кропу свіжого, буде смачніше, з'їли на ура! а в сільпо нині акція на печериці, то може зайду куплю ))

• Подобається Подобається x 6
  15. Summer

Summer Well-Known Member

добре)) нині мандарини по 11 з копійками, я там повибирала собі, такі не сильно солодкі, я такі люблю :)

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мені також. Я тільки одного виграла за багато років коли виставила непеченого трускавкового сирника для мужа на ДП.
    А ще я виграла титул посидульки в 2009 році. Ну ще б. Я була одна з founding fathers того чуда, але як то кажуть тихий співтворець.

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:25 ----------

А не ростягувати? Я колись робила від Дарії Цвек то вона каже просто руками розтягувати тісто. Воно так класно тягнулось. Треба буде своїм забацати на Різдво.:good:

17. poetka

:)
    ......................

18. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Питання до наших господинь:
    Цікавить рецепт на таку страву, яка в народі називається "пательня" (в меню часом пишуть "сковорідка збірна", "... м"ясна" чи т.п.) і подається в деяких львівських закусочних, кнайпах чи т.п. Тобто смажена картопля-фрі-мікс, яка подається до вживання на тій самі "пательні" (в чому вся "ізюминка"). Склад: картопля-фрі, гриби (м"ясо), майонез, сир тертий, спеції і т.п. (можна ще багато чого додавати за смаком, наприклад, перець, помідори чи т.п.)
    Здавалось-би нічого складного, підсмажив бульбу, змішав з цим всім і їх "з пательні". А не тут-то було! Скільки сам не пробував - не виходить так обсмажити картоплю, як в кафешках, якась вона виходить "не така", ну не знаю, чи вони "фрі заморожене" з пакетиків готують чи що??? Чи може потрібно давати більше жиру?
    Хто підкаже?

19. poetka

Точно......
    І я скільки не пробувала не виходе...Може потрібна фритюрниця:)

• Подобається Подобається x 1
  20. Filosof

Filosof Well-Known Member

Картоплю-Фрі я готую так: ріжу невеличкими кубиками, загортаю у серветку, щоб вийшла волога. Тоді ставлю у духовку на 30 хв. І жиру багато додавати - не треба.

а де твій аватар? :)